Aihe: kysymyksiä klassisen kepin näppäilytekniikasta..
1 2
Topah
05.02.2004 00:32:11 (muokattu 05.02.2004 00:32:33)
 
 
Pitkälläkin kynnellä voi saada aikaan erittäin pehmeän ja kauniin äänen, joten voisin murtaa kaikkea opetettua ja sanoa, että kynnen pituus ja sen tuottama ääni lähtee ihmisestä itsestään, ei kynnestä. Soittotekniikka välineistön mukaan, näin voisi sanoa.
 
Saa pitkilläkin kynsillä kauniin äänen juu. Käden/sormien kulma vaan on eri. Lisäksi vaikuttaa se kuinka syvältä näppää ja mikä on näppäyksen suunta. Ihan asiallista tekstiä sulta. :) !
Lausahdus, minkä opin Turun guruilta: Mitkään selitykset eivät kelpaa. Soitat juuri niin hyvin, kuin soitat juuri nyt. ÄLÄ SELITÄ, VAAN SOITA!!!
J.Ahonen
05.02.2004 13:09:17 (muokattu 05.02.2004 13:11:26)
Soita Beethovenin Moonlight sonataa se käy mukavasta näppäily harjoituksesta, alkuun pääsy ei ole vaikeaa, mutta myöhemmin homma käy hankalaksi sointukäden kannalta, ainakin minun kohdalla, soitan sitä Am ollista, se piano versio taitaa mennä dbm?
 
Miten muuten kappaleissa, joissa ei ole selkeää kuviota, sormia yleisesti pidetään? Esim turkkilainen marssi, osaan vetää sitä ainostaan peukalo/etusormi meiningillä, ja tässä tulee se kömpelyys ja vaivalloisuus, josta cong paasasi.
Garbo
05.02.2004 20:05:17
Jos jotain haluat näppäillä ennen opettajaa, niin Metallican Fade to Black ja One ovat ihan jees. Käytä näissä kappaleissa peukalo, etu-ja keskisormea. Siis niissä alkunäppäilyissä.
 
Kyllä nuo kuuluu soittaa ihan plektralla.
 
Nothing Else Matters on hyvä biisi näpääilyn treenaukseen.
Congi
05.02.2004 20:36:50
Topah:lle
 
Ai että tulee hyvää tekstiä. Tälläiset pitäis arkistoida ikuisesti FAQ:iksi
T.Congi
Shaft
05.02.2004 22:12:22
Eli tulishan aiheesta paljonkin juttua, mutta ehkä tämä tällä kertaa riittää.. Soittotaidon saavuttaminen on varmaan viimeisiä asioita maailmassa, minkä saavuttaa ilmaiseksi.
 
Olet kyllä ihan oikeassa tuon suhteen. Ehkä kirjoituksesi avaa joidenkin silmiä sen suhteen, ettei kaikki ole aina niin yksinkertaista, miltä se ehkä äkkiseltään näyttää. Tuon perään sanoisin, ettei kynnys soittamiseen saisi kuitenkaan nousta liian korkeaksi. Soittamisen tulisi olla hauskaa, eikä kaikilla ole muutenkaan aikaa ja mahdollisuuksia treenata tuntikausia jotakin pikkujuttuja. Mikään ei tule ilmaiseksi, mutta karhunpalveluksen voi tehdä myös asettamalla vaatimukset liian korkealle.
 
Jostakin syystä tästä itseopiskeluasiasta näyttää jatkuvasti syntyvän kiistoja. Mitä klasarijuttuihin tulee, olen kyllä pitkälti samaa mieltä opettajan tärkeydestä- ainakin jos tähtää korkealle. Muissa musiikkityyleissä asia on monipiippuisempi. Moni itseopiskelija on kehittänyt persoonallisen tyylin, joka olisi kovin "akateemisella" opiskelulla jäänyt ehkä syntymättä.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)