Muusikoiden.net
25.04.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korvia raastava soundi ja sen yleinen paskuus
1 2 3
Sivonen
22.10.2009 23:23:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelman tuottajana on yhdistelmä Schecter C1 FR ja Laney TF200. Eli siis kitarassa on kaksi "Duncan Designed" aktiivimikkiä, vahvarissa putkietunen ja rankkupääte. Elementti on Celestion Red Rocket 50.
 
Ongelman korjaajana olen minä, joka olen "ikäni" pitänyt kitaraa kädessä ja soittaminen on tapahtunut siten, että piuha kiinni vahvariin ja nupeista metelit kohalleen, muusta ei tarvi välittää. Eli siis en tiedä vahvarin sielunelämästä kuin puolet alkeista. Termit on varmasti hukassa, mistäpä noita..
 
Ja se ongelma on aivan luokattomaksi pikkuhiljaa muuttunut särösoundi. Kliini kanava toimii kuten ennenkin, eli varsin kohtuulliset äänet sieltä tullee trankkupeliksi. Se puhas ääni ei nimittäin mene putken kautta ollenkaan.

Kaksi särökanavaahan tuossa laitteessa on, "rokkisärö ja hevisärö". Ihan kiva, saapi sooloon vaikka miten erilaisen saundin, kun vaan potkasee pedaalia.
 
Nyt vaan se soundi on pikkuhiljaa, eli siis ihan huomaamatta, muuttunut huonommaksi. Kevyellä säröllä - siis melkein kliini pienellä rosolla - soundista saa vieläkin ihan kohtuullisen. Tarkempi kuvaus vois olla "melkein soittokelpoinen". Liidikanavaan kun junttaa säröt tappiin ja enhancen täpölle, niin tulee semmoinen haudan takaa puuro, niinkun pitää. Ei, en käytä semmoista kuin yksinään huvikseni kikkaillessa. Ihan kivaa välillä. No, itse asiassa liidillä saa sen tilulilu-sormiharjoituksien "täyden särön surinan" kuulostamaan niin hyvältä kun se nyt voi kuulostaa. Tai sitten siinä vaan ei eroa vanhaan huomaa..
 
Mutta sitten ne järkevät rokkisäröt. Voiherrajjumala. Gainit johonkin puolen välin tienoille, niin soundiin tulee ylemmän keskiäänen tienoille sen kuuloista sittiä kuin sirkkeliin tarjoaisi naulaista lankkua. Lisäksi alapää menee ihan puuroksi, tai ruåttalaiseksi leiväksi (bröööd).
 
Ja tottakai tuo vika tuli huomattua vasta keikalla.. Paskasta ei saa timantteja muuten kuin hirveässä paineessa, eli siis mikki (jonka merkkiä en tiiä) ihan elementin reunaan ja vaffista diskanttiruuvi nollille (asteikolla 0-10). No ei siinä, ihan kohtuulliset metelit tuli. Siinä vaiheessa toki syytin mikkiä "tai jotain". Eikä tullu kotona paljon soiteltua ennen seuraavaa keikkaa, jossa se soundi olikin jo melkein pelastamattomissa, onneksi oli kokenut miksaaja, joka sai siitä "no semmosen 70-lukulaisen mankkaäänityksen" kuulosen, vai miten se sitä kuvaili. No meni se keikka, mutta aloin ihimettelemään kotona tota vahvaria enemmän.
 
Ekanahan se tuli putken lahoaminen mieleen, mihin suuntaan myös Niq kallisti mielipiteensä, kun löi vahvaria nyrkillä ja sieltä kuului "diungg". No en mää niistä mitään tajua, piti kysyä putkien valintaan neuvoa rumpalin isältä, joka on noihin enempi perehtynyt. Sen neuvolla tilasin muutaman erilaisen tuubin. 12AX7 on se vakio, semmosen tilasin ja lisäksi JJ ECC83S, SOVTEK 5751, ja SOVTEK 6SL7. No niinkun joku ekspertti huomasi, sattuu niitä virheitä kokeneemmillekin. :)
 
Noista putkista JJ tuottaa ehkäpä miellyttävimmän soundin, mutta ei sekään ongelmaa ratkaissut. Eikä edes sanottavasti vähentänyt. Alkuperäinen ja uusi vastaava putki ei tee mitään eroa keskenään.
 
Ja että sitten mitä? No saman kaverin kehottamana putsasin kaikki jakit ja potikat, piippailin sulakkeet, ja katoin että putki hehkuu. Kahdesta paikasta. Efektiluuppiin laitoin piuhan väliin. Komponentit näyttää ehjältä, ei ole palaneen näköisiä, eikä konkat ole pullistunu eikä vuotanu. Kaikki "säröledit" palaa keskenään samalla lailla, kun rämpyttelee kitaraa gainit täpöllä. Kaiutinkaan ei lie palanut, ei rutise ainakaan, kun tökkii kalvoa käsin.
 
Sitten vähän numeroita. Mittasin nuo päätepapanat tasavirralla maata vasten (järjestyksessä vasemmalta oikealle, tekstipuoli ylöspäin, jalat minua kohti):
 
TS8 (tai T58?):
470mV, 32.3V, 120mV
 
TS9 (T59?):
-32.1V, 6mV, -32,4V
 
Nuo arvot tyhjäkäynnillä (volume nollassa), soittaessa täysillä muuttuu noin viidellä voltilla kohti nollaa nuo -+32V lukemat, mutta enpä sen tarkemmin pysty mittaamaan. Samanlaisia papanoita nuo on molemmat, TIP35C.
 
Ja sitten älysin pistää vaihtosähkön puolelle mittarin:
 
TS8:
30mV, 71V, 0V
 
TS9:
0,0,0
 
Yllä tyhjänä, alla soittaessa:
 
TS8:
10V, 62V, 10V
 
TS9:
0, 8V, 0
 

 
Yleismittari on tietenkin tuommoinen vitosen paska, en tiiä miten pitelee paikkojaan.
 
Semmoisia. En tiiä onko noista mittailuista mitään infoa, mutta tulipahan kateltua.
 
Siihen loppu meikäläiseltä keinot. Toki tätä tutkitaan myös em. sedän kanssa, mutta ainahan kaikkien neuvot on tarpeen! Jos jotakin ehdotusta tulee mieleen, niin kertokaa ihmeessä. Vahvarin vaihto? Joo, veronpalautuksista sitten. Mutta pitää tääkin saada kuntoon, jos vaikka tahtoo myydä.
 
Huhhh, tulipa tekstiä. Jaksoko joku lukea muuta kun otsikon? Toivottavasti.
 
pd. kitaran patteri on vaihdettu ja toista instrumenttipiuhaa kokeiltu.
 
Sivonen
22.10.2009 23:39:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaahas, taisi olla otsikko liikaa joillekin. Itse viestihän on ihan asiaa ja asialliset vastauksetkin olisi hyödyllisempiä kuin tuommoiset... No antakkaa mennä vaan, ei se mua haittaa. Kaipa sinne joku jotain järkevääkin saa kirjoitettua väliin.
 
McNulty
22.10.2009 23:42:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Duncan Designed aktiivimikit? Ei kai nyt sentään?
 
"Begreifen des Bewußtseins ist Streben nach Wissen"
nakedzen
22.10.2009 23:43:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolta löytyypi manuaali jos siitä mitään apua olisi:
http://www.laney.co.uk/prod_archive.php
Räbbänä
22.10.2009 23:49:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bonecrusher: Duncan Designed aktiivimikit? Ei kai nyt sentään?
 
DD:n aktiivi on malliltaan HB-105. Schecterin Demon-maleisia moisia ainakin on.
 
Sivonen
22.10.2009 23:51:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Manuskaa kattelin aiksemmin päivällä, eipä siinä oikein muuta kerrota kuin potikoitten toiminta.
 
Ja tällä kertaa ei ole säätämisestä kiinni, ihan oikeaa vikaa tässä metsästetään. :)
 
Jäi kirjoittamatta, että kunnollista ääninäytettä ei ole tarjolla, ei ole kotona kalustoa eikä taitoa. "Korvia repivä, terävä ääni" on aika osuva kuvaus, volumesta riippumatta. Tuskin sitä huonolla tallenteella sen selvemmäksi saa.
 
Sivonen
22.10.2009 23:53:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HB-105 on mikkien malli juu. Piti oikein tarkistaa.
 
McNulty
22.10.2009 23:55:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Räbbänä: DD:n aktiivi on malliltaan HB-105. Schecterin Demon-maleisia moisia ainakin on.
 
Ok... kuulostaa jotenkin vaaralliselta kombinaatiolta :)
 
Itsehän topikin aloittajana vaihtaisin ensimmäisenä tuon vahvistimen. Laney TF200 on tunnettu surkeasta soundistaan... "TorttuFusion". Etenkin kovempaa reeniksellä luukutettuna pääte kyykkää yllättävän nopeasti, soundi on pelkkää bassovoittoista puuroa josta ei saa mitään selvää. Vielä jos sitä ryydittää jollain paristokäyttöisellä skeballa... auts.
 
Nykyään kun suht monipuolisia putkivaffareita saa fiksuun rahaan. Esim. Hughes & Kettner Edition Tube. 20W riittää aika moneen menoon, lisäkaapin kanssa menee kovempikätisenkin rumpalin kanssa. Ainakin saa särösoundiin (sekä mietoon että rankempaan) erottelevuutta eri tavalla kuin tuolla TF-sarjaisella Lanikalla.
 
Joku joskus sanoi ettei paskasta saa konvehtia vaikka miten kauniiseen paperiin käärisi. Sama pätee kitarakamoihin, eli huonosta vahvistimesta on turha yrittää leipoa niitä unelmasoundeja.
 
Suosittelen kokeilemaan TF-sarjaa laadukkaampia ja parempia styrkkareita!
 
"Begreifen des Bewußtseins ist Streben nach Wissen"
akuankkakomppi
22.10.2009 23:56:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko kokeillut jotain toista kitaraa, tai kitaraa jonkun toisen vahvistimen kanssa?
 
Onhan se mahdollista, että vahvistimen etunen rupeaa sanomaan "POKS", mutta miltä kitaran "konehuone" näyttää?
 
Call me a relic, call me what you will. Say I'm oldfashioned say I'm over the hill. Today's music ain't got the same soul, I like that old time rock'n'roll" -Bob Seger
Sivonen
23.10.2009 00:17:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten sanottua, veronpalautusrahoista ostan putkivaffin. Vaan pitää tääkin saada kuntoon.
 
Tässä on tosiaan vain särösaundi muuttunut paskemmaksi. Jos ei se nyt kultaa ole ollut ennenkään, niin ihan mulle kelvollista silti. Nyt samoilla asetuksilla menee korvat. Ei edes sitä tälle tyypillistä Metallica-säröä löydy enää.
 
Kliinit kuulostaa ihan kivalta, kuten ennenkin, eli kitaraa en alkaisi ensimmäisenä epäilemään. Toista vahvistinta omalla kitaralla ja toista kitaraa tällä vahvarilla pääsen testaamaan ens viikolla.
 
jra
23.10.2009 00:18:32 (muokattu 23.10.2009 00:20:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bonecrusher: Ok... kuulostaa jotenkin vaaralliselta kombinaatiolta :)
 
Itsehän topikin aloittajana vaihtaisin ensimmäisenä tuon vahvistimen. Laney TF200 on tunnettu surkeasta soundistaan...

 
Kuitenkin aloittaja on kait ollut soundiin aikaisemmin riittävän tyytyväinen: "Ja se ongelma on aivan luokattomaksi pikkuhiljaa muuttunut särösoundi.".
 
Ei niin etteikö kohtuullisella investoinnilla saisi tilalle paremman ominaissoundin omaavaa vehjettä, esim. Bonecrusherin suositusten mukaan. Kuitenkin, jos aikaisemmin soundi on ollut ok, ja vika on esim. yhdessä putkessä, niin en heti lähtisi vaihtamaan koko vehjettä.
 
Itsellä ei vastaavaa vahvistinta ole ollut, joten en osaa antaa sen ihmeempiä neuvoja tai tiedä tyyppivikoja tms. Otsikon valinnasta kuitenkin päivän "Sven Dufva" -plussa :D
 
E: Vähän hidas taas, ja vielä tupla päälle.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
jra
23.10.2009 00:18:57 (muokattu 23.10.2009 00:20:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

E: tupla
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
oiva tumpeloinen
23.10.2009 00:23:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi mun mielestä toi otsikko ja Laneyn TF-sarja osuu just ikäänkuin kohdilleen? Kauheaa kuraa, jos multa kysytään.
 
Mut sit asiaan, mikä liittyy osittain tähän. Montako vahvistinta aloittajalla on ollut? Ja kuinka tarkkaan sitä soundia on tullut kuunneltua ja kuinka pitkään. Mulle jotenkin tulee mieleen, että olisi herran korva kehittymässä....
 
Voin olla väärässäkin, mutta tuo otsikon kuvaus ei tosiaankaan ole kaukana tuosta vahvarista, eikä varmasti mikään turboahdettu tykitys keulalta tee soundille kovinkaan hyvää. Siitä tuli mieleen, että josko asia olisikin vain romuista riippumaton.
 
Sivonen
23.10.2009 00:40:06 (muokattu 23.10.2009 00:41:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korvakin varmasti on kehittymässä, ainahan sitä tahtoo parempaa ja parempaa.
 
Mutta on tässä ihan oikeasti nyt vahvarista kyse, olen tuolla parisen vuotta soitellut ihan tyytyväisenä.
 
Tykitys keulalta = kaulamikki ja säröt täpöllä? Ei kuulu repertuaariin. Tukkosta muhinaa siitä vaan tulee. Rokkia bändin kanssa, kotona huvikseen heviä isommalla säröllä. Se alotusviestin "enhance täpölle" oli vaan heitto.. Joskus tulee kikkailtua kaikenlaista piruuttaan. Mutta SE soundi tosiaan on pysynyt ennallaan. Mun mielestä tuosta lähtee (ehjänä) ihan ok Metallica/Manowar/Accept/rokkerrolli -akselin soundit. Suunnilleen.
 
Ei mulla vahvistimia montaa ole ollut, tuo on kolmas purkki reiluun kymmeneen vuoteen. En ole oikein "välineurheilija". Ennen sähkistä kelpasi 70-lukulainen nailon-akkari toistakymmentä vuotta. Ennemmin se on kiinni siitä miten soittaa, eikä millä soittaa. Sen huomaa siinä vaiheessa kun joku oikeasti taitava ottaa alle satasen skitta+pikkucombo -kitin käteen ja vetelee elvistä tulemaan hyvällä saundilla. Ei, en todellakaan tarkota itteäni.
 
Sivonen
23.10.2009 00:50:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK:lle hyvää 12-vuotissyntymäpäivää.... Sitten kun se joskus tulee eteen. Ziisus..
 
pekurides
23.10.2009 00:54:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen:
Mut sit asiaan, mikä liittyy osittain tähän. Montako vahvistinta aloittajalla on ollut? Ja kuinka tarkkaan sitä soundia on tullut kuunneltua ja kuinka pitkään. Mulle jotenkin tulee mieleen, että olisi herran korva kehittymässä....

 
Tämä on kyllä mielenkiintoinen ajatus.
 
Voin omastapuolesta kertoa että vaikka kuinka tullut rahnoa syydettyä "parempiin/kalliimpiin" laitteisiin niin vähän ajan kuluttua ei nekään enään oikein miltään saundaa...
 
Sitä kun vertaa omia live-pörinöitä helposti loppuunasti tuotettuihin studiosaundeihin ja jostain kumman syystä livesoittokin jonkun toisen loihtimana samanlaisista peleistä saundaa aina paljon paremmalta.
 
ainiin, soittotila myös vaikuttaa yllättävän paljon.
 
oletko ruvennut soittamaan eri paikassa?
 
They see me rollin, they hatin.
Snapo
23.10.2009 01:00:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekurides: Tämä on kyllä mielenkiintoinen ajatus.
 
Voin omastapuolesta kertoa että vaikka kuinka tullut rahnoa syydettyä "parempiin/kalliimpiin" laitteisiin niin vähän ajan kuluttua ei nekään enään oikein miltään saundaa...
 
Sitä kun vertaa omia live-pörinöitä helposti loppuunasti tuotettuihin studiosaundeihin ja jostain kumman syystä livesoittokin jonkun toisen loihtimana samanlaisista peleistä saundaa aina paljon paremmalta.

 
Tästä voikin vetää johtopäätöksen että sama hommata sellainen vahvari, josta vaan lähtee mölyä ja muut ovat tyytyväisiä, muu on pelkkää esarinvenytystä :D Njoo mutta eikös ne nakit vaikuta kanssa siihen soundiin. Haluisin joskus testata mitenkä paljon paskemmalta oma soitto kuulostaa kun vaikkapa GG olisi tiluttanut ensin hunajat korvista.
 
Economy on köyhille.
Sivonen
23.10.2009 01:02:32 (muokattu 23.10.2009 01:04:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse asiassa reeniksellä vahvari on aika huonossa paikassa, siten että nippanappa kuulee. Mutta sehän nippanappa riittää. Peittyy tuommoinen soundin huononeminen muun taakse, luulen. Kotona vaffi on siinä missä ennenkin.
 
Nyt tuo on niin jaska soundi, ettei viitsi edes soittaa. Ei kai korva niin nopeaan voi kehittyä...
 
Sekin on totta, että muitten soitto kuulostaa aina paremmalta. Mutta kyllä tätä on käynyt muutkin kuuntelemassa ja kuten sanoin, viime keikalla miksaajalla oli työ saada soundista ees jonkinmoinen. Ei ole kyse siis vain minun korvasta.
 
pekurides
23.10.2009 01:08:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SampoJ: Tästä voikin vetää johtopäätöksen että sama hommata sellainen vahvari, josta vaan lähtee mölyä ja muut ovat tyytyväisiä, muu on pelkkää esarinvenytystä :D Njoo mutta eikös ne nakit vaikuta kanssa siihen soundiin. Haluisin joskus testata mitenkä paljon paskemmalta oma soitto kuulostaa kun vaikkapa GG olisi tiluttanut ensin hunajat korvista.
 
Tää nyt on vähän tätä "kun mikään ei riitä" settiä:)
 
taitaapi lähinnä korvien välissä kuitenkin olla se ikuinen tyytymättömyys.... niin ja niistä "sormista" ei halua edes puhuakkaan... niillä on merkitystä.
 
mutta, toisaalta niihin vanhoihin "ritsoihin" taas ei ole enään mitään paluuta, (enään)muistoissa ne kuulostavat vielä kivoilta ja hyvä niin.
 
kaipa sitä vähän kyllästyy väkisinkin kaikkeen joskus vaikka kuinka sillä hetkellä olisi paras. tai ainakin vaihtelua kaipaapi.
 
They see me rollin, they hatin.
Sivonen
23.10.2009 01:08:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitähän ei oo tullut mainittua, että muutos on about parissa kuukaudessa hiipinyt esille.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti