Aihe: jaksaako kukaan suomentaa?
1
Janne1Vee
01.08.2008 14:14:13
pahoittelen voi olla kirjoitusvirheitä ku kopioin suoraa pdf-tiedostosta
 
Before we explore the possibilities of using different scales and phrases from them in bass lines, it is necessary to. know what the chordal notes (the lst, 3rd and 5'th) of the TONIC I chord, either become or need to be resolved to when played over the SUBDOMINANT IV and DOMINANT V chords
 
The 'family'of chords for the key of G (G, C & D) are shown below, together. with the"
spelling of the notes( referret to their parent scales).
 
These resolutions are demonstrated in song form over a 12 bar blues in the key of G, with an early change in the second bar., For example, the first two lines in the lyrics explains that the 1st or tonic (G) note becomes a 5th when played over the subdominant Iv (c) chord.
 
This principle of resolutions becomes quite important in playing bass lines through progressions
with a lot of chords. To create bass lines without always playing the tonic at
each chord change requires an understanding of resolutions. Moving from one "chordal note to the next nearest on chord changes can create ascending or descending lines trough a progression
 
eli en osaa selittää, ymmärrän jotenkin mutta jos joku kertois mitä täs yritetään sanoa (varmuuden vuoksi)
yeah right:)
gemisti
01.08.2008 18:14:19
Ennen kuin voimme tutkia mahdollisuuksia käyttää eri mittakaavoissa ja lauseita, ne basso riviä, se on tarpeen. Tiedän, mitä chordal toteaa (LST, 3 ja 5'th), TONIC I-sointu, joko tullut tai on ratkaistava, kun pelataan yli SUBDOMINANT IV ja hallitsevat V sointuja

"Family'of sointuja varten avain G (G, C & D) on esitetty alla, yhdessä. kanssa "
Sanassa muistiinpanoja (referret niiden emoyhtiön asteikot).

Nämä päätökset ovat osoittaneet, että laulun muodossa yli 12 bar blues-avain G, varhainen muutos toisen bar., Esimerkiksi kaksi ensimmäistä riviä, lyriikat selittää, että 1 tai tonic (G) todetaan, tulee 5th, kun pelataan yli subdominant IV (C) sointu.

Tämä periaate päätöslauselmia tulee melko tärkeä playing bass linjojen kautta progressions
kanssa paljon sointuja. Jos haluat luoda basso riviä ilman aina pelaa tonic -
kukin sointu muutos edellyttää ymmärrystä päätöslauselmia. Siirtyminen yhden "chordal huomautuksen seuraavaan lähimpään-sointu muutokset voivat luoda ylenevässä tai alenevassa riviä trough yksi etenemistä

 
internet on ihmemaa!
..ja öisin nukun.
Janne1Vee
01.08.2008 23:43:29
yeah right:)
Janne1Vee
02.08.2008 00:08:41
joo ymmärsinkö nyt. eli valitaan perusääni ja sitte vaan siirrytään tosiin asteikkoihin sen perusteella mitä äääniä on saatavana eli tossa tosiaan se G perusäänii ja c:N(kvintti) (G) ja D äänen "terska" (fis) niin tulee soitettua kaikki noi 1, IV, V asteet läpi nehän on duureja, ja huomasin että tossahan voi olla mikä järjestys vaan.. ?? voiko?
 
ymmärsinkö oikeen vaikka IV ,V ,I ?? tai sitte vaikka I, V, IV ?? entäs sitte ne mollit niistäkin voi vääntää samallalailla eli sointuasteet II, III, VII ??? voiko Duuri ja mollia yhdistää? esim I,VII,III??
yeah right:)
peteihis
06.08.2008 13:25:34 (muokattu 06.08.2008 13:35:58)
Joo, näyttäisi, että olet päässyt jäljille. ..Tai siis sointujen järjestyshän on soittimessa aina sama, mistä tahansa kohtaa tai mihin suuntaan sitten soitatkin ... mutta kappaleissa sointuja (tai asteita) voi tietenkin olla ihan siinä järjestyksessä kuin säveltäjä on ne katsonut hyväksi laittaa.
 
No siis jos nyt pidetään perussävellajina sitä duuria, niin VI astehan on rinnakkaisen mollisävellajon perussointu.... Mä en kyllä ole koskaan ajatellut, että merkitäänkö A-mollia sitten ykkösellä vai kuutosella, mutta se on soittamisen kannalta ihan sama, koska toden totta, se täsmälleen sama otelauta-asetelma C-F-G = I-IV-V toimii myös mollista Am-Dm-Em...
 
voiko Duuri ja mollia yhdistää? esim I,VII,III
 
No aikas monessa kappaleessa käydään sujuvasti läpi kaikki sävellajin soinnut (elikkäs asteet) .. joissakin jopa jotain varsinaiseen sävellajiin kuulumatontakin.
 
Esim BonJovin Runawayssa soitetaan muistaakseni kaikki asteet .. ja olikohan sen sävellajikin peräti C-duuri. Luonnollisesta duuriasteikosta soinnutus poikkeaa siinä senverran että:
 
1) VII asteen tilalla käytetään V-asteen 7-soitua (Bdim --> G7)
2) VI asteen Am tilalla siinä käyetään A7-sointua
 
Varsinkin eka noista on melkein pakollinen vakio -- "jostain syystä" kukaan ei halua kuunnella vähennettyä mollisointua yksistään. Tuolla jälkimmäisellä taas tempulla saadaan kokonaisuus jotenkin vähemmän murheellisen oloiseksi, mikä ainakin rokkisoinnutuksissa on melko vakiokauraa sekin.
 
Ja aika usein noiden lisä-äänten / käännösten yms. soittaminen onkin basistin tehtävä..
 
Että sellasta -- toivottavasti ei sekoittanut ;)
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)