Aihe: Tuleeko uusi levy-yhtiön malli teollistuvista maista?
1
HXY
29.04.2010 20:01:19
 
 
Mielenkiintoista tekstiä, sait plussan.
Johnny Buzz
29.04.2010 20:12:54
 
 
Hyvää tekstiä. Toi Kiinan malli voi olla hyvinkin todennäköinen, koska levy-yhtiöt etsivät jo nyt vaihtoehtoisia tulomuotoja mainostajien puolelta.
Hargon
30.04.2010 11:41:10
Noku:...Kun jonkin asian valmistamiskustannukset lähenevät nollaa, joku ennemmin tai myöhemmin tarjoaa tuotetta ilmaiseksi...

 
Ei kai tuo ainakaan kaikkeen musiikkiin päde. Kyllä musiikin tekemiseen saa kulumaan aika lailla rahaa (instrumentit, studiokulut, miksaajat, masteroijat), vaikka biiseistä ei tehtäisi edes fyysistä levyä. Tietysti, jos ihmisille kelpaavat tulevaisuudessa itse äänitetyt bändikämppänauhoitukset, niin mikäs siinä sitten.
Minä vahingossa koko allekirjoituksen. Onko hauskaa?
Noku
30.04.2010 12:16:14 (muokattu 30.04.2010 12:17:01)
Hargon: Ei kai tuo ainakaan kaikkeen musiikkiin päde. Kyllä musiikin tekemiseen saa kulumaan aika lailla rahaa (instrumentit, studiokulut, miksaajat, masteroijat), vaikka biiseistä ei tehtäisi edes fyysistä levyä. Tietysti, jos ihmisille kelpaavat tulevaisuudessa itse äänitetyt bändikämppänauhoitukset, niin mikäs siinä sitten.
 
Tässä oli lähinnä tarkoitus käsitellä äänitteitä, eikä musiikkia itseään, koska tehdyllä musiikilla on yhä arvoa esimerkiksi radioissa, mainoksissa jne. Äänitteitä tai äänitteiden korkeaa hintaa on vaikea puolustaa kun digitaalisella musiikilla ei ole monistamis- tai jakelukustannuksia (eli musiikkia on helppo tarjota ilmaiseksi). Onkin todennäköistä että äänitteiden jakelusta syntyy uudenlainen markkinointi väline, kuten radio on tänä päivänä.
"Face Your Fears, Live Your Dreams"
kimurantti1
01.05.2010 03:41:36
Noku: Äänitteitä tai äänitteiden korkeaa hintaa on vaikea puolustaa kun digitaalisella musiikilla ei ole monistamis- tai jakelukustannuksia (eli musiikkia on helppo tarjota ilmaiseksi).
 
Aijaa? Onko sulla yhtään mitään käsitystä kuinka helvetinmoinen työmäärä kunnolla tehdyssä pitkäsoitossa on, lähtien siitä kun ensimmäisiä biisejä lähdetään kirjoittamaan ja päättyen siihen, kun se levy on jakelussa, fyysisenä tai digitaalisena formaattina. Ne tuotantokustannukset ei todellakaan ole nollassa, puhumattakaan siitä työmäärästä joka levyn tekoon on mennyt.
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Juhani
01.05.2010 07:19:25
 
 
kimurantti1: Aijaa? Onko sulla yhtään mitään käsitystä kuinka helvetinmoinen työmäärä kunnolla tehdyssä pitkäsoitossa on, lähtien siitä kun ensimmäisiä biisejä lähdetään kirjoittamaan ja päättyen siihen, kun se levy on jakelussa, fyysisenä tai digitaalisena formaattina. Ne tuotantokustannukset ei todellakaan ole nollassa, puhumattakaan siitä työmäärästä joka levyn tekoon on mennyt.
 
Missasit nyt kokonaan pointin. Noku vastasi samaan kysymykseen jo edellisessä viestissä.
 
Hargon: Ei kai tuo ainakaan kaikkeen musiikkiin päde. Kyllä musiikin tekemiseen saa kulumaan aika lailla rahaa (instrumentit, studiokulut, miksaajat, masteroijat), vaikka biiseistä ei tehtäisi edes fyysistä levyä. Tietysti, jos ihmisille kelpaavat tulevaisuudessa itse äänitetyt bändikämppänauhoitukset, niin mikäs siinä sitten.

Noku: Tässä oli lähinnä tarkoitus käsitellä äänitteitä, eikä musiikkia itseään, koska tehdyllä musiikilla on yhä arvoa esimerkiksi radioissa, mainoksissa jne. Äänitteitä tai äänitteiden korkeaa hintaa on vaikea puolustaa kun digitaalisella musiikilla ei ole monistamis- tai jakelukustannuksia (eli musiikkia on helppo tarjota ilmaiseksi). Onkin todennäköistä että äänitteiden jakelusta syntyy uudenlainen markkinointi väline, kuten radio on tänä päivänä.

 
Tämä on tosiaan ongelma äänitteitä (joilla on arvoa) myyville tahoille ja kysymys otsikon mukaan oli, missä on tulevaisuus? Meneekö se täälläkin tähän Kiinan malliin jne.
 
Hyvä kysymys.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)