Aihe: Virus TI vs. NordWave vs. X-Station/Blofeld
1
sakrra
26.06.2009 00:40:17 (muokattu 26.06.2009 00:43:17)
Halleluujaa! Meikäläisen ensimmäinen kirjoitus tänne palstalle.
 
Elikäs, ongelma sellainen, että pitäis syntikka hankkia, mutta aivot menee solmuun niitä miettiessä. Hakusessa olis aika jokapaikan höylä eli sellainen millä sointuu niin elektroninen musa kuin hevahtavampikin. Musiikkimaku vetää enempi heviin, mutta on sitä syntsamusaakin tullut kuunneltua pikkupoikana, joten veri vetää sinnekin päin. Ja softasynien ohjaus pitäis kanssa onnistua helpolla ja nätisti.
 
Otsikossa jo vaihtoehtoja luettelin, eli tässä vielä lista:
 
-Novation X-Station + Waldorf Blofeld
+ Kaks synaa halvemmalla kuin muut vaihtoehdot.
+ Hyvä midikeyboard (+ audiointerface..)
+ Nykyään Blofeldissakin on sample-ominaisuus
- En ole missään päässyt testaamaan.
- Laatu on kysymysmerkki
 
- Access Virus TI
+ Kehutaan ympäri nettiä
+ Hyvä midikeyboard ja vst softa mukana
+ Audio-interface
- Kallis
- En ole tätäkään testaillut
 
- Clavia NordWave
+ Sample-synteesiä
+ Olen testannut ja tykkäsin tosi paljon
+ Tosi hyvä soundi
- toimiiko hyvin midikeyboardina? Ei sitä varten ainakaan suunniteltu
- Ei yhtä monipuolinen kuin edellä mainitut (mm. vain kaksi oskillaattoria..)
- Hinta
 
Tällasia mietteitä on nämä kolme(tai neljä) herättänyt. Kertokaas nyt viisaammat ja kokeneemmat omia mielipiteitänne. Olen suht alottelija, mutta softasynia on tullut käytettyä jonkun verran. Riittääkö esim. tuo X-Station+Blofeld yhdistelmä ihan kaikkeen vai alanko kaivata jotain mitä noissa muissa on? Onhan tuo yhdistelmä täysin eri hintaluokassa kuin Virus ja Wave, mutta onko ne kalliimmat nyt välttämättä niin paljon parempia?
maza
26.06.2009 00:45:29
 
 
En noista muista härveleistä tiedä, mutta Nord Waven omistan, joten siitä pari kommenttia. Wavessa saa layeroitua kaksi soundia päällekkäin, jolloin oskuja, filsoja ja mitä tahansa muutakin (efektejä lukuunottamatta) on käytössä tuplamäärä. Lisäksi tuo samplejen mankelointi tuo hemmetisti lisää mahdollisuuksia (se tosin vissiin on Blofeldissäkin nykyisin) omien soundien tekoon.
 
Noi ei kyllä mitkään ole mitään yleiskoneita vaan aika pitkälti virtuaalianalogimaailmaan painottuvia laitteita. Urkua, pianoa ja muuta vastaavaa noista on turha kuvitella saavansa kuin korkeintaan auttavasti. Sähköisiä kosketinsoundeja toki irtoaa kaikista mukavasti.
tarmo
26.06.2009 01:03:35 (muokattu 26.06.2009 01:04:01)
sakrra: Joo, no en sellaista yleiskonetta tarkoittanut :) Mutta syntikkamaailmassa monipuolista vehjettä. Tollanen sähköpiano-privia kotoa jo löytyy, jossa normisoittimet eli pianot, urut, kitarat sun muut oboet ja saksofonit on olemassa.
 
Midikiippari toimii softasynissa hienosti... eikä maksa paljoa. Virus TI:t siihen TI snow modulista. Mulla on myynnissä ja halvalla lähtee.
 
Synat on joko noita "ihankaikkea fonista padeihin" tai sitten va-synia. Välimaastoon vois sijoittaa nordit, etenkin waven, mutta painotus on vahvasti muualla, kuin jokapaikanhöyläämisellä. Samplet on lähinnä sitä varten, että niistä saa jotakin muuta, mihin on yleisesti totuttu - lähinnä ihan muita "soundeja".
Ihan sama.
JPQ
26.06.2009 01:54:18 (muokattu 26.06.2009 02:06:42)
 
 
No novationin laatu yhden laitteen pohjalta ei vakuuta tosi p*sk* liukusäätimen nupin varsi. pikkutönöisy katkaisi (huoletettu kylläkin nätisti omaan piikkini ettei sinänsä kamalin ongelma kun huoltoa löytyy) ja sitä paitsi ainoa studiokäyttöön näkemäni laite jossa näkyy laitteen piirilevy liuista sanoisin. näyttää aika pölyyntyvältä tuo tuon rakenne. itsellä siis novation ksr ja minusta kaikkia muita näistä voi suositella. itseä kärventää nord waven hinta olisi edes 500e halvempi. noh aika paljon samaa saa waldorf blodfeld keyboardilla mutta ei ulkoasua ja tiettyä sointisävyä joka ehkä mieluisampi demojen pohjalta.
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
sakrra
26.06.2009 02:14:56 (muokattu 26.06.2009 02:17:03)
Joo, no onhan ne Novationit varmaan laadultaan huonompia, mutta jos X-Stationin 49 koskettimella saa 350 euroon ja Nordwave maksaa semmoset 2000 euroa. Eli, laadusta pitää maksaa. Tosin, onko se noin paljon laadukkaampi/parempi kuin X-Station. En usko. Tykkäsin kylläkin siitä, kun testailin F-Musiikissa.
JPQ
26.06.2009 02:22:51
 
 
sakrra: Joo, no onhan ne Novationit varmaan laadultaan huonompia, mutta jos X-Stationin 49 koskettimella saa 350 euroon ja Nordwave maksaa semmoset 2000 euroa. Eli, laadusta pitää maksaa. Tosin, onko se noin paljon laadukkaampi/parempi kuin X-Station. En usko. Tykkäsin kylläkin siitä, kun testailin F-Musiikissa.
 
sanoisin laatuero ehkä 25prosenttia pienempi kuin hintaero mutulla tosin arvioin vain luonnossa äkkiä näkemäni nordlead 2 tai 2x mallin pohjalta. ja ero on siis mekaaninen soundeja en arvioi tässä koska se makuasia se sama että mistä soundi on jos tykkää siitä.
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Leikari
26.06.2009 08:19:01 (muokattu 26.06.2009 08:29:07)
sakrra: Musiikkimaku vetää enempi heviin, mutta on sitä syntsamusaakin tullut kuunneltua pikkupoikana, joten veri vetää sinnekin päin. Ja softasynien ohjaus pitäis kanssa onnistua helpolla ja nätisti.

 
Käytännön kokemusta näistä ei ole, mutta voisinpa tässä tapauksessa suositella Novation+Waldorf -yhdistelmää.
+ aloittelijalle edullinen
+ softasynien ohjaukseen pätevä
+ kahden syntikan soundimaailman monipuolisuus
(-) Blofeldin karsittu käyttöliittymä - jonka käytännössä voinee paikata Novationin säätimillä
 
teknisestä laadusta ei uskalla sanoa mitään varmaa - Blofeldissähän on karsittu käyttöliittymä, mikä vähentää sekä valmistuskustannuksia että rikkoutuvien osien määrää - Novation on kuitenkin vakiintunut merkki ja sikäli asiallinen. Hintaansa nähden tämän paketin hankkimisella ei mene metsään. Kuinka hyvin sitten löytyy valmiita soundeja hevitarpeisiin en osaa sanoa - säätämällähän kyllä nykyvehkeillä saa.
 
Virus ja Nord ovat sinällään myös hintansa väärtejä - enemmän studio-pro ja keikkamuusikoille tehtyjä, mikä sitten näkyy laadun ohella hinnassakin.
 
Viruksen etuja ovat runsas soundivalikoima, hyväsoundisuus, monipuolisuus ja oman laitteen käyttöliittymä (en tiedä, että kuinka helposti säätimet saa ohjaamaan softasynia eli voiko asettaa kontrolloimaan haluttuja parametrejä softassa). Jos on varaa tähän ja siihen perehtyy muutenkin kuin presettejä soittelemalla niin sen kanssa kyllä pärjää pitkään (yli 10 v.) ellei ryhdy muotivirtausten perässä juoksemaan. Tämäkin siis asiallinen hankinta jos rahkeet riittävät.
 
Nordin syniin en ole koskaan innostunut - soundiominaisuudet eivät minuun ole purreet ja tietty "alispeksaus" on vähän turhaankin asennoitumistani rajoittanut. NOrdeja on kyllä näkynyt niin hevi- kuin konemusakattauksissa. Bändin kanssa ja studiossa varmasti hyviä, mutta kotistudiomuusikolle ainoana laitteena karuja.
 
- -
 
Olennaista VA-syntikoiden kanssa on opetella niiden sielunelämä so. miten se soundi syntyy ja miten sitä pystyy itse hallitusti muuttamaan ja tekemään omia. Mahdollisuudet eivät hetikään tule vastaan vaan ennemminkin oma soundimielikuvitus ja soundiohjelmoijan taidon.
 
Ensi innostuksen jälkeen siis manuali käteen ja:
- käännä kaikki efektit yms. masterhärpäkkeet pois päältä
- ota joku soundi, jota ryhdyt analysoimaan - sulje kukin oskillaattori vuorollaan pois tai jätä vain yksi soimaan - tutki manualin kanssa vuoroperään oskillaattorin säätöjä, filtterien säätöjä, modulointimahdollisuuksia, modulointilähteiden säätöjä etc.. miten mikäkin soundiin vaikuttaa - korva oppii vähitellen (...ja ainakin minulle muodostuu moni?ulotteisen kuvan tapainen ymmärrys soundin rakenteesta)
- kun perusasiat alkavat olla ymmärryksessä niin sitten voi ryhtyä perehtymään monipuolisempiin "kuorrutus" ominaisuuksiin sekä soundien kerrostamisen että efektien osalta
 
Preset-soundit on yleensä tehty herättämään huomiota kaupassa kokeiltaessa/demoissa - ne voivat olla liian monimutkaisia ja kuorrutettuja mihinkään oikeaan musisointiin ja loistavat parhaiten yksinään.
 
Useimmiten hyvä soundi _kuullostaa_ yksinkertaiselta - vaikka siihen olisi rakennettu kaikenlaisia pikkujippoja (eikä siis välttämättä ole yksinkertainen), jotka tekevät soundille luonteen - mutta ei liian isoa ja päällenäkyvää. Lopulta kuitenkin arvioidaan koko biisin soivaa lopputulosta, jossa esim. konemusiikissa vuorotellaan ja kerrostetaan soundeja musikaalisesti. Soundi ei ole biisi, vaikka tehosteena tai muuten erityistilanteissa voikin sopia jokin massiivisen ja monimutkaisen mallinäyte....
 
Bändisoitossa syntikalla on rajattu paikkansa ja soundissa tarvitaan ennemminkin kuhunkin paikkaan ja soundityyliin kuuluvaa "tehokkuutta" kuin loistoa.
 
- -
 
ainiin...
 
synteesin saloihin voit perehtyä
 
www.soundonsound.com - - laita etusivun yläkentän hakuun "synth secrets" - - - sieltä voi omaan laitteeseen perehtymisen jälkeen opetella niin perusjuttuja kuin spesiaalimpiakin temppuja.
sakrra
26.06.2009 09:42:37
Kiitoksia hyvistä vastauksista.
 
Joo, tosiaan luulen, että päädyn tuohon X-Station/Blofeld -ratkaisuun, juuri hinnan takia ja on sit kaks syntikkaa, jotka ilmeisesti on vähän eri tyyppiset. Näin netissä kehutaan. Virus tosiaan on sen verran kallis eikä tuo minulle varmaan mitään enempää kuin toi yhdistelmä. Kotona on kuitenkin tarkoitus harrastusmielessä soitella. Ja Nordwave tosiaan ainoana syntikkana tuntuu liian rajoitetulta. Siihen ehkä ihastuin vain senkin takia, kun olen ainoastaan sitä päässyt testailemaan. Tuntuu, että syntikkavalikoima on aika rajattu suomalaisissa soitinkaupoissa. Ainakin Turussa. Rolandeja löytyy ja Yamahoja joka paikasta, Clavioita harvemmassa, mutta muut loistaa poissaolollaan. Youtubesta olen katsellu soundidemoja noista laitteista...
xulu
26.06.2009 09:44:52
 
 
Blofeldista sen verran että jos meinaat livenä vetää niin en suosittele. Käyttis alkaa nykyyän olemaan jokseenkin stabiili mutta en kyllä lavalle uskaltaisi ottaa ja toinen on audio outputtien sijaitseminen suoraan piirilevyssä (vähän kun pahasti vilkaisee niin voi ola aika kallis reissu). Käyttöliittymä on suht nopea kun siihen tottuu jos se ei bugailisi hektisessä menossa.
the purity of German electronic music
muLperi
26.06.2009 10:42:28
X-Stationista omia kokemuksia:
 
+ LAADUKAS koskettimisto
+ Ihan huippu yhdistelmä läppäri ja x-station kun on itessään audio interface ja usb-powered niin ilman piuhoja pääsee matkalla vääntään tosi kätevästi biisejä ja Novationin omilla ASIO ajureilla saa latenssit tosi pieniks. En koskaan tuu hylkäämään tuota yhdistelmää!
+ Kyllä siitä X-Stationistakin vaan irtoaa aika rapeita saundeja itestäänkin.
Bronks
26.06.2009 10:47:07
 
 
muLperi: En koskaan tuu hylkäämään tuota yhdistelmää!
 
Oho! Opeta mulle toi asenne.
Don't take me serious, I'm just playing.
Leikari
26.06.2009 11:11:27 (muokattu 26.06.2009 11:12:15)
xulu: ...toinen on audio outputtien sijaitseminen suoraan piirilevyssä (vähän kun pahasti vilkaisee niin voi ola aika kallis reissu).
 
tuo on nykyään valitettavan yleinen "ominaisuus" kalliimmissakin laitteissa, mihin on syytä varautua hoitamalla piuhoihin vedonpoisto eli: johtoon tehdään solmu (ei liian tiukkaa johdon säästämiseksi) tai muu kiinnitys esim. telineen jalan ympärille. Jos piuha tarttuu esim. ohikulkijan jalkaan/matkaan niin veto kohdistuu telineeseen ja instrumentin liitäntä ja piirilevy säilyvät ehjinä. Tuo kannattaa tehdä kotiasennuksessakin siivoilujen yhteydessä yms. mahdollisten hässäköiden välttämiseksi. Myöskään ei pidä laittaa piuhoja "vetoon" so. tarpeeksi pitkät piuhat ettei tule vääntöjä. Kannattaa myös harkita kulmaplugia, sillä painavat pitkät plugit/johdot voivat aiheuttaa vääntöä piirilevyyn, jonka rikkoutuminen voi käytännössä merkitä koko laitteen hylkäämistä kun korjaus olisi kallista.
Mr. Crowley
26.06.2009 14:07:29
X-station 61:stä olen käyttänyt keikoilla yläkiipparina. Olen ottanut siitä lead-soundeja sekä ohjannut sillä urkumodulia (VK8). Minusta siinä on oikein hyvät koskettimet ja klassikkohevin soittoon siitä saa keikkakelpoisia leadeja. En tosin ole mikään analogisynaekspertti, joten en siitä puolesta voi paljon puhua. Tatsista olen tykännyt.
se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys
JPQ
26.06.2009 14:52:44
 
 
Mr. Crowley: X-station 61:stä olen käyttänyt keikoilla yläkiipparina. Olen ottanut siitä lead-soundeja sekä ohjannut sillä urkumodulia (VK8). Minusta siinä on oikein hyvät koskettimet ja klassikkohevin soittoon siitä saa keikkakelpoisia leadeja. En tosin ole mikään analogisynaekspertti, joten en siitä puolesta voi paljon puhua. Tatsista olen tykännyt.
 
noh analogisynat on laaja juttu ja eräille jotka aloitti analoogien aikaan on novationit kelvanneet osin sanoisin itsekin että bassoihin sopii ja tietyt leadit onnistunee myös. mutta padeihin en ole saanut yhtään joka erityisesti olisi mieleen muistelen.
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)