Aihe: 3D-teknologia
1 2 3
arc
04.02.2010 20:20:22 (muokattu 04.02.2010 20:23:33)
Mä en kyllä edelleenkään älyä, että mihin tässä tarvitaan aktiivitekniikkaa, jos kuva on kerran polarisoitu? Ja miksi vasen ja oikea kuva pitää näyttää vuorotellen? Luulisi että riittäisi kun toinen linssi päästää vaakapolarisoidun ja toinen pystypolarisoidun kuvan läpi. Voihan se olla ettei tuon tekstin kirjoittajalla olekaan ihan käsitystä käytössä olevasta tekniikasta, sillä noi asiat (aktiivilasit, kuvan vuorottelu) viittaa mun mielestä siihen, että laseissa tummenee vuorotellen vasen ja oikea linssi.
 
Aktiivitekniikkaa ei tarvita jos se kohde mitä katsotaan (esim 3d-telkkari) osaa polarisoida sen kuvan sun laseihin oikein. Normaali teatterin kangas ei todellakaan osaa ohjailla sitä heijastamaansa kahden projektorin kuvaa erikseen sun tiettyyn silmään tai polarisoida sitä mitenkään, joten illuusio polarisaatiotekniikasta luodaan niin, että normaaliin videostandardin kuuluvan lomittaiskuvituksen eli interlaceingin (yhdestä freimistä näytetään aina siivut 1-3-5-7 jne.. ja seuraavasta framesta 2-4-6-8..) avulla sun silmiin heijastetaan vuorotellen vasemman ja vuorotellen oikeen silmän kuvaa ja nää aktiivilasit osaa sitten poimia oikeat freimit oikeaan silmään.
 
Tekniikka perustuu polarisaatioon, vaikkakin kankaita ja projisointia käyttäessä joudutaan kikkailla hieman.
Miikathebest
05.02.2010 00:00:37 (muokattu 05.02.2010 00:13:58)
 
 
päänahka: Mä en kyllä edelleenkään älyä, että mihin tässä tarvitaan aktiivitekniikkaa, jos kuva on kerran polarisoitu? Ja miksi vasen ja oikea kuva pitää näyttää vuorotellen? Luulisi että riittäisi kun toinen linssi päästää vaakapolarisoidun ja toinen pystypolarisoidun kuvan läpi. Voihan se olla ettei tuon tekstin kirjoittajalla olekaan ihan käsitystä käytössä olevasta tekniikasta, sillä noi asiat (aktiivilasit, kuvan vuorottelu) viittaa mun mielestä siihen, että laseissa tummenee vuorotellen vasen ja oikea linssi.
 
Laitoin niille sinne jo palautetta että tarkistavat ne tiedot.
 
arc: Aktiivitekniikkaa ei tarvita jos se kohde mitä katsotaan (esim 3d-telkkari) osaa polarisoida sen kuvan sun laseihin oikein. Normaali teatterin kangas ei todellakaan osaa ohjailla sitä heijastamaansa kahden projektorin kuvaa erikseen sun tiettyyn silmään tai polarisoida sitä mitenkään, joten illuusio polarisaatiotekniikasta luodaan niin, että normaaliin videostandardin kuuluvan lomittaiskuvituksen eli interlaceingin (yhdestä freimistä näytetään aina siivut 1-3-5-7 jne.. ja seuraavasta framesta 2-4-6-8..) avulla sun silmiin heijastetaan vuorotellen vasemman ja vuorotellen oikeen silmän kuvaa ja nää aktiivilasit osaa sitten poimia oikeat freimit oikeaan silmään.
 
Tekniikka perustuu polarisaatioon, vaikkakin kankaita ja projisointia käyttäessä joudutaan kikkailla hieman.

 
Eihän se mihinkään polarisaatioon perustu!!!
 
Polarisaatioon perustuu se tekniikka, jossa on polarisoitu erillailla eri silmille tulevat kuvat, ja lasit ovat vastaavasti suodattavat.
 
En tiedä kuinka monesti se on pitänyt tuoda esille, että aktiivilasein toteutettu 3d-tekniikka EI käytä polarisaatioa.
 
Menenpä huomenna(tai ylihuomenna) katsomaan Avatarin Xpand 3D-laseilla, eli sillä aktiivitekniikalla, joka Ei perustu polarisaatioon. Itken jo valmiiksi kun luin teatterin tiedoista, että äänijärjestelmää on ainoastaan 5.1 :'(
Liikaa säröä!
päänahka
05.02.2010 01:07:55 (muokattu 05.02.2010 01:09:10)
arc: Aktiivitekniikkaa ei tarvita jos se kohde mitä katsotaan (esim 3d-telkkari) osaa polarisoida sen kuvan sun laseihin oikein. Normaali teatterin kangas ei todellakaan osaa ohjailla sitä heijastamaansa kahden projektorin kuvaa erikseen sun tiettyyn silmään tai polarisoida sitä mitenkään
 
No eihän se kangas sitä polarisoikaan, vaan projektori.
 
Tekniikka perustuu polarisaatioon, vaikkakin kankaita ja projisointia käyttäessä joudutaan kikkailla hieman.
 
Oletko nyt ihan selvillä mitä polarisaatio tarkoittaa?
Työ norjat, Zorron yöstä nouskaa.
arc
05.02.2010 10:27:21 (muokattu 05.02.2010 10:42:21)
Eihän se mihinkään polarisaatioon perustu!!!
 
Miten sä sitten selität sen, että vasen kuva osaa mennä vasempaan silmään, ja oikea oikeaan, ja ilman laseja homma näyttää sutulta? Mitä ne lasit sitten tekee jos ei suodata eri polarisaatiokulmia :)? Ne kaks projektoria lähettävät vuorofreimein kuvaa, mutta se ei riitä kuin sutun luomiseen.
 
Joka tapauksessa aktiivilasit siihen tarvii, ihan vaan siitä syystä, että se on kangas, joka projisoi vuorotellen ja lomittain kahta kuvaa, eikä 3d-telkku, joka osaa itsessään näyttää kahta kuvaa päällekäin, ja polarisoida toisen vasemmalle ja toisen oikealle silmälle. Paremmin en osaa perustella :D
 
No eihän se kangas sitä polarisoikaan, vaan projektori.
Oletko nyt ihan selvillä mitä polarisaatio tarkoittaa?

 
Kyllä olen :)
Kimmo72
06.02.2010 16:47:44
Rojekti: Nyt jotkut viksut kertovat mihin nuo aktiiviset 3D-lasit perustuvat noissa teattereissa. Avatarin kävin kattomassa ja aikamoistahan se oli.
 
4D vois olla vielä hienompaa
http://www.filmifin.com/FF20/uutinen.php?site=filmi&id=4280
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
Jetku
07.02.2010 18:24:49
päänahka: No noi nyt alkaa olla jo melkolailla historiaa.
 
Toki, kunhan heitin. Varmaan muissakin tekniikoissa vastaavia ongelmia.
 
Luin jostain aiheeseen liittyvästä kirjasta, että Venäjällä olis tollanen "paljaan silmän"
3D-tekniikka kehitelty jo joskus vuosikymmeniä sitten, mutta sitä pystyi katsomaan noin yhdestä kulmasta (rivillä kaks katsojaa) eli aika susi vehje
päänahka
07.02.2010 18:48:21 (muokattu 07.02.2010 18:55:00)
arc: Miten sä sitten selität sen, että vasen kuva osaa mennä vasempaan silmään, ja oikea oikeaan, ja ilman laseja homma näyttää sutulta? Mitä ne lasit sitten tekee jos ei suodata eri polarisaatiokulmia :)? Ne kaks projektoria lähettävät vuorofreimein kuvaa, mutta se ei riitä kuin sutun luomiseen.
 
Polarisaatioon perustuva 3D voidaan tehdä passiivisesti. Yksinkertaisesti yksi projektori heittää kankaalle pystypolarisoidun kuvan, ja toinen vaakapolarisoidun. Laseissa toinen linssi päästää läpi pystypolarisoidun valon, ja toinen vaakapolarisoidun.
 
Aktiivisysteemissä taas ei tarvita mitään polarisointia, vaan linssit päästävät vuorotellen läpi kankaalla näkyvän kuvan synkronointisignaalin mukaan.
 
E: Ja kuvat tietysti näkyvät kankaalla vuorotellen, vaikka se ilman laseja näyttääkin siltä, että siinä on kaksi kuvaa päällekkäin, johtuen silmän hitaudesta. Ihan sama juttu kuin telkkarin vuorottelevissa vaakajuovissa.
Työ norjat, Zorron yöstä nouskaa.
Miikathebest
08.02.2010 01:03:23 (muokattu 08.02.2010 01:03:54)
 
 
päänahka: Polarisaatioon perustuva 3D voidaan tehdä passiivisesti. Yksinkertaisesti yksi projektori heittää kankaalle pystypolarisoidun kuvan, ja toinen vaakapolarisoidun. Laseissa toinen linssi päästää läpi pystypolarisoidun valon, ja toinen vaakapolarisoidun.
 
Aktiivisysteemissä taas ei tarvita mitään polarisointia, vaan linssit päästävät vuorotellen läpi kankaalla näkyvän kuvan synkronointisignaalin mukaan.

 
Varmuuden vuoksi ainakin Xpandin aktiivilaseillä käytetään vielä panorointia, jotta vältytään kuvien vuodolta vääriin silmiin.
 
Lipunmyyjä kertoi että käytetään sekä aktiivisulkimia että polarisaatioa.
Tein sitten varmuuden vuoksi ihan käytännön kokeen laseilla varmistaakseni, että linssit ovat varmasti polarisoidut.
Liikaa säröä!
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)