Muusikoiden.net
26.03.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Silmät pois sormista
1
bytheway
02.01.2011 17:46:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos hyviä vinkkejä miten saa siirrettyä katseen pois sormista ja otelaudasta?
 
Side silmillekkö?
 
Rocco_Longfella
02.01.2011 17:53:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai valot pois. Seisaaltaan soittaminen auttaa myös, eihän siinä paljoa lautaansa näe kuitenkaan.
 
Täydellisimmässäkin naisessa on 150g paskaa.
teline
02.01.2011 18:11:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole ite kokeillut, mutta yksi tuttava joskus vihjaisi että kannattaa soitella se pari-kolme viikkoa aktiivisesti silleen et katot peilistä vaan niitä sormiasi. Sen jälkeen on jäänyt jotenkin viulumainen tatsi otelautaan. Tiedä sitten toimiiko mutta ihan loogiselta kuulostaa. Jos kokeilet niin ilmoittele miten sujui!
Super-Jari
02.01.2011 18:55:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika luonnollisesti kai se jää pois kun aloittaa bändihommat. Tulee enemmän kateltua muita soittajia. Välillä otelautaa on silti pakko vähän vilkaista, mutta ei silti tuijotettua.
 
bytheway
02.01.2011 19:18:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vasara: Aika luonnollisesti kai se jää pois kun aloittaa bändihommat. Tulee enemmän kateltua muita soittajia. Välillä otelautaa on silti pakko vähän vilkaista, mutta ei silti tuijotettua.
 
Bändihommissa tuo ongelma juuri ilmenikin... eli vaikea laulaa mikkiin kun pitää koko ajan olla katse kitarassa.
 
Super-Jari
02.01.2011 19:19:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bytheway: Bändihommissa tuo ongelma juuri ilmenikin... eli vaikea laulaa mikkiin kun pitää koko ajan olla katse kitarassa.
 
Kummallista. Kokeile tuota telineen vinkkiä.
 
bytheway
02.01.2011 19:22:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vasara: Kummallista. Kokeile tuota telineen vinkkiä.
 
Reenin puutetta... pitänee siirtyä peilin eteen.
 
pietari-poika
02.01.2011 20:15:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peili. Jos himasta löytyy suuri peili jonka edessä soittaa niin sillä saa silmät aika hyvin pois sormista. Peilin kautta kun katsoo omia sormia pääsee eroon niiden tuijottamisesta, mutta turvallisuuden tunne säilyy.
 
vhei
02.01.2011 20:25:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja tähän aikaan vuodesta ei tarvitse edes peiliä. Ulkona on kuitenkin 18h vuorokaudesta niin pimeätä että ikkunastakin voi peilailla itseään.
 
Numb
03.01.2011 09:51:01 (muokattu 03.01.2011 09:51:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bytheway: Onkos hyviä vinkkejä miten saa siirrettyä katseen pois sormista ja otelaudasta?
 
Kato telkkaria kun soitat. Jos siis ongelma on tosiaan tottumuksessa, eikä esimerkiksi treenin puutteessa, josta johtuen sormet eivät katsomatta osu oikeaan paikkaan.
 
Mrwggrgrgglrlrlrlrgrglrllgrl - Kampela77
viny
03.01.2011 12:31:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsehän olen viimeiset pari vuotta aina lukenut mnettiä kun soitan. Eipä tuu enää kurkittua sormiin. Ja oppii kitaransoitostakin samalla(esim.Ynkän vibratosta ja Hammetin ampiaisesta).
 
Karipiirto
03.01.2011 14:21:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Empä hoksannut että tähän treeniä tarttis. Mä vain näin joskus Planktonin vetävän sooloa silmät kiinni ja tunteella ja ajattelin että kokeillaan. se on vähän semmoinen yleinen juttu ettei tohdi päästää katsetta skitasta soiton aikana mutta jos on hyvin hallussa, mitä soittaa, niin ei sitä tartte vahdata. :D
 
"Sä osaat purra ja raapia mutta tapella et kyllä osaa." - 7 vuotias serkuntyttö pikkusiskolleen mummoni 91 päivillä.
bytheway
03.01.2011 21:50:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Kato telkkaria kun soitat. Jos siis ongelma on tosiaan tottumuksessa, eikä esimerkiksi treenin puutteessa, josta johtuen sormet eivät katsomatta osu oikeaan paikkaan.
 
Tuo oli hyvä vinkki...toimii
Katoin juuri 2 tuntia leffaa kitaran kanssa.
 
Wild String Of Voodoo Strat
04.01.2011 11:05:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peiliin katsominen on hyvä apuväline, kun halutaan tarkkailla omaa ergonomiaa tai käsien asentoa. Peilin kanssa voidaan esimeriksi pitää silmällä, ettei otelautakäden pikkurilli tee turhan suuria liikeratoja, mikä on hyvin yleinen, mutta vähälle huomiolle jäänyt ongelma, tai ettei peukalo ankkuroi liiaksi otelaudan ylitse. Plektra- tai näppäilykäden tarkkaileminen on myös tärkeää, koska virheellinen asento vaikuttaa huomattavasti ergonomiaan sekä soiton yleiseen sulavuuteen.
 
Television katsominen, tai minkään muun huomiota vaativan asian tekeminen soiton yhteydessä ei ole suositeltavaa; harjoitellessa kannattaa pistää kaikki keskittyminen käsillä olevaan asiaan. Silmien saamiseen pois otelaudasta hoituu seuraavalla tavalla: soita ensin jokin sekvenssi biisistä, jota harjoittelet, mutta ei turhan pitkä. Soita kohta ensin katsoen otelautaa. Kiinnitä huomiota sormiesi liikkeisiin ja erityisesti niiden liikeratoihin ja pyrin painamaan mieleen. Soita sekvenssi nyt toisen kerran silmät kiinni, ja yritä visualisoida sormiesi liikkeet. Tämä harjoittelu keskittyneesti ja kärsivällisesti kehittää suuresti "sokeasoittoasi".
 
Seuraava vaihe tästä on siirtyä äänien kuuntelemiseen: soita silmät kiinni ja keskity jokaiseen soittamaasi ääneen. Kuuntele äänien suhdetta tosiinsa melodisesti, harmonisesti, dynaamisesti ja äänenvärillisesti. Tämä harjoitus tekee ihmeitä soitossa niin monella tasolla. Korvasi harjaantuu, mutta kehityt myös muusikkona huomatessasi ja oppiessasi manipuloimaan pieniä yksityiskohtia ja nyansseja. Tietysti tämä harjoittelu vaatii erittäin intensiivistä keskittymistä, enkä itsekään tee sitä kuin ainoastaan pienissä annoksissa ja kohdissa, joissa tunnen, että sormet tekevät tehtävänsä periaatteessa oikein, mutta silti jotain puuttuu.
 
"Music must serve a purpose; it must be part of something larger than itself, a part of humanity." - Pablo Caslas
Kampela77
04.01.2011 11:54:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pietari-poika: Peili. Jos himasta löytyy suuri peili jonka edessä soittaa niin sillä saa silmät aika hyvin pois sormista. Peilin kautta kun katsoo omia sormia pääsee eroon niiden tuijottamisesta, mutta turvallisuuden tunne säilyy.
 
Siinä voisikin lyödä muut tilupetterit laudalta egonkohotuskisassa, kun huomaisi että ei osaa soittaa enää keikoillakaan ilman peiliä. Kitaristi ihastelee itseään koko keikan kokovartalopeilistä. Maine taattu.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
Rocco_Longfella
04.01.2011 12:46:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wild String Of Voodoo Strat: ..silmät kiinni, ja yritä visualisoida sormiesi liikkeet.
..silmät kiinni ja keskity jokaiseen soittamaasi ääneen..

 
Hei, tämähän on oikeasti todella hyödyllistä! Ihan eri tavalla huomaa virheet tekniikassa ja tulee soitettua musiikkia nuottien sijasta. Varmaan auttaa biisien opiskelussa ja sävelkorvan kehittämisessäkin. Ota plussa.
 
En usko että auttaa otsikon ongelmaan tosin. Kyse taitaa olla enemmän totuttelemista pois tuijoituksesta, kuin sokeana soittamisen opettelusta.
 
Täydellisimmässäkin naisessa on 150g paskaa.
TripleR
13.01.2011 19:19:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

viny: Itsehän olen viimeiset pari vuotta aina lukenut mnettiä kun soitan. Eipä tuu enää kurkittua sormiin. Ja oppii kitaransoitostakin samalla(esim.Ynkän vibratosta ja Hammetin ampiaisesta).
 
Mutta soitatko niin paljon legatoa, että ehdit selata oikealla kädellä sivuja? :o
 
aalataur
15.01.2011 04:49:54 (muokattu 15.01.2011 04:53:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kato leffaa kun harjoittelet. Tai esim. joku tuollanen http://www.youtube.com/user/SIswimsuit voi olla hyvä koska leffa voi vaatia liikaa ajatustyötä. Äänet on hyvä myös mykistää, että korvien huomio pysyy soitossa. Silmät sitten ruudussa. Muutenkin äänet mykistämällä nuo SI uimapukumallit vaikuttavat viehättävämmiltä, siinä kun on jotain haastatteluosuuksia. Leffoja voi katsoa teksteillä.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
Henkka370
15.01.2011 15:57:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multa ainakin sujui aika luonnollisesti silleen, että silmillä katoin tabeja samalla kun soitin.
 
NY RILLATAAN!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti