Muusikoiden.net
20.03.2019
 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassolinjaskaba 37 äänestys
1
omarklah
22.12.2009 13:28:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitan äänestyksen nyt käyntiin - pisteitä voi antaa niin monta kuin haluaa.
Ynnäilen näitä, kun palaan Lontoosta 29.12.

2541: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6322
omarklah: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6349
J.Hollström: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6358
Esa H: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6361
hollstro: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6367
poppamies: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6375
arilö: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6394
jaakonam: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6403
 
Ekstiätuanoikato...
poppamies
25.12.2009 19:41:34 (muokattu 28.12.2009 11:06:19)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

+++2541: aivan järkyttävän hyvää soittoa kaikin puolin. Soundikin kuin suoraan Earl & Toe Jam pelistä.
 
+Omarklah: Soundi tahtoo hukkua tuonne sekaan. Värssy vähän laiska minusta. Väliosa on sitten aivan huippua.
 
Juki: Hyvin rytmitetty. Soitettu munalla. Väliosa menee sitten liian popiksi munun mielestä.
 
Esa H: OK soittoa mutta ei herättänyt tunteita suuntaan tai toseen.
 
Hollstro: Kuulosti alkuun synaloopilta. Vähän laiskahko meininki.
 
+Arilö : Basoo tahtoo hukkua sinne sekaan. Välisoitto parempi ja hyvällä soundilla.
 
+Jaakkonam: Ok soundi. Hyvä ajatus. Toteutus vain jäi, niin kuin minulla aina, vajavaiseksi. Pisteen arvoinen kuitenkin.
 
G strings are for strippers!
jaakonam
26.12.2009 05:14:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pohja oli mainio, suorastaan loistava. Ääniä tuntui olevan vähän liikaakin ensikuuntelulla ja ei jäänyt epäselväksi, että tähän kisaan tulee varmasti hauskoja pätkiä. Väliosa takasi sen, että tositaiturit pääsivät revittelemään. Lopussa oli sitten jätetty varaa kikkailullekin. Taso on (aina ollut) näissä karkeloissa sen verran kova muutenkin, että tunnen olevani väärässä seurassa. Ei haittaa tahtia, pääasia, että on kivvvaa. Rehellisyyden nimissä kaikille olisi pitänyt antaa pisteitä, mutta yritetään nyt jotenkin ruotia. Kiitokset omarklahille järjestämisestä!
 
+++2541: Alun vempautuksen jälkeen tämä veivi jatkoi maltillista nousua ihan omiin sfääreihinsä. Kun soundi on kohdillaan ja toteutus mitä mainioin, ei ole moitteen sijaa. Todella hyvän kuuloista soittoa, johon aavistuksen pörisevä soundi sopii. Vähänpä masensi, kun tämä oli kuuntelulistalla ensimmäisenä... :-)
 
+omarklah: Perusidea oli vähän samantyyppinen kuin omassa vedossa, mutta paljon paremmin toteutettuna. Todiste siitä, että tähän pohjaan ei ollut välttämätöntä soittaa sataa nuottia. Täysin puun takaa tulevasta ja hillittömästä väliosasta piste, muikeaa meininkiä. Hymyilytti kuunnellessa.
 
+J.Hollström: Rickenbackeristako saa tällaista röminää laukkakompilla? Tämä vaan todistaa sen, että vaikka kaksi heppua vetäisi samaan taustaan kahdella ihan vastakkaisella soundilla, voi molemmat saada silti toimimaan. Menee eteenpäin kuin peura satakuntalaisen pellon laidassa kaksipiippuista karkuun (tämä siis hyvä asia). Aggroa piisaa soundissa, mutta kun tatsi on samalla kuitenkin jotenkin kevyt ja iskut osuu kohdalleen just eikä melkein, lopputulos kuulostaa nannalta. Kyllä minä tästä tykkäsin.
 
Esa H: Kohtuullisessa määrin annosteltu nauhakolina on aina hyvä asia. Tahti rauhoittui väliosassa torvien ja koskettimien taustalla. Hyvää soittoa ja vaikealta kuulostavaa kuviota, mutta en saanut tästä oikein kiinni samalla tavalla kuin noista, joille annoin pisteitä.
 
++hollstro: Tykkäsin erityisesti tuosta alun ja lopun laukkamaisesta kompista, sopii biisin henkeen. Oliko tässä soitettu plektralla vai sormin? Opettelun paikka omaa soittoa varten... Mukavan luontevaa tulkintaa väliosassa, jossa basso soljuu muun orkesterin mukana, eikä tökkää missään kohden korvaan. Ei missään nimessä silti tylsää. Kaksi pistettä siitä huolimatta, että perussoundi oli kyllä vähän neutraali, kun tässä on sekä melkoista röytöä että ihan tumppuakin kuulunut.
 
poppamies: Tosi hyvä idea alun kuviossa, kun ei menty ihan helpoimmasta ja ennalta-arvattavimmasta kohdasta läpi. Väliosankin idea monimutkaisempi kuin monella muulla ja soitto on tässäkin koko ajan hyvän kuuloista. Jäi hyvä mieli, mutta yksinkertaisemmalla kokonaisrunttauksella olisi hellinnyt piste.
 
arilö: Hilpeä! Kylläpäs varsinkin siellä lopussa oli melkoista muljutusta, ihan säikähdin ensimmäisellä kuuntelulla. Hirrrrveästi tavaraa ja piti kuunnella oikein moneen otteeseen, että mitä kaikkea sinne oli tarttunut. Soitto hyvää ja osaamista kuulostaa riittävän muidenkin tarpeisiin. Oli varmasti hauska tehdä. Minun makuun tässä on kuitenkin vähän liikaa... :-)
 
Kommentti omasta: Homma puikkoihin vaikeimman kautta, niin kuin ensikertalaiselta sopi odottaakin. Tässä linjaskabassa meni neitsyys moninkertaisesti: äänityksen järjestäminen, harjoittelu, liittäminen pohjaan, miksailun kokeilu ja lopulta osallistuminen itse skabaan. Helvetin hauskaa oli opetellessa tätä kaikkea. Ja tietysti soittoa. Tavoitteena oli verraten tumppu soundi, kun pohjassa tosiaan tuota ääntä oli jonnin verran jo valmiiksi. Aika monen kokeilun ja säädön jälkeen veto meni siis sormin Epiphone Thunderbirdillä suoraan läppärin äänikortille ja Audacityllä talteen. Soundi on siis kaiketi tämän korpin ominaissoundi ja se on minusta aika hyvä tehdaskielisestä alle 250 euron bassosta. Omasta suorituksesta ei voi sanoa muuta kuin että petrattavaa on paljon ja monella alueella, mutta tämä vasta hiljattain aloitettu soitteluharrastus kestää varmaan koko lopun elämän ajan. Mihinkäs valmiissa maailmassa on kiire? Naatiskellaan...
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
2541
28.12.2009 17:05:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

omarklah:
Paavo Maijas -kuviota alun ja lopun rymistelyyn, toimii. Kolmos-osan linja hyvä, mutta hieman pohja putoaa kun soitetaan noin korkealta. Ei muuta huomautettavaa, selkeä soundi ja hyvää soittoa.
 
J.Hollström:
Precisionia kahteen kanavaan. Soitto on tuhtia, mutta ainakin alussa (ja lopussa) särökanava hieman syö tiukkuutta lätinällään ja rähinällään. Mut hyvä tääkin.
 
Esa H:
Alku jättää aika sekavan vaikutelman. Kakkososa jo paljon parempaa, tykkäsin varsinkin tauoista. Kolmosessa taas jotain turhaa ääntä ja lopulle sama tuomio kuin alulle.
 
hollstro:
Precisioniin on taidettu vaihtaa täälläkin ja helvetin hyvin toimii alussa toi yhden nuotin linja. Sabrehan tää on kuitenkin ja tiukka soitto sai kuulostamaan, että bassossakin oli autowahia. Oikein hieno.
 
poppamies:
Hyvä kuvio alussa, erottuu kivasti ton massan seasta. Kakkos-osa onkin sitten ihan ojassa, kolmosessa vähän noustaan. Voimasoinnuista kovasti tykkään itsekin, mutta tässä ne vaan olivat tiellä. Alun idea oli jo unohtunut lopussa, sääli. Soundi oli aika hyvä.
 
arilö:
Rohkeasti släppäillään ja mikä ettei, toimii kyllä. Kakkososassa hyvää ajoa ja kolmosessa lähdettiin Squirelemaan "Release, Release" -kuviolla. Lopussa ollaan jo sooloamassa, mutta ei haittaa.
 
jaakonam: Vähän hakua tuntuu olevan alussa. Kakkososan idea hyvä, mutta nuotit ei aina löydä ihan paikkaansa. Kolmosessa sama.
 
Pisteet, 6 yhteensä:
arilö 2
hollströ 2
Juki 1
omarklah 1
 
Esa H
29.12.2009 21:02:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541: Hyviä rytmisiä bassoriffejä. Saundit kohdallaan. Hyvä veto. +
 
omarklah: Aaosa on taustaan verrattuna rauhallinen. Vauhti paranee. 2- ja 3-osa on ok.
 
J.Hollström: Heavy bassolinja aaosassa. Saundikin on vanhaa heviä. Tarkkaa rytyytystä. ++
 
Esa H: Tämä oli Corvetella. 2. Fenderien äänitysongelmat ratkaistu ottamalla ääni Littlemarkin lineoutista.
 
hollstro: Iskut ja rytmi kohdallaan. Selkeä honottava saundi. Plektrajuttu alussa ok. +++
 
poppamies: Moniäänistä systeemiä. Luo paksua mattoa. Rytmin selkeys kärsii hieman.
 
arilö: Monenlaista juttua ja saundia mahtuu pätkään. Kaikki sopii taustaan.
 
jaakonam: Hyvänkuuloista murinaa alaäänillä.
 
hollstro
30.12.2009 12:17:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541: A-osa on mukavan tumppu, B-osassa eloa. Ilmeisesti useamman bassoon taktiikalla on menty ja hyvin toimii. Erityisesti lopun nauhaton oli magee, sellanen Tony Levin-henkinen. ++
 
omarklah: Mitä ihmettä, humppa. Mutta hyvällä meiningillä ja saundilla. Pikkusen kulmikas tuo B-osa, ja vähän etunojassa. Lopussa bassolinja pidättelee muuten niin hyvin laukaavaa taustaa.
 
J.Hollström: A-osassa pientä pykimistä taimissa, eli nuo 16. osat saisi tulla vähän sujuvammin. Idea hyvä kautta koko biisin ja voiton puolelle kääntyy. +
 
Esa H: tässä edellinen moite 16.osien taimista alleviivautuu. Liian nopeaa soittoa soittajan tekniikkaan. Sitten kun vielä noi sävelet jäävät vähän epäpuhtaiksi niin peli on pisteiden osalta menetetty. Idea soitossa ja bassolinjassa on kuitenkin erinomainen ja tarkemmalla suorituksella se olisi ollut oikein hyvä.
 
hollstro: Pekka tätä vähän aavistelikin: Presari A-osassa ja Sabre B-osassa. A-osan Presari on äänitetty 4 kertaa: soitto plekulla kämmensyrjällä dempaten ja vähemmällä dempillä sekä oktaavit noiden päälle ja vähän stereokuvaan panoroituina, snadisti kaikua noihin oktaaveihin.
 
poppamies: Alussa varaslähtö, sitten OK meninkiä kunnes mopo rotkoon reilusti B-osaan tultaessa. Lopun A-osan bassolinjan idea on hyvä, kunnes taas lopetus mettän puolelle. Kyllä pitäs puoltoista minuuttia jaksaa skarpata.
 
arilö: Pikkusen hiljasella basso. Tää olikin ainut jossa släpiin houkteleva tausta on släpätty. Hyvä B-osa, ihan parhaimmistoa. Lopun A-osan efekti kuplii reilusti. Hyvä +
 
jaakonam: basso kovin pinnassa. Erikoinen saundi,yläpää kokonaan pois ja alimmat bassot myös, sellainen villasukan läpi soitetun oloinen. Soitto on pääsosin sujuvaa, taimin ja sävelten epätarkkuuksia siellä täällä joka luo tunnelmaa aika äsketäin basson soiton aloittaneesta soittajasta; tässä on joka tapauksessa soittaja idullaan.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
2541
30.12.2009 17:37:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: 2541: Erityisesti lopun nauhaton oli magee, sellanen Tony Levin-henkinen. ++

 
Itseasiassa ihan lopussa ei ole nauhaton, vaan Aria SB700 6-kielinen. Normaalisti E-E -vireessä, mut nyt tipautin C:hen, ohuilla kielillä ja phaserilla hain vähän Levinin Stick -soundia. Eli onnistui.:)
 
omarklah
30.12.2009 20:39:07 (muokattu 30.12.2009 20:39:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541 - Hyvä veto. Ei ihan nappi, mutta ei paljon toisinkaan.
J.Hollström - Toimivaa soittoa tässäkin. Ei moitittavaa.
Esa H - Hiukan epätarkkuutta soitossa. Linja ok.
hollstro - Tämän linjan otan käyttöön, kun julkaisen tästä levyn...
poppamies - Alku hyvä, mutta sitten juoni ikäänkuin hukkuu matkalla...
arilö - Basso mun kuuntelussa aika hiljaisella - kokonaisuus toimii kyllä. Vaihtoehto hollstron linjalle.
jaakonam - Hyviä ideoita paljon. Toteutus ei paras mahdollinen.
 
Eli:
2p hollstro
2p arilö
1p 2541
1p J.Hollström
 
Lasken pisteet yhteen huomenna, jos joku vielä haluaa äänestää...
 
Ekstiätuanoikato...
absqua
30.12.2009 20:59:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

omarklah: 2541 - Hyvä veto. Ei ihan nappi, mutta ei paljon toisinkaan.
J.Hollström - Toimivaa soittoa tässäkin. Ei moitittavaa.
Esa H - Hiukan epätarkkuutta soitossa. Linja ok.
hollstro - Tämän linjan otan käyttöön, kun julkaisen tästä levyn...
poppamies - Alku hyvä, mutta sitten juoni ikäänkuin hukkuu matkalla...
arilö - Basso mun kuuntelussa aika hiljaisella - kokonaisuus toimii kyllä. Vaihtoehto hollstron linjalle.
jaakonam - Hyviä ideoita paljon. Toteutus ei paras mahdollinen.
 
Eli:
2p hollstro
2p arilö
1p 2541
1p J.Hollström
 
Lasken pisteet yhteen huomenna, jos joku vielä haluaa äänestää...

 
Se mitä mä haluaisin, kaikella lämmöllä ja kunnioituksella kaikki teitä hienoja herroja kohtaan, jotka olette näitä skaboja järkkäilleet, olisi enemmän aikaa osallistua itse kisaan.
Mun mielestäni kisat vois olla auki vaikkapa kaksikin viikkoa ilman että siitä mitään harmia olisi! Toisaalta skaban isäntähän tuon saa päättää ja muut rämpii sen mukaan.
 
Always play on one and don't fake the funk. -Bootsy-
arilö
31.12.2009 00:06:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541:
Sopivan röyhkeällä otteella soitettu veto ja soundit mannaa. Oikein mainio
Omarklah:
No eipä ole paha tämäkään, kuulostaa ehjältä biisiltä
J.Hollström:
Raakaa vääntöä hyvällä otteella
Esa H:
Kiva soundi, hyvä alku ja loppu. Pientä epätarkkuutta
Hollstro:
Jännä alku, pysyy liian pitkään samassa. toimiva kokonaisuudessaan
Poppamies:
Varmalla otteella alkaa mutta sitten karkaa
jaakonam:
Yhtä ja toista epätarkkuutta mukana mutta silti jäi positiivinen fiilis
 
2541 3p
Omarklah 2p
Hollstro 1p
 
poppamies
31.12.2009 00:19:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

absqua:...Mun mielestäni kisat vois olla auki vaikkapa kaksikin viikkoa ilman että siitä mitään harmia olisi! Toisaalta skaban isäntähän tuon saa päättää ja muut rämpii sen mukaan.
 
Minusta tuntuu että kisa väljähtyy jos pidetään auki kaksi viikkoa. En oikein ymmärrä mihin kahta viikkoa tarvitaan soittamaan minuutin veto. Toki ymmärrän ettei kaikilla ole joka hetki ja joka päivä aikaa soittaa kisaan mutta jos ei löydy aikaa viikossa niin ei sitä löydy välttämättä kahdessakaan. Enemmistö jouta soittamaan hyvinkin viikon aikana. Jos ei syystä tai toisesta ole aikaa niin so what? Sitten soitetaan uuteen kisaan viikon päästä.
 
G strings are for strippers!
sneaky snake
31.12.2009 00:31:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: Sitten soitetaan uuteen kisaan viikon päästä.
 
Vähän on sellainen kutina, että taitaa ainakin toistaiseksi taustojen määrä dominoida tahtia jolla kisoja vedellään.
 
Ylivalottaja
J.Hollström
31.12.2009 11:27:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541: Alkupätkä soundi ei kolissu näissä luureissa, mutta funkimman osan jutskan soundi tuuttasi jo heti tökymmin. Lopun prööt ja Levinmäiset jutskat oli kans aika jeeeees. Vähän sekava soppa, vähän niinkuin taustakin.
 
omarklah: Perusvarmaa jumputtelua, väliosan soolo oli maukas lisä.
 
J.Hollström: JV skujulla läppäriin josta toinen kanava särölle. Eihän tää nyt maailman paras oo, mutta ei kyl hirveesti hävetäkään näin jälkeenpäin kuunneltuna. Jostain syystä tuli semmonen semi ZZ Top -diskomeininki mieleen. Ehkä se oli toi skitta.
 
Esa H: A-osan time on paikoin snadisti takana. Ihan groovekasta meininkiä, lanteet hetkuu ja silleen. Soundi on ihan okei. Vähän epätaisainen leveli, eli balanssi pumppaa.
 
hollstro: Hyvä juttu tää suora linja. Funkyjustka kans wörkkii. Paras tähän astisista.
 
poppamies: Pikkasen lämpöö päällä. Alku menee ookooo, funkyjutska sitten jo kuumehourailee enempi. Soundi on taustaan sopiva. Vähän levoton veto.
 
arilö: Peukuttelee vähän alla, ois voinu olla alussa röyhkeemminkin pinnassa. Mutta ihan kovaa vetoohan tämä. Lopun muljauttelut toimi kans kivasti.
 
jaakonam: Ilmeisen uusi nimi näissä kinkereissä, ei muuta kuin tervetulloo vaan. Ja ihan passeli entry, vaikka aistittavissa on että basistin ura on alkutaipaleella.
 
Bojot:
3p. hollstro
2p. arilö
1p. 2541
 
omarklah
31.12.2009 20:18:08 (muokattu 31.12.2009 20:21:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki halukkaat lienevät äänestäneet.
Tässä tulos (korjatkaa, jos olen laskenut väärin)
 
14p 2541
13p hollstro
8p arilö
6p J.Hollström
5p omarklah
1p Jaakkonam
 
Kiitos kisaan ja äänestykseen osallistuneille!
 
Ekstiätuanoikato...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti