Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kielet
1
Jalmatron
04.12.2010 16:33:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi. Semmosta neuvoo kysyisin että mitkä kielet olisi parhaimmat C/drop C -vireessä soitteluun? itselläni on Ibanez RG350 EX BK kitara, josta oon lukinnu floikan. Pitäiskö kitaraa myös säätää kuinka paljon?
 
Juicy
04.12.2010 17:30:48 (muokattu 04.12.2010 17:32:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jalmatron: Moi. Semmosta neuvoo kysyisin että mitkä kielet olisi parhaimmat C/drop C -vireessä soitteluun? itselläni on Ibanez RG350 EX BK kitara, josta oon lukinnu floikan. Pitäiskö kitaraa myös säätää kuinka paljon?
 
Jokaisella on omat mieltymyksensä, ei ole mitään "oikeaa" kielisettiä/valmistajaa eri vireille tai kitaramerkeille. Mitkä kielet siinä nyt on? Niistä pykälän pari paksumpi setti, jos tykkäät tatsista ja sulla on siinä tällä hetkellä perus E-vire.
 
Kannattaa kokeilla eri valmistajien kielisettejä ja paksuuksia, eiköhän sieltä löydy sullekin se sopivin kielisetti. Ihte soitan normi Dean Markleyn 11-52-setillä floikkakitaroilla C-vireestä, monen mielestä ne on jo liian löysät noilla vireillä, mutta mulle ne on just hyvät.
 
Intonaation säädöt menee aina uusiksi virettä ja kielten paksuutta vaihtaessa. Tosin on ne joskus mystisesti miltei kohdillaankin vapaasti kelluvissa floikkakepeissä, tallan asentokin vaikuttaa monesti sen verran... Tallan korkeutta saattaa joutua muuttamaan, ja ehkä kaularautaakin säätämään. Mikäli virettä lasketaan, mutta sitä kompensoidaan paksummilla kielillä, kaulan notko harvemmin kuitenkaan kovin paljoa muuttuu.
 
Säätämisestä on vähän hankala sanoa sen tarkemmin, näkemättä itse kitaraa ja sen nykyisiä säätöjä. Kaularaudan säätämisestä sen verran, että kyllä sitä saa vääntää yli puolikin kierrosta kerrallaan, eikä sen vaikutusta tarvitse seuraavaan päivään odottaa. Tietenkin järki kannattaa pitää mukana, eikä väkisin vääntää säätövaran loppuessa tms.
 
Floikkakitaroissa tallan korkeutta säädetään niitä tolppia pyörittämällä, ja silloin ehdottomasti kielet pitää löysätä (ja mielellään vetää tallaa irti niistä tolpista), ettei floikan veitset tylsisty kun kielet ja alla olevat jouset vetää niitä tolppia vasten. Intonaation säädöistä en tiiä noiden Ibanezin floikkien kohdalla, mutta ainakin normaalisti silloinkin joutuu sen kielen löysäämään ennen kuin tallapalan intonaatiolukituksen aukaisee.
 
Tuolta lisää tietoa: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=28886
 
...
 
Kannattaa tosin lähteä siitä, että vaihtaa ensin ne kielet ja virittää ne, sitten alkaa katsomaan josko jotain säätöjä pitää muuttaa. Välttämättä kaikkea edellämainittuja ei tarvitse edes tehdä, tai sitten ne joutuu. Tuossahan pääsee jo jonkin verran helpommalla mikäli se floikka on blokattu. Muuten joutuisit jousien vetoa säätämään, jotta saat tallan tasapainoon uusilla kielillä.
 
Ostakaa Mesa. | Fureimumeipurutoppu is attractive beautiful!
Muuki
04.12.2010 19:09:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joopasen joo.. kaikkien suut taisikin tyhjentää jo edellinen viesti. Siispä vaivun unholaan.. :(
 
Eio
vvaltsu
05.12.2010 19:56:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juicy: Floikkakitaroissa tallan korkeutta säädetään niitä tolppia pyörittämällä, ja silloin ehdottomasti kielet pitää löysätä (ja mielellään vetää tallaa irti niistä tolpista), ettei floikan veitset tylsisty kun kielet ja alla olevat jouset vetää niitä tolppia vasten.
 
Tuotapa en ole ikinä kuullutkaan, että kielet kannattaa löysätä. Kiitoksia satunnaisesta infosta! :) +
 
Tiluttaminen on kuten seksi, joskus siihen menee kiinnostus mutta aika nopeesti se kiinnostus palaa uudelleen. -aalataur
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti