Aihe: Kuinka usein treenaatte?
1 2 3 4 5 6 7 8
Cimble
29.06.2009 08:53:21
varo: Tässä ketjua lukiessani ihmettelen että voiko rumpuja tosiaan pystyä soittamaan kunnolla vaikka ei pahemmin bändireenien ulkopuolella reenaiskaa? Kitaristina vaa on tottunut siihen, että perkeleesti pitää reenata että jutut osaa edes siedettävällä tasolla.
 
Mikä on kunnolla ja siedettävä taso? Jos oot soittanu yli 20 vuotta ja toteuttamasi tyyli ei vaadi ihmeitä, pelkästään riittävää tatsia, varmuutta, tyylitajua, oivallusta ja tarkkuutta, niin ei läheskään kaikkien tarvii enää hankaamalla hangata. Eri asia jos haluat koko ajan kehittyä parhaan mukaan ja soittamasi tyyli vaatii kovemman tekniikan ylläpitoa.
 
Enkä tarkoita tätä juttua millään ylimielisellä asenteella, tiedostan omanikin suorahkon rocktyylin ja sen näennäisen vaatimattomuuden. Mutta siinä soitossa pitää olla myös muita juttuja, jotka eivät niin vaan häviä, vaikka ei vuosien jälkeen enää hankaiskaan bänditreenien ja keikkojen ulkopuolella.
 
Toisaalta aion aloittaa taas pitkästä aikaa henkilökohtaisen paukuttelun bänditreenien ulkopuolella, koska kieltämättä koen että soittoratkaisuvalikoimani on saattanut kaventua. Pitäis päästä vähän levittämään ja kokeilemalla auraamaan pihaa isommaksi. Ja tietynlaisien nopeiden juttujen yms. tiristäminen avaisi sekin vähän fysiikkaa ja sitkeyttä. Itse kun miellän sen riittävän napakkuuden ja voiman kuuluvan soittooni. :)
Parempi vähän paskaa nurkissa, kuin puhdas helvetti...
Drakomorphos
29.06.2009 18:56:13
Tänään opin jotain uutta treenamisen ja ylipäätänsä soittamisen saralta, ei ehkä kuuluisi tähän topicciin mutta ei kehtaa perustaa uutta eikä banneja sen takia ottaa:
 
Meillä on italialainen vieras talossa. Pyysi päästä katsomaan kun soitan/treenaan. Setin taakse istuttuani hiki alkoi virtaamaan ja lihakset jännittymään- normaalisti olisin puhallellut ilmaa ennen soitannon aloittamista ja rauhoittunut muutenkin, tänään en. Kuten en ennenkään jonkun muun läsnäollessa henk.koht. treenienkään aikana, bänditreeneissä/keikoilla kyllä.
Aloitin "harjoittelemisen" polkemalla tuplia niin nopeasti kuin pystyin. Ja nimenomaan, nopeammin kuin olen koskaan soittanut, vieläpä puhtaasti tukutukua, ei mitään Lars-räpellystä.
Johtopäätös: katsojalla/katsojilla on vahvasti psykologinen vaikutus soittajan kyvykkyyteen, ainakin omaani. Normaalisti olisin soitellut jotain hillitympää ja dynaamista huttua, mutta nyt aliarvioin kuulijan/katsojan tietämystä soittamalla vain mahdollisimman nopeasti sekä väistin omat mieltymykseni taka-alalle ja soitin vain äärimmäisen simppeliä, mekaanista tuplabasarikomppia.
mistä tunnistaa teknisen rumpalin? läskistä.
Deino
29.06.2009 19:03:13
 
 
Drakomorphos: Aloitin "harjoittelemisen" polkemalla tuplia niin nopeasti kuin pystyin. Ja nimenomaan, nopeammin kuin olen koskaan soittanut, vieläpä puhtaasti tukutukua, ei mitään Lars-räpellystä.
 
Minulla taas menee päinvastoin. Jos joku katsoo/rec-valo palaa jne. menee aivan vituiksi.
Vallu-Veke
29.06.2009 19:41:58
Drakomorphos:
Aloitin "harjoittelemisen" polkemalla tuplia niin nopeasti kuin pystyin. Ja nimenomaan, nopeammin kuin olen koskaan soittanut, vieläpä puhtaasti tukutukua, ei mitään Lars-räpellystä.
Johtopäätös: katsojalla/katsojilla on vahvasti psykologinen vaikutus soittajan kyvykkyyteen, ainakin omaani.

 
Voipa olla vääräkin tuo sun johtopäätös, koska Larssilla on ehkä enemmän katsojia kuin sulla ja silti se menee räpellykseksi ;)
Ehkäpä se homma menee hänellä juuri toisinpäin?
Drakomorphos
29.06.2009 20:52:24 (muokattu 29.06.2009 20:53:37)
Vallu-Veke: Voipa olla vääräkin tuo sun johtopäätös, koska Larssilla on ehkä enemmän katsojia kuin sulla ja silti se menee räpellykseksi ;)
Ehkäpä se homma menee hänellä juuri toisinpäin?

 
Noh ehkäpä Lars tietää että paalut tipahtaa bankaccountiin siitä huolimatta, miten kaveri lavalla edukseen esiintyy :) Näin nuorena, innokkaana ja kunnianhimoisena möykäntuottajana asia on eri. Rahaa en koskaan ole saanut rumpujensoittamisesta (ellei lasketa työpäivää, jonka äänitin rummutusta), keikkapalkkiot ovat olleet aina ruokaa/juomaa. Eteenpäin ajava voima on kai se että haluaa soittaa hyvin...
En käytä enää Larssia esimerkkinä.
mistä tunnistaa teknisen rumpalin? läskistä.
Rumpukapulat
29.06.2009 23:50:53
 
 
Nyt lähtee taas. Singlet, doublet ja paradiddlet treeniin(padi ja setti) ja komppisoittoa klikin päälle erilaisilla temmoilla. Ainoa vaan, et häätyy melekeen reenata töitten jälkeen alkaen 00.00 tai 02.00.
 
Päivällä "kova soitto" on treeniksellä kielletty kun yläkerran liikkeet "häiriintyy"(mikä on perseestä) ja aamulla ei pysty ko sitten ei jaksa illalla töihin. Onko rumputreenaamisessa mitään uskoluuloa kuten esimerkiksi kuntotreenissä, et aamulla toimisi parhaiten? Ajan takaa nyt siis sitä, et aamutreeni vastaan yötreeni. Onko sillä oikeasti mitään väliä? Periaatteessa sitä voisi nousta ylös 06.00 ja vetää parin tunnin sessiot ja lähtiä takas kotia maate vähäksi aikaa. Mut jossei oikeasti ole mitään näyttöä tällasista ni sitte ei mitn.
moderndrummer88
29.06.2009 23:55:32 (muokattu 29.06.2009 23:56:20)
Rumpukapulat: Periaatteessa sitä voisi nousta ylös 06.00 ja vetää parin tunnin sessiot ja lähtiä takas kotia maate vähäksi aikaa. Mut jossei oikeasti ole mitään näyttöä tällasista ni sitte ei mitn.
 
Itse menin talvella kiiresempinä koulupäivinä jo seitsemäksi koululle treenaamaan, ennen teoriatuntien tai workshoppien alkua... Ja samanlailla ne asiat kyllä tarttu päähän silloin aamusellakin :)
"Ja siitäkin syystä, pysytään erossa huumeista, viinasta ja uudemmasta jazzista"
Epämuusikko
30.06.2009 06:05:35
Aivan liian vahan. Nyt on semmoinen kutina etta pitaa saada asioita tehtya.
"BMMMBMMMBMMMMMMMM". Kesy animaali #1
Rumpukapulat
30.06.2009 16:12:49
 
 
OPJ1974:
 
Nyt kun on päässyt soittelemaan illalla (joka ilta pari tuntia) niin huomaa, miten erilaista aamu-ja iltatreenaaminen on. Minusta aamulla treenaaminen on jotenkin kehittävämpää ja hauskempaa. Siinä kroppa herää mukavasti. Voi jopa tehdä niin, että käy ensin pienellä lenkillä ennen aamutreenien vetoa, niin johan lähtee.
 
Illalla puolestaan on sen verran väsynyt, että soitto on rennompaa :)

 
Tätä mie hainkin, eli eroa on. Vähän veikkasinkin et aamulla omaksuu asioita nopeammin, koska lähtee ns. verekseltään ja pää tyhjänä veivaamaan. Illalla tosiaan on päivän actionit takana ja paljon ajatuksia mielessä, häiritseekö sit treenaamisen omaksumista? Vois toisaalta kokeilla molempia ja kahtoa et kumpi itelle toimii paremmin.
OPJ1974
30.06.2009 17:27:21
 
 
Rumpukapulat: Tätä mie hainkin, eli eroa on. Vähän veikkasinkin et aamulla omaksuu asioita nopeammin, koska lähtee ns. verekseltään ja pää tyhjänä veivaamaan. Illalla tosiaan on päivän actionit takana ja paljon ajatuksia mielessä, häiritseekö sit treenaamisen omaksumista? Vois toisaalta kokeilla molempia ja kahtoa et kumpi itelle toimii paremmin.
 
Molemmat toimii, itse olen lähtenyt siitä, että aamulla tekniikkaa ja rudimentteja, ja illalla sitten biisejä ja levyjen tai biisien mukana soittamista (lämmittelyjä lukuun ottamatta).
Muusikolla on kolme olotilaa: Känni, krapula ja outo olo.
Jetu
20.07.2009 12:22:40
kyllä sitä vähintään 1-2 kertaa viikossa tulee treenattua mut ennen kyllä tuli enemmän. jäänyt vähemmäksi soittaminen nyt viime aikoina
K.Suninen
21.07.2009 12:52:15 (muokattu 21.07.2009 12:55:04)
Deino: Minulla taas menee päinvastoin. Jos joku katsoo/rec-valo palaa jne. menee aivan vituiksi.
 
Meikä treenaa nykyään lähes pelkästään nauhottamalla. Rumpukirjoihin en oo yli kahteen vuoteen koskenutkaan, mitä nyt koulussa pakko jotain suorittaa. Paras ystävä on tässä ollu jo puolentoista vuoden ajan macbook pro ja garageband. Sisäsellä mikillä saa hyvää semmosta MD-laatua(esmes youtubessa se meikän armeija-soolo-video on nauhotettu pelkästään koneen sisäsellä mikillä) ja ohjelman looppivarasto on hillittömän iso ja autenttinen. Tähän vielä keikkapianolla kyhätyt miditaustat niin a vot. Näiden parin laitteen kanssa puuhastelu on paitsi kehittäny soiton laatua, myös mahdollistanu kaikkien musiikillisten ideoiden kokeilun.
Yleensä luon loopeilla tai ite soittamalla ensin "nauhoitustilanteen" eli biisin. Sitten tavoitteena on soittaa rumparaita livenä, ei ykkösellä, mutta yhdellä otolla kuiteskin sisään.
Tässä vielä pari esimerkkiä:
Tän ekan tausta on rakennettu garagebandi loopeista ja rummut lyöty sisään yhdellä ehjällä otolla armeijassa ollessani.
http://www.2shared.com/file/6780801/1c59104a/Lammas_1.html
 
Tän tokan taustan mä oon "säveltänyt" ja soittanut midikiipparilla sisään. Myllytyshajottelua, meni pirun monta ottoa, ennenkuin tuli edes vähän kelvollinen suoritus joskus viime jouluna..
http://www.2shared.com/file/6780822/b7662372/Caffeine_shed.html
 
EDIT: toi lataussivu on ihan epäselvä, mutt sen pystyy lataan sieltä alalaidasta "click here"
Molemmat rumpuraidat on nauhotettu macbookpron sisäsellä mikillä siis siitä setin ihan vierestä.
niinku mikä se fyysinen gebardeeri siinä oli, ett keinut sä sisään vai et?
Cimble
27.07.2009 08:33:04
Hui hittolainen, oon käyny yhteensä kahdesti, kahtena perättäisenä viikkona paukkomassa yksin ilman bändiä hiet irti. Nyt pitää vähän stopata, ettei tule ylikunto... ;)
 
No ei vain, helvetin kiva pitkästä aikaa testiä pelkästään omia juttuja ja tunnustella miten pahasti sitä onkin rapistunut, kun on uusia lelujakin setissä. Ja saattaa koko bändin treenejäkin jäädä sopivasti kesäaikaan väliin, niin mielihyvin käyn aina yksinkin vähän kuntoa kohottamassa. Kun on mahiksia paukutella yksin, niin saa varmuutta ja laajuutta soitannollisiin ratkaisuihin. Ei bänditreeneissä kerkee juuri yhtään kokeilemaan. Keikkaa tulee tehtyä nykyään hyvin maltillisesti, joten lienen taas syyskuussa paremmassa iskussa kuin vaikkapa viime keikalla kesäkuussa. Tosin syyskuussa tiedossa olevalla keikalla juotetaan ilmaiset juomat bändille keikkaliksan lisäksi, joten saapa olla tarkkana jos meinaa iskussa pysyä... :)
"Minä olen jezmi. Me jezmit olemme varsin sinklanoitua kansaa." -Tulinpahan ohimennen kommentoineeksi kerran 90-luvulla eräässä treenikellarissa, jossa oli ns. jamit hyvässä vauhdissa.
Khimil
06.08.2009 15:39:49 (muokattu 06.08.2009 15:41:52)
 
 
Rumpujen soiton aloitin n. 15 vuotta sitten, kävin tunneillakin ja kaikkea. Sitten ei enää oikein rudimenttien hinkkaaminen kiinnostanut ja keskittyminen yhteen asiaan kävi liian vaikeaksi. Oikeastaan viimeisen puolen vuoden sisällä rummut on kiinnostanut yhden bändiprojektin takia niin paljon, että tein päätöksen treenata nimenomaan tekniikkaa, rudimenttejä ja sen sellaista. Nimenomaan bänditreeneissä vituttaa, kun jo pienellä treenillä vois parantaa omaa soittoa huomattavasti. Että jos sitä alkaisi taas enemmän rumpaliksi satunnaisen mäiskimisen sijaan.
Do that twice and you'll be banned from driving!
Bobana
07.08.2009 00:02:28
Tällä hetkellä tulee reenattua n. 5 krt viikossa sisältäen reenit eli vapaa on myös yhtä tärkeä kuin reeni jotta kuuppa pysyy mukana. Kerralaan reenit kestää n. 1-2h. Enempi on haaskausta. On tullut todettua kun aikanaan reenasin 5-6 krt/vko ja aina vähintään 4h kerralla. Ei ollut hyötyä.
 
On helpottanut paljon kun on oma treenis ja vielä omalla tontilla.
Illalla hilpeenä kaljaa ja aamulla kalpeena hiljaa.
Aegis
07.08.2009 02:28:19
Nyt kun ollaan kaverin kanssa ruvettu pitämään yhteisiä tekniikkatreenejä niin on saatu tällä viikolla joka päivä pari tuntia raakaa treeniä kasaan. Ja heti näkyy soitossa, pitkään aikaan paras soittofiilis päällä. Kun viimeinkin saisi vaan pidettyä tällaisen neljä kertaa viikossa -tahdin päällä ilman katkoksia niin saisi nauttia tästä olotilasta pitempäänkin.
Tame wolves are nothing but dogs.
Anazi
14.09.2009 15:26:35
Lähemmäs joka päivä. Bänditreeneissä soitan kahtena päivänä viikossa, molempina n. 2-3h, sitten kotona lähes joka päivä n.1h. Yleensä himassa reenaillessa vapaampaa soittelua, aika harvoin enää tulee mitään tekniikkaharjotuksii tehtyy, tosin aika paljon musan päälle soitan mikä on kehittävää..
Epämuusikko
14.09.2009 16:22:23
Tänään alkoi aamu hyvin: 3 tuntia meni että hujahti.
"Greetings from Niger". Kesy animaali #1
CazyDrummeR245
07.11.2009 15:29:09
enne tunti päiväs, joskus kakski, mut ny on vaan vähä motivaatio alhaal ku potkittii omast bändist "vähäiesn harjottelun" takia
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)