Muusikoiden.net
22.03.2019
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yksinkertaisen kuvion maalaaminen sähkökitaraan
1
KeiJou
07.02.2010 15:12:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ajatellut maalauttaa (kaverilla) kitaraani kuvion. Linkissä on kuva johon on muokattu minkälaista lopputulosta ollaan hakemassa. http://i683.photobucket.com/albums/vv196/Schweigend/siposen_kitara.jpg
 
Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kun ollaan lähdössä maalaamaan tuollaista kuviota kitaraan? Kaverin kanssa ei olla mitään puukäsityön ammattilaisia, joten pitäisi saada aika hyvä selvitys siitä, miten saataisiin mahdollisimman hyvä lopputulos.
 
Minkälaista maalia pitää käyttää, pitääkö tuota kitaraa hioa aluksi, lakkaus hommat ja pitäisikö tuo kitara myös purkaa ennen maalausta vai voiko muut osat vain peittää, kun ei mitään isompaa olla tekemässä? Esim. kelpaako ihan perus automaali vai pitäisikö olla jotain parempaa?
 
Kiitos kaikille etukäteen.
 
Fineday
07.02.2010 15:57:36 (muokattu 07.02.2010 16:04:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Automaalit kelpaa kyllä. Oon maalannu kaksi kitaraa ja yhen basson Mastoneilla ja tulokset ovat olleet hyvät. Itseasiassa olen kaksi kertaa lakkanakin käyttänyt Mastonin kirkasta ja käytän kyllä vastaisuudessakin.
 
Hioa pitää ja purkaa toki kannattaa.
 
Itse kuvio ei mielestäni ole ainakaan toteutuksen kannalta kovin yksinkertainen.. ite jos yrittäisin tuota väsätä niin varmaan yrittäisin jollain tarramekaniikalla siirtää kuvan mustan maalipinnan päälle ja sitten lakkaa perään. Tai sitten vaan värikerrosten ja teippien kanssa kikkailemaan, jos kärsivällisyys kestää.
 
Ja jos maalailutaitoa löytyy, niin voihan tuon pensselilläkin maalata tietty. Kunhan ei liian paksulti, muuten saa lakkapintaa hioa maailman ääriin... nimim. kokemusta on: käytin yhdessä skebassa crackle-maalia ja lakkapinta ei vieläkään ole tasainen. Itseasiassa luovutin koko projektin, sillä aikaa hiomiseen meni naurettavan paljon ja olisi mennyt vieläkin.
 
KeiJou
07.02.2010 16:23:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitatko nyt tuolla tarramekaniikalla sitä, että kuva tulostetaan johonkin toiselta puolelta tarrapintaiselle paperille, joka laitettaisiin siihen kitaraan? Mistähän sellaista paperia saisi ja voiko ihan tavallisella valokuvatulostimella tulostaa siihen? Ihmetyttää vielä tuo lakkaus sen jälkeen. Kitarassahan on siis jo valmiina musta väri, johon olisi tarkoitus saada tuo kuvio.
 
Fineday
07.02.2010 16:53:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä oli aihe noista kuvansiirtoarkeista joku aika sitten, varmaan haulla löytyy. Tästä ei siis omakohtaista kokemusta ole.
 
En kyllä ite lähtis maalamaan valmiin lakkapinnan päälle. Mutta jos se maali siinä pysyy, niin mikäs siinä.
 
Lakkapinta maalauksen jälkeen suojaisi sitä maalausta.
 
Juniper
07.02.2010 20:21:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuollaiset kuviot syntyvät parhaiten kynäruiskulla ja sabluunoilla.
Periaatteessa olisi hyvä hioa pinta mataksi ja kuvan maalamisen jälkeen vielä lakka päälle. Ja kitarasta kaikki irtoava irti ennen tekemistä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti