Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: petsaus ja lakkaus
1
mgbl
19.12.2009 19:03:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla alkaa olemaan amerikanleppäbody valmiina ja ajattelin tuollaista finishiä: http://www.fender.com/products/search.php?partno=0110402747#
 
Onnistuuko tuo vetämällä puulle pelkästään punainen vesipetsi ja Diccon nitroselluloosalakkaa siveltimellä päälle?
 
Juzzu
19.12.2009 19:41:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mgbl: Onnistuuko tuo vetämällä puulle pelkästään punainen vesipetsi ja Diccon nitroselluloosalakkaa siveltimellä päälle?
 
Voisin suorilta käsin sanoa, että ei. Lepän vesipetsaaminen suoraan (kuivalle) puulle voi olla aika läikikkään näköinen lopulta, ja puiden päätysyyt imee muutenkin eri lailla väriä kuin syiden suuntaiset pinnat ja lopputulos sitten sen näköinen.
 
Jos hyvän burstin haluaisi, niin kyllä se ruiskuhommiksi menisi. Tietty, sun kannatal, toivoisi että joku tulisi ja perustellusti tyrmäisi mielipiteeni ja kertoisi miten homman saisi onnistumaan. Toivottavasti näin tapahtuu.
 
Liikapatti
25.12.2009 22:38:47 (muokattu 25.12.2009 22:47:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos sä tommosen burstin haluat, niin sitä ei voi tehä pelkästään punasen petsin kanssa tietenkään. Ite tekisin silleen, että pohjalakkaisin bodyn vähintään kolme kertaa, että saadaan kaikki syyt tukkoon. Sitten sen jälkeen tekisin tinneriliukoisilla petseillä ton burstin. Homman voi hoitaa joko ruiskuttamalla tai ihan sitten räteillä levittämällä ja tinnerillä läträten. Ite kokeilin tota rättihommaa ja ihan hyvin toimi. Eli ihan joidenkin riepujen avulla levittää petsin, häivytyksen tekemisen oppii näppärästi siinä samalla kun tekee. Hyvä puoli nimenomaan pohjalakattuun bodyyn petsatessa on se, että sen voi putsata tinnerillä pois, jos menee pieleen. Ite vedin kuitenkin lakan liian äkkiä päälle, jonka jälkeen huomasin, etten ole tyytyväinen lopputulokseen, niin piti hioa sitten takas puulle.
 
Ja sitten kun sulla on se pohjalakka siinä niin niiden syiden ei pitäis imeä sitä petsiä, jolloin tulee aika tasainen jälki. Jos räteillä tekee, niin kannattaa harjotella sitä burstin tekemistä joihinkin jämäpaloihin.
 
E: tossa vielä kuva siitä mun tuotoksesta, näkyy vähän ettei oo ihan vimosen päälle, mutta jos homman osaa niin pitäis onnistua http://muusikoiden.net/dyn/users/67903.jpg
 
mgbl
27.12.2009 12:17:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Onko tuo Diccon oma pohjalakka ihan kirkasta, ja pitääkö mun katsoa jotenkin tietynlainen petsi tuohon hommaan, onko niillä siis jotain eroa siinä mielessä että jotain voi käyttää nitroselluloosalakan kanssa ja jotain ei?
 
Liikapatti
27.12.2009 14:34:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mgbl: Ok. Onko tuo Diccon oma pohjalakka ihan kirkasta, ja pitääkö mun katsoa jotenkin tietynlainen petsi tuohon hommaan, onko niillä siis jotain eroa siinä mielessä että jotain voi käyttää nitroselluloosalakan kanssa ja jotain ei?
 
Diccon lakka on ihan kirkas ja passeli tohon hommaan. Petsin täytyy olla siis valmis petsilios, joka on liuotinohenteinen, eli tinnerin kanssa sitten läträät siitä sopivan sävyn. Nitroselluloosalakan kanssa ei pitäis olla mitään ongelmaa.
 
amistaar
11.02.2010 10:51:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mites kauan kesti ton petsin kuivuminen lakan päälle? Ja millä petsillä vedit ton? Oliko vesiohenteista?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «