Muusikoiden.net
22.04.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gordon Smith -kitaroista
1 2 3 4
dropD
14.09.2010 15:48:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taidan olla mainoksen uhri, kun menin klikkaamaan sivun ylälaidasta banneria ja löysin varsin mielenkiintoisia kepukoita. Varsinkin nuo simppelit GS-sarjalaiset kävivät kiehtomaan kun gibsonikaan ei moisia ole vaivautunut vasureille tekemään. Pienellä googletuksella sain mielikuvan, että ovat varsin kelpolaatuisia kepakoita.
 
Onkos kellään mitään kokemuksia moisista? Myös mahdolliset kokemukset valmistajan omista vibratallasta kiinnostaa. Näyttää vankalta ja simppeliltä, mutta mitäpä sitä kuvasta pystyy päättelemään. Joku tuollainen humppari+sinkula -mikitetty kepakko vibralla voisi olla mukava lisä ainakin studiokäytössä..
 
http://www.gordonsmith.fi/gordon-smith_gs_sarja.html
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Exhausted
14.09.2010 16:11:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverilla on tuollainen, mutta vissiinkin aika rankasti modattu, mm. kitaran kansi on uusittu. Ihan mukavan köykäinen kitarahan se on, mutta itselle on jäänyt mielikuva, ettei sustainia hirveästi ole. Voi toisaalta johtua myös kaverin käyttämistä kielistä.
Kivijalka
14.09.2010 18:18:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttavat epäilyttäviltä. Joku aasialainen paja väsää miedosti customoituja kitaroita?
 
A million miles from nowhere, Dragon Lance burns hot. By the fire of a horse's ghost, a minnow would be lost... Cha-cha-changes... Tits... A fish... A fish with tits. Titty fish.
fox
14.09.2010 20:11:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivijalka: Vaikuttavat epäilyttäviltä. Joku aasialainen paja väsää miedosti customoituja kitaroita?
 
Tässä tulee taas tää.. Gordon Smithit, ne "wanhat", joista mulla on havaintoja, oli englantilaisen suht pienen firman tekemiä, esmerkiks mulla oli sellanen DC-tyyppinen Gordon Englannissa, sekä Gordon Smith Graduate tais olla, sellanen LP Special-johdannainen. Ne oli ihan asiallisia kitaroita. Enpä silti menis näitä "uusiotuotoksia" suoralta kädeltä toki mitenkään "asiattomiks" tuomitsemaan, mutta toki aina tulee se sellanen fiilis, että "Miksi jälleen yks vanha merkki on valjastettu tuollaseen markkinointiin?" =)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Artist
14.09.2010 21:13:54 (muokattu 14.09.2010 21:18:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis onko tästä jotain faktaa, että nykyiset Gordon Smithit olisivat aasialaisia? Vai onko vaan arvelua/huutelua?
 
Suhteellisen edullisiahan ne yksinkertaisimmat toki ovat...vaan saahan Gibsoniltakin melody makeria ja Lp junioria tuohon hintaluokkaan.
 
Oli miten oli, perinteinen valmistaja tuo ainakin on ollut ja olen pitkään ollut DC-tyyppisestä mallista kiinnostunut, vaikka oikeastaan tarvetta ei ole.
 
Viimeksi kun noita katselin, ei suomenkielistä sivua ollut ja briteissä hinnat olivat kyllä tuota luokkaa, ja muistaakseni puhuivat briteissä tehdyistä soittimista. Monesta paikkaa vaan olivat loppu, niin jäi tilaamatta.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
minidriver
14.09.2010 22:06:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nythän näille on maahantuoja, kyselin ja utelin. Ehkä moisen hankinkin, saapa nähdä. Aasia on kovasti laajentunut käsite mikäli se tätänykyä ulottuu Manchesterin laitamille.
 
Isi
Andy J.
14.09.2010 22:08:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ketun tietämystä mistään kitarakamoihin liittyvästä en ihan suoralta kädeltä mene kiistämään, mutta kyllä tämä sama firma on käsittääkseni toiminut ihan koko ajan? Hellacopters-Nicke soitteli parillakin firman kitaralla joskus vuonna miekka ja kivi, ja Guitarist-lehdessä on silloin tällöin viittauksia "Brittien Gibsoneihin".
 
Firman omalla sivulla mainitaan näin: "Gordon-Smith Guitars are handcrafted guitars made in the small town of Partington near Manchester, UK. Established for more than 25 years now, it is the longest running contemporary guitar company in England."
 
Kohtuuhintaisiahan nämä ovat muistaakseni aina olleet, muistan käpistelleeni pariakin firman satiinipintaista tulkintaa LP Junior-tyyppisestä kepistä Uumajassa 90-luvun alussa, ja laskeneeni äyrejä taskussa...
 
fox
14.09.2010 22:22:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Andy J.: Ketun tietämystä mistään kitarakamoihin liittyvästä en ihan suoralta kädeltä mene kiistämään, mutta kyllä tämä sama firma on käsittääkseni toiminut ihan koko ajan? Hellacopters-Nicke soitteli parillakin firman kitaralla joskus vuonna miekka ja kivi, ja Guitarist-lehdessä on silloin tällöin viittauksia "Brittien Gibsoneihin"..
 
Juu jes, ei mulla näistä uudemmista ole sen kummemmin tietoa, kunhan vaan tuohon Kivijalan postaukseen tartuin.. Ja kun tietää tilanteen, jossa pieni valmistaja joutuu "ottelemaan" tuontisoittimien kanssa markkinoilla, pidin mahdollisena että ehkä tuossa joku connection olisi... Täysin väärässä voin tässä kyllä olla, ja kuten totesin, Gordon Smithin kitarat kyllä on Brittilässä valmistettuina tuttuja - sanoinhan tuossa, ettei mulla ole näistä "uudemmista" mitään pers-kohtaista kokemusta..
Jos eivät itämailla teetä, niin OK, jos teettävät, niin eihän se(kään) ole välttis mikään huonon laadun tae, ei laisinkaan. Ja hei, ei ole ollenkaan vierasta soitinmarkkinoilla ottaa "käyttöön" vanhaa hyväksi miellettyä brändiä, mikä sitten ilmeisesti ei ole tässä nyt kyseessä..
Oikeestaan harmittaa, etten tuonu aikoinaan brittilästä sitä Gordon Smith Graduatee.. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
ak69
14.09.2010 23:37:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Can you build me a customized guitar?
Basically (other than substituting other makes of hardware), the answer is No. Hand built guitars are of course inherently expensive, but we try to make our guitars affordable to most by sticking to standard formats. We pride ourselves on making one of the best playable and reliable guitars on the market for those who take their playing seriously."
 
Jotenkin tulee mieleen että palat tulevat jostain Sunsmilen tms tehtailta. Miksi ei sitten saa mitään custom-versiota. No kun nuo eivät välttämättä tee noihin kitaroihin muuta kuin satuloiden ja mikkien modaukset. Itse asiassa nämä ovatkin ainoat modaukset, mitä "tehdas" suostuu kitaroille tekemään.
Englannissa noiden hinnat ovat sitten 400-500 puntaa. Siihen hintaan ei siellä kyllä kukaan valmista mitään käsin tehtyä "high end" kitaraa.
 
Artist
15.09.2010 07:48:57 (muokattu 15.09.2010 07:51:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ak69: "Can you build me a customized guitar?
Basically (other than substituting other makes of hardware), the answer is No. Hand built guitars are of course inherently expensive, but we try to make our guitars affordable to most by sticking to standard formats. We pride ourselves on making one of the best playable and reliable guitars on the market for those who take their playing seriously."
 
Jotenkin tulee mieleen että palat tulevat jostain Sunsmilen tms tehtailta. Miksi ei sitten saa mitään custom-versiota.

 
Ehkä kyse on siitä, että sorvaavat vain tietyn muotoisia runkoja, ja pienehköllä firmalla ei välttämättä resursseja mihinkään custom-työhön irtoa? Onhan sitä muitakin valmistajia, joilta ei customia saa.
 
Ja noita on kyllä tehty aikana ennen mitään Sunsmileja (?), tiedä sitten mikä hintataso on silloin ollut. Olen n. 5-6 vuotta seurannut näitä Gordon Smithejä, hintaluokka on ollut tuota nykyistä tasoa koko ajan, tiedä sitten ovatko koko sen ajan tulleet muualta.
 
Mikäli jollain on ihan faktaa noiden soittotuntumasta, laadusta, ja mahdollisesta valmistusmaasta niin mielellään kuulisin.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
kiriminni
15.09.2010 10:03:58 (muokattu 15.09.2010 10:04:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos joku asia tehdään hyvin niin ihan sama missä maassa se on valmistettu.
Gordonki-Smithit mitä noita sivuja kattelin ei ainakaan antanut tarpeeksi informaatiota.
Kaulan leveys,paksuus,skaalat,mikit,pintakäsittely vai katoinko liian hätäisesti?
Ainakin pirun rumat F-aukot oli siinä puoli-akustisessa.
 
Rämppy
15.09.2010 10:37:40 (muokattu 15.09.2010 10:39:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä Gordon Smith on ollut koko ajan kehissä (siis 90- ja 2000-luvuilla), ainakin mun havaintojen mukaan. Briteissähän tuo on ihan tunnettu kotimaan merkki. Suomessa ei Gordon Smithillä ole tainut olla edustusta aiemmin. G-S:illä on ollut maine simppeleinä ja toimivina peleinä. Panostus on enemmän soitannollisissa ominaisuuksissa kuin ulkonäössä, ja hinnat ovat olleet melko edullisia. Olen paria yksilöä joskus näpelöinyt hgin musakaupoissa, ja varsin asiallisia kitaroita ovat olleet.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Sintti
15.09.2010 12:57:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tästä löytynee keskustelua haulla. En jaksa nyt vain itse hakea, kun kännykällä dadaan.. :P oli joku tilannut explorerin ja kertoi siitä ko. ketjussa.
 
dropD
15.09.2010 13:12:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sintti: tästä löytynee keskustelua haulla. En jaksa nyt vain itse hakea, kun kännykällä dadaan.. :P oli joku tilannut explorerin ja kertoi siitä ko. ketjussa.
 
Haulla aluksi kokeilin, vaan ei oikein löytynyt mitään. Tuo explorer-ketju näytti löytyvän kun haki otsikoista. Nää kyllä kävi kovasti kiinnostamaan. Meikäläisen makuun sopivan pelkistettyä meininkiä. Varsinkin kun vasurina tuo tarjonta on vähän heikkoa...
 
flygaria tekis mieli ja jotain melodymakerhenkistä P90:llä
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
bites
15.09.2010 16:21:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Onkos kellään mitään kokemuksia moisista?"
Olen testaillut yhtä GS-sarjalaista ja soitintuntuma oli pirskatin hyvä. Vahvistimen läpi soitto vakuutti sitten tilaukseen asti. Haavekitara Explorer on nyt tekeillä saarivaltakunnassa ja kädet syyhyää. Saapa nähdä...
 
jhakwe
15.09.2010 16:48:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ak69: Jotenkin tulee mieleen että palat tulevat jostain Sunsmilen tms tehtailta. Miksi ei sitten saa mitään custom-versiota. No kun nuo eivät välttämättä tee noihin kitaroihin muuta kuin satuloiden ja mikkien modaukset. Itse asiassa nämä ovatkin ainoat modaukset, mitä "tehdas" suostuu kitaroille tekemään.
Englannissa noiden hinnat ovat sitten 400-500 puntaa. Siihen hintaan ei siellä kyllä kukaan valmista mitään käsin tehtyä "high end" kitaraa.

 
Ja höpöti pöpsis, Aasiat ja Paasiat. Omaan Exploreriin sai kyllä nätisti kysymällä muutakin customointia, mm. kaulamikki, turhat potikat ja otelaudan inlayt jätettiin pois, eikä asian kanssa tuntunut olevan mitään ongelmaa.
 
Eivät myöskään tule Aasiasta, sillä putiikin toinen perustajaveijari John Smith lakkailee omaa soitintani par'aikaa ja lupaili sen olevan valmis ensi kuun alussa. Eli kyllä, kitarat tehdään mitä ilmeisimmin käsin briteissä. Melkoiset pekuloinnit taas käynnissä.
 
bites: "Onkos kellään mitään kokemuksia moisista?"
Olen testaillut yhtä GS-sarjalaista ja soitintuntuma oli pirskatin hyvä. Vahvistimen läpi soitto vakuutti sitten tilaukseen asti. Haavekitara Explorer on nyt tekeillä saarivaltakunnassa ja kädet syyhyää. Saapa nähdä...

 
Kappas, sama homma! Milloinkas lupailivat uuden tulokkaan olevan lähetyskunnossa?
 
bites
15.09.2010 20:55:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lokakuun alkupuolesta oli puhe.
 
Numb
15.09.2010 22:57:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dropD: flygaria tekis mieli ja jotain melodymakerhenkistä P90:llä
 
Eikäku flygari P90:llä.
 
Kun minä kuolen, vaadin, että kuolinilmoitus laitetaan Myydään: Veneet ja Moottorikelkat -osastolle. -Sir Härö
dropD
16.09.2010 08:43:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Eikäku flygari P90:llä.
 
...Nii, sellanen kans
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
dropD
16.09.2010 09:11:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhakwe: Ja höpöti pöpsis, Aasiat ja Paasiat. Omaan Exploreriin sai kyllä nätisti kysymällä muutakin customointia, mm. kaulamikki, turhat potikat ja otelaudan inlayt jätettiin pois, eikä asian kanssa tuntunut olevan mitään ongelmaa.
 
Tilasitkos muuten soittimen suoraan briteistä vaiko kotomaan edustajan kautta?
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti