Aihe: Voiko konservatoriossa opiskella muusikoksi, kun..
1
sävelkimppu
25.03.2010 15:04:05
opiskelee samaan aikaa jotain muuta alaa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Mulla on sellainen ongelma, että kaksi alaa kiinnostaa. Toinen on musiikki ja toinen on jotain muuta, enkä haluaisi luopua kummastakaan. Siksi mietin, että voiko konservatoriota tehdä hitaammassa tahdissa kuin 3 vuotta, esim. neljässä vuodessa? Voiko musiikin historiaan ja teoriaan liittyviä asioita opiskella itsenäisesti eli niin että suorittaisi niistä kokeet?
Sergei Fallinen
25.03.2010 15:37:07
En tiedä. Riippuu varmaan siitä toisestakin alasta. Kahta korkeakoulupaikkaa et kuitenkaan voi samana vuonna ottaa vastaan.
 
mut helpointa varmaan olis kun valitsisit vain yhden alan tai mahdollisesti ottasit toisesta vain harrastuksen tms. Raskasta se joka tapaukses tulee olemaan ja motivaation on syytä olla aikas kova. Etkä sä tee niil toisil papereil sit välttämättä koskaan yhtään mitään. Eli miksi sit?
Nuages
25.03.2010 15:54:33 (muokattu 25.03.2010 15:56:20)
Sergei Fallinen: mut helpointa varmaan olis kun valitsisit vain yhden alan tai mahdollisesti ottasit toisesta vain harrastuksen tms. Raskasta se joka tapaukses tulee olemaan ja motivaation on syytä olla aikas kova. Etkä sä tee niil toisil papereil sit välttämättä koskaan yhtään mitään. Eli miksi sit?
 
Tekeekö muusikon papereilla ylipäätään yhtään mitään varsinkaan, jos meinaa toisenkin tutkinnon hommata? Konsathan antaa opetusta muutenkin kuin tutkintoon tähtäävää.
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
sub zero
25.03.2010 16:23:50 (muokattu 25.03.2010 16:25:11)
on se ainakin mahdollista, koska olen kerran tavannut tyypin joka opiskeli yliopistossa ja samalla jonkun soittimen tutkintoa konservatoriossa
 
Nuages: Tekeekö muusikon papereilla ylipäätään yhtään mitään varsinkaan, jos meinaa toisenkin tutkinnon hommata? Konsathan antaa opetusta muutenkin kuin tutkintoon tähtäävää.
 
no jos se toinen tutkinto on tyyliin humanistisesta tiedekunnasta tai muuta taidehomoilua niin ei ole saletti, että se soittotutkinto on niistä kahdesta vähäarvoisempi työmarkkinoilla
en ole kännissä, en elä huumeessa, kirjoitan vaan viestini kovassa kuumeessa / rölötysketjut ovat mulle aika vaikeita, aina ei voi aavistaa moderaattorin aikeita
sävelkimppu
25.03.2010 16:40:03
Kysyn asiaa, koska haaveeni on se, että saisin tehdä päivätyönä jotain "tavallista työtä" ja muuna aikana muusikon töitä. Nykypäivänä se on varmasti hyväkin, että on kaksi ammattia. Musiikki on joka tapauksessa niin tärkeä asia että toivon saavani siitä myös ammatin.
joetail
25.03.2010 19:09:51
 
 
sävelkimppu: opiskelee samaan aikaa jotain muuta alaa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa?
 
Voi.
 
Siksi mietin, että voiko konservatoriota tehdä hitaammassa tahdissa kuin 3 vuotta, esim. neljässä vuodessa?
 
Voi.
 
Voiko musiikin historiaan ja teoriaan liittyviä asioita opiskella itsenäisesti eli niin että suorittaisi niistä kokeet?
 
Riippuu oppilaitoksesta.
 
Voit myös aloittaa yhtä aikaa opinnot konsalla II-asteella ja yliopistossa/AMKssa, koska
 
konservatorio ei ole korkeakoulu
 
tosin kuin joku jo ehti väittää.
Nuages
25.03.2010 19:59:25 (muokattu 25.03.2010 22:03:17)
sävelkimppu: Kysyn asiaa, koska haaveeni on se, että saisin tehdä päivätyönä jotain "tavallista työtä" ja muuna aikana muusikon töitä.
 
Tuohon sä et mitään muusikon muodollista pätevyyttä tarvitse.
 
EDIT: Tarkoituksenani ei tietenkään ole mitenkään väheksyä muusikon tutkintoa.
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
ballfish
25.03.2010 20:12:43
Nuages: Tuohon sä et mitään muusikon muodollista pätevyyttä tarvitse.
 
Ei se välttämättä mitään punkkikeikan vetämistä yömyöhällä ole. Voi olla esim. kaupungin nuorten musakerhojen vetämistä iltasella yms.
"Vaikka ajatus 170 euron pitsasta Simpeleellä, kera omien PA-kamojen, eräänä maanantaina houkuttelee, tämä ilmoitus kuulunee torille." -moderaattori
moderndrummer88
25.03.2010 21:12:07
Konsalla opiskelu on sen verran kuluttavaa, että en kyllä suosittele amkissa opiskelua samaan aikaan. Pari tuolla meidänkin linjalla sitä on kokeillu ja kyllä ne jo puolen vuoden jälkeen jomman kumman lopettaneet.
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
Tande
25.03.2010 22:15:46
Maailmassa on lukemattomia muusikoita jotka ovat menestyneet alallaan ilman minkäänlaista tutkintoa. -Maailmassa ei ole "yhtään" poliisia (melkein mikä tahansa ammatti), joka ei olisi menestynyt ilman tutkintoa..
Anteeksi.
Sergei Fallinen
26.03.2010 00:46:07
Tande: Maailmassa on lukemattomia muusikoita jotka ovat menestyneet alallaan ilman minkäänlaista tutkintoa. -Maailmassa ei ole "yhtään" poliisia (melkein mikä tahansa ammatti), joka ei olisi menestynyt ilman tutkintoa..
 
kielioppi ftw
 
ja kyl aika mones ammatis pärjää ilman tutkintoa, jos kohta poliisina ehkä ei (ainakaan suomessa siis, afrikas varmaan monta menestyvää poliisia ilman minkäänlaista tutkintoa...)
padaa@dadaa!
26.03.2010 21:31:25
 
 
Sergei Fallinen: kielioppi ftw
 
ja kyl aika mones ammatis pärjää ilman tutkintoa, jos kohta poliisina ehkä ei (ainakaan suomessa siis, afrikas varmaan monta menestyvää poliisia ilman minkäänlaista tutkintoa...)

 
Suomessa kyllä kansalaispoliiseja riittää, ilman kummempaa menestystä "ammatissaan".
kivi
27.03.2010 07:41:25 (muokattu 27.03.2010 07:42:50)
sävelkimppu: Kysyn asiaa, koska haaveeni on se, että saisin tehdä päivätyönä jotain "tavallista työtä" ja muuna aikana muusikon töitä. Nykypäivänä se on varmasti hyväkin, että on kaksi ammattia. Musiikki on joka tapauksessa niin tärkeä asia että toivon saavani siitä myös ammatin.
 
Muistetaas nyt kuitenkin sellainen, että oppilaitoksesta saatu todistus on tarpeen ainoastaan akateemisissa viroissa (ja tästäkin voidaan tinkiä tai hankkia muodollinen pätevyys jälkikäteen työn ohessa) ja sellaisilla aloilla joihin vaaditaan erityiskoulutus. Suurin osa työpaikoista saadaan edelleen perinteiseen tapaan hankkimalla ammattipätevyys muun työkokemuksen ohessa.
 
Työkokemus painaa aina enemmän kuin koulutus, kun työpaikkoja jaetaan.
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
MrShaft
27.03.2010 10:17:58
kivi: Muistetaas nyt kuitenkin sellainen, että oppilaitoksesta saatu todistus on tarpeen ainoastaan akateemisissa viroissa (ja tästäkin voidaan tinkiä tai hankkia muodollinen pätevyys jälkikäteen työn ohessa) ja sellaisilla aloilla joihin vaaditaan erityiskoulutus. Suurin osa työpaikoista saadaan edelleen perinteiseen tapaan hankkimalla ammattipätevyys muun työkokemuksen ohessa.
 
Työkokemus painaa aina enemmän kuin koulutus, kun työpaikkoja jaetaan.

 
Jos puhutaan työstä koulutusalalla niin aika monessa nk. sivistysvaltiossa on sellainen tapa, että kun saa esim. tohtorin oppiarvon koulusta, täytyy lähteä johonkin toiseen oppilaitokseen töihin.
 
Suomipa kun on banaanivaltio, niin duuniin otetaan pääasiassa omia entisiä opiskelijoita. Tästä syystä tärkeää eivät ole paperit vaan se että "suhteita". Siksi sinne kouluun mennään.
 
Valitettavasti.
 
MrS
Try not to become a man of success but rather try to become a man of value. - Albert Einstein
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)