Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanhojen synien korppuasemat
1 2 3
Canttori
05.02.2010 09:27:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rollen S-50:stä nuupahti korppuasema ja uutta pitäisi sorvata sisälle. Voiko noihin törkätä normin hd-korppuaseman (aikoinaan näitä vaihdeltiin muistaakseni tietsikoissa ristiin) vai pitääkö olla tarkalleen 720 kilonen DD?
 
Moottorin hihnaa en vielä kattonu, sen kai voi repiä irti kuiteskin HD asemasta jos tarttee.
 
"Muista muuttaa Poincaré-invariantti aktio yleisesti kovariantiksi ennen mitään rouhintaa!"
jurpontor
05.02.2010 12:10:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo vanhat korppuasemat ovat ongelma mm. siksi, ettei niitä riitä loputtomiin, ja siksi, etteivät korput ole tallennusmediana kovinkaan luotettava. Tästäpä syystä päähäni on pälkähtänyt idea tällaisesta vekottimesta, jonkalaista ei ainakaan tietääkseni ole kaupallisesti saatavana.
 
Laitos olisi fyysiseltä kooltaan ja kiinnitysruuvien asemoinniltaan korppuasemaa vastaava. Etupaneelissa olisi kolme-neljä 7-segmenttinäyttöä, jokunen painike ja... drum roll... paikka muistikortille! Homma toimisi niin, että muistikortti sisältäisi FAT-tiedostojärjestelmän jossa on hakemistoja nimeltään 001 002 ... 999. Näihin voisi näppärästi PC:llä ja kortinlukijalla tunkea tiedostoja, tai miksipä ei tuo voisi olla ihan USB-tikkukin tuo muisti. Etupaneelin painikkeilla olisi mahdollista valita haluttu hakemisto, jota tämä "virtuaalikorppuasema" sitten esittäisi syntikalle päin sisällä olevana korppuna ja näyttäisi näytöllä että minkänumeroinen virtuaalikorppu nyt on sisällä. Tän lisäksi voisi olla free-nappi jota painamalla näkisi, paljonko tällä hetkellä valittuna olevalla virtuaalikorpulla on tilaa. Tarvittaessa voitais tukea myös korppu-imagefilejä, mikäli syntikan käyttämä tiedostojärjestelmä ei ole FAT. Vaikka niin että jos tikulla on hakemisto 002, se olkoon FAT, mutta jos sen sijaan tiedosto 002.img, se esittäköön korpun sisältöä sellaisenaan.
 
Pari mieleentulevaa pointtia:
 
- muistikortin tiedostojärjestelmä olisi todennäköisesti (varmasti) jotain muuta (lähinnä FAT16 tai FAT32) kuin HD- ja DD-korppujen käyttämä FAT12, mutta "korpun" FAT:n joutuu joka tapauksessa emuloimaan joten ei tää kai kovin iso ongelma ois
- nopeushyötyä tästä ei saa, koska synan softa todennäköisesti olettaa korppuaseman toimivan, no, kuin korppuasema, eli softaa kirjoitellessa sais olla suht tarkka sen suhteen että vaikkapa esim. luku/kirjoituspään siirtelyn pitää kestää "realistisen kauan", koska oikeassa korppuasemassa sitä siirtää askelmoottori jne, samoin syna ei varmaan ole hyvillään jos korppuasemalta tulee dataa yhtäkkiä moninkertaisella nopeudella - en tunne fdd-interfacea juuri ollenkaan, tää pähkäily perustuu kokemuksiin muunlaisista väylistä ja ajureiden kirjoittelusta
 
Valitettavasti oma osaamiseni on enemmänkin tuolla analogielektroniikka-koodaus-skaaniankytkin-akselilla joten en pysty tällaista itse toteuttamaan. Kiinnostaako tällainen projekti ketään ja löytyykö täältä tarvittavaa tietotaitoa? Näitä vois teoriassa saada jopa jokusen kappaleen myytyä jonnekin, tosin turha pelätä että tällä rikastuis. Hyvä jos omilleen pääsee.
 
Sellanen idea. Lisää kahvia ja tupakkia.
 
"Te ette osaa." -- Tattarisuon konttorin katsastusmies
welpe
05.02.2010 17:33:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toihan olis ihan toteuttamiskelpoinen idea. Ainakin AVR mikrokontrollerille löytyy valmiit
kirjastot lukea eri fat formaatteja. Tarvittaessa voin olla mukana projektissa. Itselläni kokemusta lähinnä digitaalitekniikasta fpga/mikrokontrollerit
 
-welpe
 
xulu
05.02.2010 18:26:09 (muokattu 05.02.2010 18:26:33)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vintage synthin foorumeil oli jotai läppää kiinalaisesta firmasta mikä tekee usb tikku asemia mitkä emuloi korppuja. En löytänt nopeellaa haulla, mut joku kovis voi sen sieltä ettiä. Eli ideana et tikku kii ja siellä tikulla olevista korppu imageita voi sitte valita siitä palikasta minkä lataa.
 
the purity of German electronic music
HK
05.02.2010 18:53:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xulu: Vintage synthin foorumeil oli jotai läppää kiinalaisesta firmasta mikä tekee usb tikku asemia mitkä emuloi korppuja. En löytänt nopeellaa haulla, mut joku kovis voi sen sieltä ettiä. Eli ideana et tikku kii ja siellä tikulla olevista korppu imageita voi sitte valita siitä palikasta minkä lataa.
C-64 harrastajapiireissä käytetään samantyylisiä ratkaisuja nykyään, kenties näitä voisi soveltaa keskenään.
 
Peltikorva puupäässä.
MrShaft
05.02.2010 19:21:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa hyvältä. En osaa auttaa tässä yhtään, mutta hengessä mukana.
Pitäähän noiden vanhojen dinosaurusten käyttöä tukea nykyaikana.
 
Ottaisin tuollaiseen SY-99:ni heti.
 
MrS
 
Try not to become a man of success but rather try to become a man of value. - Albert Einstein
EP
05.02.2010 19:27:07 (muokattu 05.02.2010 19:27:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Canttori: Rollen S-50:stä nuupahti korppuasema ja uutta pitäisi sorvata sisälle. Voiko noihin törkätä normin hd-korppuaseman (aikoinaan näitä vaihdeltiin muistaakseni tietsikoissa ristiin) vai pitääkö olla tarkalleen 720 kilonen DD?..
 
Aikanaan mun yhteen kiippariin vaihdettiin korppuasema ja oli muistaakseni ihan normi tietsikan asema, sopivuus varmaan riippuu laitteesta/ laitteista hyvin paljon, mutta siis paljon mahdollista.
 
teroyk
05.02.2010 21:23:26 (muokattu 05.02.2010 21:25:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä ei auta sinänsä tähän, mutta levykeasemaan laitettavia kortinlukijoita:
http://usbflashstore.com/sasmflflad.html
tai
http://usbflashstore.com/smmucamflfla.html
Uskaltaiskohan joku kokeilla tuollaista soittimessa.
 
xulu
05.02.2010 21:54:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teroyk: Tämä ei auta sinänsä tähän, mutta levykeasemaan laitettavia kortinlukijoita:
 
Eivät käsittääkseni toimi kun eivät emuloi diskettejä, mutua, kokeilkaa jos uskallatte.
 
the purity of German electronic music
teroyk
05.02.2010 22:50:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja tämäkään ei varmaan auta S-50:n kanssa, mutta taatusti auttaa joidenkin uudempien korppuvehkeiden kanssa:
http://www.sigmatek-automation.us/eng-actualnews-2009-02.html
Ja tuossa tekstissä on muuten virhe, siinä sanotaan, että can be connected to any IDE controller in a PC..löysin data sheetin ja siellä luki että 34-pin connector eli tavallinen korppuasemajohto.
 
JPQ
05.02.2010 23:16:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Aikanaan mun yhteen kiippariin vaihdettiin korppuasema ja oli muistaakseni ihan normi tietsikan asema, sopivuus varmaan riippuu laitteesta/ laitteista hyvin paljon, mutta siis paljon mahdollista.
 
Riippuu toki jossain 80luvun laitteessa ei ollut 3,5tuuman korppuasema vaan 2,5 kuten kait jossain vanhassa kotimikrossakin jos en väärin muista. muutenkin just jossain yhteyksissä luin pienistä eroista korppuasemissa.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Murgo
06.02.2010 07:22:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minua kiinnostaisi myös tietää voiko Korg X3:een vaihtaa sen 2DD-korppuaseman tilalle uudemman HD-aseman? 2DD kun on sikäli hankala formaatti etteivät vähänkään uudemmat käyttikset tue sitä, joten korppujen kirjoittamista varten tarvitaan joku ikivanha höyryllä käyvä kone, jossa taas ei tietenkään ole esim. USB-liitäntää.
 
Tosin X3:n soundeja tulee nykyään muutenkin käytettyä minimaalisesti, MIDI-controllerina tuo enimmäkseen toimii.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Canttori
06.02.2010 09:24:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Minua kiinnostaisi myös tietää voiko Korg X3:een vaihtaa sen 2DD-korppuaseman tilalle uudemman HD-aseman? 2DD kun on sikäli hankala formaatti etteivät vähänkään uudemmat käyttikset tue sitä, joten korppujen kirjoittamista varten tarvitaan joku ikivanha höyryllä käyvä kone, jossa taas ei tietenkään ole esim. USB-liitäntää.
 
Tosin X3:n soundeja tulee nykyään muutenkin käytettyä minimaalisesti, MIDI-controllerina tuo enimmäkseen toimii.

 
Kyllä XP:llä esim. voi kirjottaa ja formatoida DD korppuja. Tarra vaan HD tunnistusreijän päälle ja menoksi.
 
"Muista muuttaa Poincaré-invariantti aktio yleisesti kovariantiksi ennen mitään rouhintaa!"
teroyk
06.02.2010 16:02:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Riippuu toki jossain 80luvun laitteessa ei ollut 3,5tuuman korppuasema vaan 2,5 kuten kait jossain vanhassa kotimikrossakin jos en väärin muista. muutenkin just jossain yhteyksissä luin pienistä eroista korppuasemissa.
 
Kyllä se yleensä 80-luvullakin korput oli 3,5". Tosin sitten oli vielä 5 1/4"-lerputkin. 2,5"-juttuja en tiedä eksyneen kuin Akain ja Sonyn vehkeisiin.
 
teroyk
06.02.2010 16:06:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Canttori: Kyllä XP:llä esim. voi kirjottaa ja formatoida DD korppuja. Tarra vaan HD tunnistusreijän päälle ja menoksi.
 
Mikäänhän ei estä laittamasta aitoa DD-asemaan uuteen PC:hen. HD-asemat kirjoittavat erinlaisella megnetointimäärällä, ns. ohuesti ja uudempien HD-levykke
iden oksidikerros on hieman erillainen. Se voi aihetuttaa luotettavuusongelmia jos tekee tuota tunnistusreijän päälle tarra temppua. Itse olen havainnut, että toimii, mutta joskus tulee lukuvirheitä.
 
teroyk
06.02.2010 16:07:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Minua kiinnostaisi myös tietää voiko Korg X3:een vaihtaa sen 2DD-korppuaseman tilalle uudemman HD-aseman?
 
Vaikka pystyisikin vaihtamaan aseman, niin silti se edelleen kirjoittaisi sillä DD-levyjä.
 
teroyk
06.02.2010 16:09:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HK: C-64 harrastajapiireissä käytetään samantyylisiä ratkaisuja nykyään, kenties näitä voisi soveltaa keskenään.
 
Olisiko jotain merkkejä ja malleja. Itse saattaisin ostaa heti ja valjastaa C-64:n musiikkikäyttöön.
 
teroyk
06.02.2010 16:42:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistäköhän tuon ihmeasema Sigmatek CFF 011:n saisi ostettua?
Selvisi meinaan, että sen voi jumpperoida näkymään myös DD-asemana(!)
Eli se tarkoittaa, että sillä voisi korvata (mututuntumalla) 70-prosenttia syntikoiden/samplereiden korppuasemista.
 
BubbleBob
06.02.2010 22:52:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Commodore 64:lle 1541:n korvaaja
http://commodore-gg.hobby.nl/innovatie_1541III_eng.htm
Olisiko edellinen ja lisuksi Commo näteimmin musakäyttöön MIDI:llä. Eli eläpä ole analosteleva Urpo vaan hanki http://www.8bitventures.com/mssiah/
Paras vaihtoehto SIDStationin tilalle, etenkin jos C64 on jo perheessä.
 
Sigmatek, Ipcas ja Ascent.
Melko hintavia ovat teollisuuskäyttöön suunnatut korppuasemien korvaajat, 200-x00 euroa ja jos formaatti on syntikassa poikkeaa niin toiminta on epävarmaa, vain pc-yhteensopivat toimivat. Täältä 249 euroa (kimppatilaus?):
http://www.ipcas.com/shop/network_hardware/Floppy_emulation/
http://www.ascent-tec.com/usb-floppy.php
 
Jos mikään ikinä sinua koskettaa... Älä saatana ammu runoilijaa
zepeteus
07.02.2010 15:30:54 (muokattu 07.02.2010 15:53:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Canttori: Rollen S-50:stä nuupahti korppuasema ja uutta pitäisi sorvata sisälle. Voiko noihin törkätä normin hd-korppuaseman (aikoinaan näitä vaihdeltiin muistaakseni tietsikoissa ristiin) vai pitääkö olla tarkalleen 720 kilonen DD?
 
Taitaa tuossa S-50:ssä olla suurinpiirtein samat zydeemit kuin W-30:ssä? Jälkimmäiseen vaihdoin vuosia sitten uuden korppuaseman, joka löytyi loppuviimein, yllätyspyllätys, Rolandilta! Yhteyttä Roland Skandinavian huoltoon?
 
Foorumeilla oli jonkinverran juttua korvikeaseman vaatimuksista, mutten valitettavasti näytä löytävän tähän hätään sitä dataa. HD-käyttöön sopivia asemia käytettiin, mutta jotain jumpperia piti siirtää/poistaa/jotain, asemasta riippuen.
 
Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että W30:ni alkuperäinen korppuasema käytti DD- ja HD-diskejä tuosta vaan, ilman mitään teippailuja sun muita. Uusi asema toimii vain DD-korpuilla suoraan, HD:t pitää teipata.
 
PS. Jurpontorin idea on tuttu ja kannatettava sinällään, itsekin vaihtaisin muutaman johonkin tuollaiseen. SCSI:n välityksellähän joitakin on jo onnistuttu kääntämään uuteen mediaan (flash), jos laitteesta SCSI siis löytyy. Pelkästään korppuasemilla toimivissa laitteissa ei kuitenkaan pystytä hyödyntämään enempää kuin se hyvin pieni/rajallinen tila mitä laite ymmärtää...oli se kohdemedia sitten kuinka suuri hyvänsä. Kun nykyään helposti saatavilla oleva tallennusmedia tulee kaiketi vähintään useissa gigoissa, loppuu ilo swäppäillä "virtuaalikorppuja" kuitenkin hyvin pian, jokaisessa gigakaupalla tyhjää!
 
Jos ja kun laitteen sisäistä sielunelämää ei päästä ronkkimaan (uusi OS joka osaisi formatoida isompia paketteja), pitäisi kuitenkin osata ulkoisesti sitä ymmärtää ja kääntää, jotta uusi media saataisiin hyötykäyttöön. Vai?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «