Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg TR Livesoittaminen
1
juiceh
10.11.2010 15:33:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin oon kujalla.
 
Onks kellään asiantuntijalla sanoa, että miten kyseiseen synaan saa tallennettua ääniä livesoittamista (pedaalinkäyttö) varten.
Rolandeissa se on aina ollu niin helppoa. Mutta nyt pitäs tosiaan saada omia biisejä varten äänet jotenkin varastoitua.
 
jelppikää
 
http://www.myspace.com/lycaonofficial
Spillway Arts
10.11.2010 15:52:03 (muokattu 10.11.2010 15:53:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tarkoitus siis polkea polkimella presetistä toiseen samaan tapaan kuin Rudess?
Jos tämä on päämäärä, niin helpoiten se onnistuu tallentamalla kaikki äänekset (program ja combi) combeina oikeaan järjestykseen ja vaihtamalla GLOBAL valikon FOOT välilehdestä polkimen (FOOT SW) toiminnoksi PROGRAM UP.
Ohjeet käyttöohjeessa (Parameter Guide) sivuilla 127 ja 226.
 
Jos tarkoitit jotain muuta, niin palataan asiaan.
 
EDIT: Linkki käyttöohjeeseen
http://korg.com/uploads/Support/TR_ … aramGuide_E1_633659971991880000.pdf
 
En väitä etteikö se olisi täysin mahdotonta, mutta en siltikään sanoisi kyllä.
juiceh
15.11.2010 17:25:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

muuten kiva mutta en ymmärrä noista ohjeista juurikaan mitään=D.. Elikkäs mun pitäs saada myös "splitattua" syna ja "layereita" tehtyä. Tosiaan ihan perussettiä, mutta toi korkki tuntuu nii vaikeelta.
 
http://www.myspace.com/lycaonofficial
BobHope
15.11.2010 18:36:10 (muokattu 15.11.2010 18:38:47)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juiceh: muuten kiva mutta en ymmärrä noista ohjeista juurikaan mitään=D.. Elikkäs mun pitäs saada myös "splitattua" syna ja "layereita" tehtyä. Tosiaan ihan perussettiä, mutta toi korkki tuntuu nii vaikeelta.
 
Perusteet:
Prog-tilassa on yksittäisiä soundeja
Combi-tilassa voi olla monia yksittäisiä soundeja päällekkäin tai splitattuna.
---
Combi-tilassa on yksinkertaisinta avata Init.Combination -niminen combinaatio (tais olla numeroltaan C127 tai joku vastaava...) ja ruveta kasaamaan siitä. Sitten kun on saanut combinaation haluamakseen, sen voi tallentaa jonkun soittimessa valmiina olevan combinaation päälle. Jos tallennat useita kombinaatioita peräkkäin numerojärjestykseen (esim A001, A002 jne.), voit käyttää foot switch -pedaalia soundien vaihtamiseen, kunhan ylläolevan viestin mukaisesti asetat global-valikosta asetukset oikein.
 
Ei kukaan sulle tule kertomaan painalluskohtaisesti, miten joku kombinaatio tehdään vaan tarvitset viitseliäisyyttä opetella käyttämään tota vehjettä. Ja lue sitä käyttöohjetta.
 
Diatonic is a low calorie Schweppes.
Spillway Arts
16.11.2010 13:35:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juiceh: muuten kiva mutta en ymmärrä noista ohjeista juurikaan mitään=D.. Elikkäs mun pitäs saada myös "splitattua" syna ja "layereita" tehtyä. Tosiaan ihan perussettiä, mutta toi korkki tuntuu nii vaikeelta.
 
Ok. Lähdetään liikkeelle alkeista.
 
Program on yksittäinen saundi. Program-tilassa ei voi tehdä layerointia tai splittauksia.
 
Layerointi tapahtuu ainoastaan Combi-tilassa jossa useampia Programmeja voidaan laitella päällekkäin. Combi-tilassa ruudulla näkyy vierekkäin yhteensä kahdeksan timbreä (eli combi "saundin" osaa) joihin kaikkiin voidaan asetella yksi program saundi kuhunkin. (Kaikkiaan timbrejä laitteessa on 16 mutta vain kahdeksan niistä on kerrallaan näkösällä. Voit siis kasata kaikkiaan 16 yksikkäistä programmia käsittävän Combi "saundin" mutta vain kahdeksan timbreä on kerrallaan näytössä). Voit laittaa esimerkiksi timbre 1:n pianon ja timbre 2:n jonkun strings saundin. Nyt meillä on päällekkäin kaksi saundia joiden välistä volumea voidaan säätää mikseri välilehdessä. Jokainen timbre voidaan myös ohjata esimerkiksi haluttuun efektiin.
 
Splittaus aloitetaan samaan tapaan kuin layerin tekeminen eli laitetaan halutut saundit paikoilleen, jokainen omaan timbreen. Tämän jälkeen mennään valikkoon sivulle ED-Key zone jossa päästään määrittelemään kunkin timbren ylin ja alin sävel. Edellisen esimerkin piano+strings saundeilla voitaisiin ajatella että säädetään timbren 2 (strings) ylimmäksi säveleksi H3 ja timbren 1 alimmaksi säveleksi C4. Tällöin kaikki H3 ja siitä alemmat koskettimet soittavat stringssejä ja C4 ja siitä ylöspäin olevat koskettimet soittavat pianoa. Yhteen Combiin voit tehdä splittauksia maksimissaan 16 yksittäisellä saundilla koska, kuten yllä mainittuna, timbrejä joihin noita saundeja pystyy asettelemaan on 16. Selkeämmin sanottuna voit splitata koskettimiston 16 osaan.
 
Pahoittelut jos ohje kuulostaa vaikealta. Tätä ei vain pysty sanomaan ihan helposti tai lyhyesti. Kannattaa opetella vaan lueskelemaan niitä User Manuaaleja sillä lontoon murteella. Suomessa kun ei valitettavasti ole helppoa saada yhdenkään ammatti soittimen ohjeita suomenkielellä. Sad But True. Ei muuta kun ohjekirja käteen ja rohkeasti räpeltämään. Alku on aina vaikeata uuden soittimen kanssa, mutta lohduksesi voin kertoa että kun itse aikanani opettelin Tritonin käytön (kiroillen ja ohjekirja kourassa) niin nykyään kaikkien uudempienkin Korgien käyttö onnistuu helposti. Valmistajat pyrkii yleensä tekemään uuden soittimen käyttöliittymän vanhaan tuttuun muottiin joten jokainen uusi kikka minkä opit TR:ää räpeltämällä toimii todennäköisesti myös seuraavassa Korg merkkisessä tuotteessa jonka hankit. Ja kun opit käyttämään laitetta hieman niin osaat tehdä tarkennettuja kysymyksiä joihin täällä palstalla vastaillaan mielellään.
 
En väitä etteikö se olisi täysin mahdotonta, mutta en siltikään sanoisi kyllä.
juiceh
18.11.2010 14:50:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia paljon, nythän homma selkeni.
 
Ps. Pahoittelen vaikeaselkoisuuttani ^^
 
http://www.myspace.com/lycaonofficial
Thomas Häggblom
25.11.2010 19:59:41 (muokattu 25.11.2010 20:03:33)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitten vielä sellainen juttu, että muista ihmeessä tallentaa se nykyinen soundivalikoimasi kortille!
 
Korg TR on siitä hassu, että siinä ei ole ollenkaan vapaita paikkoja omille soundeille. Esim Korg Karmassa jota itse käytän, on C ja D -pankeissa molemmissa yli 100 tyhjää paikkaa jotka voi käyttää miten haluaa. Minulla on C-pankissa kaikki keikkasoundit eikä tarvitse kuin siirtää combeja sinne ja muokata. Mutta tee näin:
 
Otat talteen kaikki program-pankit ja combi-pankit sinne SD-kortille. Tämän jälkeen voit vapaasti alkaa tallentamaan keikkasoundeja niiden presetticombien päälle. Voit vaikka halutessasi poistaa kaikki turhat soundit ja varata koko synan pelkille keikkasoundeille. Näin ainakin itse tein. Kortilla minulla oli sitten useampia "soundisettejä", sellainen yleis-setti (joka vastaa tehdasasetuksia + omat muokkaukset ja säädöt) ja sitten kaikille eri bändeille ja projekteille omat soundisetit. Sieltä sitten vaan lataa synan muistiin sen mitä kulloinkin tarvitsee.
 
Nyt voit sitten huoletta leikkiä Rudessia. Jos biisissä on vaikka piano, jouset, piano, jouset, kellot, piano, jouset yms niin ihan huoletta tallennat ne tuolla tavalla peräkkäin. Eli sama soundi vaan uudestaan ja uudestaan eri paikkoihin. Eihän sillä enää ole mitään väliä, kun kaikki combit ovat tallessa kortilla ja voit ne sieltä palauttaa kotisoittelua/treenejä/yms varten milloin vain.
 
Korgeissa kannattaa myös tehdä niin, ettei sählää program-tilan kanssa. Anna sen vain olla (ellet parantele jotakin tiettyä soundia). Jos tarvitset esim. pianosoundin keikalle, niin tee combinaatio, jossa on vain tämä yksi pianosoundi. Jos muuntelet programmien paikkoja niin ainakin joissain Korgeissa myös combit menee kaikki ihan päin... Toisin kuin esim Nordeissa, joissa combin sisällä olevat programmit ei muutu vaikka alkuperäisiä programmeja muutetaan.
 
Voi olla että lässytän itsestäänselvyyksiä, mutta minulle itselle tämä oli aikoinaan suuri oivallus, että synan soundipaikkojen lukumäärä kertoo vain sen, kuinka monta soundia voit pitää synassa yhdellä kertaa. SD-korttien, midin ja diskettien yms avulla voit tehdä vaikka miljoona soundia tuohon laitteeseen.
 
Jos tiesit jo tämän niin olkoon tämä neuvona jollekin muulle tietämättömälle :)
 
www.myspace.com/loistavapolku
JPQ
25.11.2010 20:20:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo hassuus munkin synissä kahta laskematta siis rautapuolella ja ne oikeastaan nykyään muutenkin tärkeimmät et yksi taas muutenkin käytännössä presettien takia tallessa no muutamia ehkä 20-30 löytyy jota kaipaan yhden haluais jäljitellä softalla mutten ihan tajua mistä siinä on kyse.:)
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «