Aihe: Helppiä Korg Triton Classic 61 -käytöstä!!
1
Awa-fan
02.02.2008 15:15:36
Sain tänään siis nuo koskettimet, mutta en osaa käyttää niitä vielä oikein hyvin. Mistä vaihtuu soundit jne.. ainakin kosketusnäytöstä sain äsken vaihdettua. Mutta eniten apua kaipaisin noiden soundien vaihdossa..
Leikari
02.02.2008 17:07:41
tästä löytyy amerikansaitin perusopas:
 
http://www.korg.com/downloads/pdf/trnbasic.pdf
 
tuolla lisää matskua:
 
http://www.korg.com/service/support.asp?A_PROD_NO=TRITON
 
brittiläinen tukisivu (manuaaleja yms.)

http://www.korguksupport.co.uk/page.cfm?pageid=351#pagetop
 
- - -
 
ihmettelen taas kerran, että minne ne manualit hukataan & miksi ihmiset ei niitä vaadi mukaan käytettyjä ostaessaan
DJ Mambo
02.02.2008 17:32:29 (muokattu 02.02.2008 17:33:10)
Nihkeetä. Siinä paneelissa on nappi, jossa lukee "prog" (tai preset) , jota painamalla pääset selailemaan presettejä, eliks perusmuodossa olevia soundeja. Painat progia ja sen jälkeen esim. näytön oikealla puolella olevasta value -"pyörästä" pyörittelet myötä- tai vastapäivään. Siinä ne soundit sitten vilisee. Selailu onnistuu myös value - napeista. + -merkistä eteenpäin ja - -merkistä puolestaa taaksepäin.
 
Toinen nappi on muistaakseni "combi" (tai user...). Kun painat sitä, käyttöösi tulevat yhdistelmäsoundit ja omatekoiset soundit. Käytännössä ne on usein splittejä ja layereitä, joita on tehty käyttäen useampia preset -soundeje yhtäaikaa. Niitä soundeja voit selailla samalla tavalla, kuin presettejäkin.
 
Toivottavasti tää menee näin, en olekaan nähnyt tritonia läheltä varmaan viiteen vuoteen. :)
 
Ja hei, metsästä jostakin ja lue ne manuaalit, etsi suomennoksia, jos on hankalaa hahmottaa englanniksi. Korg on helppo syna oppia käyttämään, mutta manuaalista on silti apua.
Awa-fan
02.02.2008 21:12:24
+ -merkistä eteenpäin ja - -merkistä puolestaa taaksepäin.
 
Mulla on vaan - merkki. :o Miksiköhän ei +?
Ile-
02.02.2008 21:29:33
Siinä näytön vasemmalla puolella taitavat olla ylös ja alas nuolet jotka toimivat kuin + ja - .
Doh!
Awa-fan
02.02.2008 21:45:22
Aa, niinpä näkyy. Mutta jos joku vain jaksaisi kuunnella tätä biisiä edes hetken niin hyvä! Eli tää: http://www.youtube.com/watch?v=WmoYftoj2FE
Tuollaisia soundeja haluaisin löytää! Tuossa biisissä on juuri sama soitin, mutta en löydä niitä paitsi tuon pianon. Noita muita en löydä, ja se ottaa päähän..
KbRsT
03.02.2008 00:40:13
Etippä siitä soittimestas edit nappula (tai joku muu vastaava mistä pääsee säätämään soundin parametreja). Sieltä sitte säädät niitä kaikkia sopivasti niin eiköhän ne loordi saundit sieltä löydy. Eli Awa ei välttämättä soittele ihan millään tritonin vakio soundeilla vaan jos sellaset haluaa niin ne pitää tehä ite.
Awa-fan
03.02.2008 01:14:01 (muokattu 03.02.2008 01:21:04)
Okei, kiitti tiedosta. Aattelin kyllä samaa, että muokata niitä pitää jos saman haluaa.. kun ei löytynyt millään.
 
Ja en muuten tiedä, mistä soundista kannattaisi aloittaa muokkaaminen.. mulla menee kyllä ikuisuus saada samat.
JPQ
03.02.2008 04:18:06
 
 
Okei, kiitti tiedosta. Aattelin kyllä samaa, että muokata niitä pitää jos saman haluaa.. kun ei löytynyt millään.
 
Ja en muuten tiedä, mistä soundista kannattaisi aloittaa muokkaaminen.. mulla menee kyllä ikuisuus saada samat.

 
Toisaalta yksi huomio on että joskus soundissa ainakin jollain synillä ratkaisee soitto tyylikin eli soundi voi kokea radikaaleja muutoksia vaikka velocityn mukaan tai sitten pitchbendin/modwheelin yms avulla. Näin yöllä ei kuuntelu onnistu enkä tiedä osaakno silti auttaa kun synaa en omista.
ps. en ymmärrä miksi samat pitäs saada piatsi coverissa joskus lähes samat poikaa.
Murgo
03.02.2008 08:04:48
 
 
Okei, kiitti tiedosta. Aattelin kyllä samaa, että muokata niitä pitää jos saman haluaa.. kun ei löytynyt millään.
 
Ja en muuten tiedä, mistä soundista kannattaisi aloittaa muokkaaminen.. mulla menee kyllä ikuisuus saada samat.

 
Eiköhän ne tyypillisimmät heavysoundit synny orkesteri(strings,orchestral jne.),kuoro(voice,choir) ja mahdollisesti urkusoundeja(organ) yhdistelemällä? Tuollaisilla ainakin itse enimmäkseen taustalla vetelen,tosin vasta opettelen tätä soittohommelia(vajaa vuosi bändissä takana, sitä ennen ei juuri kosketinsoitinkokemusta),joten kovin syvällä auktoriteetilla en voi kommentoida. Läpitunkevampiin juttuihin sitten vaikka torvia tai synasoundeja. Soitatko bändissä? Heavyn soittaminen yksin koskettimilla niin että kuulostaa hyvältä saattaa olla aika haasteellista, siinä kun yleensä on kitarat aikalailla pääosassa. Se meininki lähtee koko bändistä,yksin soittaminen ei vaan kuulosta lainkaan samalta vaikka olisi täsmälleen samat soundit. Soundi joka yksinään kuulostaa hyvältä voi mennä ihan puuroksi bändin kanssa, muiden kanssa hyvänkuuloinen soundi taas saattaa kuulostaa mitättömältä tai ärsyttävältä yksin soidessaan. Mielestäni toisten soundin tai soittotyylin tarkassa apinoimisessa ei ole paljon järkeä ellei sittten soita covereita.
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Leikari
03.02.2008 10:01:07 (muokattu 03.02.2008 10:21:43)
kyllähän niitä "awa-soundeja" löytyy ihan riittävän samankuuloisina kaikista nykytyöasemista - varsinkin jos vertailukohtana on joku youtubeen kompressoitu live-esitys :-)
 
ennen kuin Awa-fan repii hiuksensa yrittäessään löytää samoja soundeja niin kannattaa muistaa samat jutut kuin on käsitelty mm. hevi-leadsoundi ketjuissa - esim.:
 
- videolla/lavalla näkyvä kiippari ei välttämättä ole se syna, josta ääni lähtee - soundit/tietty soundi voi tulla esim. jostain piilossa/lavan takaosan räkissä sijaitsevasta synamodulista (so. syna tällöin vain midi-kiipparina)
- tehtaan preseteillä tuskin maailmantähdet aina soittelee - vähintäänkin on viilattu levylle istumaan tarkoitukseensa - voi olla ihan "nollasta" tehty soundikin tai yhdistetty samaan "ääneen" eri syntikoiden perussoundeja, käytetty efektejä tms. - huom. esim. korgillakin erilaisia lisäkortteja, joten pelkästä lankusta ei kaikkai tehtaan myymiäkään soundeja löydä
- äänitteillä kaikenlainen äänitys- ja tuotantotekninen käsittely vaikuttaa paljon paitsi yksittäisten soittimien ääneen myös kokonaisvaikutelmaan - ja kuten edellä todettu, ei ne mahtisoundit sellaisenaan yksin tee biisiä ja saa sitä kuullostamaan hyvältä
 
Vaikuttaa, että Awa-fan on sen verran soittouransa alussa, että:
- kannattaa nyt tritonilla (joka on tarpeeksi hyvä hommaan & tarpeeksi oikeat soundit sieltä kyllä uskoakseni löytyvät) keskittyä ensin soittamisen opettelemiseen - nuottien ja "teorian" lisäksi mm. fraseeraukset yms. musiikinlajille tyypilliset jutut on tarpeen ottaa hanskaan - myös, että miten eri soundeja käytetään "oikein" - so. millä tatsilla & käytetäänkö mod-wheeliä tms. soiton tehostamiskeinoja yms..
- manualia kannattaa käydä vähitellen läpi huolella - samalla testaamalla, että mitä mikin säätäminen vaikkuttaa ääneen - syytä olisi tietysti löytää ymmärrys miten syntikka äänen tekee - ihan perusjutuista alkaen - - so. ensin ymmärtää miten syntyvät perussoundit, miten niitä yhdistellään combeiksi ja mitä efektit ovat ja mitä vaikuttavat -- tuossa on sitten sen verran asiaa, ettei m.netistä kyselemällä pitkälle pääse. Manualin kahlaaminen auttaa aina.
 
Linkittämässäni manualissa on selvästi neuvottu missä mikäkin nappula on & mitä tehdään ja miten soundeja vaihdetaan yms... - -- paneudupa vähän siihen. Ellei syntikoita ole aiemmin käyttänyt niin on vain hyväksyttävä, että kaikki ei ihan vaan eteen istahtamalla ole selvää - kokeilua ja tutkimista tarvitaan! (p.s toivottavasti joku tuttu/vanhempasi tms. voi printata ko. opuksen jollain kunnon - eh. esim. työpaikan - tulostimella. Kotona jos mustesuihkulla sitä tekee niin taitaa värikasettikulut tuodan mojovan lisän hintaan - - ja printtiversiohan käytännössä on syytä olla)
 
Manualin sivulla 12 alkaa peruskäyttöopastus & aivan opuksen alussa on selostettuna ko. laitteen eri "modet" kaaviokuvan kanssa - - nuo on syytä käydä omatoimisesti läpi. PElkäänpä, että m.nettiläisillä ei riitä energia kaikkien manualista löytyvien perusjuttujen opastamiseen.
Leikari
03.02.2008 12:22:23 (muokattu 03.02.2008 12:33:05)
Triton on nyt ainakin näin aluksi minulle vaikea käyttää, mutta kyllä vissiin ajan myötä opin.
 
aloita manualin sivuilta 17 ja 21
 
perussoundien muokkaus sivulta 43 alkaen - siellä myös kaavio signaalitiestä so. lyhyesti: oskillaattorit-filtteri-vahvistin-efektit - - noihin sitten on syytä perehtyä vuorollaan järjestyksessä (efektit kannattaa kytkeä pois kun harjoittelee soundien muokkausta & opetella efektit erikseen)
 
Combinaatioiden muokkaus/rakentelu s. 52 alkaen so. käytännössä niillä tehdään "isot" soundit sekä esitystilanteessa mahdollisesti tarvittavat splitit yms..
 
samplaaminen ei liene kovin tarpeellista aloittelijalle - hevissä vähemmän yleensäkään
 
sekvensseri: sillä voi tehdä omia biisejä, joissa on kaikki soittimet soitettu syntikalla so. tritonilla itsellään sähkökitaraa myöten ;-) -- toimii ikäänkuin moniraitanauhuri, mutta ei tallenna ääntä vaan soittamista koskevaa tietoa (soundit, koskettimien painallukset yms.)
 
- -
 
jokin äänisyteesiä / syntetisaattoreita koskeva perusjulkaisu olisi hyvä tsekata, että hahmottuisi kokonaisuus helpommin - kysele kirjastosta - Jyväskylässä voi kaupunginkirjastossakin olla jotain so. syntetisaattoreita koskevaa asiaa
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)