Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaransoiton tulevaisuus
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
blaekie
09.01.2010 02:22:44 (muokattu 09.01.2010 02:39:28)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näistä Youtuben lapsitähdistä ja muustakin innoittuneena tuli mieleen, mihin mielestänne maailma on kitaransoiton suhteen menossa ? On tullut internet, tabit, opetusohjelmat, ammattimainen musiikkikoulutus, videot yms. ja muutenkin suuri yhteisö aiheeseen liittyen maailmanlaajuisesti. Missä menee soittotekniikan rajat, jos ylipäätään ? Onko blues vielä hengissä kenties 50:n vuoden päästä ? . Entä Hevi ? (nimeä oma mieligenresi) , Miten tulevaisuuden kitaristin alku suhtautuu nykykitarismiin ? Ja musiikkiin ylipäätään ? Veivataanko "huomenna" samoja biisejä, ja sointukuvioita yhä uudelleen ja uudelleen kenties ?
 
Saa panna lukkoon jos tuntuu typerältä aiheelta, mutta olkaa hetki ennustajaeukkoja 8)
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
Trendkeel
09.01.2010 02:39:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä kyse on siitä, että nämä pikku-Gilbertit, Ynkät ja Romeot tulevat joka tapauksessa vetämään siellä nuorisotalolla, oli nettiä tai ei. YouTube antaa älyttömän buustin, ja luultavasti sen takia 12-vuotias nappula vetää klinikkaa, mutta onhan näitä "ihmelapsia" ollut ennenkin. Ne sattuu nykyään vaan vetämään levyillä ja keikoilla.
 
Look mummy! There's a loud plane up in the sky!
//Eiku nyt mä tajusin. Vähän niinku Kelju K. Kojootti --> Trendi K. Iilimato. Eli oot iilis tästälähtien. - Antti1
blaekie
09.01.2010 02:51:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Trendkeel: Ehkä kyse on siitä, että nämä pikku-Gilbertit, Ynkät ja Romeot tulevat joka tapauksessa vetämään siellä nuorisotalolla, oli nettiä tai ei. YouTube antaa älyttömän buustin, ja luultavasti sen takia 12-vuotias nappula vetää klinikkaa, mutta onhan näitä "ihmelapsia" ollut ennenkin. Ne sattuu nykyään vaan vetämään levyillä ja keikoilla.
 
Aika hyvät pointit näiltä osin, lisää ken keksiköön.
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
Kampela77
09.01.2010 04:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Emmää syvällisiä jaksa nyt pohtia, mutta mun näkemys on seuraava. Teknillisessä mielessä kovia soittajia on ollut jo monta kymmentä vuotta sitten enkä usko, että teknisiä rajoja rikkomalla saadaan aikaan mitään isompia massoja kiinnostavaa. Kuuntelijoita ei ole koskaan kiinnostanut teknisyyden äärirajoilla viilettäminen itsessään. Hyvillä nuotinvalinnoilla sen sijaan voidaan tehdä edelleen soittimista riippumatta kiinnostavia biisejä. Siispä kitaransoiton tulevaisuuskin lepää hyvissä kappaletta tukevissa nuotin valinnoissa.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
staropramen
09.01.2010 09:48:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miles Davis on joskus sanonut (tämä lukemani perustuu johonkin kirjoitukseen tällä samalla foorumilla) että tulevaisuuden kitaristit tulevat soittamaan liian nopeasti liian korkealta. Tai jotain sinne päin. No, mikä sitten on liian korkealta ja liian nopeasti? Laiho? Petrucci? Ei ne huonoa musiikkia tee, ovat vaan kehittäneet musiikkiansa niin että suunta on ollut tuo.
 
Kyllä omasta mielestäni paras musiikki edelleen pohjautuu bluesiin. Eikä pelkkä taitava kitarointi tee musiikista hyvää, kyllä siinä orkesterimusiikissa on kuitakin soittimia. Yksinkertaisuus on kaunista, ehkäpä kaiken tämän teknisyyden jälkeen kitararokkimusiikki tulee palaamaan vielä juurilleen. Kitaransoitto siinä mukana. Tulevaisuus näyttää...
 
Sointuvalinnoista vielä: Itse teoriaakin opetelleena tiedän kyllä, että on tietynlaisia lainalaisuuksia, mutta itse en biisejä rakennellessani juurikaan tuollaisesta välitä, soitan niin kuin hyvältä kuulostaa. Mutta luultavasti tulee käymään niin, että minun säveltämäni laulut eivät tule koskaan soimaan missään muualla kuin treenikämpällä.
 
Sävellajini on salainen. Timestä ei tietoakaan. Sointuja soitan sattumalta. Säveliä silloin tällöin.
Krice
09.01.2010 10:32:02 (muokattu 09.01.2010 10:32:39)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulenpa sellaista, että teknisyyteen ei enää kiinnitetä niin paljon huomiota, siis kuuntelijoiden osalta. Joskus muinoin Yngwien taito oli jotain erikoista, jonka päälle pystyi kasaamaan musiikkia (ja totta puhuen Yngwie oli ainakin uransa alussa säveltäjänä huomattavasti parempi kuin nykytiluttajat). Nykyisin sen sijaan kukaan ei ihmettele enää tiluttamista, koska lähes kaikki osaavat itsekin tiluttaa. Uskon myös, että alavire-juntta-heviin kyllästytään melko nopeasti. Sellainen kitarasankareiden aikakausi on jo auttamattomasti historiaa. Toivon mukaan musiikki palaa kuvioihin tärkeämpänä tekijänä, myös hevimusiikissa.
 
Toisaalta musiikin kaupallistuminen ei lupaa hyvää siinäkään suhteessa, mutta kuka tietää, ehkä ihmiset kyllästyvät kaupalliseen tuote-musiikkiin.
 
Viski
09.01.2010 13:49:41 (muokattu 09.01.2010 14:40:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulenpa sellaista, että teknisyyteen ei enää kiinnitetä niin paljon huomiota, siis kuuntelijoiden osalta. Joskus muinoin Yngwien taito oli jotain erikoista, jonka päälle pystyi kasaamaan musiikkia (ja totta puhuen Yngwie oli ainakin uransa alussa säveltäjänä huomattavasti parempi kuin nykytiluttajat). Nykyisin sen sijaan kukaan ei ihmettele enää tiluttamista, koska lähes kaikki osaavat itsekin tiluttaa.
 
Jaa, vähän veikkaan, ettei valtaosa väestöstä ole mistään Yngwiestä kuullukkaan. Itsekään en tiennyt tiluttajista mitään silloin kun 1.5v sitten aloin soittamaan. Tai no sen verran että esim. Anguksen tai Slashin jutut kuullosti semmoselta, etten mä vois ikinä oppia niitä. Puhumattakaan jostain SRV:stä...
 
Kyllä se on edellen aivan marginaalinen joukko, joka kiinnittää teknisyyteen mitään huomiota.
 
Mutta nykyäänhän suunnilleen jokainen pentu tutustuu tekniseen soittoon esim. Guitar Heron kautta, niin mistä sitä tietää vaikka kysyntä tekniselle väännölle jopa kasvaisi tulevaisuudessa. Kitarasankarit ei varmasti tule häviämään mihnkään.
 
Mika Kangas
09.01.2010 19:15:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko blues vielä hengissä kenties 50:n vuoden päästä ?
 
Miksei olisi.Kyllähän kaikelle musiikkityylille löytyy aina soittajia vaikka eivät mitenkään kuuluisia olisikaan tai sen tyylinen musiikki listoilla jyräisikään.
 
Itse kitaransoiton tulevaisuudesta...Mun on vaikeaa nähdä että kukaan pystyisi mitenkään uudistamaan kitaransoittoa tai kehittämään jotain muuta vallankumouksellista sillä saralla.Periaatteessa Jeff Healeyllä oli siihen mahkuja kun soitti kohtalon julmasta oikusta kanteleasennossa (jolloin saa mukaan myös peukalon) mutta ei sekään tyyli tietääkseni kopioijia saanut.
 
Ehkä palataan tähän yksinkertaiseen kaavaan taas kaiken tiluttelun ja teknillisyyden jälkeen.Käy tietenkin minulle kun arvostan suuresti Jimmie Vaughanin ja Malcolm Youngin kaltaisia kitaristeja jotka saa musiikin hengittämään ja elämään ikuisten soolojen ja pätemisten sijaan.
 
epi2
09.01.2010 19:34:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä tulevaisuudessa kitaristien keskuudessa tulee jokin uusi punkin tyylinen vastaliike, joka ei ihaile virtuositeettiä, tai ainakaan teknistävirtuositeettiä.
 
JamesHetfield
09.01.2010 19:50:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

epi2: Ehkä tulevaisuudessa kitaristien keskuudessa tulee jokin uusi punkin tyylinen vastaliike, joka ei ihaile virtuositeettiä, tai ainakaan teknistävirtuositeettiä.
 
eikös indie oo vähän tällanen? tai no niin, eihän se taida kitaristien keskuudessa (vielä ainakaan) mikään kohun kohde ollakaan. eli anteeksi ja moi.
 
www.myspace.com/relapsecontrolfin www.myspace.com/mutterimusic www.myspace.com/tipna http://www.myspace.com/damagingfallout
Raist
10.01.2010 10:20:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuvittelisin että musiikkia viedään fuusioituneseempaan suuntaan ja käytetään enemmän alkuperäissoittimia ja leikitään saundeilla. Lisäksi Afrikasta ja Aasiasta tulee nousemaan tähtiä, jotka säveltävät eurooppalaiseen ja amerikkalaiseen iskevää, freshiä musaa.
 
Kitara tulee säilymään, mutta ihanteet muuttumaan, kuten aina :)
 
Uudet soittimet tulevat saamaan enemmän jalansijaa, erilaiset kitara/piano yhdistelmät sekä perinnesoittimien uudelleen konstruktiot ja softasynat, jotka niitä matkivat. Internetin myötä suurien levy-yhtiöiden rooli pienenee, ja ihmiset etsivät enemmän ja erilaista musiikkia, kun kaikkea on tarjolla, eikä koko ajan soiteta vaan sitä populaarimusiikiksi tehtyä moskaa (en nyt väitä että kaikki pop olisi paskaa, vaan suurin osa joka tekemällä tehdään hiteiksi).
 
Björn E. Borg
11.01.2010 15:27:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blaekie: Näistä Youtuben lapsitähdistä ja muustakin innoittuneena tuli mieleen, mihin mielestänne maailma on kitaransoiton suhteen menossa ? On tullut internet, tabit, opetusohjelmat, ammattimainen musiikkikoulutus, videot yms. ja muutenkin suuri yhteisö aiheeseen liittyen maailmanlaajuisesti. Missä menee soittotekniikan rajat, jos ylipäätään ? Onko blues vielä hengissä kenties 50:n vuoden päästä ? . Entä Hevi ? (nimeä oma mieligenresi) , Miten tulevaisuuden kitaristin alku suhtautuu nykykitarismiin ? Ja musiikkiin ylipäätään ? Veivataanko "huomenna" samoja biisejä, ja sointukuvioita yhä uudelleen ja uudelleen kenties ?
 
Saa panna lukkoon jos tuntuu typerältä aiheelta, mutta olkaa hetki ennustajaeukkoja 8)

 
Kyllä kitaran huippukausi taisi valitettavasti mennä ohitse. Kitaransoittoon ei ole pitkään aikaan tullut mitään uusia merkittäviä juttuja. Luulisin että aika samantyylistä metallimusaa niin kuin nytkin pyöritetään pitkälle tulevaisuuteen.
Sehän on jo nyt samanlainen "pysähtynyt" tyylisuunta niin kuin (muutkin) perinnelajit.
 
Kitaroita myydään paljon ja monet lahjakkuudet tulevat kitaran varteen, ja systemaattista koulutustakin on, mutta näkemystä ei ehkä olekaan. Toivottavasti on, kuka tietää.
 
Olisikohan mahdollista että lähitulevaisuudessa kiinnostutaan enemmän akustisista soittimista. Saksofoni, pesulauta ja mandoliini voisivat olla seuraavan megahitin rakennuspuita. Kitarahan ei akustisena ole ollut koskaan mitenkään kovin vahvasti esillä, joten se ei ole varmaan musiikin iso juttu.
 
Aika kiinnostavaa on uusi afrikkalainen, myös kitara-, musiikki. Sieltä suunnalta odottaisin ehkä jonkinlaista panostusta myös valtavirtaan.
 
Jucciz
11.01.2010 22:06:09 (muokattu 11.01.2010 22:07:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääasia, että tän nykyisen metalliroskan osuus kaikesta julkaistavasta musiikista painuisi jonnekin järkeviin lukemiin ja nuoret soittajat kiinnostuisivat jälleen muustakin kuin otelautaonanoinnista. Ilahduttavia merkkejä tästä on aika ajoin ilmassakin, tosin aivan liian vähän.
 
Ts. jospa taas kohta kiinnostus musiikin soittamiseen olisi suurempi kuin pelkkä kiinnostus soittaa kitaraa.
 
Raist
11.01.2010 23:45:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Pääasia, että tän nykyisen metalliroskan osuus kaikesta julkaistavasta musiikista painuisi jonnekin järkeviin lukemiin ja nuoret soittajat kiinnostuisivat jälleen muustakin kuin otelautaonanoinnista. Ilahduttavia merkkejä tästä on aika ajoin ilmassakin, tosin aivan liian vähän.
 
Ts. jospa taas kohta kiinnostus musiikin soittamiseen olisi suurempi kuin pelkkä kiinnostus soittaa kitaraa.

 
Ei se metalli väärin hei oo. Se nykyinen tapa sovittaa sitä on vain. Ookko kuunnellu esim Mastodonin Crack the Skyetä? :)
 
Räkkipeli
12.01.2010 01:26:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Raist: Ei se metalli väärin hei oo. Se nykyinen tapa sovittaa sitä on vain. Ookko kuunnellu esim Mastodonin Crack the Skyetä? :)
 
Täytyy kompata. Metallia löytyy paljon hyvää ja "musiikkirikastakin" kamaa. Muta ei käy kieltäminen että musiikillisesti lahjattomat löytyy monesti metallipuolelta.
 
"Foorumeiden pahimpia trolleja on ne, jotka osaa ja tietää paljon, mutta esittävät mielipiteensä faktoina." -IJarro
Karipiirto
12.01.2010 01:49:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Pääasia, että tän nykyisen metalliroskan osuus kaikesta julkaistavasta musiikista painuisi jonnekin järkeviin lukemiin ja nuoret soittajat kiinnostuisivat jälleen muustakin kuin otelautaonanoinnista. Ilahduttavia merkkejä tästä on aika ajoin ilmassakin, tosin aivan liian vähän.
 
Ts. jospa taas kohta kiinnostus musiikin soittamiseen olisi suurempi kuin pelkkä kiinnostus soittaa kitaraa.

 
Kyllä se ohi menee. Monet niistäkin, jotka penskana sen soittimen kouraan jonkun Metallican innoittamana ottavat, löytävät sen varsinaisen suuntansa siinä varttuessaan. Metalli kyllä vetää monia soittoharrastukseen mutta siitä ei vielä osaa sanoa mihin kunkin tie vie. Soittotaidon ja iän karttuessa, saattaa musiikkimakukin siirtyä mihin hyvänsä. Seilaanhan minäkin nykyisen bändini lisäksi lähinnä Hector-tyylisten akustissävytteisten balladien maailmassa. :)
 
Kulttuurituottajan tunnistaa iloisesta naamasta ja yli 4 promillen lukemista.
Jucciz
12.01.2010 16:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Raist: Ei se metalli väärin hei oo. Se nykyinen tapa sovittaa sitä on vain. Ookko kuunnellu esim Mastodonin Crack the Skyetä? :)
 
En oo. Pitäs varmaan tsekata.
 
Raist
12.01.2010 17:58:26 (muokattu 12.01.2010 18:00:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: En oo. Pitäs varmaan tsekata.
 
Tuossa on biisiä albumilta, tosin Youtuben äänenlaadulla. Ei oikein tee oikeutta, CDltä kun kuuntelee hyvillä kuulokkeilla niin herää vasta henkiin mun mielestä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=c6Vf5syTfmE&fmt=18
 
Edit: Kannattais seurailla tuota metallialankin lehdistöä välillä, sieltä kyllä löytyy niitä helmiä.
 
Dickbrain: Mäkin voisin tsekata.
 
EDIT: Tsekkasin. Muuten hyvä, mutta kitara on viritettty päin helvettiä.

 
Ei se mun miälestä nyt niin perseellään oo? Saattaa vaan hämätä tuo kitaristien folkkimainen hybrid pickingi. Sopii mun mielestä tosin levylle hyvin.
 
Krice
12.01.2010 19:05:10 (muokattu 12.01.2010 19:06:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mastodon on juuri sitä mitä heville ei olisi saanut tapahtua, eli tylsää juntturointia alavireellä ja örinällä yms. Olisi aika kova juttu jos löytyisi taas Dion tai Dickinsonin kaltaisia laulajia, eikä näitä örinäjanttereita, joilla on yhtä paljon persoonallisuutta kuin perunalla.
 
Kiksaus
12.01.2010 20:58:53 (muokattu 12.01.2010 21:00:04)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Mastodon on juuri sitä mitä heville ei olisi saanut tapahtua, eli tylsää juntturointia alavireellä ja örinällä yms. Olisi aika kova juttu jos löytyisi taas Dion tai Dickinsonin kaltaisia laulajia, eikä näitä örinäjanttereita, joilla on yhtä paljon persoonallisuutta kuin perunalla.
 
Ootko kuunnellu ton uusimman? Ihan oikeesti. Siellä on ehkä 30% sitä "örinää". Kumminkin jos toi luokitellaan hevilevyksi, niin viime vuoden paras sellainen. Toi on tylsästä kaukana. Helvetin mielenkiintoista rumpalointia, hyviä kitarariffejä ja biisejä. Todella tuoreen kuuloista musaa. Saundimaailma on myös todella "elävä". Crack the Skye on siis ainoa Mastodonin levy mitä omistan, muista en tiedä. D-vireessä taitavat biisit mennä tai drop-C.
 
Ja Dion kaltainen laulaja on löytynyt jo muutama vuosi sitten, et vain ilmeisesti ole sitä huomannut. Löytyy suomalaisesta yhtyeestä nimeltä Kiuas. Musa ei ole samanlaista ku Mr. Voice of Heavy Metallin musa, mut Iljan laulu alkaa pelottavasti lähestyä Dion tasoa, varsinkin livenä.
 
"Oh, what sad times are these when passing ruffians can say Ni at will to old ladies. There is a pestilence upon this land, nothing is sacred. Even those who arrange and design shrubberies are under considerable economic stress in this period in history."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «