Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: AMK-muusikko linja?
1
Ville S
05.03.2010 10:38:01 (muokattu 05.03.2010 10:40:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jou kaikille.
 
Jos en pääse kevään yhteishaussa Yliopistoon, niin vara vaihtoehroks pistetään AMK-muusikko linja, tällä kertaa Oulusta. Onko kellään kokemuksia minkälaista opiskelu? muuta?
EDIT: joo Bassoa ois tarkotus veivata, mutta sivusoittimina toimii kitara, synakin ja miksei laulukin. jep.
 
Tänks.
 
Kraaps: No, eikäku passona passona, kato semmottisena hifihärpyttimenä, millä voe soettaa tosi korkeelta ja tosikovvoo ja hirmu matalalta hirmukovvoo...
Velli
06.03.2010 19:49:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ville S: Jos en pääse kevään yhteishaussa Yliopistoon, niin vara vaihtoehroks pistetään AMK-muusikko linja, tällä kertaa Oulusta. Onko kellään kokemuksia minkälaista opiskelu? muuta?
EDIT: joo Bassoa ois tarkotus veivata, mutta sivusoittimina toimii kitara, synakin ja miksei laulukin. jep.

 
Bändiworkshopit pyörivät koko ajan. Itse olen tähän mennessä soittanut koulun workshopeissa 60-70-luvun singer songwriter-kamaa, standardijazzeja, 60-80-luvun progea, Gospelia (amerikan meingillä), afrobeatia, Kansanmusiikkia jazz-tyylillä soitettuna, motownia ja varmaan jotain vielä unohtuikin.
 
Teoriakursseilla käydään kaikki peruskama mitä pop ja jazz-musiikissa on analysoitavissa. Sovituskurssilla harjoitellaan bändille ja torvisektiolle sovittamista. Nuotinnus-kurssilla harjoitellaan Sibelius-ohjelman käyttöä.
 
Teknologiakurssilla käydään läpi erilaisia PA-kamoja (analogi- ja digihärpäkkeet) ja softapuolen hommia (garageband, logic audio ja pro tools). Kurssilla äänitetään ja miksataan myös omaa matskua.
 
Koska kyseessä on pedagogiksi valmistava linja (muusikkopuolta ei ole), opintoihin kuuluu myös pedagogisia luentoja. Didaktiikassa pidetään oppilaalle tunti valvovan opettajan läsnäollessa ja tunnista saadaan palautetta. Didaktiikkaan kuuluu myös harjoitusoppilaiden opetus. Opetus lisääntyy vuosikursseilla edetessä. Esim. ensimmäisen vuonna opetusta oli muistaakseni 15x45min ja seuraavina vuosina 30x45min.
 
Pääsoitinkursseihin kuuluu myös 10x45min klassisia tunteja per vuosi. Tunnit voivat olla esim. klassisia pianotunteja mikäli ei halua ottaa klassisia kontrabassotunteja.
 
Koulutukseen kuuluu myös englannin, ruotsin ja äidinkielen kurssit sekä sivusoitin, joka on kahtena ensimmäisenä vuotena piano. Toisen vuoden lopulla tehdään sivuainepianotentti. Kolmantena vuotena sivusoittimen voi halutessaan vaihtaa joksikin muuksi.
 
Basso-opettajan toimii tällä hetkellä Lasse Lindgren, joka käy opettamassa tällä hetkellä kait noin joka toinen viikko. Pääosin harjoitustilat jaetaan klassisen puolen opiskeljoiden kanssa, minkä vuoksi treenitiloista on toisinaan pulaa.
 
Siinä nyt jotain löpinää opintojen sisällöstä. Paljon muutakin on, mutta en jaksanut kaikkea eritellä.
 
Ville S
09.03.2010 10:19:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli:
Siinä nyt jotain löpinää opintojen sisällöstä. Paljon muutakin on, mutta en jaksanut kaikkea eritellä.

 
Kiitos tuosta paljon. :)
Kyllä siellä minusta oli erikseen muusikkolinja. Noh pitääpäs tässä täl viikolla täytellä toi yhteishaku.
 
Kraaps: No, eikäku passona passona, kato semmottisena hifihärpyttimenä, millä voe soettaa tosi korkeelta ja tosikovvoo ja hirmu matalalta hirmukovvoo...
Velli
10.03.2010 02:09:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ville S: Kiitos tuosta paljon. :)
Kyllä siellä minusta oli erikseen muusikkolinja.

 
Eipä kestä. Se muusikkolinja on ainoastaan klassisella puolella. Pop/Jazz-puolella on pelkästään pedagogi-linja.
 
pekezu
10.03.2010 10:52:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli: Eipä kestä. Se muusikkolinja on ainoastaan klassisella puolella. Pop/Jazz-puolella on pelkästään pedagogi-linja.
 
Muistaakseni pari vuotta sitten oli vielä muusikkolinja pop/jazz- puolellakin, mutta liekkö sitten lopettaneet "turhana". Toisaalta mun mielestä tosta pedagogipuolesta tuskin on haittaa, voipahan sitten rähjääntyneenä keikkamuusikkona perustaa perheen ja ruveta opettamaan vaikka jossain opistossa bassonsoittoa :)
 
"Kiireessä ei tule kuin kusipäisiä lapsia."
Velli
10.03.2010 15:16:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekezu: Muistaakseni pari vuotta sitten oli vielä muusikkolinja pop/jazz- puolellakin, mutta liekkö sitten lopettaneet "turhana". Toisaalta mun mielestä tosta pedagogipuolesta tuskin on haittaa, voipahan sitten rähjääntyneenä keikkamuusikkona perustaa perheen ja ruveta opettamaan vaikka jossain opistossa bassonsoittoa :)
 
Oulun AMK:ssa Pop/jazz-osastolla ei ole ollut missään vaiheessa muusikkolinjaa. Koko pop/jazz-puoli perustettiin 2006 ja ainut tarjolla oleva linja siitä saakka on ollut pedagogi-puoli. Tiedän tämän, koska hain itse kouluun 2007 keväällä ja olisin valinnut muusikkolinjan, jos sellainen olisi ollut tarjolla. Pari kaveria haki 2006 Helsingin AMK:iin juuri samasta syystä. Eivät halunneet pedagogi-puolelle ja kun Oulussa ei ollut muuta tarjolla, niin vaihtoivat kaupunkia.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «