Aihe: Tanssibändin PA
1 2 3
Riksteri
01.04.2008 22:24:04
- Yamaha 01v96vII digitiski, salkussaan.
- 0x/1x/2x (tilanteen mukaan) RCF Art 705as subbaria (15" band pass, 36kg)
- 2x RCF Art 312a yläpäät (12" +torvi, 19kg)
- 2x FTB Jolly 8ba (8"+torvi)
- korvamonitoria (rummut, synat, basso)
 
On vedetty monilla muillakin (mikserivahvistin+erinäistä kaappia, aktiivijakari+vahvarit+yläpäät tahi yläpäät ja alapäät), mutta tuon setin hankinnan jälkeen on ollut sellainen olo, että ollaan oltu idiootteja, kun ei tätä aiemmin keksitty.
 
Eli tyytyväisyys on vahvasti läsnä.
 
- Roudattavuus. Kevyet, vähän tilaa vievät, mikserissä kaikki sisällä, eikö erikseen painoa lisäämässä ja tilaa viemässä)
- Selkeä erotteleva soundi ja subbareissa tukevaa potkua.
- Digimikserin tallennusominaisuudet nopeuttaa säätämisiä.
 
edit.
 
tuossa ehdittiinkin jo väliin lähes samalla satsilla.
Toi on ehkä ainut, että 312:n tilalla toimis hyvin nuo pienemmät ja kevyemmät 310:t, joissa samat vahvarit ja äänenpaine arvot. Taajuusvastekin lähes sama.

 
Ai että tyytyväisyys on vahvasti läsnä? Ootko kysynyt vaimoltasi?
pekkajau
01.04.2008 23:08:14
Kaikki käy kunhan ei ole kai-kai-kai-kai-kai-kaikua liikaa!
Minä olen "hauska"!
leprechaun
02.04.2008 03:44:20
 
 
Tääl on niin hienoja pelejä... mutta meillä Behringer PMP5000 (2x430W jatkuvaa molemmat kanavat kuormitettuna), 2 kpl kolmitiekokoäänialuekaappeja, 103db/m/W (15", 8", pyöreä diskantti), räkkiin rakennettu 12" puolieksponenttisubbari jossa 200W vahvistin ruokkimassa ja tuosta PMP:stä saa subbarin ylärajan säädettyä n. 60Hz jossa kokoäänialueen kaappien toisto alkaa hieman vaimentua joten sillä suoristetaan viimeinen alapää joka etenkin laulussa tuo sitä jotain herkkää.
Räkissä myös 31-alueinen equ jolla ainoastaan poistetaan alle 25Hz taajuudet ettei korvalle kuulumattomat taajuudet vie tehoa. Joskus mukana toiset kaapit jos on oikein iso paikka eli neljällä silloin. Kaapit painavat 15kg/kpl ja mikserivahvistin 10kg joten selkä hyvässä kunnossa ja systeemin pystyttää hetkessä. Hesapavilla riitti hienosti 15-henkiselle bigbändille ja pienemmille vaikka oli kontrakin mukana soitoissa, samoin Tulisuudelmassa jonka kutsumanimi on kuulemma tussu. Tiedä sitten mistä sekin on tullut... en millään meinaa keksiä.
 
Panorointia harrastetaan sen verran että soittimet tulevat karvan verran eri paikoista jolloin erottelu parempi kuulijoille, kuitenkin vain -1 ja +1 välillä nupin asteikolla. Myös sähkörummuissa ja uruissa karvan verran "stereota" ja sähkörummut usein neljästä kanavasta sisään kun rumpali on niin herkkä... no ei se ole mutta kuullostaa paremmalta kun saa säädettyä tarkemmin vehkeensä.
Paneroinnit hoidetaan keikkapalkkioilla myöhemmin mutta vain hyvätasoisissa ravintoloissa.
 
Ainoa huono puoli tuossa PMP:ssä on sen toistaminen 10Hz lähtien jolloin palaa turhaa tehoa. Noissa vehkeissä yleensä pitäisi alapään toiston olla rajoitettu johonkin 20-25Hz mutta kun ei niin ei.
 
Oliskohan noiden yhteiskustannus jotain pari tuhatta.
artope
02.04.2008 08:31:39
 
 
En mä näistä mitään ymmärrä, mutta joku sanoi että Dynacord on hyvä mikserivahvistin ja sitten mä ostin sen. Mistään muusta ei oo kokemusta.
 
Meillä on kanssa samanmerkkinen peli. Hyvin on toiminut. Kaappeina SR-Technologyn passiviset yläpäät ja yks aktiivisubbari ja muutama monitori. Suht pienet kamat mutta ihan kelpo vehkeet...
"On parempi vetää kunnolla kuusikkoon, kuin kainosti kohdalleen"
jjussila
02.04.2008 08:51:47
Kiitti näistä, mutta toivoisin myös negatiivista palautetta liittyen aktiivijärjestelmään, siis jos sellaista on. Moni vaihtanut passiiviosaston aktiiviin, mikä vaikutti eniten päätökseen?
..ei helev...olisko noin?.....
JK
02.04.2008 09:11:06 (muokattu 02.04.2008 09:13:47)
Kiitti näistä, mutta toivoisin myös negatiivista palautetta liittyen aktiivijärjestelmään, siis jos sellaista on. Moni vaihtanut passiiviosaston aktiiviin, mikä vaikutti eniten päätökseen?
 
Aktiiveissa on pääasiassa muovirungot, ja vaikka kuinka tekniikka kehittyy niin kyllä niihin sellanen pieni "purkkimaisuus" jää. Etenkin jos puhutaan noista pienimmistä 10/12" elementeillä olevista.
 
Tuo edellämainittu piuhoitus teettää enemmän töitä. Aktiiville pitää tosiaan vetää sekä virta että linja. Hiukan olen helpottanut omassa setissäni tätä hankkimalla jaetun sähköpiuhan, yhdestä pistokkeesta menee sähkö yläpäille ja subeille.
 
Itse aikanaan siirryttiin pöytä+päätteet+kaapit osastosta ensin HK Audion LUCAS-settiin, jossa on aktiivisub ja siinä myös päätteet yläpäille.
 
Lucasilta on tullut uutta sarjaa, jota kannataisi testata. Hyväsoundisia laitteita ja nykyään Neodyymielementit, joten painoa on saatu mukavasti pois.
 
Toistan itseäni, mutta mikserivahvistin + laadukkaat kokoaluekaapit kannattaa tsekata. Torillakin on ollut muutama ihan käypä setti myynnissä.
 
EDIT: Esimerkiksi tuosta setistä pelkällä pöydällä ja yläpäillä pärjää jo pitkälle.
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=227357
Maalla on mukavaa!
veeka
02.04.2008 09:20:18
Kannattaa nuo mikserivahvistin / passiivkaappisysteemitkin tsekata ennenkuin päätyy aktiivisettiä hankkimaan.
 
Hyvä valinta, ei tarvi kaksia piuhoja ja mikseri on kuitenkin inhimillisen kokoinen. Meillä oli vuodenvaihteessa PA:n hankinta ja useiden vaihtoehtojen jälkeen päädyimme tuollaiseen kattaukseen. Yamahan 16-kanavainen mikserivahvistin 2x500w päätteellä, Jammun 15" kokoäänialuekaapit ständien nokassa ja 500w 15" Jammun aktiivisubbari. Teho on riittänyt paikassa kuin paikassa ja saundi aina kohdallaan. Harvassa paikassa tarvii equun koskea, yleensä suorassa. Silläkin on luullakseni joku merkitys, että kaikki on samaa merkkiä, helpommin soi kamat yhteen, pääsee vähemmällä ruuvaamisella.
työtä työttömille, viinaa soittajille
leprechaun
02.04.2008 12:55:16
 
 
Kiitti näistä, mutta toivoisin myös negatiivista palautetta liittyen aktiivijärjestelmään, siis jos sellaista on. Moni vaihtanut passiiviosaston aktiiviin, mikä vaikutti eniten päätökseen?
 
Oon kokeillut käytännössä sekä mittaillut aktiivikaappeja ja aina törmännyt pariin seikkaan; painavat älyttömästi, vaativat useamman piuhan vedon kun tarvitsevat sähkötkin joka pömpeliin, kolmitieaktiiveja ei pahemmin ole ja alapää on aina muovisen pahvisen hirveä. Passiivikaapeilla jos ovat 8 ohmiset voi aina yhdellä piuhalla ketjuttaa toiset rinnalle.
15" bassolla ja diskantilla varustettu aktiivikaappi painaa 22-35kg ja ei halua enää kantaa ja nostaa tolpan nokkaan tuommoisia.
 
Monitorikaappeina pienemmät aktiivit ovat monasti hyvä ratkaisu, soundinhan ei tarvitse olla sama kun yleisölle ajettava. Hinnat ovat myös laskeneet ja 8" bassolla saa hyvää aktiivimonitorikaappia jo alle 150e.
 
Jos mikserivahvistin on toteutettu hakkurivirtalähteellä ei sillä ole painoa kun 10kg.
 
Offtopic taas mutta mainonnasta sen verran että nuo tehoilmoitukset on aika erikoiset. Katsoin justiinsa Dynacord 1000:nen taakse missä ilmoitetaan että ottaa tehoa verkosta maksimissaan 600W. Kaiutinlinjojen alla luki että tulee 500W kummastakin kanavasta. Jääkö siis 400W ylimääräistä sähköä käytettäväksi keikkapaikan lämmitykseen?
Behringerin PMP3000 ja 5000 malleissa mainostetaan 1200W tehoa. Virtalähde ottaa verkosta 900W. Ylimääräistä sähköä on siis käytettävissä vaikkapa valaistukseen 300W. Hmm. Todellisuudessa sieltä lähtee 2x430W molemmat kanavat kuormitettuna jatkuvaa. Perinteisellä tai rengassydänmuuntajalla tuokaan ei olisi mahdollista mutta hakkureissa on aika hyvä hyötysuhde.
Yamahan mikserivahvistimessa lukee sähkönotto 200W ja kuitenkin ilmoitetaan tehoksi 2x200W.
 
No tämä oli vaan tällaista saivartelua (ehkei sittenkään) mutta en pidä tuosta mainonnan oma-aloitteisesta vapaudesta ilmoitella mitä sattuu. Orkesterikäytössä olevista vahvistimista on oleellista tietää mitä lähtee jatkuvaa tehoa molemmat kanavat kuormitettuina.
ÄM
02.04.2008 18:54:52
 
 
Kiitti näistä, mutta toivoisin myös negatiivista palautetta liittyen aktiivijärjestelmään, siis jos sellaista on. Moni vaihtanut passiiviosaston aktiiviin, mikä vaikutti eniten päätökseen?
 
Roudaus painon alas saanti oli yks motiivi. Äänen laatu toinen, jonka ois saanut varmaan paranemaan monella muullakin ratkaisulla.
 
Aiemmin oli A&H Mixwizard 16:2 tiski, HK Audio Linear pro sarjan yläpäät 15"+torvi (á 26kg) ja subbarit á 2x15" (á57kg). Vahvistimina ylos Yamaha P5000 (18kg?), alas H7000 (n.30kg). 204kg siis vahvistimet ja kaapit, kun nykyään on 108kg.
 
Soundi on nykyään selvästi erottelevampi ja tanakampi.
 
Sähköjen veto aktiiveille ei ole haitannut, kun lavan reunoissa on kuitenkin jatkoja backlinelle. Sen sijaan, välillä miksaajan ollessa, kaukokaapelilla mentäessä, kulkee nyt kaikki kätevästi sitä pitkin, eikä kaappipiuhoja tarvitse vedellä erikseen. Tietty jos vahvarit on lavalla, mutta kun olivat räkissä mikserin ja prosessorien kanssa, joka olikin ylipäätään toimivin ratkaisu, kun piuhat sai pitää kytkettyinä, räkin laitteiden välillä.
 
Nyt on vaan piuhat mikseriltä subbareille /-rille sekä siitä ylös ja sitten vaan kaiuttimien töpselit seinään. Ja digin ansiosta käytössä on siis gatet, kompurat, viiveet ja 4 efektiprosessoria joka kanavalle.
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)