Muusikoiden.net
18.02.2019
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Päivätyö keikkailun ohessa
1
Tukkajumalatar
26.07.2010 00:00:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin ihan alkuun voin sanoa, että ohjatkaa minut ystävällisesti johonkin topiciin, joka käsittelee kyseistä aihetta mikäli sellainen löytyy? Olen nyt pari tuntia silmät ristissä selaillut ja googlettanut tuloksetta ja kohta on ilkeä aamuherätys "loman" jälkeen takaisin helvettiin.
 
Asiaan. Yhtyeemme on hiljattain allekirjoittanut levytyssopimuksen ja keikkamyyntisopimuksen ja jne. ja kuukauden pituista rundia olisi heti syyskuussa luvassa ympäri juurooppaa. Rundeja on tulossa ensi vuodesta lähtien enemmän ja aika haipakkaa tulee olemaan. MUTTA; tosiasia on, että eihän sitä itseään tule musiikilla itseään elättämään.
 
Kysymys siis kuuluu, millainen olisi sellainen päivätyö, missä suvaittaisiin poissaoloja? Eli olisi ok "lähdenpä tästä rundille" eikä tulisi vastauksena "hattu päähän ja näkemiin". Pitääkö sitä vaan koko ajan tehdä pätkätöitä ja aina saada kenkää kun joutuu suorittamaan muusikon velvollisuuksia?
 
Olen ollut kohta kuusi vuotta vakituisessa duunissa eräässä nimeltä mainitsemattomassa paskafirmassa (lue = helvetti) ja en tosiaan jaksa olla siellä päivääkään enää. En halua myöskään työttömäksi. Ja faktahan on, että vuokrat, lainat ja laskut on vaan maksettava. Auttakaahan nyt asiasta tietävät ja asiallista vastausta kiitos! :)
 
Will you just stand there like a lemon?
Kalmo
26.07.2010 14:27:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paha yhtälö. Otan osaa.
Jos sinulla olisi erityisammattitaito (jonkin erityisalan tulkkaus, kannukset hankkinut mainosalan ammattilainen tms) keikkoja löytyisi varmaan aika kivasti haluaminasi aikoina. Muussa tapauksessa...sorry. Sinun tapaukseesi ei edes sovi kausityö, koska rundia voi pukata niin kesällä kuin talvellakin. Satunnaiset pätkätyöt ovat lähes ainoa vaihtoehto.
 
On paljonkin ammatteja, joissa päivittäistä tai viikoittaista työaikaa voi itse säädellä, mutta toistuvat viikkojen poissaolot edellyttävät kyllä onnistuakseen erityisammattitaitoa ja/tai erikoista työsuhdetta. Monet urheilijathan kamppailevat tämän ongelman kanssa myös. Jos menestystä tulee, työnantaja saa mainosta, ja hyväksyy ylimääräiset kustannukset sponsoritoimintana.
 
Esim. siivousfirmoilla on usein niin kova pula työntekijöistä, että niihin voi luoda "varmat" suhteet, eli töihin pääsee lähes aina kun pirauttaa. Ravintola-alalla löytynee myös joustavia vaihtoehtoja.
 
Enpä usko, että löydät mistään netistä mitään patenttiratkaisua ongelmaasi.
Mitä kysytympi ammattitaito sinulla on, sitä enemmän työnantaja on valmis joustamaan saadakseen sinut.
 
Lykkyä pyttyyn!
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Lennu
26.07.2010 20:36:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, joku ravintolafreelanceri vois olla, eli hinkuttaa sitten vapailla Levit ja Ylläkset sun muut kausiluontoiset paikat duunailemassa. Sit ei vaan ota vuoroja vastaan, kun pukkaa rundia.
 
My life is like an Opel-highway.
duane
27.07.2010 13:08:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Posti taitaa olla Suomen suurin muusikoiden työllistäjä :)
 
katellaan...
baron
02.08.2010 17:59:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on erityisosaamista muullakin alalla kuin soittaminen niin voi olla freelancer joka tekee just mitä huvittaa silloin kun huvittaa sillä hinnalla kuin huvittaa mutta se ammattitaito pitää myöskin hankkia.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
ganesha
05.08.2010 21:11:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

duane: Posti taitaa olla Suomen suurin muusikoiden työllistäjä :)
 
autokuskina on tosiaan hemmetisti muusikoita :D eikä vaadi sen kummempaa osaamista, kunhan hallitsee edes luolamiehen sosiaaliset taidot, osaa ajaa pakettiautoa ja kestää vittuilua. Mitä mustempi huumorintaju niin sitä paremmin pärjää. Liksat eivät ole mitään kummoisia mut eipä duunikaan vaadi sen kummempaa ajatustyöskentelyä - siinä kruisaillessaan voi vaikka mietiskellä uusia biisikuvioita päässään.
 
Tosin kuljetusalallakin on nyt kiristelty vyötä: duunia kyl on osaaville, mut pitkät poissaolot voi alkaa hiertää työnantajan kanssa jos ei sijaiset ole ihan yhtä osaavia...meikäläistäkin yritettiin puolipakolla hätistää auton rattiin vaikka olin rota-viruksen kourissa pöntöllä ripuloimassa 24/7 pari päivää putkeen viime talvena.
 
olis kyl pitänyt lähteä ajamaan, olis se ollut näky kun ohjaamo olis ollut täynnä paskaa ja oksennusta :D
 
viina. hanuri. ja naiset.
Mesa/Boogie
10.08.2010 22:22:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: kunhan hallitsee edes luolamiehen sosiaaliset taidot, osaa ajaa pakettiautoa ja kestää vittuilua. Mitä mustempi huumorintaju niin sitä paremmin pärjää. Liksat eivät ole mitään kummoisia mut eipä duunikaan vaadi sen kummempaa ajatustyöskentelyä - siinä soitellessaan voi vaikka mietiskellä uusia biisikuvioita päässään.
 
Toi pätkä kuulostaa varsin tutulta myös humpansoittajan työssä...
 
Rantsu
11.08.2010 10:02:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mesa/Boogie: soitellessaan
 
Toi pätkä kuulostaa varsin tutulta myös humpansoittajan työssä...

 
HOHO! Plussan paikka.
 
Mesa/Boogie
11.08.2010 11:13:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rantsu: HOHO! Plussan paikka.
 
Kiitti Rantsu. En ookaan tänä vuonna saanu vielä yhtään plussaa...
 
käsi
30.08.2010 13:55:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ite oon hoitoalalla. Toistaiseksi omat keikkani ja musa menoni saanut hyvin hoidettua. toki ei ole ollut pitkiä poissaoloja joka on sitten vähän eritilanne. MUsaihmisiä on paljon hoitajina, etenkin psykiatriassa. Duuni on kyllä raskaanpuoleista mutta tapahtuu ja sattuu sen verran paljon että saa lisä inspistä musiikin tekoon ja näkee paljon ihmiskohtaloita.
 
Muutamia tuttuja on pystynyt sumplimaan rundinsakin hyvin työnantajan kanssa, kunhan on ite valmis joustamaan omista lomistaan sun muista menoista ja keskittyy sitten noihin menoihin mitä bändi tuo tullessa. Suosittelen alaa. Myös psykpuolelta on aikojen saatossa löytynyt paljon taiteenpuolen ihmisiä. mm kirjailijoita, muusikoita, elokuva ohjaajia, piirtäjiä jne jne.
 
kivi
31.08.2010 13:13:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

baron: Jos on erityisosaamista muullakin alalla kuin soittaminen niin voi olla freelancer joka tekee just mitä huvittaa silloin kun huvittaa sillä hinnalla kuin huvittaa mutta se ammattitaito pitää myöskin hankkia.
 
Omasta kokemuksesta voin kertoa, että esimerkiksi toimittajan hommassa vaatii ihan omanlaistaan velvollisuudentuntoa pystyä suoltamaan asiatekstiä bussissa tai pakussa ajaessaan, lavan laidalla keikan jälkeen, ja silloin kun muut vaihtavat vapaalle. Saattaa helposti olla niin, että tekstin taso kärsii, ja ajatuksia on vaikea saada irti kiertuemoodista. Parhaiten homma toimii jos pystyy päivästä varastamaan muutamankin tunnin wlan-yhteydellä varustetussa baarissa istumiseen, mutta kyllä käytännössä muu duuni pitää tehdä eri ajalla kuin keikkailu.
 
Jos kuvioon kuuluu ulkomaanrundaaminen, venyvät poissaolot helposti kuukausiksi. Silloin helpoin tapa työllistyä rundien välillä on mennä vaikkapa ravintolahommiin jonkin työvoimanvälityspalvelun kautta - mikäli kotimarkkina-alueen rakentaminen ei sitten vaadi vaikkapa Saksaan muuttamista. Jos taas keikkailu tapahtuu lähinnä kotimaassa, käy mikä tahansa työ josta saa tarvittaessa perjantait ja aina viikonloput vapaaksi.
 
Mä olen aina yrittänyt määrittää kaikki työni sellaisiksi, että niitä voi tehdä mistä vain missä netti toimii ja posti kulkee. Siitä ei ole ollut ainakaan haittaa kun elämä on kuljettanut milloin missäkin.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
strophe
13.09.2010 20:02:05 (muokattu 13.09.2010 20:02:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse teen silloin tällöin iltaa apteekissa (mutta se vaatii opiskelut alle) ja päivisin sijaistan pk-seudulla viidessä eri koulussa oikeastaan kaikkia lukion aineita saksaa, ruotsia, liikuntaa ja uskontoa lukuunottamatta. Tuokaan ei tietty kaikille sovi, sillä vaikka olenkin saanut keskimäärin kolme sijaiskeikkaa viikossa, saattaa sellaisiakin tilanteita tulla, ettei kukaan vakiopettajista ole kipeänä. Jatkuvasti on epävarmuutta siitä, että joutuuko huomenna töihin. Ei voi oikein suunnitella elämäänsä kovin pitkälle eikä voi dokata viikolla. Ja vaikea tuota hommaa on tehdä, jos ei ole halukas tai kykenevä istumaan kahvilassa tunnin pari ennen opetuksen alkua valmistelemassa ja opiskelemassa aihetta. Vittumaista saada kuulla, että kolmen tunnin päästä pitäisi opettaa jotain integrointia, jos omista lukio-opinnoista on se kahdeksan vuotta aikaa.
 
Varmoista duuneista ilman sen kummempaa koulutusta tulee oikeastaan ainoastaan mieleen vuokrafirmojen kautta tapahtuva asiakaspalveluduuni (kaupat, ravintelit ja sen sellaiset), taksisuharoinnit ja rekkailut. Melkein kaikki vaatii jotain asiantuntijuutta. Tough luck. Joskin kyllä erittäin hienoa, että soppari on taskussa ja rundia pukkaa.
 
~Vittu mikä jätkä~
käsi
18.09.2010 19:43:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kannattaa myös muistaa, että moni työnantaja on yllättävänkin suopea musiikkiharrastukselle. oli kiertueita tahi ei. Monesti on asiat sovittavissa. poltat esim omat lomasi kiertueen takia tms. asiaa kannattaa ottaa esille kun etsii töitä.
 
vuokratyöfirmat on hyviä vaihtoehtoja, mutta niissäkin tulee joskus pitkiä aikoja ettei töitä löydy ollenkaan
 
Jucciz
10.12.2010 13:30:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mesa/Boogie: soitellessaan
 
Toi pätkä kuulostaa varsin tutulta myös humpansoittajan työssä...

 
Tää on NIIN totta ja niin omakohtaista, että en tiennyt aluksi, pitäisikö itkeä vai nauraa. Sitä ei muuten uskokaan ennenkö itse kokeilee, miten lähellä voikaan ihan kaikkeen musiikkiin kyllästyminen olla siinä vaiheessa, kun humppa- ja iskelmäkeikkoja rupeaa olemaan toistakymmentä kuukaudessa. Itse päätin reilu viikko sitten, että tämän vuoden jälkeen saa riittää... Ja tunnen jo nyt, miten soittamisen ilo alkaa taas hiljalleen löytyä.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Mesa/Boogie
10.12.2010 14:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Tää on NIIN totta ja niin omakohtaista, että en tiennyt aluksi, pitäisikö itkeä vai nauraa. Sitä ei muuten uskokaan ennenkö itse kokeilee, miten lähellä voikaan ihan kaikkeen musiikkiin kyllästyminen olla siinä vaiheessa, kun humppa- ja iskelmäkeikkoja rupeaa olemaan toistakymmentä kuukaudessa. Itse päätin reilu viikko sitten, että tämän vuoden jälkeen saa riittää... Ja tunnen jo nyt, miten soittamisen ilo alkaa taas hiljalleen löytyä.
 
Ja sit tässä on vielä ikävä noidankehä. Ens viikolla alkaa 2,5kk talvipakkoloma, koska työnantajapuoli pitää aina alkuvuoden vapaata. Toisaalta hirveen kiva juttu, mutta toisaalta ahistaa, kun ei oo sinä aikana säännöllisiä tuloja.
 
Jucciz
10.12.2010 15:27:32 (muokattu 10.12.2010 15:28:32)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mesa/Boogie: Ja sit tässä on vielä ikävä noidankehä. Ens viikolla alkaa 2,5kk talvipakkoloma, koska työnantajapuoli pitää aina alkuvuoden vapaata. Toisaalta hirveen kiva juttu, mutta toisaalta ahistaa, kun ei oo sinä aikana säännöllisiä tuloja.
 
Mää jään vuodenvaihteessa tyttären kanssa kotiin ja päästän vaimon tekemään luokanopettajan sijaisuuksia, pätevyys kun löytyy. Sain sentäs itse koulun juuri päätöksen, mutta koska alan (musiikkiteknologia ja sen opetus) työnäkymät ovat ihan auki, en tiedä yhtään, millaisia tuloja itse saan lähitulevaisuudessa, jos mitään. Joka tapauksessa, ennemmin olen vaikka työttömänä kotona upean tyttäreni kanssa kuin raahustan yötä myöten soittamassa keskinkertaisella liksalla musiikkia, joka ei anna musiikillisesti mitään - ja elän aivan eri vuorokausirytmissä kuin muu perhe.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Lucky 7
08.02.2011 15:24:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä on hyvä tilanne työn ja soittanisen suhteen, voi tehdä työtä silloin kun se sopii keikkojen väliin(olen myös muistanu kiittää työnantajaa tästä mahdollisuudesta).
Aina näin ei kuitenkaan ole ollut. Kauhulla muistelen aikaa jolloin yöt ajettiin kuorma-autoa 40-70h viikossa, ja viikonloppusin soiteltiin missä millonkin. Ei tullu paljon nukuttua, joka johti taas muihin ongelmiin, lähinnä pään kans ja rytmihäiriöinä.
On myös niitä työpaikkoja joita ei ole edes saanut, kun on maininnut soittavansa pändissä joka myös keikkailee.
Normaali päivätöiden kanssa on tullut toimeen kun vaan on, vaikka silmät ristissä, ajoissa työmaalla.
Suurimmat ongelmat on kuitenkin aiheuttanut parisuhde-työ-soittaminen pyhä kolminaisuus, tyyliin: koskas meillä on sitä yhteistä aikaa. Mikä on taas verottanut aikaa treenaamiselta, ja omilta "hulttiokaveri" suhteilta.
 
TÄ?
baron
09.02.2011 19:34:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Joka tapauksessa, ennemmin olen vaikka työttömänä kotona upean tyttäreni kanssa kuin raahustan yötä myöten soittamassa keskinkertaisella liksalla musiikkia, joka ei anna musiikillisesti mitään - ja elän aivan eri vuorokausirytmissä kuin muu perhe.
 
Susta ei oo humppamuusikoksi!
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Lennu
09.02.2011 22:48:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

baron: Susta ei oo humppamuusikoksi!
 
Sehän ei ole millään mittarilla mitattuna kyllä huono asia.
 
"mut lennulla on se etu että se voi perustelematta pitää asioita täysin paskoina ja se silti voittaa kaikki väittelyt." -Twinkle
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti