Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ernie Ball Volume pedaalit
1
Guitar_Miller
17.12.2010 18:01:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä eroa on ERNIE BALL EB6165 ja EB6166 volume pedaaleilla? Toinen on joku 500k stereo ja toinen 250k mono. Mutta miten se vaikuttaa saundiin? Ja onko se merkittävä kun toinen maksaa 50€ enemmän?
 
McNulty
17.12.2010 18:12:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar_Miller: Mitä eroa on ERNIE BALL EB6165 ja EB6166 volume pedaaleilla? Toinen on joku 500k stereo ja toinen 250k mono. Mutta miten se vaikuttaa saundiin? Ja onko se merkittävä kun toinen maksaa 50€ enemmän?
 
Vastasit jo itse omaan kysymykseesi. Toinen stereo/pan volume, toinen on mono.
 
functioning like the scissors, cut the tall ones!
Guitar_Miller
17.12.2010 21:32:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastasit jo itse omaan kysymykseesi. Toinen stereo/pan volume, toinen on mono.
 
No enkä vastannut. Mitä se stereo tekee tässä tapauksessa ja mitä vaan mono tekee? Kyse on kumminkin pedaaleista eikä mistää kaapeista.
 
oiva tumpeloinen
17.12.2010 21:36:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar_Miller: No enkä vastannut. Mitä se stereo tekee tässä tapauksessa ja mitä vaan mono tekee? Kyse on kumminkin pedaaleista eikä mistää kaapeista.
 
Ihan samaan tapaan pedaaleissa on eroa, onko ne monoja vai stereoita, kuin kaapeillakin. Jos sulla on pedaali esim. stereomuljutusten jälkeen, ja laitat toiseen kanavaan volaspedun, jääpi toinen kanava mahdollisesti vähän turhan vähälle huomiolle. Lisäksi nimensä mukaisesti tuolla stereokiikulla voi tehdä panarointia, kuten sen nimestä selviää.
 
Guitar_Miller
18.12.2010 01:43:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta onko tossa stereossa myös mono mahdollisuus. Ja onko noissa sit kuinka laaja se volumen muuntumis aika, kun polkee? Ois kiva tehdä laajoja häivytyksiä ja sisään tuloja soittaessa. Vai onko se vaan volume on tai off?
 
ReBeat
18.12.2010 01:55:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar_Miller: Mutta onko tossa stereossa myös mono mahdollisuus.
 
Kyllä se mononakin toimii. Toinen "kanava" jää vaan käyttämättä.
 
Ja onko noissa sit kuinka laaja se volumen muuntumis aika, kun polkee? Ois kiva tehdä laajoja häivytyksiä ja sisään tuloja soittaessa. Vai onko se vaan volume on tai off?
 
Volumen muuntumisaika on just niin pitkä kuin mitä sulla kestää jalalla siirtää se pedaali ääriasennosta toiseen. Liikkeen voi tehdä hitaasti tai nopeasti. Lähtökohtaisesti se muuntuminen tapahtuu portaattomasti.
 
Mandarax
18.12.2010 10:05:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar_Miller: Mutta onko tossa stereossa myös mono mahdollisuus. Ja onko noissa sit kuinka laaja se volumen muuntumis aika, kun polkee? Ois kiva tehdä laajoja häivytyksiä ja sisään tuloja soittaessa. Vai onko se vaan volume on tai off?
 
Mulla on tuollanen stereo/pan -versio ja ihan monona käytän. Jos tarkoitat tuolla "volumen muuntumisajalla" sitä polkimen liikerataa, niin mitenkään erityisen lyhyt tai pitkä tuo ei ole. Sanotaan nyt mututuntumalta että tuntuu hiukan pidemmältä kun Morleyn Little Alligator ja ehkä melko lähellä Bossin FV-500:n liikerataa (tuskinpa tälläisestä mutuilusta juuri hyötyä on..).
 
Itselläni tuo stereo/pan -ominaisuus menee omalla tavallaan hukkaan, joten jos joku tahtoo vaihtaa esim Ernie Ballin Jr:ään niin pistäköön pikaviestiä.
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
McNulty
18.12.2010 10:28:00 (muokattu 18.12.2010 10:35:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar_Miller: No enkä vastannut. Mitä se stereo tekee tässä tapauksessa ja mitä vaan mono tekee?
 
Kyse on tosiaan volumepedaaleista. Kummatkin laitteet ovat passiivisia, eli eivät vaadi virtaa toimiakseen. Käytännössä kumpikin pedaali toimii vain volumepotikkana signaaliketjussa, jossakin välissä (mihin sen pedaalin päätätkään tyrkätä).
 
Stereo-malliin voit kytkeä kaksi sisääntulevaa signaalia ja kaksi ulostulevaa. Esimerkiksi jos sinulla on stereo chorus jonka jälkeen haluat volumepedaalin kytkeä ja tarvittaessa viedä signaalin kahteen eri vahvistimeen, niin se onnistuu helpoiten tuolla stereomallilla tietysti.
 
Mono-versiossa sinulla on käytössä vain 1 sisääntulo ja 1 output.
 
Soundiin sillä "jalalla kontrolloitavalla volumepotikalla" ei ole vaikutusta, oli kyseessä stereo tai mono. Toki, kaikista tarkimmat korvat poimivat kummastakin volumepedaalista sen perinteisen oireen, eli trebleä häviää hivenen kun pedaalilla tiputtaa volumea. Sama ilmiö kuin esim. Stratossa ja Telessä tuo volumepotikan käyttö. Mikään ei tietystikään estä rakentamasta treble bleed modia myös volumepedaaliin.
 
PS. Jos jo volumepedaaleissa termit stereo ja mono tuottavat harmaita hiuksia, niin skippaa tuo edellinen kappale, poislukien ensimmäinen lause :)
 
Kyse on kumminkin pedaaleista eikä mistää kaapeista.
 
Oli kyse mistä tahansa, stereo on stereo, mono on mono. Itse käytän EB Volume Junioria (mono)... siinä on monona toimivalle soittimelle ja signaaliketjulleni riittävästi "ominaisuuksia". Yksi sisään, yksi ulos ja vieläpä tuner-lähtö viritysmittaria varten. Ja vaikka stereo efektejä löytyisikin, niin käytän niitä monona ja ajan signaalin vain yhteen styrkkariin.
 
Tämän lisäksi miulla on muutama Ernie Ballin volumepedaali 25K-potikalla, joilla kontrolloin Malekkon jousikaikua sekä Empressin Super Delayta. Käytän siis volumepedaaleja expressiopedaaleina. Potikkana sisällä on tosiaan 25K, koska se sopii säätöalueensa ansiosta paremmin aktiivipiireille ja expressiokäyttöön.
 
volumepedaalina tämä: http://www.ernieball.com/products/c … 0K-for-use-with-Passive-Electronics
 
exp.pedaalina tällainen: http://www.ernieball.com/products/c … ith-Active-Electronics-or-Keyboards
 
functioning like the scissors, cut the tall ones!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «