Muusikoiden.net
22.03.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: halpis mikit?
1
kiminukkumatti
18.09.2009 15:49:22 (muokattu 18.09.2009 15:51:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

morjesta.
 
nyt alkaa olemaan studion runko pystyssä ja seuraavaksi pitäisi kalustoa hommata vähän lisää.
ja mikit olisi nyt ykkösenä hankinta listalla.
ja hinta haitaria löytyy niinkuin tiiätte.
 
eli kyse on semmoisesta harraste studiosta ja ei haeta nyt hifistely meininkiä ja ei todellakaan ole varaa hukata monia tonneja tavaroihin kerralla.
 
kysymys siis kuuluukin mimmoisia kokemuksia esim. thomannin halpis mikeistä? shure 57 kopiot ym? tuommoiset 30-150e kpl mikrofonit mitä löytyy kaiken laisia studio putkimikeiksi asti.
ja muutkin saman hintaluokan eri valmistajien halpikset myös otetaan tietenkin huomioon.
 
olen kuullut että jotain on kehuttu tosi paljonkin hinta laatusuhteeltaan.
 
eli jos joku voisi laittaa listaa mimmoisia mikkejä kannattaisi ostaa näin aluksi?
äänitetään kaikkia mahollisia ja mahottomia soittimia.
 
eli laittakaan hinta/laatu suhteeltaan hyviä mikkejä. ja yli 200e maksavia ei tarvitse edes mainita:) päivittelen sit parempiin kun tulee sen aika ja jos kiinnostusta riittää:)
 
TÄSSÄ vielä listaa mitä kattelin mitkä vaikuttivat aika kiinnostavilta.
 
the t.bone mikkejä esim:
 
sc140 kondensaattorimikki 98e "sovitettu pari"
em9600 haulikko mikki 58e
sc400 set laajakalvo mikki 58
sc600laajakalvoinen mikki 77e
sc450 set laajakalvoinen mikki 98e
rb500 nauhamikki 98e
retro bottle 118e
sci 100 set 148e
sct700 putkimikki 158e
sct800 set putkimikki 198e
 
akg mikit:
 
perception 220 148e
c10005mk3 set 155e
 
rode:

m3 kondensaattori mikki 98e
nti ms-180 bundie laajakalvo mikki 168e
 
entä mikä tämä:
 
se electronics se 2000 laajakalvoinen mikki 98e
 
esim. jos jollain jotain kerrottavaa ja missä erityisesti toimisi mikäkin mikki niin tiedosta olisin todella kiinnostunut.
 
dewil
18.09.2009 16:00:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kantsis ensin funtsia mitä sä tarviit. Oisko järkevä ostaa pari hyvää, vai pakottaako jokin ostamaan monta keskinkertaista?
Noi thomanin ribbonit on hyviä halpis mikkejä. Oktava on sit kans hyväksi havaittu edullinen valmistaja.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Kurb
18.09.2009 16:44:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

T.bonen mikeistä lähinnä noi nauhamikit on sellaisia, joissa homma pelaa. Mun mielestä Shuren ja T.bonen 57:n hintaero on niin pieni, että ilman muuta kannattaa sijoittaa aitoon tavaraan. Osta kerralla hyvää, taattua tavaraa, ettei sitten puolen vuoden päästä itketä.
 
Mutta tosiaan, mikä sä tuut lähinnä studiossa puuhailemaan? Se vaikuttaa mikkivalintoihin kovasti. Paljon sun kokonaisbudjetti on? Kuten tossa jo sanottiinkin, parista hyvästä on enemmän iloa kuin kymmenestä ritsasta.
 
doom.
myslique
19.09.2009 15:59:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

äänitetään kaikkia mahollisia ja mahottomia soittimia.
 
Shure SM-57 on perushankinta. Ehdoton ei T-kaupan 75-kopiolle. En ole kokeillut, mutta yleinen kokemus kaikista Thomannin halpiskopioista on kauniisti sanottuna vähemmän mairitteleva.
 
SM-57:n kaveriksi voisi hommata jonkun hifi-äänisemmän konkkamikin, esim. Oktavan rai Roden pienikalvoisen.
 
Hintaluokan yli menevistä mikrofoneista esim. Sennheiser MD-421 kelpaisi moneen tarkoitukseen. Käytettynä sen voi bongata ebay.com:sta kohtuullisella hinnalla.
 
Kannatan myös periaatetta "mieluummin yksi hyvä kuin 10 halpaa". Äiti opetti, että jos haluaa halvan ja hyvän mikrofonin, pitää ostaa kaksi eri tuotetta.
 
Mä en haluaisi veloittaa ylimääräistä mutta mun on pakko.
Groovi
19.09.2009 16:07:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

myslique: Kannatan myös periaatetta "mieluummin yksi hyvä kuin 10 halpaa". Äiti opetti, että jos haluaa halvan ja hyvän mikrofonin, pitää ostaa kaksi eri tuotetta.
 
Ja siinä myös säästää rahaa. On halvempaa ostaa se hyvä mikki heti ensimmäiseksi, kuin että ostaa ensin halpiskamaa - toteaa sen paskaksi - ja vasta sitten ostaa kunnon kapulan.
 
Täältä myös "EI" -ääni t-kaupan kopioille. Kyllä on niin suuri merkitys juuri sillä lähtösoundilla, ettei mikrofoneissa oikein voi loputtomasti säästää. Soundiin kun ei voi loihtia miksausvaiheessa jotain oleellista mitä siinä ei ole ollut jo alkujaan.
 
Laitetaan ensin kaikki täysille. Katsotaan sitten täytyykö jotain laittaa pienemmälle.
pimp
19.09.2009 16:24:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yes, 57:lla tai parilla äänittelee jo melkein mitä vaan, niin että oppii minkä mikin tarvii seuraavaks. Ja ne on jo melkein laskettavissa halpiksiks, mut ei mee rikki ehkä never.
 
My awesome aura of ample cool. I radiate cool at a rate of 1,000 charlie watts. Coolness fan... a FLAIR conditioner, if you will
myslique
19.09.2009 16:52:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shure SM-57 ei ole neutraali mikrofoni, joka kelpaisi kaikkeen, mutta se sopii sellaisenaan moneen käyttöön. Sillä äänittää mainiosti kitaroita, laulua, rumpuja ja ties mitä soittimia, mutta jos haetaan syvää bassotoistoa tai kirkasta/neutraalia diskanttia, niin tarvitaan toinen mikrofoni.
 
Parilla SM-57:lla jvoi äänittää niin hyvän demon, että biisin menestyminen ei ole kiinni äänitteen soundista.
 
Mä en haluaisi veloittaa ylimääräistä mutta mun on pakko.
kiminukkumatti
19.09.2009 20:11:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo siis 57 ajattelin vähän samaa kun ei tuo hinta ero nyt niin älytön ole.
mutta siis mikkejä kun tarvitsisi tuommoisen 12kpl varmaankin:) koska rumpuja esim äänitetty ja meillä on siis toinen studio missä on kamat mutta nyt tarvis rakentaa tähän hima studioon omat kamat että ei tarvitse aina lainailla toiselta studiolta, tietenkin aluksi tulee käytyä lainailtua niitä mutta pitää hommata tänne omat:) lähinnä että jos jollain noilla halpiksilla jotain tekee niin se tieto auttaa, niinkuin nyt kuulin että nauha mikit voisi olla käypäset, missä olette niitä käyttänyt?
itselle ihan vieraat,mikä on toiminta perjaate? kestävyys?
 
meillä ollut toisella studiolla semmoiset jotkut ihan kaposet thomannilta hankitut puikko mikrofonit ja ovat hyvin toiminut overeina tarvittaessa, eivätkä maksaneet montaa kymppiä.
käytettyjä mikkejä mielelläni myös ostan eli niitä voi pikaviestinä tarjota. mielummin käytetyt vähän paremmat kuin samaan hintaa uudet halpikset:)
 
itellä huonoa kokemusta on saksan kamoista oikeastaan vain kitaroista jotka ovat ihan rimpuloita, mutta muuten ei kokemusta ja ihmettelin vain miten on mikkejen laita kun niissä nyt ei niin ihmeellisen paljjon ole osia ja elekroniikassa kun monia komponetteja ei valmista kuin yksi tehdas::P
 
redhat
19.09.2009 20:17:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oktava. Hintalaatusuhde kohdillaan, ja kyseisistä mikeistä kuullu paljon hyvää.
Kannattaa ehdottomasti katella käytettynä, aito 57 maksaa käytettynä samanverran kuin t-kaupan 57 kopio.
 
Conrad Lant
19.09.2009 20:57:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiminukkumatti: mutta siis mikkejä kun tarvitsisi tuommoisen 12kpl varmaankin:)
 
Ei tarvitse. Kahdella hyvällä perusmikillä saa paremmat rumpuäänitykset tehtyä kuin kymmenellä huonolla kiinaromulla kunhan tietää mitä tekee. Avainsanat: sijoittelu, kuuntelu.
 
No one prayed for Sodom
Groovi
19.09.2009 21:29:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikkejä kun tarvitsisi tuommoisen 12kpl varmaankin:) koska rumpuja esim äänitetty
 
Melkein väittäisin että varsinkin rumpujen kanssa karsein tilanne on juuri se, että hyllyssä on 12kpl kiinalaisia b-luokan mikkejä, mutta ei ensimmäistäkään hyvää ja tarkoitukseen sopivaa äänikaapparia.
 
Osta pari viis-seiskaa, sitten konkkapuolelta vaikka joku passeli stereopari tai vaikka yksi isokalvoinen ja yksi pienikalvoinen, ja siihen sekaan vaikka joku ribbon tai muu vähän persoonallisempi mikki. Noilla saa jo jotain varsin kohtuullista aikaan.
 
Laitetaan ensin kaikki täysille. Katsotaan sitten täytyykö jotain laittaa pienemmälle.
kiminukkumatti
20.09.2009 11:20:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiitoksia vastauksista:) kertoisko joku viellä noista nauhamikeistä esim mihin niitä käytetään? mimmoinen saundi? kuka myy tuota toista halpis merkkiä?
 
onko kukaan koskaan kokeillut noita tuommoisia vanhoja mikkejä mitä löytää välillä kirppareilta muutamalla eurolla?:P saako niistä mitään hauskaa aikaan?:)
 
tietenkin mikä on hauskaa onkin sitten eriasia:P
 
viellä 57 voiko se mennä tukkoon? meillä on yksi tuommoinen ollut vaikka kuinka kauvan ja jotenkin epäilyttää voiko se enään olla hyvä kun ollut 10v laulussa:P ja siis varmasti kaikkea mahollista kuonaa täynnä:P eli voiko tuosta purkaa jotain ja putsata? vai uutta kehiiin vai kenties ei mitään vikaa?
 
Kurb
20.09.2009 12:38:14 (muokattu 20.09.2009 12:43:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kertoisko joku viellä noista nauhamikeistä esim mihin niitä käytetään? mimmoinen saundi?

Yleistävä yleiskatsaus: Nauhamikit ovat kasikuvioisia dynaamisia mikrofoneja. Niissä on hyvin pehmeä yläpää, jolla haetaan nykyään esim. vintagesoundia että rumpuovereina pehmeyttä; hallitaan peltien vittumaista kihinää. Nauhamikit eivät kestä suurta äänenpainetta (= hajoaa, jos puhallat suoraan mikkiin) eivätkä phantom-virtaa. Nauhamikit vaativat myös gainia pirusti, eli etuasteen on syytä olla kunnollinen.
 
kuka myy tuota toista halpis merkkiä?
 
Oktavaa myy ainakin Thomann. Nämä (http://www.thomann.de/fi/oktava_mk_012_msp6_matched_pair_black.htm) ovat saaneet osakseen aika kovaa hehkutusta hintaisiksiin.
 
onko kukaan koskaan kokeillut noita tuommoisia vanhoja mikkejä mitä löytää välillä kirppareilta muutamalla eurolla?:P saako niistä mitään hauskaa aikaan?:)
 
Kaikkeahan kannattaa kokeilla. Kyllähän tommonen kirpparimikki voi mennä hyvinkin jonain lo-fi ambienssina. Emmä ehkä ekana lähtisi koko settiä tommosilla mikeillä kuitenkaan äänittämään. Toisaalta onhan joku kuulemma löytänyt Neumanniakin kirpparilta markalla...
 
viellä 57 voiko se mennä tukkoon? meillä on yksi tuommoinen ollut vaikka kuinka kauvan ja jotenkin epäilyttää voiko se enään olla hyvä kun ollut 10v laulussa:P
 
Voihan noille viisseiskoille tapahtua vaikka mitä. Se, että ne olisi jotenkin maagisia taikamikrofoneja jotka eivät ikinä hajoa tai ota osumaa on vähän hassu myytti. Osta uusi viisseiska ja vertaa ton vanhan soundia siihen. Voi hyvinkin olla ihan käyttiskamaa.
 
doom.
studiokekkonen
20.09.2009 16:03:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kurb: Nauhamikit eivät kestä ... eivätkä phantom-virtaa.
 
Täytyy vaan mainita: tämä on yleinen harhakäsitys. Phantom-virta voi rikkoa nauhamikin vain jos piuha on viallinen. Vanhoissa, legendaarisissa malleissa joissa pinnijärjestys saattaa olla mitä sattuu phantom saattaa rikkoa mikin, mutta uusissa mikeissä todennäköisyys on aika pieni.
 
Voihan noille viisseiskoille tapahtua vaikka mitä. Se, että ne olisi jotenkin maagisia taikamikrofoneja jotka eivät ikinä hajoa tai ota osumaa on vähän hassu myytti.
 
Onhan se. Mutta ootko koskaan törmännyt rikkinäiseen viisseiskaan? Mä oon koko elämäni aikana törmännyt yhteen ainoaan. Ja aika monta (100?) viisseiskaa tullut vastaan.
 
Kurb
20.09.2009 16:10:05 (muokattu 20.09.2009 16:12:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hulio: Täytyy vaan mainita: tämä on yleinen harhakäsitys. Phantom-virta voi rikkoa nauhamikin vain jos piuha on viallinen. Vanhoissa, legendaarisissa malleissa joissa pinnijärjestys saattaa olla mitä sattuu phantom saattaa rikkoa mikin, mutta uusissa mikeissä todennäköisyys on aika pieni.
 
Totta. Tuli vähän epätarkasti kirjoitettua. Mun mielestä kuitenkin jos lähtee nauhamikkien kanssa puljaamaan, niin samalla vaivalla pitää näppinsä siitä phantom-napukasta erossa.
 
Onhan se. Mutta ootko koskaan törmännyt rikkinäiseen viisseiskaan? Mä oon koko elämäni aikana törmännyt yhteen ainoaan. Ja aika monta (100?) viisseiskaa tullut vastaan.
 
Onhan ne pirun kestäviä pelejä, ei siinä mitään, mutta joku bissessä uitettu viisseiska ruttuun hakatulla grillillä ei ehkä anna sitä legendaarista soundia, josta me kaikki niin nautimme.
 
doom.
CryptoFib
21.09.2009 23:00:27 (muokattu 21.09.2009 23:05:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeps. Yhdyn edellisiin.
 
Ite puhun vähän asian vierestä sen verran, että kannattaapa ihan ensimmäiseksi, ennenku ostat ensimmäistäkään mikkiä, opiskella vähän, että minkälaisia mikkityyppejä on. Mitä eroa niillä on, mihin ne soveltuu, mihin ei. Sitten ynnäilet, että minkä tyyppisiä mikkejä juuri sinä tarvit. Ihan vaan termistö ja perustoiminta niiden takana haltuun, niin oot huomattavasti viisaampi ennen mikkien ostoa. Ts. Dynaaminen, kondensaattori, nauha, pallo, superhertta, ribboni, superkardioidi ;) jne..
 
Siksi toisekseen pitää opetella sijoittelemaan niitä perustellusti; Kuuntelu kuntoon. Älytön suo täynnä sudenkuoppia, mutta äkimmiten perille pääset, kun hartaasti vaan heilut dynaamisten ja konkkien kanssa ympäri sitä rumpusettiä ja testailet, mikä toimii ja mikä ei. Pari hyvää dynaamista ja pari hyvää konkkaa riittää jo lähes mihin vaan.
 
Lisäys: Nämähän kaikki kuulostaa todella tylsiltä neuvoilta, jos olit suunnitellut ostaa tusinan halpoja, komeita ja kimaltelevia pyydyksiä setin ympärille, että meininki ainakin ulkoisesti olis kovin pro; mutta ei se ole, ei. :) Tsemiä.
 
Siitä huolimatta, että eläminen on niin kallista, se on edelleen hyvin suosittua.
Halsu
04.10.2009 01:29:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

em9600 haulikko mikki 58e
 
Ostin tuollaisen puolihuvikseni, ei ole kovin hyvä - ja tarkoitettu lähinnä videokäyttöön joten tuskin tuollaista kaipaat...
 
sc450 set laajakalvoinen mikki 98e
 
Näitä mulla on pari, setin overheadeina tällä hetkellä, mutta laulut ja moni muukin asia tarttuu noihin oikeinkin jees. Erinomaisen hyviä mikkejä mielestäni.
 
rb500 nauhamikki 98e
 
En nyt muista oliko just noita ribboneita kun meillä on pari kappaletta pajalla vai jotain muita boneja - itse en ole paljoa käyttänyt, mut kaverit tykkää kun noissa on aika lämmin soundi.
 
Epäherkkiä, ei hiljaisille äänilähteille...
 
...ja herkkiä, siis hajoamaan jos käsittelee huonosti. Ei keikalle kulmabaariin.
 
Noista T-bonen halpisdynaamisista sen verran, että niitäkin ostettiin kanssa pari koekäyttöön (57 ja 58 kloonit) - ihan jees nekin pelittää. Soundi on melko lähellä esikuviaan, ei täysin sama mutta käyttökelpoinen silti. Isoin ero on vaimennuksessa - käsittelyäänet on Shureissa paljon paremmin hallussa, eli vokalistille keikkakäytössä alkuperäinen on paljon parempi valinta, mutta kyllä noita skittastyrkkarin eteen voi laittaa ihan sujuvasti demottelumeiningissä.
 
Tämmösen demon tein yhestä uudesta biisistä - kaikki on paria midisynaraitaa ja linjabassoa lukuunottamatta T-bonen halpiksilla äänitetty:
 
http://eki.pp.fi/womb/Zeitgeist_v014.mp3
 
PS: pahoittelen, en ole varsinaisesti laulaja ;-)
 
CU -- Eki
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti