Muusikoiden.net
12.12.2018
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Useanvuoden tauko soittamisessa ..
1
Jari 1976
02.05.2010 01:07:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen 34 vuotias , musiikista äärimmäisen kiinnostunut . Aloitin rumpujen soiton ensimmäisenkerran joskus 13 vuotiaana . Ja soittelua jatkui 24 ikävuoteen asti . Kunnes tamat tulivat tiensä päähän . Ja opiskelut sun muut . 2 vuotta sitten kyläillessäni muutaman muusikon luona , kokeilin osaanko enää soittaa ? Muutaman tunnin hikoilun ja tuskastelun jälkeen , alkoi ranteet käyttäytyä oikein ja soitto kullostamaan kohtalaiselta . Koskaan en ole soittanut esim missään sen suuremmassa " orkesterissa " lähinnä bänditiloissa ja joissain koulun jutuissa . Mutta nyt 34 vuotiaana , polte soittamiseen ja reenaamisen on mieletön . Olen reenannut sähkörummuilla ja tavoitteena on hankkia akustiset rummut .. Tossa luinkin jonkun kaverin soittouran alkaneen vasta 40 vuotiaana , täytyy kaverille hattua nostaa ja toivottaa hyviä soittohetkiä .
Musiikilliset vaikutteet nuorena oli : Zappa , kingston wall , Pink-Floyd , Pearl Jam. Fait no more , RHCP :-)
 
passe
02.05.2010 01:20:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni ehti tulla vain muutaman vuoden tauko. Tästä on turistu täällä aiemminkin, et ole yksin:)
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=156866&co=60
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
OPJ1974
02.05.2010 16:20:56 (muokattu 02.05.2010 16:21:07)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jari 1976: ... 2 vuotta sitten kyläillessäni muutaman muusikon luona , kokeilin osaanko enää soittaa?
 
Siitä se lähtee! (Rumpujen) soittaminen on vähän kuin pyörällä ajaminen; kerran kun oppii, niin vähällä ei unehdu taito.
 
Eikun lauteille vaan..! Tuolta Passen linkin takaa löytyy monia tyytyväisiä "kampäkin" tehneitä, allekirjoittanut muiden muassa.
 
It's so hard to be a rumpalimies.
J x
02.05.2010 23:37:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jari 1976: Olen 34 vuotias , musiikista äärimmäisen kiinnostunut . Aloitin rumpujen soiton ensimmäisenkerran joskus 13 vuotiaana . Ja soittelua jatkui 24 ikävuoteen asti .
 
Osui tuo koko sinun kirjoituksesi pelottavan lähelle omaa tilannettani. Ekat vuosiluvut vaan olisivat 33, 12 (?) ja 19. Inttiaikana myin setin pois kun on niin köyhä suku että ei ollut mitään paikkaa säilytellä 5 tomin tuplasettiä. Taukoa tuli kai 13 vuotta enkä muista että olisin missään tuona aikana rumpuja oikeasti soittanut. Rytmi kuitenkin veressä ja tuon "tauon" ajan jotain pöytärummutusta ja rytmikikkailuja päässä pyöritellyt. Nyt on rummuille oma huone, Alesis DM10 sähkörummut sain reilu viikko sitten ja niissä ajattelin pysyäkin. Fiilis on korkealla, mutta karu totuus paljastuu itsellekin kun kuuntelee sekvensserille soitettua naputusta - eihän ne lyönnit niin justiinsa osu. Metronomin kaverina soittaessakin huomaa että intoa on enemmän kuin taitoa. Hyvin on kuitenkin viikossakin ehtinyt palautua kun on vaan malttanut lähteä perusjutuista kasailemaan rytmejä. Jalkatreeniäkin vielä tarvitsee, tuplilla saan nyt viikon treenin jälkeen ehkä 20 sekuntia täyteen heel-toe tekniikalla 16-osia 150bpm, sitten on sääret niin tulessa että tunto lähtee. Mutta päivä päivältä jaksaa paremmin. Ennen taukoa tuli soiteltua perus metallia ja varsinkin loppuaikana vahvasti progemetallipainotteista rytmikikkailua. Rytmikikkailut kiinnostaa vieläkin, vaikka kyllä jotain raskaampaa melodeathiakin olisi kiva soitella. Kitaraa on tullut soitettua n. 15 vuotta tässä väliajallakin ja kiinnostaisi jotain omaa matskua kotistudiossa purkittaa omaksi iloksi. Bändi olisi tietysti mahtava juttu, mutta en kyllä kehtaa alkaa bändiä kasaamaan ennen kun alkaa rummuttelu olla taas paremmin hanskassa.
 
Niin se vaan luonto vetää rumpalin takaisin rumpujen ääreen pidemmänkin tauon jälkeen!
 
Jari 1976
09.05.2010 22:25:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Itselläni ehti tulla vain muutaman vuoden tauko. Tästä on turistu täällä aiemminkin, et ole yksin:)
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=156866&co=60

 
Jep. Kiitoksia linkistä :-) Suuri apu mulle soittamisen uudelleen aloittamisessa on ollut ROCKWAY 16 osaharjoituksia ja perusjuttuja ja ihan niitä nuoteistakin soittamista . Tietty en odota että soittaisin koskaan kuin kuoppis tai nykänen . Mutta pyrin samaan :-) hehe .....
 
Jari 1976
09.05.2010 22:26:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J x: Osui tuo koko sinun kirjoituksesi pelottavan lähelle omaa tilannettani. Ekat vuosiluvut vaan olisivat 33, 12 (?) ja 19. Inttiaikana myin setin pois kun on niin köyhä suku että ei ollut mitään paikkaa säilytellä 5 tomin tuplasettiä. Taukoa tuli kai 13 vuotta enkä muista että olisin missään tuona aikana rumpuja oikeasti soittanut. Rytmi kuitenkin veressä ja tuon "tauon" ajan jotain pöytärummutusta ja rytmikikkailuja päässä pyöritellyt. Nyt on rummuille oma huone, Alesis DM10 sähkörummut sain reilu viikko sitten ja niissä ajattelin pysyäkin. Fiilis on korkealla, mutta karu totuus paljastuu itsellekin kun kuuntelee sekvensserille soitettua naputusta - eihän ne lyönnit niin justiinsa osu. Metronomin kaverina soittaessakin huomaa että intoa on enemmän kuin taitoa. Hyvin on kuitenkin viikossakin ehtinyt palautua kun on vaan malttanut lähteä perusjutuista kasailemaan rytmejä. Jalkatreeniäkin vielä tarvitsee, tuplilla saan nyt viikon treenin jälkeen ehkä 20 sekuntia täyteen heel-toe tekniikalla 16-osia 150bpm, sitten on sääret niin tulessa että tunto lähtee. Mutta päivä päivältä jaksaa paremmin. Ennen taukoa tuli soiteltua perus metallia ja varsinkin loppuaikana vahvasti progemetallipainotteista rytmikikkailua. Rytmikikkailut kiinnostaa vieläkin, vaikka kyllä jotain raskaampaa melodeathiakin olisi kiva soitella. Kitaraa on tullut soitettua n. 15 vuotta tässä väliajallakin ja kiinnostaisi jotain omaa matskua kotistudiossa purkittaa omaksi iloksi. Bändi olisi tietysti mahtava juttu, mutta en kyllä kehtaa alkaa bändiä kasaamaan ennen kun alkaa rummuttelu olla taas paremmin hanskassa.
 
Niin se vaan luonto vetää rumpalin takaisin rumpujen ääreen pidemmänkin tauon jälkeen!

 
Kiitos :-)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti