Aihe: Rumpujen äänittäminen? filosofiaa ja tekniikkaa.
1 2 3 4 516 17 18 19 2040 41 42 43 44
Kailis
01.12.2010 00:34:18
 
 
Nyt S-hoopin kanssa (joka on profiililtaan erilainen kuin prässivanne)...
 
S-hoop on prässivanne. Se perinteinen on ikään kuin C-hoop, mut niinku peilikuvana =D
OPJ1974
01.12.2010 08:28:49
 
 
Kailis: S-hoop on prässivanne. Se perinteinen on ikään kuin C-hoop, mut niinku peilikuvana =D
 
Sori, jäi kentes lisäadjektiivi "perinteinen" tuosta pois.
 
Summa summarum, ko. vanteen profiilin takia nojallaan olon lisäksi kiinnitysmekanismin jousetkin joutuvat kovemmalle rasitukselle.
"Semmosta huutomerkkiaksentointia alusta loppuun ja burlaburla-perunoita kellariin."
Nolte
04.12.2010 12:24:29
Oli bändiläisten kanssa puhetta gatesta pikkumikserin hommaamisen yhteydessä, mutta eipä niissä taida moista ominaisuutta olla? Mitään en asiasta ymmärrä, mutta käytännön ongelma on kuulemma aiemmin ollut se, että kun rummut ajetaan subbareihin, niin ääni voi jäädä jotenkin humisemaan/kiertämään tms...
 
Onko gate ratkaisu tuohon? Joku muu, mikä?
 
Pikkumikseriin pitää voida liittää 5 rumpumikkiä, muuten en osaa sanoa mitään. Tämä ajanee asian? http://www.thomann.de/fi/behringer_xenyx_1002_b.htm
Tätä en allekirjoita!
hollmi-5
04.12.2010 14:12:40
Nolte: Oli bändiläisten kanssa puhetta gatesta pikkumikserin hommaamisen yhteydessä, mutta eipä niissä taida moista ominaisuutta olla? Mitään en asiasta ymmärrä, mutta käytännön ongelma on kuulemma aiemmin ollut se, että kun rummut ajetaan subbareihin, niin ääni voi jäädä jotenkin humisemaan/kiertämään tms...
 
Onko gate ratkaisu tuohon? Joku muu, mikä?
 
Pikkumikseriin pitää voida liittää 5 rumpumikkiä, muuten en osaa sanoa mitään. Tämä ajanee asian? http://www.thomann.de/fi/behringer_xenyx_1002_b.htm

 
Tuon tason vehkeissä on melkoisen (lue ihan paskat) mikkietuset. Kohinaakin on enemmän, kuin kehtaa kuunnella.
 
Huminat taitavat tarkoittaa matalan taajuuden kiertoilmiötä? Eli sopivalla taajuudella huoneen seisovat aallot ja rummun viritys sattuvat sopivasti kohdalleen, rummun kalvo alkaa värähtelemään eikä ääni sammu. Ratkaisuna demppaaminen (ei välttämättä toimi rummun soundin kuolettamista), virittäminen tai mikserin taajuuskorjaimella kapealla kaistalla resonanssitaajuuden vaimentaminen. Tätä ominaisuutta ei noissa budjettimiksereissä ole.
Soundit, piuhat ja kajarit.
Nolte
04.12.2010 14:48:23 (muokattu 04.12.2010 14:57:16)
hollmi-5: Tuon tason vehkeissä on melkoisen (lue ihan paskat) mikkietuset. Kohinaakin on enemmän, kuin kehtaa kuunnella.
 
Taisimme jo joskus aiemmin päätyä kuitenkin siihen, että livekäytössä ne kohinat ei liikaa haittaa, muistanko oikein?
 
Huminat taitavat tarkoittaa matalan taajuuden kiertoilmiötä?
 
Kyllä, juuri tuolta se kuvaus kuulosti.
 
Eli sopivalla taajuudella huoneen seisovat aallot ja rummun viritys sattuvat sopivasti kohdalleen, rummun kalvo alkaa värähtelemään eikä ääni sammu. Ratkaisuna demppaaminen (ei välttämättä toimi rummun soundin kuolettamista), virittäminen tai mikserin taajuuskorjaimella kapealla kaistalla resonanssitaajuuden vaimentaminen. Tätä ominaisuutta ei noissa budjettimiksereissä ole.
 
Tällainen purkki nousi keskustelussa esille: http://www.thomann.de/fi/behringer_xr4400_multigate_pro.htm Onko tuo oikea/järkevä tapa poistaa ko. ongelma? Tuossa olisi kai kyse gate:sta. Vai riittäisikö se, että tsekkaa sound checkissä sen, ettei lähde humisemaan? Ja virittää/demppaa tarpeen mukaan...
 
EDIT: Lisäilin vähän.
Tätä en allekirjoita!
Point
04.12.2010 16:58:55
Tällainen purkki nousi keskustelussa esille: http://www.thomann.de/fi/behringer_xr4400_multigate_pro.htm Onko tuo oikea/järkevä tapa poistaa ko. ongelma? Tuossa olisi kai kyse gate:sta. Vai riittäisikö se, että tsekkaa sound checkissä sen, ettei lähde humisemaan? Ja virittää/demppaa tarpeen mukaan...
 
En tiedä, että onko kovin järkevää ostaa älytöntä kasaa Behringerin tuotteita. Itse laittaisin kaikki rahat hyvään mikseriin ja jättäisin nuo pöristimet kauppaan.
 
Mitään varsinaista asiaa mulla ei ollut. :)
Nolte
04.12.2010 17:25:10
AKWM: En tiedä, että onko kovin järkevää ostaa älytöntä kasaa Behringerin tuotteita. Itse laittaisin kaikki rahat hyvään mikseriin ja jättäisin nuo pöristimet kauppaan.
 
Mikä olisi tarpeeksi hyvä, sellainen, jolla saa ko. ongelman poistettua tarvittaessa.
Tätä en allekirjoita!
rintapek
04.12.2010 17:32:16
 
 
Nolte: Mikä olisi tarpeeksi hyvä, sellainen, jolla saa ko. ongelman poistettua tarvittaessa.
 
Oikee ratkaisu on bändille tarpeeksi hyvä ja iso mikseri. Noi sub- mikserit tapauksesta riippuen toimii tai ei. Kiipparisteilla yleensä toimii paremmin, ko ei mikkivuodoista kummemmin tartte murehtia.
One kind of music only - the good kind
Nolte
04.12.2010 19:15:11
rintapek: Oikee ratkaisu on bändille tarpeeksi hyvä ja iso mikseri. Noi sub- mikserit tapauksesta riippuen toimii tai ei. Kiipparisteilla yleensä toimii paremmin, ko ei mikkivuodoista kummemmin tartte murehtia.
 
"Tarpeeksi hyvä" on niin hatara ilmaisu, että olisi hyvä olla esimerkkejä. Meillä on kolmen hengen bändi, kitara/laulu, basso, rummut. Kamoina laulukaapit ja 2 kpl 18" subbaria.
Tätä en allekirjoita!
Point
04.12.2010 21:04:17
Nolte: "Tarpeeksi hyvä" on niin hatara ilmaisu, että olisi hyvä olla esimerkkejä. Meillä on kolmen hengen bändi, kitara/laulu, basso, rummut. Kamoina laulukaapit ja 2 kpl 18" subbaria.
 
Budjetti oli?
Nolte
04.12.2010 21:15:13
hollmi-5: Laulukaapit :-) Eli subbaset tukevat kokoäänialueen kaiuttimia...
 
Mikserissä pitää olla joka laululle kanava, bassolle, kitaralle ja rummuille lisäksi viisi-kuusi(bassari, virveli, tomi, tomi, overi tai kaksi) kanavaa... Jos mikkejä on rummuille vähemmän, riittää periaatteessa basari ja overi...
 
Vaikea sanoa ihan lyheysti mitään teidän kamoista, kun ei ole mitään tietoa merkistä, mallista tai toimintaperiaatteesta.
 
Gatella ei kiertoja hallita. Sillä avataan kanava. Eli signaalin pitää saavuttaa tietty voimakkus ennen kanavan avautumista.
 
Kierron hallinnassa parametrinen eq pöydässä on paras ja jos vielä olisi linjalähdöille graafinen terssikorjain, niin huoneen korostumat ja vaimentumat voisi hallita sillä...
 
Summa summarum. Kysymyksesi on aivan liian laaja ja vain kokemus ja kokeneiden kavereiden konsultaatio lopulta auttaa.

 
Elä nyt viiti mennä tommoisiin yksityiskohtiin, menee niin vaikeaksi. Ihan pelkkä linkki semmoiseen halpaan hyväsoundimikseriin riittää... :)))
 
Koitan tutkia niitä merkkejä/malleja/toimintaperiaatteita. Muistaakseni kaikki pöntöt ovat passiivisia...
Tätä en allekirjoita!
OPJ1974
05.12.2010 09:33:17
 
 
Nolte: Elä nyt viiti mennä tommoisiin yksityiskohtiin, menee niin vaikeaksi. Ihan pelkkä linkki semmoiseen halpaan hyväsoundimikseriin riittää... :)))
 
Koitan tutkia niitä merkkejä/malleja/toimintaperiaatteita. Muistaakseni kaikki pöntöt ovat passiivisia...

 
Mulla olisi semmoinen mukavan hintainen hakusessa. Kaiketi 300-400 euroa riittää tarpeeksi hyvään? Tämänhetkinen mikserini (Yamaha MG82cx) maksoi halvennuksessa muistaakseni 180 euroa.
 
Nykyiset kanavat pitäisi siis tuplata. 4 XLR-linjatuloa pöytään ei riitä. ja meilläkin periaate on se, että rummuille on (ainakin treenitilanteessa) oma sub-mikseri, josta sitten isompaan pöytään ajetaan tarvittaessa mitä milloinkin. Valitettavasti myös laulua...
"Semmosta huutomerkkiaksentointia alusta loppuun ja burlaburla-perunoita kellariin."
hollmi-5
05.12.2010 10:46:29
Minullakin oli mikseri rummuille. Nyt bändillä on sen verran kanavia ollut jo vuosia, että siitä sai luopua. Jos on mikseri rummuille ja se on näitä behku-tasoisia, niin apumikserin kohina plussattuna varsinaisen mikserin suhinaan alkaa olla jo melkoinen haitta hiljaisuuden aikana. Toisia haittaa toisia ei.
 
Laadukkaat mikkietuset ovat hiljaisia ja niitä on vaikkapa Mackien, Soundcraftin ja Yamahan miksereissä. 12-16 XLR miikiliitäntää riittää. Hinnat ovat kohtuulliset tuossa kokoluokassa.
 
http://www.thomann.de/fi/soundcraft_efx_12.htm
http://www.thomann.de/fi/mackie_cfx_16_mk_ii.htm
 
Niukempi:
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_mg_166c.htm
 
Noilta sivulta löytyy vaihtoehtoja ja Suomesta toki saa samalla hinnalla.
Soundit, piuhat ja kajarit.
Vieno
05.12.2010 13:22:28
Ma laittaisin muutaman satkun lisää ja ostaisin jonkun digitiskin, jossa on edes jonkinlaiset gatet ja kompurat yms. valmiina.. Ja kanaviahan ei ole koskaan liikaa! Ja liian kans aina pärjää.. Täällä foorumissakin on välillä myynnissä käyttettyjä ihan hyviä pöytiä hyvään hintaan, tuolla pa- tai studiokama myyntiosiossa.
 
Täytyy muistaa taas kerran, että sillä pöydälläkin on merkitystä, miltä se musisointi siellä salin puolella kuulostaa.
 
Behruillakin pärjää, mutta kannattaa nuo pikkumikserit unohtaa suosiolla!!!
Nolte
05.12.2010 13:24:17 (muokattu 05.12.2010 14:29:33)
edit. Ei mitään...
 
Tilanne ohi, jatkakaa...
Tätä en allekirjoita!
Niq
05.12.2010 14:02:47
 
 
Gateilla ja kompuroilla ei tee muuta kuin hallaa soundille ja ylimääräisiä kiertoja jos ette edes tiedä minkälaisen pöydän tarvitsette saati miten mitäkin kytketään. Ensin nyt laadukas mikseri ja pikkuhiljaa siitä sitten parannatte kun osaatte käyttää ja tiedätte mitä tarvitsette. Mikäli on subbaset niin onhan myös jakosuodinosasto mietittynä jos on passiivikamoista kysymys?
Nolte
05.12.2010 14:51:03
Niq: Gateilla ja kompuroilla ei tee muuta kuin hallaa soundille ja ylimääräisiä kiertoja jos ette edes tiedä minkälaisen pöydän tarvitsette saati miten mitäkin kytketään. Ensin nyt laadukas mikseri ja pikkuhiljaa siitä sitten parannatte kun osaatte käyttää ja tiedätte mitä tarvitsette. Mikäli on subbaset niin onhan myös jakosuodinosasto mietittynä jos on passiivikamoista kysymys?
 
Jep, kiitos, mutta tilanne on ratkennut ja ostokset päätetty. Ja hyvä niin, koska näissä menee rahojen lisäksi hermot. Vittu.
Tätä en allekirjoita!
Velli
05.12.2010 15:17:27
Hollmi-5: Gatella ei kiertoja hallita. Sillä avataan kanava. Eli signaalin pitää saavuttaa tietty voimakkus ennen kanavan avautumista.
 
Kun signaali laskee gateen määritetyn tason alle, gate vetää kanavan kiinni, eli kyllä sillä saa hallittua kiertoja.
 
Omien kokemuksieni mukaan gate on oikeasti hyvä kierron estäjä, eikä tapa soundia kunhan se säädetään huolella. Näin siis keikoilla, joissa soitetaan kovilla volyymeilla. Kevyemmillä keikoilla gatea ei tarvitse, sillä rummut eivät lähde kiertämään yhtä herkästi.
 
Isoila keikoilla miksaaja on lähes poikkeuksetta laittanut pönttöihini varovaisen gaten. Jazz- ja "hääkeikka"-tyyppisillä keikoilla taas en ole koskaan tarvinnut gatea. Eli sanoisin, että gaten tarve ja hyödyllisyys riippuu täysin tilanteesta.
rintapek
05.12.2010 15:32:44
 
 
Velli: Kun signaali laskee gateen määritetyn tason alle, gate vetää kanavan kiinni, eli kyllä sillä saa hallittua kiertoja.
 
Omien kokemuksieni mukaan gate on oikeasti hyvä kierron estäjä, eikä tapa soundia kunhan se säädetään huolella..

 
Gaten ei pitäis tehdä saundille mitään. Vehje pitää mikkiä kiinni, kunnes se on tarpeen avata. Nyt, jos se mikki on kiertämässä ja geitti avautuu, ni se muuten ulvaisee ja komeesti. Eikä lopeta kiertoa, koska mikissähän on nyt signaali, joka on yli kynnystason.
 
Gatet auttaa kierronpoistossa siin mielessä, et tarpeettomat mikit lavalla on kiinni, jolloin kiertoherkkyys kokonaisuudessaan pienenee. Mut ei ne mitään kierronpoistotyökaluja ole. Equ sopii tohon hommaan paremmin.
One kind of music only - the good kind
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)