Muusikoiden.net
16.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Triton le käyttöapuja..
1
liippari
18.09.2010 21:16:01 (muokattu 18.09.2010 21:16:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paljastan heti ongelman syyksi heikon englanninkielen taitoni..
 
Eli, voisko joku neuvoa miten saan Korg Triton le:ssä splitattua koskettimiston niin, että vasurilla olis esim. jouset ja oikealla vaikkapa piano.
 
Toi lontoon kielinen käyttöohje ei vaan mulle paljasta salojaan..: http://www.korg.com/ReadMoreSupport.aspx?dld=2795
 
Kiitos jos joku jaksaa opastaa.
 
ps. onko tuohon ko. vehkeeseen saatavilla jostain suomenkielistä käyttöohjetta? Vai löytyskö joltain sähköisessä muodossa..?
 
Ei mopolla mahottomia.
Terzi
19.09.2010 01:50:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tuohon taida suomenkielistä käyttöohjetta olla. Yleensäkkin syntikoihin on vähän heikosti tarjolla suomenkielisiä manuaaleja.
 
Splittaus tapahtuu siten, että teet kombinaation (combi), johon säädät haluamasi program-puolen soundit ja niiden kosketinalueet. Joudut valitettavasti tallentaa tämän jonkin jo olemassa olevan kombinaation päälle (oletetaan nyt esimerkkinä sen olevan A000).
 
Avaat siis combin A000, ja painat menu-painiketta. valitse välilehti P/M päävalikon toisesta sarakkeesta. Nyt voit valita soundit, joita haluat kombinaatiossasi käyttävän. Valitse esimerkiksi ykkössoundiksi piano, ja kakkoseksi ne jouset program-moden soundien mukaan. Paina tämän jälkeen uudestaan menu-painiketta päästäksesi alkuvalikkoon.
 
Avaa nyt prm1-välilehti päävalikon kolmannesta sarakkeesta. Säädä käyttämiisi soundeihin, eli pianoon ja jousiin, lukemaan teksti INT siihen heti ylimpänä olevaan ruutuun. Valitse muihin soundeihin OFF, jotteivät ne tuottaisi ääntä. Varmista että heti alapuolella olevassa ruudussa lukee Gch. Palaa päävalikkoon menu-painikkeella.
 
Avaa seuraavaksi välilehti KeyZ kolmannesta sarakkeesta. Nyt voit säätää kosketinalueet, joista eri soundit soivat. Näet ruudulla jokaista soundia kohtaan sekä ylimmän, että alimman koskettimen, jotka toistavat kyseistä soundia. Voit säätää niitä pitämällä enter-painiketta pohjassa ja painamalla sitä kosketinta, jonka haluat olevan ylin tai alin soundia toistava kosketin. Vaikea selittää mutta huomaat kyllä miten homma toimii kun kokeilet.
 
Nyt soundi on periaatteessa käyttövalmis. Kannattaa vielä säätää efektejä päävalikon IFX ja MFX välilehdistä. Näiden selittäminen vie melko paljon tilaa, joten tyydytään helppoon ratkaisuun:
IFX -> utility -> copy insert effect -> kirjoita pianon program-numero -> post IFX mixer settings tagi päälle -> ok -> setup -> selaa nuolilla pianon numeron päälle ja paina inc-näppäintä, että numeroon tulee sieltä oikeassa reunassa olevasta lootasta sellainen viiva -> palaa päävalikkoon.
MFX -> utility -> copy master effect -> kirjoita joko pianon tai jousien program-numero, kummasta nyt sitten haluatkaan efektit -> tagi all-ruutuun -> ok.
 
HUOM! Tallenna soundi, koska jos vaihdat soundia ennen tallennusta, kaikki muutokset katoavat. Paina siis exit-painiketta päästäksesi pois päävalikosta. sen jälkeen utility -> write program -> valitse paikka johon haluat tallentaa (esim A000) -> ok. Nyt soundi on tallennettu ja pysyy siinä mihin sen tallensit, vaikka sammuttaisit synan.
 
Toivottavasti tästä on apua.
 
liippari
19.09.2010 10:29:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos hyvistä ohjeista!!! Kyllä auttoi!
 
Nämä ohjeet tarvii tulostaa ja laminoida...
 
Ei mopolla mahottomia.
Terzi
19.09.2010 13:36:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ole hyvä vain.
 
Suosittelisin, että tutustut ajan kanssa menu-valikkoon (sekä program että combi modet), ja kokeilemalla selvität, mitä mistäkin tapahtuu. Syntikan toiminnan tietämys on oleellista soundien muokkaamisen kannalta. Voit huoletta tehdä kokeiluja, koska mikään muutos ei jää pysyväksi, ennen kuin tallennat ne. Tällä tavalla tutustuin itsekin kyseisen syntikan käyttöliittymään.
 
Spillway Arts
20.09.2010 03:42:43 (muokattu 20.09.2010 03:45:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep jep. Räpeltämällä oppii. Täällä kyselemällä oppii lisää.
Kannattaa panostaa aikaa käyttöliittymän opiskeluun, sillä seuraavakin Korg soittimesi toimii todennäköisesti suunnilleeen saman logiikan mukaan.
 
Tuli mieleen vielä yksi käyttökelpoinen kokemuspohjainen idea jota itse käytän. Kun nyt teet niitä presettejä tulevia keikkoja varten, niin suosittelen tallentamaan kaikki tekeleet Combeina. Tällöin keikka tilanteessa on helpompaa löytää se oikea presetti kun ei tarvitse pomppia Combi ja Prog moodien välillä. Vielä helpommaksi elämä muuttuu kun tallennat tekeleesi yhteen, esimerkiksi A-pankkiin, josta voit sitten tallentaa presetit uudelleen vaikkapa B-pankkiin settilistan järjestykseen. Kun nyt olet kopioinut presetit A-pankista sinne B-pankkiin settilistan mukaiseen järjestykseen, niin vältyt keikalla turhalta etsimiseltä.
 
Tämä on tietenkin vain minun tapa eikä välttämättä helpoin.
 
EDIT: Selkiyttämistä...
 
En väitä etteikö se olisi täysin mahdotonta, mutta en siltikään sanoisi kyllä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «