Muusikoiden.net
23.01.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tietokoneelta nauhoitettu ääni kiertää itsekseen
1
Crimsomnia
18.10.2009 16:04:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kun heitän jostain soitto-ohjelmasta ääntä pyörimään ja taltioin sen Audacityllä/Reaperilla, tulee tallennetusta äänestä huonolaatuista ja se lähtee kiertämään itsekseen, kun raidan volaa nostaa.
 
Formaattikonvertereiden puutteen vuoksi joudun tekemään näin, enkä voi heittää filua suoraan äänenkäsittelysoftaan raidalle.
 
XP on käyttis ja äänikorttina X-Fi Xtreme Audio. Edesmenneellä Audisy kakkosella homma vielä toimi.
 
Antti1
18.10.2009 22:45:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crimsomnia: Formaattikonvertereiden puutteen vuoksi joudun tekemään näin, enkä voi heittää filua suoraan äänenkäsittelysoftaan raidalle.
 
En jaksa pohtia ite ongelmaa, mutta miksei tämä onnistu? Mitä tiedostomuotoa sä koitat tuoda softaan ja miten? Reaperissa kyllä toimivat kaikki vähääkään yleisemmät tiedostomuodot ihan klikkaa/raahaa/pudota -tyyliin.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
krushing
19.10.2009 15:44:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosta kiertämisestä vois päätellä että tässä nyt nauhoitellaan samalla monitoroitavaa ääntä uudestaan nauhoitettavan inputin päälle, eli homma tulee varmaankin joko vaihevirheisenä ja/tai klippaavana mössönä Reaperiin. Quick fix on varmaankin monitoroinnin pistäminen pois päältä nauhoittavilta raidoilta, mutta kuten sanottu, luulis että formaattimuunninkin hommaan löytyy.
 
Crimsomnia
20.10.2009 19:17:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kun monitorointi on juurikin nimenomaan pois päältä kaiken aikaa. Luulin itse ensin, että ääni menee latenssin kanssa päällekkäin monitoroinnin vuoksi, mutta ei.
 
En jaksa pohtia ite ongelmaa, mutta miksei tämä onnistu?
 
Kuten sanoin, formaattimuunnin puuttuu. Tietyissä tapauksissa pitäisi jotenkin saada ripattua ääntä esim. wanhojen pelien systeemitiedostoista etc. Nyt puhutaan siis sellaisista häröformaateista, joita ei ole kukaan keksinyt alkaa konvertoimaan mihinkään PC:n käyttöjärjestelmien ymmärtämään muotoon, ja joidenkin pelkkä toistaminen on emuloinnin ja kikkailun takana.
 
Ei nyt tehdä tästä kynnyskysymystä. Enemmän minua epäilyttää, että Xtreme Audio paskoo jotain, kun kortti ei ole muutenkaan järin kehuja keräillyt.
 
Eli selitän vielä selvyyden vuoksi, että ääni kiertää vielä kun _kaikki_ on otettu pois päältä, eli winamp tms kiinni, monitorointi on pois päältä, audacitystä/reaperista nauhoitus pois päältä, eli nyt ei pitäisi mun tietämykseni mukaan kuulua mitään muuta kuin pelkkä tallenne. Ja tässä vaiheessa raidan volan nostaminen aiheuttaa kiertoa.
 
VadeTheFlame
03.11.2009 21:37:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä ongelmastas, ku en mistään ole löytäny ohjeita tohon itse tietokoneelta nauhoittamiseen abbleton live (lite) 7:n kaa. Jos joku viittis pistää vaik linkin mistä löytyy inffoo tai selittää ytimekkäästi.
 
Twinkle
04.11.2009 05:26:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crimsomnia: Eli kun heitän jostain soitto-ohjelmasta ääntä pyörimään ja taltioin sen Audacityllä/Reaperilla, tulee tallennetusta äänestä huonolaatuista ja se lähtee kiertämään itsekseen, kun raidan volaa nostaa.
 
Onko käyttiksen mixeristä valittu oikea äänilähde nauhoitukseen ja laitettu mutelle kaikki ylimääräiset äänilähteet? mikserin nauhoituspuolelta voi säätää sen lähteen mitä kuunnellaan nauhoitukseen, Windows mixer on se äänityslähde mikä tallentaa koneen omat äänet. Kun siellä mikserissä on täpät väärin, niin se tosiaan tallentaa sen myös mikä nauhoituksen kuuntelusta tulee ja seurauksena on kiertoa ja huono äänenlaatu.
 
HK
05.11.2009 04:03:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pyydän etukäteen jo anteeksi tyhmää kysymystä, muttei kai siellä creativen menuviidakossa ole se perinteinen "record what you hear" päällä?
 
Sinuna käyttäisin kx-ajureita, jos toimivat noin uuden piirin kanssa.
 
Peltikorva puupäässä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti