Muusikoiden.net
28.03.2024
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fysiikka vastaan tuplapedaaleilla soitettaessa!
1 2 3 4 5 6 7
Sbatan
17.11.2010 19:02:09 (muokattu 17.11.2010 19:17:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivää kaikille taas!
 
Tiedetään että näitä samoja keskusteluita täällä pyörii ja kaikkia ärsyttää, mutta ajattelin nyt kysellä, kun ei löytynyt tällä etsinnällä suoranaisia vastauksia tähän aiheeseen.
 
Selitän vähän taustaa tähän messiin, ni saa jutulle myös pohjaa. Heh! Mut joo! Oon soitellut sen about kymmenen vuotta rumpuja. Ekat 5 vuotta oli enemmän tai vähemmän aktiivista, mutta rokkii tuli kyl veivailtuu aika paljon sillo. Nuin neljän vuoden jälkeen nappas tuplat messii ku teki miel rymistellä ja siitä sit kaik lähti. Pari vuotta tuli treenailtuu enemmänkin vain jammailen niitten kaa ja suurimmaks osakseen temmot pyöri siin 160bpm kieppeillä ja silloinkin soitteli oikeestaan vaan trioleita. Meiningil LoGin Laid to Rest jne (se osasto kulkee onneks aika vakaasti vielkin). Sit koitin alottaa treenaamaan enemmän tekniikkaa ja nopeammin. About 7 vuotta sen jälkeen alko tulee sit blastbeattei enemmän treeniin ja vastaava. Viimeset kolme vuotta on tullut treenattua tosi intensiivisesti. Esim vuos sitten kesällä tuli soitettuu 3 kuukauden ajan 5-8 tuntii päivässä nuin 5 - 7 kertaa viikossa.
 
Homman nimi on vaan se et kolmessa vuodessa ei oo kehittynyt soitto oikeastaan yhtään. Välillä jopa mennyt huomattavasti huonommin ku aiemmin. Ei myöskään ole temmot noussu mihinkään 180 on semmonen about minkä pystyy soittaa 16-osii tuplilla ja blastei heittelee siihe sekaan (välillä sekin vähän vähän heikolla meiningillä), mut jos koittaa yhtään nostaa, niin ei oikein kestä messissä. Jos tempo on 200, niin ei onnistu ku lyhyet pyrähdykset ja niihinkin pitäs saaha tarkkuutta enemmän, et ne menis jossain määrin ees standardien mukaan.
Hommaa häiritsee aivan suunnattomasti se, et on koko ukko melkein aina kun alottaa soittamaan ihan kohmeessa ja veivaaminen on aika jäykkää, ei pysty soittaa nopeasti, turhaa repimistä ilmassa jne jne. Joutuu vääntää semmosen reilun tunnin alkulämmön päälle, et pystyy edes kunnolla alkaa treenaamaan. Ja silti välillä ei auta mikään vaik kuin koittaa lämmitellä, venytellä ja muuta vastaavaa. Tavallaan siis oma fysiikka tulee vastaan. Menee koko hommasta maku, kun joutuu joutuu keskittymään siihen et edes jotenkin saa iskut perille jne.
 
Treenaan yleensä silleen, et alotan lämmittelemällä. Soitan minuutin 8-osia vasemmalla kädellä/jalalla tempoon 120 bpm ja sitten sama oikealla. Sit vasemmalla kädellä/jalalla neljä tahtia 8-osia ja sama oikealla. Sit 2-tahtia samaa juttuu, sit 1-tahti ja lopuks vuorokäsillä/jaloilla 16-osia ja nykyyän menee sillee et vetää siin kuvioo OVOVOVOVOVOVOVOVOOVVOOVVOOVVOOVVOVOOVOVVOVOOVOVV ja sit 30 sek taukoo ja sama temmossa 140, 160 ja 180. Viimeses vaiheessa tuo singlestroke/tuplaisku/paradlimmi pätkä kyl menee jo aika päin puuta. Ton jälkee yleensä koittaa treenata orkesterin biisei, tai muitten. Sit reenaa kaikenlaisii blastei ja välil viel soittaa sitä Kolliaksen kuvioo, eli 4-osii, 4-osii triolein, 8-osia, 8-osia trioleina, 16-osia ja kuudestoista osa trioleina ja päin vastaisessa suunnassa takas. Suurin piirtein tollasta meininkii pistelee menee.
 
Kumminkaan tuloksia ei oikeastaan näy ja yritän kyllä paljon tarkkailla tekniikkaa ja pyrin kokoajan sitä kehittämään. Semmosta ropellusta välillä et meinaa hermot mennä ja tekee miel lopettaa koko harrastus. Pahinta tossa on se kun joutuu tekemään todella paljon sen eteen että saa itestään edes jotain irti ja se on aina aina ja aina sama juttu. Olen myös koittanut pitää paikat mahd rentoina ja tehnyt kaikkia niitä juttuja mitä täällä neuvotaan ja mitä kaik nuo grindi/deathi hirmut opettaa videoissaan (on reenailtu painot jalassa, niiku Hoglanin Gene konsanaan. Soitto ei samaa maata kyl). En sit tiiä auttaisko pedaalien vaihto asiaan edes jonnin verra. Ekat oli Pearlin 100-TW ja sitten vaihdoin Iron Cobriin. Hemmetin iso virhe. Ei onnistunut veivaus niillä oikein mitenkään vaikka 9 kk koitin opetella. Sitten vaihdoin takas nuihin Pearlin 122-TW:n ja tuntu vähä paremmalta. Tekis miel kokkeila jotain Axiksia tai sitten Eliminaattoreita.
 
Kyselen siis tässä muitten kokemuksia/neuvoja/mitä tahansa mikä vois auttaa, tai jos jollain on jotain ideoita/treenimetodeita millä vois kokkeilla parantaa meininkii. Olikohan sil Wecklin Davel jotain kirjotuksii siitä miten tulla ns "terveemmäksi rumpaliksi", ni vaik jotain vastaavaa tai linkki Wecklin tapoihin (jos ne nyt oli sen juttui). Elämän tavat on suht tervee siin mieles et tulee syötyy aika terveellisesti, juotua nykyään aika vähän, käytyä lenkillä ja salilla kerran viikossa, et ei niitä voi oikeastaan meiningist syyttää. Venytelen myös ain reenien jälkeen (tai oikeastaan pari tuntia sen jälkee et on ehtinyt lihakset vähä palautua). Pistää vihaks tämmönen ku ei opi sit nuita hommia ja oon liian tyhmä soittelee mitn jazzi juttui tai muuta haastavaa, niin rokissa ja metallissa tulee pysyttyy + niitä myös kuuntelee eniten, niin eipä sitä oikein osaa/halua muuta veivata. Alkaa tuntua siltä et heitän setin järveen ja meen ite perässä, kun ei onnistu itteensä toteuttaa siin hommas mis haluais. Laskee itsetunto näis hommissa ihan törkeesti, kun ei onnistu. Tai sitten alan soittaa pelkästää stonerii ja hardcore rynkytystä niikun aiemmin. Sillo ei ryypiskely haitannut, eikä tarttenut pahemmin hifistellä niiku nykyään.
 
ps. Pahoittelen pitkää tekstiä, mutta jos joku sen jaksaa lukea ja mieltäni asian tiimoilta avartaa, niin kiitos hänelle.
 
passe
17.11.2010 19:51:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=79456
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
hollmi-5
17.11.2010 20:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos rumpujen soitto on pelkkää BPM:ää ja tuplaspedujen nopeutta, niin myy vehkeet ;-)
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
Sbatan
17.11.2010 21:21:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollmi-5: Jos rumpujen soitto on pelkkää BPM:ää ja tuplaspedujen nopeutta, niin myy vehkeet ;-)
 
Eipä tuo pelkästään sitä ole, mutta kun soittaapi sellaisten tyyppien kanssa, missä ois hyvä että meininki ois suht koht tarkkaa ja paremmalla fiiliksellä ja groovella pystyy vetää, jos ei tartte irvistellä kokoajan. + Se on ainut suunta mihin tässä nyt tekee mieli kehittyä. Ei kai kukaan sitä määritä että onko oikeata soittoa metalli rymistely tai sitten joku funkin hipominen tms. Rokkia sitä on tullut jo hakattua sen verta et tekisi mieli vähäsen kehittyä veivaamaan astetta tylympää tulkintaa.
 
Sbatan
17.11.2010 21:26:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=79456
 
Koitin tossa tekstissä selventää sitä että on tullut aloitettua hitaasti vetämään ja koittanut tempoa nostaa pikku hiljaa, mutta moneen vuoteen ei ole lukemat kasvaneet yhtää, eikä oikeastaan staminakaan lisääntynyt. Kai sitä nyt jossain vaiheessa pitäs nostaa eikä aina junnata siel 80 -160 välissä. Dunno! Ajattelin vuan kun Kollias on todennut et veivatkaa hittaasti ja noppeesti, koska liikkeet on täysin eri, eikä aina hitaasti soittava opi soittamaan nopeasti tai toistte päi. Kai se jotain luulis nuista hommista tietävän.
 
hollmi-5
17.11.2010 21:38:39 (muokattu 17.11.2010 21:38:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johan se on vanhastaan tiedetty, että nopeus tulee hitauden kautta. Joku Kollias voi olla eri mieltä, mutta vanhat mestarit väittävät muuta. Rentous pitää säilyttää, muuten ei tule mitään. Missä kohdassa menee väkinäiseksi? Ja mitä silloin tapahtuu? Niitä juttuja kannattaa tutkiskella.
 
Ylinopea musa on marginaalissa, joten miksi moisesta ottaa paineita? Soittokaverit fuskaavat itsekin, joten ota käyttöön duallist-spedu. Saat yhdellä alasviennillä kaksi iskua. Vähintään... http://www.theduallist.com/
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
Sbatan
17.11.2010 22:09:10 (muokattu 17.11.2010 22:16:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollmi-5: Johan se on vanhastaan tiedetty, että nopeus tulee hitauden kautta. Joku Kollias voi olla eri mieltä, mutta vanhat mestarit väittävät muuta. Rentous pitää säilyttää, muuten ei tule mitään. Missä kohdassa menee väkinäiseksi? Ja mitä silloin tapahtuu? Niitä juttuja kannattaa tutkiskella.
 
Ylinopea musa on marginaalissa, joten miksi moisesta ottaa paineita? Soittokaverit fuskaavat itsekin, joten ota käyttöön duallist-spedu. Saat yhdellä alasviennillä kaksi iskua. Vähintään... http://www.theduallist.com/

 
Tottahan se on että ei sillä musalla mitä tulee veivattua hirveesti minnekkään mennä, mutta tekee miel vaan oppia veivaamaan sitä mahd hyvin. Se on itelleen semmonen juttu. Ois tässä kyllä tarkotus koittaa ettiä joku toinen bändi et pääsis joskus keikoillekkin ja tulis soiteltuu muutakin, ni ei jämähä soittamaan yhtä juttua.
 
Meininki yleensä menee aika ahtaaks siin vaiheessa ku koittaa polkee suoraan ja blastaillee menee. Yks mikä varmast vaikuttaa on tuo balanssi itellään (siis fyysinen) ja sitä koitankin täs reenata. Se kumminkin jeesaa aika monessakin jutussa. Lähinnä huolestuttaa tuo ruumiillinen kankeus tos. Tiedän et ranteilla ja sormilla pitäs mennä ja niin sitä oikeestaan tullee mentyäkkin.
 
Tullu mietittyy, et testailisko nuita Vrukkeja. Jos vaik niil alkais onnistumaan. Niis on kumminkin se hyvä, että saa tehtyä longboardit nuista omista murkuloista, tai tehtyy sitten niistä vähän ku speed kingit. Tai jos oon oikein ymmärtänyt.
 
passe
17.11.2010 22:52:38 (muokattu 17.11.2010 23:00:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Settibalanssi ja setup, istumakorkeus, pedaalien polkutekniikka, pedaalien säädöt, mitkä pedaalit, lämmittely jne. Just name it! Liikkuvia tekijöitä on niin paljon, että suosittelen asian tsekkauttamista jollakin kokeneella rumpumaikalla. Terveelliset elintavat ovat toki hyviä asioita, mutta katso Vinnie Paul:ia:)
 
E: Mutta vanha perusneuvo:
 
Polje vaikka niitä tasaisia 16-osia ja kiihdyttele pikkuhiljaa siihen asti kun alkaa menemään röpöröpöksi. Hidasta sen verran että komppi rullaa ilman väkinäistä jännittämistä. Sitten siinä tempossa soittelua pidemmän aikaa. Kaiken a ja o on tietenkin hyvä lyöntitekniikka (tässä tapauksessa polkutekniikka), kiinnitä siihen koko ajan huomiota. Pidä helikopteri käynnissä ja soittele vaikka ihan lineaarisia juttuja setin läpi molempiin suuntiin, tekee hyvää balanssille.
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
JanneO
17.11.2010 23:27:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koita saada apua joltain paikalliselta tai lähimmältä joltakin rumpuopettajalta. Antaa varmaan vinkkiä ihan tuohon yleiseen soittamiseen mikä taas helpottaa sitten nopeustreeneissä.
Nyt en kyllä osaa muuta sanoa, kuin treenitavassa on jotain sellaista mikä ei sovi sinulle eikä kehitä sinua soittajana.
 
welho
17.11.2010 23:49:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JanneO: Koita saada apua joltain paikalliselta tai lähimmältä joltakin rumpuopettajalta. Antaa varmaan vinkkiä ihan tuohon yleiseen soittamiseen mikä taas helpottaa sitten nopeustreeneissä.
 
Meitsi samoilla linjoilla! Majailet ilmeisesti Virroilla? Vaikkapa Vaasasta tahi Seinäjoelta löytyy varmasti kaverit jotka osaa auttaa! ja miksei lähempääkin..
 
bailaamisen ammattilainen!
Vallu-Veke
18.11.2010 08:33:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Selittäkööt oikeat rumpalit soittotekniikkaa. Huomasin, että olet hakenut ongelmaan ratkaisua liikuntatieteelliseltäkin puolelta.
Mulla on kokemusta urheilusta, myös väärin treenaamisesta, siitä varsinkin. Urheilussakin on tietty omat koulukuntansa ja ennen oli vielä enemmän. Tämä on yks näkemys. Venyttely ei ole aina hyvä juttu, joka lähtöön. Venyvyyttä vaativissa lajeissa vaatimus, mutta rumpujen soitto ei vaadi erityistä venyvyyttä lajina. Venyttely pitää tehdä taidolla, jos venyttelee ja oikeaan aikaan oikean tyyppinen venyttely.
Pari tuntia treenin jälkeen just ne pitkät venyttelyt, kuten teet.
Ennen suoritusta pitää tehdä hyvin lyhyitä ja kevyitä venyttelyjä. Lihaksen elastisuus ja kimmoisuus ominaisuudet kärsii nopeissa suorituksissa, jos venyttelee väärin.
Treenin jälkeen venyttelyä paremmin toimii palautuksena verryttely, jossa hölskytellään bodia. Mitä pitempään hölskyttelee, niin sitä nopeemmin palautuu.
Yleisurheilijat jää usein esim. tunniksi nurmikolle vetkuttelemaan ja ravistelemaan lihaksiaan. Kisahallissa muinoin ihmettelin, että eipä ole ihme, ettei mitaleja tule, kun Ringa Ropo ja kumppanit istuivat siellä ja hölskyttelivät pohkeitaan. Olin siihen aikaan itse erityisen tyhmä. Verryttely on parasta doupingia ja sallittua vieläpä.
Oli hesarissa juttua tutkimuksista, kun pitkän matkan juoksijoita oli tutkittu.
Venyttely ennen suoritusta jopa lisäs loukkantumisriskiä.
 
Eli jalkalihasten kimmoisuus-ominaisuudethan siinä saattaa kärsiä ja se hidastaa suoritusta. Joudut ehkä puristamaan tehoja, jotta saat kierroksia koipeesi, niin menet vaan entistä enemmän hapoille. Lihaksesi on venytetty pitkään tilaan, ne ei toimi nopeasti, vaikka mieli tekis. Yrität väkisin. Sitten olet entistä jäykempi. Sitten venyttelet enemmän, koska olet jäykkä. Sitten hidastut enemmän,... Jäykistyt enemmän...
Pitää löytää sopiva venyttelyn taso, jos venyttelee. Ennen nopeita suorituksia verryttelisin muuten vaan ja unohtaisin venyttelyt. Korkeitaan hyvin pieniä venyttelyjä. Pohjelihas ja muut lihakset on tavallaan jousia, kun ei venytä jousi-ominaisuutta pois kokonaan käytöstä ennen suoritusta. Jousen avulla tulee nopeutta.
 
PS. en ole liikuntatieteenmaisteri. Ihan tuollaista maallikon pohtimista yhdestä näkökulmasta. Sellainen tunne on, että nuo erittäin nopsat basarijutut menee ehkä jo urheilu-osastolle :)
 
OPJ1974
18.11.2010 11:55:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vallu-Veke:
 
PS. en ole liikuntatieteenmaisteri. Ihan tuollaista maallikon pohtimista yhdestä näkökulmasta. Sellainen tunne on, että nuo erittäin nopsat basarijutut menee ehkä jo urheilu-osastolle :)

 
Mun mielestä tosi nopeasti soittaminen on jo sitä ns. extreme-urheilua. Eli pienillä asioilla merkitystä ja hienomotoriikan hallinta korostuu.
 
Täytyy lisäksi muistaa, että me kaikki ollaan eri tavalla rakennettu. Esimerkiksi hermosto ja lihaksen kudostyyppi vaikuttaa: lihaksessa on nopeita (lyhyitä) ja hitaita (pitkiä) soluja ja niiden suhde antaa sitten fyysisestikin rajat. Lisäksi aivojen rakenne, aivojen hermoston toiminta ja rakenne yms. vaikuttaa itse oppimiseen ja siihen, miten käskyt aivoissa muuttuvat lihaksistossa liikeeksi.
 
Onhan suurin osa muuttujista toki sellaisia, mitä voidaan treenautta ja sillä päästä tiettyyn tasoon. Jokaisella se katto on kuitenkin yksilöllinen.
 
Ei kaikista tule pikajuoksijoita tai taitoluistelijoita, vaikka kuinka treenaisi
 
Omakohtaisesti esimerkiksi tiedän, että en saa itseäni "nopeaksi" edes treenaamalla.
 
"Semmosta huutomerkkiaksentointia alusta loppuun ja burlaburla-perunoita kellariin."
kimizu
18.11.2010 13:41:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Treenaa vähemmän tai treenaa fiksummin, soita edes jotain ihan muuta välillä. Voi olla kyseessä ihan ylikuntoa tuon poskettoman treenin seurauksena. Aivot jumissa, hermotus tukossa, lihakset tiukkana ja witutus päällä kun ei kehity. Ei hyvä!
 
Pidä vaikka viikko totaalista taukoa soittamisesta (jos pystyt siis, ammatikseen soittavat erikseen), kuuntele musaa, käy lenkillä, lue kirjaa... Mitä vaan paitsi tuota päätöntä "enemmän on parempi" kohkaamista. Älä koske kannuihin ollenkaan. Viikossa ei tekniikka häviä vielä mihinkään, sitä ei tarvitse pelätä.
 
Tauon jälkeen soitat ekan viikon jotain aivan muuta kuin niitä tuplajuttuja. Pistä luurit päähän ja James Brownia tai jotain tiukasti groovaavaa musaa soittimeen, ja soittelet mukana. Unohda se metalli ja ne tuplat kokonaan hetkeksi. Tätä vedät viikon, max 2 tuntia päivässä, no more! Toisella viikolla palaat niihin sun tupla-juttuihin, aluksi rauhallisesti ja siitä pikku hiljaa lisää tempoa. Jatkossakin pidä ne treenisessiot alle 4 tunnin ja soitat muutakin kuin tuplatreenejä. Aivot ja kroppa ei ota enempää kerralla vastaan.
 
Olen lähes varma että ne aiemmin hankalat treenit menee nyt hieman helpommin. Ei ehkä paljoa, pari-kolme viikkoa ei vielä ihmeitä tee, mutta vähän helpommin kuitenkin. Kehitys nytkähtää uudelleen käyntiin.
 
Kokeile ainakin tätä metodia, kaikkea muuta olet jo varmaan kokeillutkin. Huomioi myös nuo ergonomia-jutut joista tuossa jo aiemmin oli puhetta. Tässä tilanteessa et häviä mitään. Kyl' se siitä =)
 
"Its a matter of taste. Taste is a matter of personality. There is bad taste and my taste, which is good off course..."
Sbatan
18.11.2010 17:32:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Pari tuntia treenin jälkeen just ne pitkät venyttelyt, kuten teet.
Ennen suoritusta pitää tehdä hyvin lyhyitä ja kevyitä venyttelyjä. Lihaksen elastisuus ja kimmoisuus ominaisuudet kärsii nopeissa suorituksissa, jos venyttelee väärin.
Treenin jälkeen venyttelyä paremmin toimii palautuksena verryttely, jossa hölskytellään bodia. Mitä pitempään hölskyttelee, niin sitä nopeemmin palautuu.
Yleisurheilijat jää usein esim. tunniksi nurmikolle vetkuttelemaan ja ravistelemaan lihaksiaan. Kisahallissa muinoin ihmettelin, että eipä ole ihme, ettei mitaleja tule, kun Ringa Ropo ja kumppanit istuivat siellä ja hölskyttelivät pohkeitaan. Olin siihen aikaan itse erityisen tyhmä. Verryttely on parasta doupingia ja sallittua vieläpä.
Oli hesarissa juttua tutkimuksista, kun pitkän matkan juoksijoita oli tutkittu.
Venyttely ennen suoritusta jopa lisäs loukkantumisriskiä.
 
Eli jalkalihasten kimmoisuus-ominaisuudethan siinä saattaa kärsiä ja se hidastaa suoritusta. Joudut ehkä puristamaan tehoja, jotta saat kierroksia koipeesi, niin menet vaan entistä enemmän hapoille. Lihaksesi on venytetty pitkään tilaan, ne ei toimi nopeasti, vaikka mieli tekis. Yrität väkisin. Sitten olet entistä jäykempi. Sitten venyttelet enemmän, koska olet jäykkä. Sitten hidastut enemmän,... Jäykistyt enemmän...
Pitää löytää sopiva venyttelyn taso, jos venyttelee. Ennen nopeita suorituksia verryttelisin muuten vaan ja unohtaisin venyttelyt. Korkeitaan hyvin pieniä venyttelyjä. Pohjelihas ja muut lihakset on tavallaan jousia, kun ei venytä jousi-ominaisuutta pois kokonaan käytöstä ennen suoritusta. Jousen avulla tulee nopeutta.)

 
Tuo on kyl semmonen jutu, mikä voi vaikuttaa omaan soittoon ja yleiseen meininkiin muutenkin. Käyny just välil mieles, ku vaik kuin koittaa elellä kunnolla ja ukko venyy ku purkka, mut silti hemmetin jäykkää on soitto välillä. Tottahan se on et vaikkaa aikamoista urheilua tuo dödön mättö on, mut ei kai se silti vaadi mitn huippu-urheilijan kuntoa. Hyvin sen näyttää nuilla liottimia imevillä mustan metallin möröillä menevän, vaikka elelevät miten elelevät.
 
Sbatan
18.11.2010 17:36:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tauon jälkeen soitat ekan viikon jotain aivan muuta kuin niitä tuplajuttuja. Pistä luurit päähän ja James Brownia tai jotain tiukasti groovaavaa musaa soittimeen, ja soittelet mukana. Unohda se metalli ja ne tuplat kokonaan hetkeksi. Tätä vedät viikon, max 2 tuntia päivässä, no more! Toisella viikolla palaat niihin sun tupla-juttuihin, aluksi rauhallisesti ja siitä pikku hiljaa lisää tempoa. Jatkossakin pidä ne treenisessiot alle 4 tunnin ja soitat muutakin kuin tuplatreenejä. Aivot ja kroppa ei ota enempää kerralla vastaan.)
 
Pittee ottoo tuo aspekti haltuun. Käynyt itellä sekin mieles et jotain muuta vois paukutella, et ei jämähtäs pöristelee vaan samoi juttui.
 
Sailori
19.11.2010 01:06:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se tuplasoitto/nopee soittaminen fysiikasta yleensä ole kiinni, jos katsotaan esimerkiks Nicholas Barkeria, joka on blastannu ja polkenut tuhatta ja sataa dimmu borgirissa, cradle of filthissa, old man's childissa ja muissa extremebändeissä. Fysiikaltaan kaveria ei kyllä voi juoksijaksi tituleerata, mutta kapulat vaan pyörii sormien välissä todella nopeesti ja tarkasti. Barker on ruumiinrakenteestaan huolimatta myös yksiä tasasimpia tuplamättäjiä joita tolta genrealueelta löytyy.
 
Allekirjoittaneelle tuplien saaminen nopeeks vaati sopivan asennon, tarpeeks jäykät pedaalit ja paljon treeniä. Koska oon helvetin laiska treenaamaan, oon myös koittanut panostaa enemmän treenin laatuun kun määrään. Itselle nopeustreeninä on toiminut ihan peruspyrähdysten, suorien 16-osien, 8- ja 16-osa triolien ja laukkakomppien treenaus. Paradiddlet ja tuplaiskut(oovvoovv...) oon unohtanut täysin jaloilta, koska en oo toistaseks keksinyt niille mitään käyttöä.
 
Soitan Iron Cobran power glideillä, eli en millään huippuunsa viritetyillä longboardeilla tai ninjaöljyillä,mutta suoraan nopeeseen soittoon toi power glide on musta aivan mainio. Tykkään pitää pedaalit aika kireellä, jotta reboundi pysyy skarppina, mutta mikä toisaalta myös vaikeuttaa kontrollia basarikuvioita soittaessa.
 
Mulle toi jalkojen nopeus lähti rullaamaan kun sain jalan asennon kohdalleen, ja hiffasin, ettei se polkasuliike lähde pohkeesta, vaan reiden työskentely on myös tärkeetä. Ite soitan käytännössä kasdeksasosat pohkeet rentoina ja 16-osissa pohje tulee mukaan tuplaamaan iskut, ei kuitenkaan niin että pohkeet rupee menemään hapoille. Monet yrittää nimenomaan rikkoa nopeutta pohkeet hapoilla, mutta pitkässä juoksussa(=pitkässä tuplabiisissä) rupee vaan väsyttään ja vituttaan.
 
Oon täysin harrastelija, joten liian tosissaan mun kirjottelua ei kannata ottaa, toivottavasti sieltä jotain apua, tai ainakin kannustusta. Onnea tuplasoittoon, kiitos ja anteeksi.
 
"Tää on kyl jätkät viiminen keikka joka vedetään selvinpäin."
Vallu-Veke
19.11.2010 11:24:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu tuo mun venyttelyjuttu oli ihan puhdasoppista sontaa oikeastaan. Saattaa se jotain vaikuttaa, mutta jostain muustahan se on kiinni. Sitä ei kukaan tiedä.
Se taitaa olla loppujen lopuksi niin monimutkainen liikekokonaisuus, että se vaan pärähtää joskus käyntiin, joskus vahingossa.
Asian osaava kokenyt kaveri siinä vain voi auttaa. Eli rumpali, joka sen asian hallitsee. Vieressä kyttäämälla ja seuraamalla saattaa löytää sen juonen. Kattelee ja miettii, mitä siinä tapahtuu ja miten se kaveri sen tekee.
Se viimeinen silaus voi olla todella pienestä asiasta kiinni, jos sen hokaa vain.
Rentohan siinä pitää olla ennen kaikkea noissa nopeuksissa.
 
OPJ1974
19.11.2010 11:34:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vallu-Veke: Se viimeinen silaus voi olla todella pienestä asiasta kiinni, jos sen hokaa vain.
 
Ei ainakaan pitäisi olla kapasiteetista kiinni:
 
http://www.tietokone.fi/uutiset/aiv … tokoneet_naurettavan_yksinkertaisia
 
"Semmosta huutomerkkiaksentointia alusta loppuun ja burlaburla-perunoita kellariin."
mukis
19.11.2010 13:29:44 (muokattu 19.11.2010 13:30:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PS. en ole liikuntatieteenmaisteri.
 
Mä olen - mun mielestä kirjoitit ihan järkevään sävyyn. Toki solusuhteet saattavat jo tulla esteeksi tuollaisessa extreme-poljennossa, mutta uskoisin, että tässä on kyllä kyseessä totaalinen hermostollinen jumi, eli hermotus ei toimi - aivot käskyttää, mutta viestit eivät mene perille. Parannuskeinoissa ei oikein ole vaihtoehtoja: lepo. Hermotus ei palaudu kovin nopeasti, joten viikon totaalilepo lienee aivan minimi, mitä kannattaa harkita. Muuten esim. kimizun ohjeet olivat hyvät.
 
Sailori: ihmisen ulkonäön perusteella on vaikea päätellä esim. solusuhteistä paljoakaan, jotka esim. mainitsemallasi Barkerilla saattavat olla hyvinkin otolliset nopeaan soittamiseen.
 
OPJ1974: hieno linkki! Aivot taitavat todellakin olla käymättömistä korpimaista se viimeinen..
 
Strumbali
19.11.2010 14:52:22 (muokattu 19.11.2010 14:58:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä ihan vain kevennyksenä, mutta kuinka moni voi kuvitella, että noihin basareihin soitettaisiin jotain esim. kitarariffiä päälle: http://www.youtube.com/watch?v=HvQArNyJMsY Oisko tuo tempo joku 170 ja neljällä nuijalla 16-osia tempoon 340, kökähä? ; ) niin että rajansa kuitenkin tässäkin asiassa, luulen. (jaaniin olihan se tempo mainittu 180)
 
Täähän on vielä parempi: http://www.youtube.com/watch?v=P0W59Z4aqb4&feature=related ;-D
 
Mähän sanoin, että sä sanoit.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «