Aihe: Millaista on sävelten ja sanojen yhteiselämä?
1 2
itsy
30.10.2010 02:11:00
Sakmongkol: Siis, hä. Yritin kuunnella oikein tarkkaan ja kyllähän siellä loppusoinnut oli joka paikassa, vaikkakin olivat järjestään yksitavuisia ja melko heikkoja.
 
Paino on kuitenkin muualla kuin osuvissa loppusoinnuissa, kyllä sieltä sointuvuutta löytyy mutta ei täsmällisesti tavutettuna tai muuten järjestelmällisesti. Ei kuitenkaan kummallista taidedadaa.
oivoi
Sakmongkol
30.10.2010 02:30:02
Itchy: Paino on kuitenkin muualla kuin osuvissa loppusoinnuissa, kyllä sieltä sointuvuutta löytyy mutta ei täsmällisesti tavutettuna tai muuten järjestelmällisesti. Ei kuitenkaan kummallista taidedadaa.
 
No juu. Mutta tuollaistahan suurin osa musiikista on, eli huonosti tehtyjä loppusointuja. Voi sitäkin yrittää naamioida riimittömyydeksi, mutta jos jotain pitää tehdä väärin ja huonosti niin senkin voisi tehdä tyylikkäästi ja kunnolla.
Lesko
30.10.2010 11:45:45 (muokattu 30.10.2010 11:49:15)
Sakmongkol: Kyllä se on niin että täysin loppusoinnuton lyriikka on paskaa. Kuka hyvänsä osaa kirjoittaa sellaista, ja verukkeeksi ei käy se että sanojen "merkitys" on jotenkin syvällisempi.
 
...
 
Ja vielä kaikkein parasta lyriikkaa on mitallinen runous, loppusoinnuilla tietty...

 
Kyllä tämä nyt on aika paskaa kanssa. En nyt tiedä, että miten tätä pitäisi lähestyä, mutta ei loppusoinnuton lyriikka tarkoita, että se on "mitä-vaan-mitä-kuka-vain-osaa". Runomittoja on paljon ja hienoimmat niistä on itselleni ainakin kalevalamitta ja heksametri, kummassakaan ei loppusoinnut ole itseisarvona ja kuka vain ei niitä kirjoita, se on varmaa. Loppusointuja kylläkin kirjoittaa juurikin "kuka-hyvänsä."
Loppusoinnulliset runot ja sanoitukset ovat toki erittäin hienoja parhaimmillaan, tästä paras esimerkki on tietenkin Eino Leino, mutta juurikin populaarimusiikin loppusoinnutukset ovat usein niin köpöä schaibaa, että huh. Tekstin poljento ja rytmitys on paljon tärkeämpää kuin se pakollinen loppusointu.
 
E: no joo, irrottat tosin kirjoituksessa biisien sanoitukset ja muun lyriikan. Minusta niitä ei tarvisi pitää niin erillään toisistaan... :)
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)