Aihe: Fender putkivahvistimet (V3 putket)
1
Stone
11.06.2008 18:23:02 (muokattu 11.06.2008 18:24:47)
 
 
Miten paljon käytänössä (tässä tapauksessa kotisoitossa) V3 kohdan eri valmistajien V3 putken vaihto vaikuttaa lopputulokseen? Lähinnä puhun 12AX7 (ecc83) tyyppisistä putkistta tässä tapauksessa. Onko esim. "matchattu" 12Ax7 liian hienosäätöistä...tarkoitan peräti jo turhamaista vaihtaa normaalin 12Ax7 tilalle? Ihan vapaata kommenttia puolesta tai vastaan.
 
Ihan toinen juttu sitten. Onko kukaan laittanut Fenderiin, jossa etuasteputket ovat V1-V3:een kaikki Tungsoliksi (suosittu"hi-gain putki") ja millaisin tuloksin? Tällähetkellä itselläni V1 Tungsol 12Ax7 ja V2 sekä V3 JJ ecc83s. Ihan perus toimiva bluesrock roso. Ajattelin vaan meneekö gaini "pitkäksi", jos kaikki tungsoleja?
"Musiikissa ei ole kyse varman päälle soittamisesta. Tämä musiikki on kaunista mokailua."
Artist
11.06.2008 19:09:44 (muokattu 11.06.2008 19:10:55)
Yleensähän signaalitien ekaa etuasteputkea (V1) pidetään sellaisena, jolla on eniten vaikutusta. Asiasta on kuitenkin poikkeaviakin mielipiteitä, muistaakseni mm. Tommy Folkesson on väittänyt viimeisen etuasteputken vaikuttavan paljonkin. Kai tuo on kuulijan korvissa sitten?
 
(pääte)Putkiparit (tai nelikot yms.) voivat olla sovitettuja, siis matchattyjä. :) Yksi putki ei voi olla yksinään matchatty, ainakaan meikäläisen logiikalla.
"I'm hypocrite, I dish it out but I can't take it I know you think it's wrong and maybe you're right but this is my song"
RKoo
11.06.2008 19:24:12
Käsittääkseni tuo Tung-Sol ei ole varsinaisesti HighGain - putki, siis verrattuna NOS-putkiin, mitä ainakin itse mieluusti pidän hyvän putken mittarina. Ennenmuinoin 12AX7 - putkien gain oli tosi korkea kaikissa putkissa. Nykyiset suositut putket, kuten esimerkiksi JJt ovat gainiltaan noin 80-90% siitä gainista mitä NOS-putket yleisesti olivat.
 
Eli kokeile toki korkeagainisia putkia kaikkiin rakoihin - sellaisilla putkilla vahvistimet ovat silloin muinoin toimineet, ja hyvälltähän nuo 60-luvun levyjen kitarasoundit kuulostavat edelleen..
 
Epäilen tosin, että V1 - paikan jälkeen putkella ei ole enää niin väliä. Itse en ole ainakaan huomannut eroa muihin kuin V1:seen putkea vaihtaessa. Poikkeuksena vahvistin jossa vaiheenkääntö toimii 12AX7lla, siinä huomasin selkeän eron vaihtaessani JJn Tungsoliin vaiheputkeksi.
 
Putkista vielä - Tung-Sol on miellyttänyt BF-fender-tyyppisessä vahvistimessa eniten. Oikeastaan se oli ensimmäinen putki jota ensimmäistä kertaa kokeillessa huomasin soundin selkeästi parantuvan. JJtä en enää mielelläni käytä - vähän tukkoisen kuuloisia mielestäni, ja säröytyvät rumasti verrattuna TungSoliin.
ReBeat
11.06.2008 19:26:22
 
 
Onko esim. "matchattu" 12Ax7 liian hienosäätöistä...
 
Tarkoititko ehkä balansoitua? En ole testannut sellaisia. Mun mielestä hyvä soundi koostuu monesti vioista ja vääristymistä, jolloin balansoidulle putkelle ole välttämättä teoreettistakaan tarvetta etuastepuolen putkissa. Vaiheenkääntäjäksi tuollainen voisi olla ehkä loogisemmin perusteltavissa. Toki miksei tuollainen voisi toimia sattumalta erinomaisen hienosti etuasteessakin tai antaa vaikkapa efektilenkin driverina juuri sen viimeisen kermaisuuden soundiin. Tuuripeliä.
duc
11.06.2008 19:33:06 (muokattu 11.06.2008 19:44:54)
Jotenkin tuntuu että tällä tarkoitetaan V3:lla nimenomaan tuota vaiheenkääntöä. Kaikissa vahvistimissa se ei kyllä vaiheenkääntö ole, lähinnä juuri niissä joissa on kolme etuputkea.
 
Ja ja... Blues Juniorissa ei mielestäni toiminut kovinkaan hyvin Tung Sol tuolla viimeisessä reiässä. Luultavasti vahivstin on suunniteltu nykyään valmistettavien etuasteputkien mukaan, ja nämä normaalia tehokkaammat Tung Solit ovat vähän liian tehokkaita jos niitä joka ainoaan aukkoon alkaa tunkemaann
 
Kannattaa muuten tällaista Groove Tubesin 5751-M -putkea testata joko ekassa tai viimeisessä paikassa:
http://www.uraltone.com/kauppa/product_info.php?products_id=2405
 
Itellä ainakin tuntui puhtaat ja pikkurosot paranevan sekä Bugerassa että Blues Juniorissa kun tuon pistin ekaan kantaan.
LaXu
11.06.2008 20:07:52
Jotkut vahvarinvääntäjät ovat sanoneet, ettei noihin matchattuihin vaiheenkääntöputkiin kannata heittää rahaa, koska muu osa piiristä ei ole matchattu joten kaikki erot johtuvat siitä, että matchatun putken puoliskot sattuivat sopimaan hyvin piirin kanssa, eikä siitä että putki on matchattu.
Stone
11.06.2008 21:29:57
 
 
Niiden kahden yleisimmän vaiheenkääntäjän joita käytetään oikeastaan aina kitaravavistimissa balanssi riippuu piirin passiivisista komponenteista, joten ei todellakaan kannata rahojaan tuhlata höpö höpö juttuihin.
 
Kiitos...vähän tuota tässä epäilinkin, että jenkki-pelle kauppiaat yrittävät taas kusettaa hienoilla mainospuheillaan :)
"Musiikissa ei ole kyse varman päälle soittamisesta. Tämä musiikki on kaunista mokailua."
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)