Muusikoiden.net
20.04.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tiukkaa distortionia singlecoileilla?
1 2
McLeach
05.10.2010 22:03:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistinpuoli vaihtuu ja olisi tarkotus hommata hyvä all-around säröpurkki. Vahvistin tulee olemaan Fenderin Blues Deluxe ja kitaroina strato ja tele singlecoileilla. Ei ole tähänmennessä vielä osunut kohdalle suht edullista omia tarpeita vastaavaa säröpedaalia. Tarkoitus olisi saada siitä ulos tiukahko ja paksu distortion, aikalaillla moderni. Ei kuitenkaan mitään mättösaundia. Munaa saundissa pitää olla. Bossin DS-tyyliset jutut ei toimi kun ne kuulostaa liian repiviltä ja ohuilta, myöskin gainia saisi olla runsaasti enemmän kuin tubescreamereissä. Saundiltaan hyvin lähelle osui demojen perusteella Voxin Satchurator vaikkei satriaanin musiikki lähellä sydäntä olekaan, pedaali on vaan hieman liian hintava ja se More-kytkin itselleni täysin turha. En myöskän tiedä miten se skulaa blues deluxin ja singlecoilien kanssa.
Eli ehdotuksia sopivista pedaaleista kehiin ja kommentointia tuosta satchuratorista jos löytyy. Niin ja mielelläni pysyttelisin yhdessä purkissa tuon saundin luomiseksi.
 
Simo78
05.10.2010 22:26:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mxr:n distortion+ on halpa legenda
http://www.thomann.de/fi/mxr_distortion_plus_bodeneffekt.htm
 
Tai sitten rat
http://www.thomann.de/fi/proco_rat2.htm
 
Maku asioitahan nää on, mutta noita kandee testata. Itelläni ollut rat ja se oli helkkarin hyvä, vaihdoin sen johonkin ihan vitun paskaan säröön ja vieläkin ottaa päähän. Pitää joskus ostaa kaappiin pölyttymään:-)
 
Ukkovaari
05.10.2010 23:09:29 (muokattu 05.10.2010 23:11:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En huomannu tietona että paljonko rahaa meinaat laittaa mutta heitänpä sitten sulle ehdotuksen ei mistään halvasta mutta kuitenkin hyvästä pedaalista linkin kera.
 
TC Electronic Nova Drive, tästä ei ihan heti ominaisuudet lopu, on analoginen ja yhdessä pedaalissa löytyy overdrive ja distortion joissa omat säätimet molemmissa, ne voi olla yhtä aikaa päällä tai erikseen ja efektiketjussa peräkkäin kummin päin vain tai rinnakkain ja kun vääntää tuosta itelleen sopivat soundit niin homman voi tallentaa muistipaikkaan.
 
Iteltäni tuo löytyy ja on paras särkijä mitä olen ikinä omistanut, maksoi kyllä mutta on hintansa väärti.
 
Eli tuollaista jos jossain pääset testaamaan niin ota harkintaan, ei mitään häviä jos tutustuu tuohon ja ainakin sitten tietää onko tuo itelle sopiva vai ei. Ja tälläiset vähän kalliimmat vehkeet tietysti kunnon testillä ettei sitten kadu kun rahaa uppoaa eikä tykkäiskään (niinkin voi käydä joskus).
 
Linkki valmistajan sivuille http://www.tcelectronic.com/novadrive.asp
 
Hintaa tuolla lienee siinä 200-290 paikkeilla, aika useassa näyttäis olevan siinä 240-250 euroissa.
 
Sorry jos tuntuu ihan älyttömältä tämä mun ehdotus kun miettii tuota hintaa mutta kerralla rahallisesti satsattuna voi hyvinkin päästä pitkällä juoksulla halvempaan tulokseen kun ostamalla peräkkäin nipun halvempia n. 50-100 pedaaleita.
 
Toivottavasti tästä oli jotain iloa
 
McLeach
05.10.2010 23:21:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Mxr:n distortion+ on halpa legenda
http://www.thomann.de/fi/mxr_distortion_plus_bodeneffekt.htm
 
Tai sitten rat
http://www.thomann.de/fi/proco_rat2.htm

 
rättiä olen juu harkinnut kun on hintansakin puolesta erinomainen. Silti noista ei kumpikaan mielestäni ole kovin tiukkasoundisia ja varsinkin mxr:stä puuttuu munaa aikas paljon (muistuttaa aikalailla noita bossin mietoja vehkeitä). Rättikin vähän hiinä ja hiinä meneekö liian päriseväksi, fuzzmaiseksi.
 
K_A
05.10.2010 23:24:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/boss_st_2.htm
 
Tuollasen ostat. Tai sitten et, en ole kokeillut kyseistä laitetta koskaan.
 
K_A
McNulty
05.10.2010 23:25:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Digitechin Hardwire-sarjan Valve Distortion kannattaa ainakin tyypata:
http://www.hardwirepedals.com/sc2-valve-distortion-overview.php
 
Tuo Crunch/Saturated kytkin voisi olla se tarvittava lisä sinulle mitä säröpedaalista kaipaat. Crunch tarjoaa enempi sitä purevaa keskialue-voittoista soundia, kun taas saturated on enempi skuupattu keskeltä ja vähän gainikkaampi ja "pläskimpi".
 
Hinta heiluu jossain satkun hujakoilla.
 
Tulis talavi nii näköö mitä köyhät pistää ylle!
the-Antero
06.10.2010 08:53:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tai sitten ostat multa huokealla bossin metal zonen ;)
 
Kalm
06.10.2010 09:04:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marsun GV-2? Ei mikään boutique-highend taikakalu, mutta omassa hintaluokassaan käyttökelpoisen jämäkkä peli.
 
http://www.youtube.com/watch?v=MNyTUKnmjTs
 
LesPaul70
06.10.2010 09:33:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: Vahvistinpuoli vaihtuu ja olisi tarkotus hommata hyvä all-around säröpurkki. Vahvistin tulee olemaan Fenderin Blues Deluxe ja kitaroina strato ja tele singlecoileilla. Ei ole tähänmennessä vielä osunut kohdalle suht edullista omia tarpeita vastaavaa säröpedaalia. Tarkoitus olisi saada siitä ulos tiukahko ja paksu distortion, aikalaillla moderni.
 
Eli suomeksi sanottuna haet humbuckerien soundia. Kun täällä puhutaan yksikelaisten soveltuvuudesta säröllä soitteluun/heviin, läpistään yleensä vain siitä hurinasta ja unohdetaan kokonaan se, että yksikelaisten perussoundi on erilainen kuin humbuckkerien. Humbuckerin perussoundi on raskaampi ja paksumpi, yksikelaisen taas heleämpi, kilisevämpi ja ohkaisempi. (Molemmissa on toki eroja mallien välillä, mutta noin pääsääntöisesti.)
 
Ei ole maailman helpoin tehtävä saada sinkusta humpparityylistä särösoundia pelkällä säröboksilla. Ei varmaan mahdotonta, mutta kokeilepa jotain humbucker-kitaraa jonkin säröboksin läpi ja tsekkaa, löytyisikö hakemasi soundi helpommin siten.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan
wilo
06.10.2010 09:55:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä säröpurkki joka on suunniteltu just tohon hommaan olisi Fulltone Distortion Pro. Harmi vaan sitä ei enää tehdä ja taitaa olla suhteellisen harvinainenkin.
Joka tapauksessa dist prosta saa yksikelaisillakin mikeillä tuhdin keskiäänipainotteisen särön, ikään kuin humbuckereilla soittelisi. http://www.fulltone.com/dp1.asp .
 
Yleisesti ottaen hommaan kävisi säröpurkki, jolla voi korostaa keskiääniä ennen säröytymistä. Yksi vaihtoehto on hankkia jonkun sortin eq tai boosteri, joka korostaa keskiääniä ja laittaa se ennen säröpedaalia. Yksi tähän tarkoitukseen suunniteltu spedu on Seymour Duncan Pickup Booster: http://www.seymourduncan.com/products/stompboxes/sfx01_pickup_bo/ .
 
McLeach
06.10.2010 12:27:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LesPaul70: Eli suomeksi sanottuna haet humbuckerien soundia. Kun täällä puhutaan yksikelaisten soveltuvuudesta säröllä soitteluun/heviin, läpistään yleensä vain siitä hurinasta ja unohdetaan kokonaan se, että yksikelaisten perussoundi on erilainen kuin humbuckkerien. Humbuckerin perussoundi on raskaampi ja paksumpi, yksikelaisen taas heleämpi, kilisevämpi ja ohkaisempi. (Molemmissa on toki eroja mallien välillä, mutta noin pääsääntöisesti.)
 
Ei ole maailman helpoin tehtävä saada sinkusta humpparityylistä särösoundia pelkällä säröboksilla. Ei varmaan mahdotonta, mutta kokeilepa jotain humbucker-kitaraa jonkin säröboksin läpi ja tsekkaa, löytyisikö hakemasi soundi helpommin siten.

 
juu tiedostan kyllä tämän, ja olen saanut kyllä vanhalla humppariskeballa hyvät särösaundit muttakun telellä ja stratolla haluan pärjätä enkä aio hyviä twangkingejä ja custom 69:jä vaihtaa mistään kohasta. Ja kun soittamissani biiseissä on yleensä about 80% puhtailla soittoa niin en viitti tuota varten humpparikitaraan vaihtaa kun en niistä puhtaana tykkää sitten olleskaan. Halfstackki ja ratti ovat kyllä tällähetkellä kärjessä. Metalzone pelottaa mutta kyllähän se varmaan asiansa ajaisi...
 
Kivijalka
06.10.2010 12:40:08 (muokattu 06.10.2010 12:43:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mites MI Audion Tube Zone? Itse hommasin juuri yhden ja luulisi että tuosta saa kuudella potikalla ruuvattua saundit vaikka mihin kitaraan toimivaksi.
 
Edit: Hmjaa, että tiukka ja paksu ja _halpa_. No ehkä ei sittenkään Tube Zonea.
 
A million miles from nowhere, Dragon Lance burns hot. By the fire of a horse's ghost, a minnow would be lost... Cha-cha-changes... Tits... A fish... A fish with tits. Titty fish.
dropD
06.10.2010 13:10:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MI Audion Crunch Box taipuu kyllä monenlaiseen ja käytettynä voi torilta bongata kohtuuhintaan. EMMA Reezafratzitz on vieläkin taipuvaisempi, mutta saatavuus tuntuu olevan heikko...
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Karvamammutti
06.10.2010 14:24:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heitänpä tähän mustana hevosena Danelectron DD-1 Fab Tone Distortionin. Suurin osa ei siitä tykkää, eikä se toimi läheskään vahvistimien kanssa. Mutta ken tykkää ja sattuu käypäisen vahvaimen omistamaan, niin se on sitten siinä.
 
Hoen geschoen voern de boern du Schoccolat Moose.
Imper
06.10.2010 14:27:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite oon paininut saman ongelman kanssa jo pitkään ja tällä hetkellä parhaiten toimii T-Rexin Mudhoney. Oon kokeillut varmaan parikymmentä eri laatusäröä. Z Vexin Distotron on myös hyvä, mutta enemmän kyllä hardrock ku "raskas".
 
Everyone is a per-son
Simo78
06.10.2010 21:27:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla on siis joku särö? Pari säröä peräkkäin voi myöskin tuoda jotain uutta ja kivaa, tai sitten hirveetä paska surinaa--> mutta joku diggaa sellaisestakin:-). Ratti on siitä hyvä, että se menee varmasti kaupaksi, jos halajaa vaihtaa...
 
Lennu
06.10.2010 21:32:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dropD: MI Audion Crunch Box taipuu kyllä monenlaiseen ja käytettynä voi torilta bongata kohtuuhintaan. EMMA Reezafratzitz on vieläkin taipuvaisempi, mutta saatavuus tuntuu olevan heikko...
 
Testasin tuota Crunch Boxia tänään itiksen Musamaailmassa. Ihan jees, mutta aika tylsä, jätti vähän kylmäksi. Testivehkeinä Telecaster ja Orangen Tiny Terror.
 
"Kun vuosi 2012 koittaa, maankuori repeää ja kaikki maankuoreen haudatut Mamban levyt pulpahtavat pintaan." -Juho L
Krice
06.10.2010 22:07:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos satch on liian kallis niin Danelectrolta voisi löytyä sopiva.. tai sitten säästää kahden kolmen Danelectron verran ja ostaa vaikka Visual Soundin Son Of Hyden:
http://www.youtube.com/watch?v=trGRqxEyFJg
 
B-tone-flat
07.10.2010 09:01:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Jos satch on liian kallis niin Danelectrolta voisi löytyä sopiva.. tai sitten säästää kahden kolmen Danelectron verran ja ostaa vaikka Visual Soundin Son Of Hyden:
http://www.youtube.com/watch?v=trGRqxEyFJg

 
Tälle annan ääneni. Mulla nyt kokeiltavana Jekyll&Hyde ja hyvin toimii. Sitten päivän vinkki: Kitarapajalla näyttäis olevan Son Of Hyde käytetyissä, 80€. kipi kipi....
 
Marshall Amp makes Amazing Noise and has a Black Tone
PJS
07.10.2010 09:16:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkistappa noi allekirjoittaneen väsäämät ääninäytteet eri säröpedaaleista. Niistä saa ainakin hieman kuvaa siitä minkämoista pörinää muutamat ihan suositut pedaalit pitää.
 
Peace!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti