Muusikoiden.net
17.02.2019
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cubase LE 4:n monitorointi tietokoneen kaiuttimista
1
Kahville
28.07.2009 00:47:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommasin keväällä tuollaisen ZOOM G2.1u kitaraefektipedaalin ja sen mukana Cubasen nauhoitussoftan. Pikaisesti sen silloin asensin ja homma toimi kuin junan vessa. Paljoa en ehtinyt vermettä silloin näpräämään ja nyt kun kaivelin sen muuton jäljiltä esiin, niin ei mokoma pihahdakaan.
 
Pedaalista kyllä lähtee mökä kun sitä suoraan kuulokkeilla kuuntelee. Cubase päällä signaalia näyttäisi tulevan ohjelmaan, mutta koneen kaiuttimien kautta ei saa monitorointia eikä nauhoitettua tavaraa kuulumaan. Asennusohjeet on tavattu ja tsekattu jo tusinaan kertaan läpi. ZOOMin ASIO ajurit on ladattu ja Devices setup -valikosta löytyy ZOOM G Series ASIO -ajuri. Tässä kohtaa käyttöohje tosin viittaa ZOOM ASIO Driver nimiseen ajuriin. Ohjeiden mukaan VST Connections -valikoihin pitäisi sekä inputtiin että outputtiin löytyä Zm In/Out -tyyppiset portit, mutta Cubase antaa ehdolle vain USB Audio CODEC In/Out -portteja..
 
Monitorointi nappula on joo painettuna alas Cubasen valikoista ja Vistan ohjauspaneelista löytyy äänivalikkoihin toistoon ja tallennukseen 2-ZOOM G Series Audio. Peukalot alkaa nyypiöllä hiipiä kohti ruumiinonkaloita. Löytyiskö vinkkiä?
 
DirtyFingers
30.07.2009 12:00:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä vähän samankaltainen ongelma samojen värkkien kanssa. Apua löytyykö?
 
Watch Out, We're Mad
gunner
30.07.2009 13:05:08 (muokattu 30.07.2009 15:37:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kahville: Monitorointi nappula on joo painettuna alas Cubasen valikoista ja Vistan ohjauspaneelista löytyy äänivalikkoihin toistoon ja tallennukseen 2-ZOOM G Series Audio. Peukalot alkaa nyypiöllä hiipiä kohti ruumiinonkaloita. Löytyiskö vinkkiä?
 
Tää nyt lähtee ihan arvauksena, koska Vistasta en tiedä mitään muussa kuin työkäytössä. Koitapa valita Vistan äänivalikoista äänikortiksi mikä tahansa muu paitsi tuo Zoom, toisinsanoen esim. integroitu. Käynnistä tämän jälkeen Cubase uudestaan, jos se on ollut päällä, ja valitse Zoom Cubasen äänivalikoista käytettäväksi äänikortiksi ajureineen.
 
Edit:
Kah, vastasinki ihan muuhun, kun mitä kysyttiin. Ton, kahden äänikortin yhtäaikasen käyttämisen saat tosiaan toimimaan Asio4All -ajurilla. Siitä voi sisään- ja ulostulon valita erikseen.
 
"Aluks mä ajattelin, et EI VITTU, mut sit mä kelasin, et EI SAATANA!" - Remu Aaltonen
Johann Onn
30.07.2009 15:31:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se Zoom on se Cubase:ssa käytössä oleva äänikortti, siitä pitääkin vain kuulua se ääni.
 
Ainahan on se "mini-plugeilla varustettu stereo-piuha, ulkoisesta vehkeestä koneen äänikorttiin / -piiriin" vaihtoehto. Ei se ääni kuitenkaan, ihan nanosekunnissa läpi tule. Viivettä saattaa tulla siinäkin 1 - muutama millisekunti.
 
Itse teen yleensä niin, että äänityksessä käytössä on ulkoinen vehje ja sen ajurit. Kuulokkeet siinä kiinni. Kun kaikki on tarpeellinen on äänitetty, ulkoinen sammutetaan ja ajuriksi vaihdetaan "Asio4All". Äänikorttina toimii silloin SBLive! VE. Latensilla kun ei enää tossa vaiheessa, ole mitään sinällistä merkitystä.
 
jokkari
30.09.2009 21:59:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatketaans tätä kun on samantyyppistä ongelmaa, eri laite vain. Olen siis täysi aloittelija Cubasen kanssa. Laitteena Alesis IO2, ohjelmana siis tuo LE4, käyttöjärjestelmänä Vista.
 
Ongelmana täälläkin äänen saaminen ulos koneesta. Taistelun jälkeen saan kyllä jo ääntä sisään Cubaseen mutta en ulos. Miten nuo äänilaitteet siis pitää viritellä? Pitäisikö molempien toimia ja olla samaan aikaan päällä? Olen kokeillut erikseen ja yhdessä, LE:stä ei IO2:n ajurilla eikä millään muullakaan konstilla kuulu mitään. Koneen oma äänikortti Realtek High Definition Audio suostuu toimimaan vain jos IO2 ei ole päällä tai kiinni. Tämä siis tehtynä Tietokoneen hallinta -> Laitehallinta -> Ääni- video ja peliohjaimet -toiminnon kautta ottamalla käyttöön tai pois käytöstä ohjaimia.
 
Asennusmanuaalit ja tutorialit kahlattu läpi ja IO2:n ajuri asennettu moneen kertaan, restarttailtu ja kokeiltu eri yhdistelmät. Nettikin kuukkeloitu parhaan kykyni mukaan. Olisko jollain vinkkiä, ei tää voi olla näin vaikeeta...
 
I have opinions of my own - strong opinions - but I don't always agree with them. -George W. Bush-
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti