Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Maailmapeli
1
Rojekti
04.01.2011 13:27:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikällä on yks sellanen ikuisuusprojekti jota aina sillon tällön hion. Nyt se on ollut jäähyllä miltei vuoden ja rupesi taas syyhyttämään. Olen pari kertaa aloittanut projektin nuorempana ja nyt, yli vuoden vanhempana, koen olevani taas vähän kypsempi ja pitkähermoisempi yrittämään. Kymmeniä tuhansia rivejä koodia on joka tapauksessa tullut kirjoitettua ja pieni virtuaalimaailma on pari kertaa kasvanut metsääkin täyteen ja ihmiskunnan alkusiemeniä on vähän kylvetty, mutta joihinkin typeriin ongelmiin yritelmät ovat aina tyssänneet. Olen ollut siis aivan liian vaatelias (maailma on datarakenteeltaan neliö, mutta koitappa luoda neliö, jossa on kaksi napaa ja mantereet sekä päiväntasaaja sekä tärkeä nyrkkisääntö että navalta navalle pääsee vain ylittämällä päiväntasaajan) ja nyt päätin että kierrän ongelmat tai ratkon ne muuttamalla periaatteita ihan vain jotta saan projektin valmiiksi.
 
Kyse on vanhanaikaisen näköisestä 2D-pelistä (nimi muuten Kasvava Maa), jossa pelaaja on yksi maailman asukeista muiden vertaisena. Seikkailuroolipeli, joka sijoittunee muinaisuuteen. Pelin pointtina on joustavuus ja satunnaisuus. Mukana tulee editori jolla maailmat luodaan erilaisilla "efekteillä" jotka toimivat satunnaisuusperiaatteella. Pelin oletusmaailma tulee käynnistymään aina jostain vähän luolamiestason yltä ja kyliä alkaa syntymään, kehittymään kaupungeiksi yms. Sotia sun muuta luvassa, kaupankäyntiä yms. Ilmastonmuutoksenkin käynnistäminen on helppoa; maailman ilmasto on herkkä kokoelma muuttujia jotka säädetään desimaalein sopivaksi ilmastosimulaattorilla, joka editorissa on, ja.. noh.. peli yrittää olla näennäisesti hyvin realistinen sillä julmassa maailmassa selviytyminen on satunnaista. Nethackin tyyliseen persemeininkiin ei kuitenkaan tähdätä. Maailma on 2-ulotteinen ja kuvataan yläviistosta ilman perspektiiviä mutta maaston korkeuserot näkyvät hauskalla keksimälläni systeemillä. Puut huojuvat tuulessa, sadepilvet vellovat yms. grafiikka on hyvin "dynaamista". Erittäin kauniskin se on mielestäni ollut. 2. betaversiossa saatoin istua kymmeniä minuutteja odottelemassa auringon nousua (vuorokausirytmi on erittäin tärkeä kun maailma on "pyöreä") meren rannalla kun RPG-valaistus oli niin nätti. Nyt ajattelin palata sorvin ääreen ja työntää lakoon ongelmat, joihin kehitys viimeksi tyssäsi.
 
Konsepti sisältää valtavasti ajatuksia ja periaatteita jotka vain vaativat paljon työtä. Vaikeaahan se on kun yksikin periaate on että tahdon kasata koko paketin täysin omin voimin. Monta kertaa on tarjottu apua mutten ole ottanut vastaan enkä aio vastedeskään =)
 
Ideahan on unelmani täydellisestä pelistä. En ole varma valmistuuko se koskaan mutta viimeiseen 5 vuoteen en ole lakannut yrittämästä enkä ole hylännyt sitä "tietoa", että peli valmistuu joskus.
 
Konsolipelaajiinhan tämä tuskin iskee. Peli on näpertelyä PC:llä, jotain strategian, seikkailun, scifin ja fantasian välimaastossa. "Rumaa" verrattuna uusiin HDR-peleihin, dynaamisiin varjoihin ja valaistuksiin, upeisiin bumpmappeihin ja 15 gigatavun kiintolevysyönteihin mutta omasta mielestä esim. Diablo 2 lyö monet nykypelit mennen tullen taiteellaan, puhumattakaan Morrowindista jonka maailma oli yksinkertaisesti kaunis. Oblivionin maailma on sellainen HDR-metsikkö, tylsä ja lähes ikuisesti jatkuva vehreä korpimaa ja tuntuu että Morrowind->Oblivion-tyyppinen "kehitys" on läsnä kaikkialla nykypeleissä.
 
Joku voi ihmetellä että mikä tämänkin ketjun perimmäinen tarkoitus on. Enpä tiedä, olen aina tehnyt tällaisen "käynnistyksen" palatessani projektin pariin ja tällä hetkellä en paljoa muilla forumeilla ole joten kohteeksi joutui mn.net kun en ht.nettiinkään viitsinyt.. =)
 
Sinulla ja Yodalla on yhteistä vain koko ja sosiaalinen ulosanti. Ureasynteesissä maksa muodostaa pissaa ilman näkyvää syytä. Munuainen ottaa kuset talteen, tärkeä mies kun on. Olennaista on se, että molemmilla sukilla on sama tekijä (MrsJones, 2010
Spiral
04.01.2011 13:49:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rojekti: "Rumaa" verrattuna uusiin HDR-peleihin
 
Eikös Minecraft ole osoittanut että tällaisellekkin on tilausta.
 
Rojekti
04.01.2011 14:06:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spiral: Eikös Minecraft ole osoittanut että tällaisellekkin on tilausta.
 
Totta, myöskin esim. ADOMilla on omat faninsa ja Nethackia pelataan nykyään edelleen paljon (ASCII-grafiikat), sekä Dwarf Fortressia. Kyllä tilausta aina löytyy vaikka pieni marginaali onkin, eli sillä ei niin ole väliäkään. Diabloakin hakataan BattleNetissä vielä aikas reippain ottein. Jos kaikki natsaa niin pelaajia löytyy.. painehtivaa.
 
Sinulla ja Yodalla on yhteistä vain koko ja sosiaalinen ulosanti. Ureasynteesissä maksa muodostaa pissaa ilman näkyvää syytä. Munuainen ottaa kuset talteen, tärkeä mies kun on. Olennaista on se, että molemmilla sukilla on sama tekijä (MrsJones, 2010
Nuages
04.01.2011 15:39:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Screenshotteja kehiin.
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
Bluesmies
04.01.2011 16:22:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuages: Screenshotteja kehiin.
 
http://img232.imageshack.us/i/crysisenemieslow7aw5.jpg/
Raimo Luksusjahti
04.01.2011 20:21:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bluesmies: http://img232.imageshack.us/i/crysisenemieslow7aw5.jpg/
 
Far Cry- moottorilla varmasti laatua
 
Tuopillinen linnunmaitoa ja öljytty sipuli!
kk80
05.01.2011 22:36:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kymmeniä tuhansia rivejä koodia on joka tapauksessa tullut kirjoitettua ja pieni virtuaalimaailma on pari kertaa kasvanut metsääkin täyteen ja ihmiskunnan alkusiemeniä on vähän kylvetty, mutta joihinkin typeriin ongelmiin yritelmät ovat aina tyssänneet.
 
Millä kielellä koodaat? Kuinka hyvä ohjelmoija olet?
 
Todella kunnianhimoinen projekti sulla on ja ainahan voi suunnitella jotain ideaa vaikka kuinka pitkälle. Kannattaa kuitenkin pitää jalat maassa ja edetä hiljalleen. Jaa ongelmat osiin, älä ihmeessä yritä koodata kaikkea kerrallaan vaan etsi peli-ideastasi pieniä ongelmia joiden parissa koodailet. Näitä yksinkertaisia ongelmia ratkomalla kehityt ohjelmoijana.
 
2D pelit eivät todellakaan ole mitään helppoja tapauksia. Katsoppa vaikka muinaista Transport Tycoonia. Idealtaan yksinkertaisempi kuin sun megalomaaninen ideasi mutta silti taustalta löytynee runsaslukuinen taustatiimi. Tietokonepelien tekeminen nyt vain on pirun haastavaa joten yksinkertaiseltakin kuulostavista ideoista muodostuu aika kompleksi koodiläjä.
 
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
Jormaz
06.01.2011 16:56:57 (muokattu 06.01.2011 17:00:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäs se suomalainen peli oli missä idea oli aikalailla tuommoinen? 2D ja siinä piti mettässä selvitä, kalastella yms.
E: http://www.bucketbros.com/text/5-re … -i-bought-unreal-world-cabin-02.png
Unreal Worldhan se oli.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
Kitaravirtuaali
06.01.2011 17:40:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kk80: 2D pelit eivät todellakaan ole mitään helppoja tapauksia. Katsoppa vaikka muinaista Transport Tycoonia. Idealtaan yksinkertaisempi kuin sun megalomaaninen ideasi mutta silti taustalta löytynee runsaslukuinen taustatiimi. Tietokonepelien tekeminen nyt vain on pirun haastavaa joten yksinkertaiseltakin kuulostavista ideoista muodostuu aika kompleksi koodiläjä.
 
Vähän ohi aiheesta, mutta TT on yksin Chris Sawyerin ohjelmointikäsialaa, ainoastaan musiikit ja grafiikat ovat muiden tekemiä, ja näistäkin vastasi vain kaksi kaveria. Että saa se yksikin jantteri paljon aikaan :)
 
... ja nimenselvennys.
Rojekti
06.01.2011 17:47:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kieli on Object Pascal. Taidokkuuteeni ei ole mitään standardeja, olen siinäkin (pianon- ja kitaransoiton "taidon" ohella) suhteessa itseoppinut. Veikkaisin, että tietyssä suhteessa olen taitava (myönnän olevani luova ja kekseliäs ja jo se, että ohjelmoiminen on riemukasta puuhaa, tekee minusta ehkä tehokkaan ja helposti motivoituvan ja täten omistautuneen) ja tietyssä suhteessa olen oikea luuseri; koodin validoiminen, oikeaoppiset käytännöt, ohjelmakoodin tehokkuus sinällään (DLL-kirjastot, muistin oikeaoppinen käyttö, looppien taidokas asettelu ja koko softan täydellinen yksinkertaisuus funktioon nähden..) ja tuo käsite "validi" yleisesti ottaen ei taida kuulua arsenaaliini. 13-vuotiaana ensi kerran harjoitin koodinvääntöä ja siitä eteenpäin ainakin 17.-18. kesään saakka ohjelmointi oli nro.1 harrastus.
 
Ongelmien ratkonta lieneekin yksi heikkouteni. Olen aavistuksen verran uppiniskainen ja kovapäinen joten se, että vastaan tulee ongelma, joka ei viikonkaan puurtamisen jälkeen ratkea (ja se on jo melko pitkä aika "seistä paikallaan suonsilmässä") niin on aika syövyttävä kokemus yksittäisen projektin suhteen. Ja uppiniskaisuus tulee siinä, että "Ja minähän en luovuta" jolloin tyhmyys tiivistyy ja seinä jykevöityy.
 
Viime keväänä koodailin Asema-nimistä peliä jossa pelaaja edustaa ihmismielestä kloonattua tekoälyä jonka on tarkoitus rakentaa kiertoradalle avaruusasema jonkun eksoplaneetan ylle sillä välin kun ihmisalkiot kasvavat päättäviksi elimiksi ja alkavat laskeutumaan planeetan pinnalle, siinäkin oli yhtä ja toista juonikuviota mutta pääpiirteissään jotta noin.. videolla ( http://www.youtube.com/watch?v=k7J8O21QdB8 ) näkyy varsin nuori versio, jossa aseman rakennus on vielä haksaamista eli kovin tarkasti ei kannata seurata, mitä ruudulla tapahtuu. Se on ehkä enemmänkin grafiikan "esittely"video.. tämä taasen oli näkemykseni täydellisestä (ja "realistisesta" myöskin) avaruus(pikku)pelistä =)
 
Ketjun nimi voisi olla mieluummin vaikka "omat projektit", ehkä täältä löytyisi muitakin alan harrastajia.
 
Sinulla ja Yodalla on yhteistä vain koko ja sosiaalinen ulosanti. Ureasynteesissä maksa muodostaa pissaa ilman näkyvää syytä. Munuainen ottaa kuset talteen, tärkeä mies kun on. Olennaista on se, että molemmilla sukilla on sama tekijä (MrsJones, 2010
Rojekti
06.01.2011 17:49:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ps. toki yksin saa varmasti kasattua hienojakin asioita mutta asialle on omistauduttava ja järjetöntä kaoottisen systeemin koossapitoa eli paljon varattua aivokapasiteettia se varaa :) Moisessa touhussa unohtuu helposti esim. nukkuminen, oikean ruoan syöminen (joskaan minä en kyllä ole kuunaan energiajuomia tai kahvia lipittänyt koneella pärjätäkseni), yms. perustarpeet kuten hygienia.
 
Sinulla ja Yodalla on yhteistä vain koko ja sosiaalinen ulosanti. Ureasynteesissä maksa muodostaa pissaa ilman näkyvää syytä. Munuainen ottaa kuset talteen, tärkeä mies kun on. Olennaista on se, että molemmilla sukilla on sama tekijä (MrsJones, 2010
kk80
06.01.2011 21:49:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaravirtuaali: Vähän ohi aiheesta, mutta TT on yksin Chris Sawyerin ohjelmointikäsialaa, ainoastaan musiikit ja grafiikat ovat muiden tekemiä, ja näistäkin vastasi vain kaksi kaveria. Että saa se yksikin jantteri paljon aikaan :)
 
Ai pahus, hyvä kun korjasit. Muistelin, että pelissä olisi ollut pitkäkin nimilista tekijöiden takana mutta nähtävästi meni sekaisin jonkun toisen vastaavan kanssa. Nostan hattua tekijälle. Tuohon aikaan oli ohjelmointiympäristö vissiin vähän karumpi kuin nykyään kun on valmiit kirjastot melkein kaikkeen. Eikä pahemmin netistä etsitty apua kun homma meni reisilleen.
 
Itse olen joskus osallistunut John Croudyn vetämille ohjelmointikursseille. Ei sillä että olisin mitään oppinut mutta Croudy kertoi mielenkiintoisia juttuja omasta ohjelmointiurastaan (mm. Silkworm & SWIV Amigalle). Kuvaavaa lienee, että herra jätti peliohjelmoinnin taakseen stressin takia...
 
Oikeastaan nyt on aika hyvä sauma harrastelijaohjelmoijille. Tekniikka on kehittynyt niin paljoa että voi työskenellä kehittyneillä ohjelmointivälineillä, laajoilla kirjastoilla ja unohtaa konekielellä kikkailun. 3D seikkailuja ei tietenkään tuoteta autotalleissa pitsan ja batteryn voimin, mutta esim. AppleStoren kautta oma tuotos on mahdollista pistää jakeluun miljoonille käyttäjille.
 
Oman pelikehitykseni huippu on Speden Spelit tyyppinen reaktiopeli josta väänsin bugiset versiot Javalla ja C#:lla. Tylsiä PHP pohjaisia www-sovelluksia on tullut koodattua enemmän. Peliohjelmoinnista ei siis juuri käytännön kokemuksia.
 
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
Rojekti
06.01.2011 22:51:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kk80: Tuohon aikaan oli ohjelmointiympäristö vissiin vähän karumpi kuin nykyään kun on valmiit kirjastot melkein kaikkeen. Eikä pahemmin netistä etsitty apua kun homma meni reisilleen.
 
Ennen oli miehet rautaa, ja.. mutta ihan elävä pointti. Muistan kun pyörin harrastelijapiireissä niin aika moni hehkutti innoissaan että nyt on tullut uusi moottori. Tosi simppeli, eikä kieli ole edes kieltä vaan enemmänkin skriptiä. Moni oli hyvin innoissaan moisesta, kun joku muu tekee likaisen työn puolestasi.. en ole ihan varma mitä moisesta ajattelisin.. itse turvaudun kirjastoihin äänessä ja grafiikassa koska en yksinkertaisesti osaa moisia itse vääntää eikä ole edes kiinnostusta perehtyä DirectXän moni(kolmi?)ulotteiseen maailmaan. Kaiken muun kyllä tekee enemmän kuin mielellään itse kuin Jussi suolla..
 
Sinulla ja Yodalla on yhteistä vain koko ja sosiaalinen ulosanti. Ureasynteesissä maksa muodostaa pissaa ilman näkyvää syytä. Munuainen ottaa kuset talteen, tärkeä mies kun on. Olennaista on se, että molemmilla sukilla on sama tekijä (MrsJones, 2010
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «