Muusikoiden.net
23.02.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ompas trumpetin soitto vaikeaa
1
sohvarämpyttäjä
09.04.2010 23:48:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin hetken mietymyksestä thomanin poistotuotteena 77euron trumpetin. Ompas hankalaa tämä soitto! Ensimmäisenä päivänä sain hädin tuskin muutaman oikean kuuloisen pöräyksen pelistä ulos. Nyt viikon ihmettelyn jälkeen tapailen hyvin kömpelösti "tuiki tuiki tähtöstä". Matalilla äänillä tietenkin. bb - d1 välin ääniä saan töräyteltyä - mitä korkeampi sen epävarmemmin.
 
Soitto on lisäksi epämiellyttävän raskasta. Äänten muodostus vaatii aikamoista ilmanpainetta ja ponnistelua. Tuntuu kuin minun huuleni soveltuisivat erityisen huonosti äänen muodostamiseen vaadittavaan päristykseen.
 
Tällä viikon kokemuksella menee trumpetti suoraan ykköseksi vaikeiden soittimien listalla. Taakse jäävät sekä viulu että kitara - piano on ihan viimeisenä kun on helpoin kaikista.
 
Kuuluuko trumpetin aloituksen olla näin vaikeaa? Lohduttaisi edes kuulla, että vaikeaa se opettelu oli muillakin.
 
kopave
10.04.2010 02:24:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kuuluu, ja vielä...
 
"Se parhaiten nauraa, jolla on paras lääkitys"
Kukkis 77
10.04.2010 12:37:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikken trumpetin soitosta tiedä tuon taivaallista (paitsi sen verran että yks inttikaveri soitti trumpettia enkä saanut siitä pillistä pihaustakaan ulos) niin suosittelen menemään opettajan juttusille.
 
Hän osannee kertoa perusjutskat ja opastaa alkuun. Ettet omin päin opettele asioita väärin, joita sitten saattaa olla vaikeampi korjata myöhemmin.
 
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin." -Aki Kaurismäki
sohvarämpyttäjä
11.04.2010 23:40:23 (muokattu 12.04.2010 11:16:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opettajalle? - en taida viitsiä. Tosissaan opettelu on hankalaa/rasittavaa/epämiellyttävää. Omaksi riemuksenihan tuota vain puhaltelen. Toistaiseksi uskon idealistisesti, jotta torvi antautuu kun sillä aikansa leikkii. Jompikumpi torvista kuiteskin ...
 
Klezberg
12.04.2010 11:55:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opettajalla voi käydä hakemassa alkuapua vaikkei rupeisikaan viikottain tunneilla käymään. Puhaltimien kanssa aloitellessa olisi hyvä ainakin ajoittain hakea apua ja suunnannäyttöä. Itse otin fonin kanssa alkuun pari tuntia ja klarinetin kanssa puoli vuotta puuhasteltuani otin tunteja parin vuoden ajan noin parin kuukauden välein. Ei se tuntunut pakko-opiskelulta, enemmänkin siltä että tsekattiin missä menen ja mihin seuraavaksi kannattaa kiinnittää huomiota.
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta
jani engstrand
13.04.2010 11:39:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun olen soittanut trumpettia noin 35 vuotta arvostan aina enemmän ammatikseen trumpettia soittavia. On se vaan tuo trumpetti niin käsittämättömän merkillinen soitin käsitellä. Yhtenä päivänä kaikki sujuu helposti, toisena tulee rangaistus jos vähänkään kuvittelet pääseväsi samaan tasoon kuin edellisenä päivänä. Ammattilainen oppii sitten ottamaan tämän asian huomioon ja elämään sen kanssa, joko hyvässä tai pahassa.
 
Miten trumpetilla voi soittaa melodiaa, kun siinä on vain kolme näppäintä ?
sohvarämpyttäjä
08.05.2010 00:36:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hahaa!
 
Tänään tuli eka kertaa viilinki, että josko sittenkin trumpetti antautuu. Ulkopuolisista tietysti vielä ihan karmeaa töräyttelyä ja hallitsematonta puhisemista, mutta mukavasti soittajan oma korva keskittyy niihin onnistuneisiin ääniin.
 
En kuitenkaan vielä lisää itseäni tuonne toisen topikin listaan palstan trumpetin SOITTAJISTA ...
 
Pete V.
17.05.2010 05:21:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jani engstrand: Kun olen soittanut trumpettia noin 35 vuotta arvostan aina enemmän ammatikseen trumpettia soittavia. On se vaan tuo trumpetti niin käsittämättömän merkillinen soitin käsitellä. Yhtenä päivänä kaikki sujuu helposti, toisena tulee rangaistus jos vähänkään kuvittelet pääseväsi samaan tasoon kuin edellisenä päivänä. Ammattilainen oppii sitten ottamaan tämän asian huomioon ja elämään sen kanssa, joko hyvässä tai pahassa.
 
Samaa mieltä ... tai, juu, siis aina vaan vaikeampaa, minkä enemmän sitä koittelee soitella, sen ensimmäisen muutaman viikon jälkeen ... saati sitten, kun pitäisi oikeasti soitella, heh-heh ...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti