Aihe: c-vireinen saksofoni
1
badcompany
30.10.2006 12:38:29
onko kokemusta kyseisestä saksosta.vissiin aika harvinainen kapistus ja hintava.sillä olis aika helppo soittaa bändissä kun on sama vire kun rokkisoittimilla?.
isojussi
30.10.2006 18:43:07
Mitä sillä soittimen vireellä on väliä varsinkaan rokkibändissä? Meinaatko oikeesti muutenkaan saada jostain hankituksi C-vireisen tenskan?
Ilman mersua Suomi olisi polkupyörien ja uiton varassa
badcompany
30.10.2006 20:13:45
Mitä sillä soittimen vireellä on väliä varsinkaan rokkibändissä? Meinaatko oikeesti muutenkaan saada jostain hankituksi C-vireisen tenskan?
 
no se ei kuulu sulle:).
Klezberg
30.10.2006 21:20:05
 
 
Mitä sillä soittimen vireellä on väliä varsinkaan rokkibändissä? Meinaatko oikeesti muutenkaan saada jostain hankituksi C-vireisen tenskan?
 
Helsingin Soitin-laineen ikkunassa oli joskus viime vuonna yksi C-melody foni. C-melodyista ei ole luetun perusteella vaan jäänyt kovin hyvä käsitys. C-vireinen foni ei kai luonnostaan soi yhtä hyvin ja sitten vielä nuo c-vireiset eivät olisi niin viimeisen päälle tehtyjäkään. Ainakaan valinnan varaa ei ole paljon.
 
Tosiaan tuo yhden kokosävelaskeleen transponointi ei sinänsä ole mikään este. Vireellä on silti se merkitys että sävellajin sormitukset voivat mennä hankaliksi. Altto on tuossa hankalampi, rokkia eestä pitää soittaa cis-duurissa ja aasta fis-duurissa. Tuo voi olla yksi syy miksi tenori on rokissa suositumpi.
 
En siis lähtisi tuommoista hankkimaan, kyllä tenorilla pitäisi pärjätä.
Ukoncete prosím výstup a nástup, dvere se zavírají
isojussi
31.10.2006 06:00:59
... C-vireinen foni ei kai luonnostaan soi yhtä hyvin ja sitten vielä nuo c-vireiset eivät olisi niin viimeisen päälle tehtyjäkään. Ainakaan valinnan varaa ei ole paljon....
 
Saxsin Aatuhan teki aikanaan Eb- ja Bb- vireiset versiot kevyeen ja F- ja C-vireiset klassiseen musaan. Klassisen musan "saundi-ihanne" on vaan varsinkin foneissa niin toisenlainen, kuin kevyessä, että ei net oikein kai varsinkaan rokkiin jo rakenteensakin vuoksi sovellu.
 
Tosiaan tuo yhden kokosävelaskeleen transponointi ei sinänsä ole mikään este. Vireellä on silti se merkitys että sävellajin sormitukset voivat mennä hankaliksi. Altto on tuossa hankalampi, rokkia eestä pitää soittaa cis-duurissa ja aasta fis-duurissa. Tuo voi olla yksi syy miksi tenori on rokissa suositumpi.
 
En siis lähtisi tuommoista hankkimaan, kyllä tenorilla pitäisi pärjätä.

 
Näinhän se on. Se on puhaltajien osattava, kun kitaristeilta ja basisteilta ei taitu.
Ilman mersua Suomi olisi polkupyörien ja uiton varassa
Murgo
28.08.2009 14:43:08 (muokattu 28.08.2009 14:46:28)
 
 
Joo, ei siinä C-melodyssa kai soittimena ole sinänsä mitään vikaa, jäipähän vain ilmeisesti muista syistä pois tuotannosta. Amerikassa taisi olla aikoinaan hyvinkin yleinen ja ilmeisesti niitä siellä saa edelleen kohtuuhintaan kun niitä eivät halua kuin harvat niien päälle ymmärtävät.
 
Olen sellaisen jopa livenä nähnyt, kaverilla jolta ostin barskani oli sellainen, Conn muistaakseni, vai olikohan parikin, joten kyllä niitä on Suomeenkin eksynyt.
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Olli-Pekka
28.08.2009 16:25:29
KR, asiaa ja totuuden sanoja. Mukavaa nähdä aina välillä asiantuntemusta. Todellakin, Rudy Wiedoeft oli äänilevyjen myyntilukujen perusteella Yhdysvaltain suosituin artisti 1910-20 -lukujen taitteessa ja häneen henkilöityi vaudeville-ajan "saxophone craze". Ensimmäinen saksofoni Suomessa oli muuten Laivaston soittokuntaan v. 1919 hankittu C-melody. Saksofoninsoiton maailmanmestaruuden joulukuussa 1928 voittanut Josef Kaartinen soitti myös varsinkin uransa alkupuolella useimmiten juuri tällaista soitinta. Kyseisen yksilön näin v. 2005.
Armando Bugari
28.08.2009 19:53:12 (muokattu 28.08.2009 20:01:39)
Olli-Pekka: KR, asiaa ja totuuden sanoja. Mukavaa nähdä aina välillä asiantuntemusta. Todellakin, Rudy Wiedoeft oli äänilevyjen myyntilukujen perusteella Yhdysvaltain suosituin artisti 1910-20 -lukujen taitteessa ja häneen henkilöityi vaudeville-ajan "saxophone craze". Ensimmäinen saksofoni Suomessa oli muuten Laivaston soittokuntaan v. 1919 hankittu C-melody. Saksofoninsoiton maailmanmestaruuden joulukuussa 1928 voittanut Josef Kaartinen soitti myös varsinkin uransa alkupuolella useimmiten juuri tällaista soitinta. Kyseisen yksilön näin v. 2005.
 
Ja nimimerkki "KR" plussaa tietorikkaudesta!
Joittenkin tietojen mukaan Kaartinen voitti maailmanmestaruutensa 1929. Tuossa jotain historiikkia hänestä http://www.suomensaksofoniseura.fi/JoosefKaartinen.htm
Tietojen mukaan MM - skaban loppukilpailusoitto (Kaartinen ja 2 jenkkiä) Australiassa oli soittaa Kimalaisen lento mahd. nopeasti virheittä - tuon siis Kaartinen voitti.
 
- Kaartinen kirjoitti sodan aikana matkakirjan "Kimalaisen lento". Kaartisen tarinat eri puolilta maailmaa olivat kuulemma niin "luovia", että kustantaja veti kirjan pois myynnistä. Kirjan olen nuorena lukenut - upeaa tarinaa suuren suomalaisen saksofonistin päätähuimaavista uskomattomista seikkailuista maailman metropooleissa ja persläveissä. Siinä ei Simo Penttiläkään olisi pärjännyt.
Olli-Pekka
28.08.2009 22:10:46
Jep, siellä on jotain tietoa asiasta, olen itse kirjoittanut vuosia sitten tuon Kaartis-tekstin, mutta tohtorintutkintoni myötä olen syventynyt enemmän asiaan ja tonkinut maailman ääret mm. Kaartisesta. Kimalaisen lento ei ollut skabassa vaan Rudy Wiedoeftin "Sax-o-phun" ja Rimski-Korsakovin "Hindulaulu". Onnittelusähke W.H. Paling & co ltd:n johtajalta on päivätty jouluaattona 1928.
Armando Bugari
29.08.2009 12:44:24
Olli-Pekka: Jep, siellä on jotain tietoa asiasta, olen itse kirjoittanut vuosia sitten tuon Kaartis-tekstin, mutta tohtorintutkintoni myötä olen syventynyt enemmän asiaan ja tonkinut maailman ääret mm. Kaartisesta. Kimalaisen lento ei ollut skabassa vaan Rudy Wiedoeftin "Sax-o-phun" ja Rimski-Korsakovin "Hindulaulu". Onnittelusähke W.H. Paling & co ltd:n johtajalta on päivätty jouluaattona 1928.
 
Yrjö Gunaropulos oli musiikinopettajani Porvoon Yhteislyseossa 60-luvun alussa ja otin häneltä myös yksityitunteja. Hän kertoi Kaartisesta uskomattomia juttuja; en tiedä olivatko tosia vai puhaltajalegendaa - samoja tarinoita olen myöhemmin kuullut yhdistettyinä esim. Scobbaan ja Smolariin.
 
"Guna" oli varsinainen multi-instrumentalisti. Saxien lisäksi hän hallitsi suvereenisti viulun, pianon, kontrabasson ja nuoren pojan mielestä myös vaskipuhaltimet.
javirta
29.08.2009 21:43:08
isojussi: Mitä sillä soittimen vireellä on väliä varsinkaan rokkibändissä? Meinaatko oikeesti muutenkaan saada jostain hankituksi C-vireisen tenskan?
 
Jos rockbändissä on fonin lisäksi vain kitarat ja basso, niin ei kun virittämään langat eri kireyteen tai capo töihin. Normivirityksellä laittaa 3.väliin niin pitäisi esim. Am -> Cm. Menikös näin?
 
Kuitenkin C-vireisen soittimen saatavuudesta oli kyse, tässä olisi jotain:
 
http://www.tampereenmusiikki.fi/tuote.php?num=82378
 
C-saksofoni (C-vireinen), kultalakattu, ei transponointiongelmia. ns. sirkusfoni
Listahinta 725eur.
 
Nämä Pearl River soittimethan ovat kiinalaista valmistetta.
 
Kitaristin itsetunto kokee kilauksen capon käytöstä, ja trumpetistin soittaessa ristisävellajeja valmiiksi C-vireisellä trumpetilla tulee mieleen samaa.
 
Voi tätä maailman kummallista menoa.
Armando Bugari
29.08.2009 22:21:49
javirta: ns. sirkusfoni
 
Tuohan olisi mielenkiintoinen termi rönsyilevälle keskutelulle saksofoneista?
Parru73
27.12.2010 09:38:32
Moro,
 
Nyt on jostain kumman syystä alkanut poltella ostaa C-melody. Yksi vanha Selmer (Paris) olisi tarjolla, joka tosin vaatii jonkun verran huoltoa.
Toinen vaihtoehto olisi Aquilasax:in tuotokset joista haluaisin kuulla teiltä lisää jos niitä vain joillain sattuu olemaan ? Hinta on ilmeisesti alle 1000 (ilman veroja) ja laatukin (Kiina) on ilmeisesti kohtuullista. Steve ainakin jaksaa kyllä mainostaa omiaan..
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)