Muusikoiden.net
20.07.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistinta
1
Wradlin
22.06.2010 22:47:47 (muokattu 22.06.2010 22:48:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs, täytynee tehdä uutta aihetta kun tuon toisen aiheen lainaaminen ei oikein ota tuulta alleen.. Lainaan itseäni nyt toisesta ketjusta:
 
Mulla on siis tarpeena hommata uusi vahvistin nykyisen Microcuben tilalle. Budjettina n. 200 e ja vehkeen pitäis soveltua kotona soitteluun sekä satunnaisiin jamitteluihin rumpujen ja basson/kitaran kanssa. Ääntä siis pitäisi jonkinverran lähteä. Ja tyylinä raskaampi rock tyyliin GN'R, AC/DC ja Crüe.
 
Budjetti kun on mikä on (eikä se siitä oikeasti veny), niin joudun tyytymään trankkukomboon. Watti/ohmimäärän pitäis olla riittävä yllälukeviin tarpeisiin. Tärkein kysymys onkin että riittääkö esim. 30 w trankku jamitteluun muiden soittimien kanssa?
 
Uutena oon katsellut t-kaupasta eniten seuraavia:
 
http://www.thomann.de/fi/marshall_mg30fx_new_wh_ltd.htm
 
http://www.thomann.de/fi/peavey_envoy_110_new.htm
 
Kysymys siis kuuluukin, riittääkö nui sellaiseen melkein-bändin-kanssa soitteluun? Varsinkin tosta Peaveystä lähti youtubeklippien perusteella ihan ok soundit. Molemmissa on 10'' kajari, mutta mitä sanotte, riittääköhän nuissa teho kohtuulliseen käyttöön? Saundien ei tarvi olla mitään JCM-tasoa, tarve vaan olis saada microcubea isompaa vehjettä.
 
Lisäksi Fenderin comboja löytyy 65 ja 100 w versiot, joissa kummassakin on 12'' kaiutin/ttimet. Hyvältä vaihtoehdolta vaikuttais vaikkapa tämä:
 
http://www.thomann.de/fi/fender_fm65r_gitarrencombo.htm
 
Korostan nyt siis, että mitään huippusaundia ei tarvita, kunhan saa rocksäröt aikaiseksi ja ääni riittäisi satunnaisiin jameihin "bändin" kanssa. Haulla on tullut katseltua ja aika ristiriitaista on, osa sanoo että 30 w ei riitä mihinkään ja osalle taas riittää. Kommentteja?
 
E: ja heti typoja...
 
#81980
RamoQ
22.06.2010 22:52:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs jos olet pahis ja ostat yksinkertaisesti isomman Cuben?
 
"Jos tsennaa kaks ja puoli sointua niin mitä sitä kolmatta opettelemaan?" -Heko Luumäki
Wradlin
22.06.2010 23:00:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RamoQ: Mitäs jos olet pahis ja ostat yksinkertaisesti isomman Cuben?
 
En halua olla niin pahis, yksinkertasesti ei tee mitään Rolandin vahvistinta mieli.
 
Mahdotonta sanoa riittääkö 30 / 40 / 65 wattinen nuihin tarpeisiini?
 
#81980
RamoQ
22.06.2010 23:07:54 (muokattu 22.06.2010 23:13:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VViltsu: En halua olla niin pahis, yksinkertasesti ei tee mitään Rolandin vahvistinta mieli.
 
Mahdotonta sanoa riittääkö 30 / 40 / 65 wattinen nuihin tarpeisiini?

 
Sehän riippuu ihan vahvistimesta yleisesti se ei aina ole se wattimäärä joka määrää sen äänenvoimakkuuden. Palikoiden herkkyys jne. esm. vaikuttaa.
Tästäkin on käyty keskustelua kait ennenkin mutta eipä tuo hakukone varmaan löydä...
 
Mutta kyllä yleisesti ottaen viimeistään tuo 65 wattinen riitä? Ja tässäkis on ongelmana se että kuinka kovaa soitatte? Muistelisin että joskus aikoina omalla yläasteellani olisi ollut 30 Rolandin cube joka riitti aivan mainiosti isompiinkin tapahtumiin joten luulisi tuon 40 viimeistään riittävän jollette mitään Metallica äänenvoimmakkuuksia hae :D
 
"Jos tsennaa kaks ja puoli sointua niin mitä sitä kolmatta opettelemaan?" -Heko Luumäki
Wradlin
22.06.2010 23:11:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RamoQ: Sehän riippuu ihan vahvistimesta yleisesti se ei aina ole se wattimäärä joka määrää sen äänenvoimakkuuden. Palikoiden herkkyys jne. esm. vaikuttaa.
Tästäkin on käyty keskustelua kait ennenkin mutta eipä tuo hakukone varmaan löydä...

 
VViltsu: Haulla on tullut katseltua ja aika ristiriitaista on, osa sanoo että 30 w ei riitä mihinkään ja osalle taas riittää. Kommentteja?
 
Ei väkisin, täytynee vaan tilata sokkona tai hankkiutua jonkun asiantuntevan ihmisen seuraan, ite kun tiedän asioita lähinnä vain kitaroista enkä vahvistimista...
 
#81980
slowfinger
22.06.2010 23:12:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo sinun miettimät vahvistimet eivät ole mitään kovin kummoisia laitteita. Ainakaan Tuo marsu ja fenkku. Tuolla rahalla saa paljon parempaakin. Kannattaa tuolla budjetilla ehdottomasti ruveta katseleman käytettyjä, vaikka tuolta torilta.. Esimerkiksi Tech 21 trademark, mitä tuolla torilla on useampi tarjolla, voisi olla hyvä peli. Siellä näkyy olevan myös Vox ad viiskymppisiä useampi. Se on myös hyvä vahvari.
 
Thomannilta pisti muuten tämmöinen silmään:
 
http://www.thomann.de/fi/vht_classic_6_combo_avgt16.htm
 
Putkivahvari ja 12 tuuman kaiutin. Voisi olla ihan harkittava vaihtoehto mielestäni?
 
Wradlin
22.06.2010 23:16:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

slowfinger: Nuo sinun miettimät vahvistimet eivät ole mitään kovin kummoisia laitteita. Ainakaan Tuo marsu ja fenkku. Tuolla rahalla saa paljon parempaakin. Kannattaa tuolla budjetilla ehdottomasti ruveta katseleman käytettyjä, vaikka tuolta torilta.. Esimerkiksi Tech 21 trademark, mitä tuolla torilla on useampi tarjolla, voisi olla hyvä peli. Siellä näkyy olevan myös Vox ad viiskymppisiä useampi. Se on myös hyvä vahvari.
 
Thomannilta pisti muuten tämmöinen silmään:
 
http://www.thomann.de/fi/vht_classic_6_combo_avgt16.htm
 
Putkivahvari ja 12 tuuman kaiutin. Voisi olla ihan harkittava vaihtoehto mielestäni?

 
Jeps, toria on kyllä seurattu ja sieltä on mahdollista ostaa kans. Ja kyllä putkivahvistin olis parempi vaihtoehto kuin trankku, ainoa vaan että hinnat on vähän suolasemmat ja näillä varoilla ei hirveästi ostella.
 
Osaatko muuten sanoa että millainen tuo VHT olisi äänenvoimakkuudeltaan verrattuna nuihin linkittämiin komboihin?
 
#81980
Simo78
22.06.2010 23:16:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytettynä peavyen bandit tai joku trankku marsu. En oikein parempia tohon rahaan keksi. Itellä on käytössä marsun 5210 50w trankku varalla/toisella kämpällä ja sillä pärjää sillein jotenkin, tais maksaa 150€, ostaa kaveriksi bossin sd-1, niin saa vähän paremmat säröt boostailtua...
 
slowfinger
22.06.2010 23:23:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VViltsu: Jeps, toria on kyllä seurattu ja sieltä on mahdollista ostaa kans. Ja kyllä putkivahvistin olis parempi vaihtoehto kuin trankku, ainoa vaan että hinnat on vähän suolasemmat ja näillä varoilla ei hirveästi ostella.
 
Osaatko muuten sanoa että millainen tuo VHT olisi äänenvoimakkuudeltaan verrattuna nuihin linkittämiin komboihin?

 
Tuollaisesta 6w putkarista 12 tuuman kaiuttimen kanssa lähtee jo aika hemmetisti ääntä. Uskoisin että riittää jammailemiseen, varsinkin jos styrkkarin nostaa pois lattiatasosta vaikka tuolille. Ei siinä välttämättä ihan puhdasta soundia saa, mutta mihin sitä rock-meinigissä tarvitsee.
 
Wradlin
22.06.2010 23:28:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Käytettynä peavyen bandit tai joku trankku marsu. En oikein parempia tohon rahaan keksi. Itellä on käytössä marsun 5210 50w trankku varalla/toisella kämpällä ja sillä pärjää sillein jotenkin, tais maksaa 150€
 
Nämä vois olla vaihtoehtoja kyllä, pitää seurailla toria (kuten tähänkin mennessä on tehty...)
 
slowfinger: Tuollaisesta 6w putkarista 12 tuuman kaiuttimen kanssa lähtee jo aika hemmetisti ääntä. Uskoisin että riittää jammailemiseen, varsinkin jos styrkkarin nostaa pois lattiatasosta vaikka tuolille. Ei siinä välttämättä ihan puhdasta soundia saa, mutta mihin sitä rock-meinigissä tarvitsee.
 
Ok, ei tosiaan mitään stadionvoluumeja tarvitse, eli tollainenkin varmaan riittäisi. Ja tosiaan säröä saa aina olla kuten rockiin kuuluu.
 
Vaivaan teitä vielä sen verran, että millaista äänenvoimakkuutta saataisiin ulos yhdistelmästä 2 x 12 kaappi + 5 wattinen kombo? Lähinnä sillä kysyn että nuo halvimmat putkinupit ovat luokkaa 5-7 wattia eli tekeekö niillä mitään?
 
#81980
Ziggy Bubba
22.06.2010 23:30:16 (muokattu 22.06.2010 23:32:55)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytettynä vaikka Marsun 8080 Valvestate toimii saletisti, varsinkin raskaammassa rockissa ja metallijuntassa. Noista kannattaa vaan tsekata, että potikat toimii eikä rahise liikoja... Soundiltaan ihmeen hyviä noissa hommissa.
 
Tuoretta sludgea/post-metallia: Burweed
Tami
22.06.2010 23:34:26 (muokattu 22.06.2010 23:35:07)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Käytettynä peavyen bandit tai joku trankku marsu. En oikein parempia tohon rahaan keksi. Itellä on käytössä marsun 5210 50w trankku varalla/toisella kämpällä ja sillä pärjää sillein jotenkin, tais maksaa 150€, ostaa kaveriksi bossin sd-1, niin saa vähän paremmat säröt boostailtua...
 
Jotensakin komppailen. Ei se putki autuaaksi tee. Toi ehdotettu VHT on luvalla sanoen huono laite. Sen lisäksi tarvitset kuitenkin säröpolkimen, jotta pääset sinne tavoite-soundiosastolle siedettävillä volyymeillä. Omien silmien eteen muodostuu aloittajasta kuva nuorehkosta virtuoosista, joilla mieltymys on sinne oikeasti rankempien säröjen suuntaan. Noiden pikkuputkareiden kanssa saapi rakenneltua kivoja soundeja, mutta se vaatii sitten siihen muuhun signaaliketjuun panostamista (säröjä, delayta jne jne).
 
Kurkkaus torille.Olet Oulusta? Faija kuskiksi ja kokeilemaan:
 
Marsu:
Näistä se vanhempi 8080V ois paras, mutta tuollakin pääsee:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=427468
 
Voxi:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=427388
 
Älä osta välttämättä kumpaakaan, mutta käy kokeilemassa riittääkö volyymi. Täällä meitä lukijoita, musatyylejä, treenikämppäolosuhteita on niin montaa erilaista, että suuntaviivoja juttuihin saat, mutta omat korvat kertoo se totuuden sinun tapauksessa...
 
EDIT: SIkki-mies oli nopeampi 8080 suosittelija...
 
En ole gynekologi, mutta voinhan minä katsoa...
Wradlin
22.06.2010 23:39:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tami: Jotensakin komppailen. Ei se putki autuaaksi tee. Toi ehdotettu VHT on luvalla sanoen huono laite. Sen lisäksi tarvitset kuitenkin säröpolkimen, jotta pääset sinne tavoite-soundiosastolle siedettävillä volyymeillä. Omien silmien eteen muodostuu aloittajasta kuva nuorehkosta virtuoosista, joilla mieltymys on sinne oikeasti rankempien säröjen suuntaan. Noiden pikkuputkareiden kanssa saapi rakenneltua kivoja soundeja, mutta se vaatii sitten siihen muuhun signaaliketjuun panostamista (säröjä, delayta jne jne).
 
Virtuoosi en ole enkä nyt noista säröistäkään niin tiedä, liikun kuitenkin siinä Slash/Page/Angus Young -osastolla ja blues vaikutteisia juttujakin vedän, eli ei mitään Cannibal Corpsen säröjä ole hakusessa. Pedaaleita tulee joka tapauksessa myöhemmin hankittua.
 
Tami: Kurkkaus torille.Olet Oulusta? Faija kuskiksi ja kokeilemaan:
 
Marsu:
Näistä se vanhempi 8080V ois paras, mutta tuollakin pääsee:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=427468

 
Oulusta olen, kuskille ei välttämättä tarvetta ole :) Tota marsua olen torilta katellutkin, yksi mahdollisuus sekin muiden joukossa.
 
#81980
slowfinger
22.06.2010 23:39:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tami: Jotensakin komppailen. Ei se putki autuaaksi tee. Toi ehdotettu VHT on luvalla sanoen huono laite. Sen lisäksi tarvitset kuitenkin säröpolkimen, jotta pääset sinne tavoite-soundiosastolle siedettävillä volyymeillä. Omien silmien eteen muodostuu aloittajasta kuva nuorehkosta virtuoosista, joilla mieltymys on sinne oikeasti rankempien säröjen suuntaan. Noiden pikkuputkareiden kanssa saapi rakenneltua kivoja soundeja, mutta se vaatii sitten siihen muuhun signaaliketjuun panostamista (säröjä, delayta jne jne).
 
Älä osta välttämättä kumpaakaan, mutta käy kokeilemassa riittääkö volyymi. Täällä meitä lukijoita, musatyylejä, treenikämppäolosuhteita on niin montaa erilaista, että suuntaviivoja juttuihin saat, mutta omat korvat kertoo se totuuden sinun tapauksessa...
 
EDIT: SIkki-mies oli nopeampi 8080 suosittelija...

 
Asia tekstiä tässä näin. Tuo putkipeli oli vähän niin kuin "villikortti". Aloittajan kannalta ehkä paras olisi kuitenkin joku näistä "takuuvarmoista" trankku peleistä. Ja hyviä ehdotuksia tuossa on tullutkin.
 
Simo78
22.06.2010 23:41:37 (muokattu 22.06.2010 23:44:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sikki-six: Käytettynä vaikka Marsun 8080 Valvestate toimii saletisti, varsinkin raskaammassa rockissa ja metallijuntassa. Noista kannattaa vaan tsekata, että potikat toimii eikä rahise liikoja... Soundiltaan ihmeen hyviä noissa hommissa.
 
Mä oon kumpaankin omistamaani kasari marsuun vaihtanut potikat, kun on rahisseet niin perkeleesti(sama juttu oli yhellä studiolla jcm900 kanssa). Ei maksa paljon, jos ei tarvii korjaajalle viedä, ite en osaa noita kolvailla, mutta onneksi tunnen sellaisia jotka osaa:-D. Bandit taitaa olla potikoiden osalta varmempi valinta?
 
Oulusta olen, kuskille ei välttämättä tarvetta ole :) Tota marsua olen torilta katellutkin, yksi mahdollisuus sekin muiden joukossa.
 
Toi vois olla jopa SE vaihtoehto, pari kajaria yhden sijaan on monesti ihan jees. Ainakin oma trankku kuulostaa paljon paremmalta, kun on lisäkajari kiinni... En sitten tiedä mitkä elementit tossa on? kasari vehkeessa oli joku celestionin elementti...
 
Ziggy Bubba
22.06.2010 23:50:07 (muokattu 23.06.2010 00:17:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändikaverilla on just kaks noita 8080:ja, joilla itekin monasti soittelen treeniksellä. Just noi vanhojen masiinoiden potikat hilppasen rutisee molemmissa. Toisessa on kanssa snadia pätkimistä input-jakissa... Anyhoo, pirun hyväsoundisia särövehkeitä nykyhinnoilla, kunhan tosiaan tarkistaa ettei kunto kuse rankasti.
 
Tommosia saa muuten joskus pirun halvalla - tuon input-ongelmaisen nappas toveri hintaan 60e torilta. Fiksailijan unelma ;)
 
Tuoretta sludgea/post-metallia: Burweed
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti