Aihe: Savukoneista
1 2 3
Mismatch error
05.01.2008 19:44:33
Onko tässä haettu nyt sitä että kun tuolla fazerilla laittaa shöyhyn usvaa, niin saapi paskasta konvehdin.
 
Onnea yritykselle, ei maistiaisia tännepäin kiitos.
"All aboard the Honky Tonk Train!"
Katajama
07.01.2008 10:07:06
 
 
Tämä kyseinen "hazer" näyttää kovasti samalta kuin omistamani Antari z-300 FAZER (jep, kuten se suklaafirma)
tai T-kaupan listalta löytyvä Stairville NH-30 http://www.thomann.de/fi/stairville_nh30_hazer.htm
tai Eurolite NH-30 http://www.qnet.fi/casmi/merchant.ihtml?pid=4509&step=4
 
Tuosta Antarista voin ainakin sanoa, että se on savukone, jossa suht voimakas puhallin etuosassa hajoittamassa pöllähdystä.
Ei ole oikea hazer mutta levittää savun tasaisemmin kuin normi savukone. Ja ei pidä kovaa sihinää.
Käyttää normaalia savunestettä. Manuaalissa luki, että "use dealer recommended fluid" tms. Euroliten normaali litku siinä tuli mukana. Akkuvedellä enemmän tai vähemmän laimennettuna on tupruteltu parisen vuotta.
Ihan kivasti on Antari toiminut. Esim. bändin oman pienen valosetin kaveriksi vallan mainio. Jos puhaltimen tehoa saisi säädettyä niin soveltuisi monipuolisempaankin käyttöön.

 
Sama konehan tuo tuntuis olevan :)
Ja niinkuin itsekkin koitin asiaa täällä vängätä, että normi neste kävisi (kuten myyjänkin mielestä) Löytyi tältäkin palstalta viisaampia jotka "tiesi" ettei käy. Noh..asia on jo selvitetty. :)
aimotuska
07.01.2008 12:59:25
Sama konehan tuo tuntuis olevan :)
Ja niinkuin itsekkin koitin asiaa täällä vängätä, että normi neste kävisi (kuten myyjänkin mielestä) Löytyi tältäkin palstalta viisaampia jotka "tiesi" ettei käy. Noh..asia on jo selvitetty. :)

 
Nää äijät, jotka tän asian nyt "tiesi", käyttelee tommosia vehkeitä enemmän tai vähemmän päivätöikseen. Toi myyjä tekee myöskin ammatikseen myyntityötä, mutta hän ei ole välttämättä koskaan pistänyt yhtäkään savukonetta elämänsä aikana edes tulille, saati sitten oman käden kautta testaillut, miten mikäkin litku toimii tai ei toimi.
 
Kyllä mä luottaisin monta kertaa enemmän näiden äijien sanaan kuin jonkun satunnaisen myyjän, jonka myymistä tuotteista tuo kyseinen savukone on vain yksi tuhansista muista härveleistä ja kitkuttimista.
Se kirjoitetaan kuuLostaa, eikä kuuLLostaa. SIIS YHDELLÄ ÄLLÄLLÄ!!!!! prkl.
lighthead
07.01.2008 14:28:09
Periaatteessa olen samaa mieltä hjunnilan kanssa. Noin se yleensä menee.
 
Kuitenkin vielä tuosta omistamastani Antari z-300 masiinasta, joka SAATTAA OLLA sama tai lähes sama kone kuin Katajaman ostos.
 
Pätkä manuaalista: "Do not use liquids designed only for Hazer machines. The Fazer can operate using only fog fluids or fluids recommended by your dealer that are designed to be used exclusively in the Antari Z-300 Fazer."
Mielestäni aika selvästi sanottu.
 
Katajama, tulikos sun koneen mukana manuaalia? Mitäs siinä lukee?
sormunen
07.01.2008 17:10:32
Sama konehan tuo tuntuis olevan :)
Ja niinkuin itsekkin koitin asiaa täällä vängätä, että normi neste kävisi (kuten myyjänkin mielestä) Löytyi tältäkin palstalta viisaampia jotka "tiesi" ettei käy. Noh..asia on jo selvitetty. :)

 
Mitä ihmettä tää nyt taas on. Saathan sä nyt omaan koneeseesi tunkea mitä litkua huvittaa ja se saattaa toimia tai olla toimimatta. Se mihin mä puutuin, oli se, että sä jo etukäteen yritit pistää mahdollisen oman mogasi muitten piikkiin. Toiset puolestaan vain siteerasivat sulle myyjän speksejä. Lue manuaalista ja sitten se on up to you mitä teet. Mutta myös vastuu on sun.
Katajama
08.01.2008 08:18:18
 
 
Mitä ihmettä tää nyt taas on. Saathan sä nyt omaan koneeseesi tunkea mitä litkua huvittaa ja se saattaa toimia tai olla toimimatta. Se mihin mä puutuin, oli se, että sä jo etukäteen yritit pistää mahdollisen oman mogasi muitten piikkiin. Toiset puolestaan vain siteerasivat sulle myyjän speksejä. Lue manuaalista ja sitten se on up to you mitä teet. Mutta myös vastuu on sun.
 
No otetaampa ihan rauhassa.. :) Ei tää nyt noin vakavaa voi olla.
En todellakaan koittanut laittaa omaa mokaani muiden piikkiin.. vaan nimenomaan heräsi vain kysymys mielessä kun oli niin ristiriitaisia lausuntoja myyjältä ja myyjän nettisivuilla. No ainakin mehevä taistelu asiasta saatiin.. mielipiteitä on niin monta kuin käyttäjääkin.
Ja se todellakin on juurikin "up to you" mitä kukin omilla kaluillaan tekee, mutta sitä varten kai keskustelupalstat on, että niillä voi keskustella. Jokainen osaa (pitäisi osata) suodattaa sitten netin informaatio tulvasta oikeat ja väärät tiedot.
 
No mutta sitten Lightheadille: Manuaalia en juuri nyt löytänyt, mutta laiteinfossa lukee: "Käytä ainoastaan haze-nestettä esim. Martin Pro Haze Fluid 932159. Tavallista savunestettä ei voi käyttää."
Itsellä juuri tuota martinin nestettä ja toimii hyvin.
terae
07.05.2008 10:49:16
Tämä ketju on jo vanha, mutta vastaanpa tähän kun itse taas pitkästä aikaa olen etsimässä "tietoa" savunesteistä. Siis siltä pohjalta, että olen tyystin unohtanut miten nuo saman tyyppisen nesteen eri versiot käytännössä merkinnöiltään menikään. Ajattelin jossain välissä koostaa aiheesta sivun, joskus aikoinaan sellasen olin jo tehnyt mutta nyt se on jäänyt ajan jalkoihin monen muutoksen kautta.
 
Itse en päivätöikseni ihan ole näitä juttuja tehnyt, mutta monella rundilla monet päivät keikkahommana kuitenkin.
 
Todettakoon nyt näistä uusista tulokkaista, ne ovat edelleen foggereita, vaikka myydäänkin hazzereina.
 
Kahtiajako (vanhan kansan): foggerit tekee foggerinesteestä ja hazerit on crackereita.
 
Ero on siinä, että nämä kompurapohjaiset toteutukset ja muut painehärdellit tosiaan toimivat eri periaatteella ja täten nestekin on aivan erilaista. Se "liima" tukkii alta aikayksikön tuollaisen koneen, jossa paine tehdään pumppaamalla neste kammioon ilman paineella ulos pakottamista.
 
Sen sijaan nämä alle tonnin (euroissa) vehkeet on melkolailla poikkeuksetta foggereita, joissa tavalla tai toisella on lähestytty asiaa hieman eri tavalla. Neste on kuitenkin sama ja tuoksahtaa sille tutulle makoisalle g-aineelle. Erilaisten kauppanimien ja myyntitermien viidakossa on mennyt sitten jo nykyisin sekaisin nämä termit kaikki.
 
Eli esimerkiksi otsikon alla mainittujen laitteiden manuskoissa lukee:
"Do not use high-quality, water-based haze fluid."
Siinä lukee myös, että täytyy täyttää "haze fluid":lla ennen käyttöä, jota täydentää:
"Do not use quality haze fluids. Only use regular fluids.
You must not use substances that are classified dangerous working material or inflammable fluids."
 
Nämä ovat aika ristiriitaiset. Ja siis tavallaan vanhentuneita tekstejä, vaikka kone uusi tyyppi, mutta kun sattumalta Antarin Fazer ilmestymisen aikaan vuosia sitten oli vielä osittain eri tilanne noiden merkintöjen suhteen...
 
Siis nykyisinhän noita "älä käytä näitä sisältäviä" nesteitä ovat kaikki EU alueella myytävät standardi savunesteet, niissä kun on maininnat ettei ne pala jne... ja "haze fluid" tarkoittaakin tuossa toisessa kohden taas käytännössä savunestettä, mutta on haluttu käyttää alunperin kaikissa kohden hienompana pidettyä "haze" sanaa kautta linjain, kuin kopioidun tekstin "fog"-sanaa. Lähdehän ei ole suinkaan alunperin hazerin vaan foggerin manuskassa, jota on muotoiltu sopivaksi uudelle tuoteperheelle, jossa foggeri tuottaa hazea.
 
Nämä "hazerit" eivät siis ole crackereita vaan foggereita. Ne ovat harmaan alueen fogger-puolta, niihin käytetään "tavallista savunestettä". Jos haluaa olla varma laitteen pitkäikäisyydestä ja muutenkin haluaa sen toimivan nimenomaan hyvin hazerina, kannattaa valita usvan tuottamiseksi mahdollisimman kevyttä litkua, siis paljon tislattua vettä. Hinta-laatusuhteeltaan hyviä on esimerkiksi Stairvillen nimellä myytävät nesteet, niistä jos ottaa vaikka kaikkein sankinta laatua (olikos E-HC ?) niin reippaasti vain tislattua vettä sekaan, kunnes saavutetaan haluttu sekotussuhde.
 
Hyötyä suuresta vesimäärästä eli ohuesta nesteestä:
- Ohut litku ei jämähdä pannuun
- usvamaisempaa, ei siis kovin paksua foggia vaan tosiaan hazea
 
Tuollaista hazea saa muuten normaali savukoneella aikaan esimerkiksi ajamalla kovin sankan ison määrän savua ja ulkoilmaseoksella (jämähtää pannuun muuten herkästi, eli ei pidä käyttää aina sitä tai vähintään huuhtoa säännöllisesti pannu ajamalla läpi tislattua vettä pelkilteen pitkä aika), KUN ajaa sen savun sisään johonkin erittäin tehokkaasti tuulettavaan myllyyn. Esimerkiksi itse kokeilin sankan savun imemistä siirrettävän ilmastointilaitteen läpi, samalla myös vähän viilensin pienessä tilassa ilmaa eli sitä savua. Jos savu leijuu epämääräisenä verhona normaalisti ja näyttää kovin sankalta, mistä ei näe kaikista kohden läpi ja osasta kohden taas on ihan savutonta, tuolla tavoin se hajoaa paljon usvamaisemmaksi. Siis ei ole enää nähtävillä savuverhoa, vaan savu hajoaa ohueksi usvaksi ja sekottuu tehokkaasti huoneilmaan, ja täten myös valojen kanssa tuottaa miellyttävämmän lopputuloksen, eikä myöskään himmennä savuverhon taakse jääviä valoja näkymättömiin.
 
Kyseinen savukone ja savunestetyyppi, joita kokeillessani tuota käytin, ovat sellaista millä saa noin minuutissa normaalin olohuoneen savuverhoon, jossa avoimista ikkunoista ei juuri näe valoa sisään päivällä. Se tosiaan jämähtää myös herkästi savukoneenkin pannuun. Pelkällä tislatulla vedellä voi savutella normaali olosuhteissa vielä useita minuutteja täydellä teholla sen jälkeen, kun on muutamia keikkoja vetänyt erittäin paksulla ulkoilmasavulla. Sitä löytyy sekä putkista/pumpusta että pannusta sen verran, että liukenee veteen ohuemmaksi nesteeksi pitkän aikaa.
 
Ja muistakaa, ettei savu/usvakoneissa saa koskaan käyttää normaalia vettä sekotukseen tai putsaamiseen. Kalkkia kertyy hetkessä tukkeuttava määrä, jos ottaa vesijohtovettä.
terae
28.05.2008 23:58:23
Äh, piti ihan tarkistella tässä asioita ja muutenkin jutusta taas innostuneena päätin selvitellä vähän tarkemmin.
 
Olen pyrkinyt vähän epäkohtia korjailemaan omastakin viestistä ym. kun kirjoitin sivun osoitteeseen http://tiskin.takaa.fi/smoke.php -- siellä on ihan kuvan kanssa muutama erilainen savuneste testattuna nyt samalla.
 
Kertauksen vuoksi, kaksi termiä: usva ja savu.
 
Usva tulee laitteesta, joka tunnetaan yleensä nimellä cracker. Juuri muita toteutuksia en tunne sille laadulle. Se on usvaa, se tulee mineraaliöljystä tai jostain vastaavasta nesteestä, ei vesipohjaisesti eikä kuumentamalla, vaan hajottamalla neste pieniksi nestemäisiksi hiukkasiksi ilmaan. Usva ei ole välttämättä terveellisin vaihtoehto, mutta kaikkein hienoin valojen kannalta.
 
Savu ja usvan kaltainen savu, tunnetaan ainakin nimillä fog, haze, smoke...muistaakseni myös "vaporizer" on savukone, ei usvakone. Eli erilaisia usvatermejä, tarkoittavat lähinnä eri tavoin toteutettua savua, ja siinäkin eri tavat tarkoittaa lähinnä erilaisia keinoja sekoittaa savu ilmaan.
 
Jotkut savunesteet ovat olleet myös nykyisten uusien savukoneiden nesteistä ja toimintaperiaatteista poikkeavia, nämä vanhat työhevoset tuottavat vähintään lievästi terveydelle haitallisia savuja, ja niitä ei tietääkseni enää valmisteta. Nestettä on saatavilla, mutta se ei sovellu nykyisiin savukoneisiin ja toisin päin. Asiasta on selkeä maininta niiden kohdalla tuotteissa.
 
Esimerkkinä Euroliten hazerit ja foggerit: fogger on pelkkä savukone ja hazer hajottaa savun integroidun tuulettimen avulla. itselläni on nyt nurkissa tällainen Antari Fazer-klooni eli Eurolite NH-30 ja vastaavasti myös hieman isompi pelkkä savukone Antari Z-1200 DMX. Savuneste on molemmissa tapauksissa samaa, siis hazer fluid on myös Euroliten tuotteissa ollut (kunnes korvattiin pelkällä savunesteellä tuoteryhmissä) samaa vanhaa savunestettä, mutta eri vahvuus/koostumus kuin perus savunesteen kohdalla. Nykyisin haze fluidin (joka mainittu käyttöoppaassa) on korvannut iso valikoima erilaisia foggerin smoke fluideja.
 
Itse olen käyttänyt kaikkiin tämän tyyppisiin koneisiin onnistuneesti Stairvillen nimellä myytäviä tuotteita. Tilasta ja koneesta riippuen sisuksiin ladataan tyyppiä E, E-M tai E-C. Joskus on ollut jotain muitakin, ja "laadukkaampia" kalliita nesteitäkin. Myös efektisavua F-F (nopea) löytyy yhä.
 
Käytännössä kaikkiin nykyisiin koneisiin, jotka myydään nimellä hazer, fazer, fogger tai smoke machine, voi laittaa ihan samoja savunesteitä. Pienellä varauksella toki, eli kaikkein vahvimmat ulkoilmasavut esimerkiksi saattavat tukkia pienempiä koneita hyvinkin nopeasti. Savukoneiden pannu olisi muutenkin hyvä puhdistaa noin vuorokauden käyttörupeamien jälkeen, eli kun alkaa lähennellä 30 käyttötuntia edellisen puhdistuksen jälkeen. Ensiavuksi käy ihan hyvin tankillinen tislattua vettä, mutta savukoneen puhdistukseen tarkoitettu lievästi hapan liuos on hyvä ajaa läpi silloin tällöin. Käsittääkseni savukoneen puhdistusneste on käytännössä vastaavaa sitruunahappo-liuosta, kuin mitä käytetään esimerkiksi kahvinkeittimen puhdistukseen. Jos aikoo tehdä itse puhdistusliuosta, kannattaa varmasti ostaa ihan raemuotoisena apteekista sitruunahappoa ja sekottaa siitä sopiva liuos tislattuun veteen. Tislattuun siksi, ettei kone tukkeudu seuraavaksi kalkista ym. vesijohtoveden ikävyyksistä.
Marzi
29.05.2008 20:11:56
 
 
Unohdit mainita, ett savuja on myös erilaisia kestoltaan. On hatsia, joka häviää lähes heti ja semmosia, jotka pysyy tosi kauan. Esim. Look valmistaa näitä.
No yhyy.
simiha
11.02.2009 16:53:55
Crackerit taas näyttää toimivan parhaiten "humppakurkuille" eli ei kuivata kurkkua eikä ahdista kun työvalot päällä sumuverhoa ei lähes näy mutta kiilat näkyy. MDG on tässäkin todellinen testivoittaja paitsi hinnassa (5000€).
 
Onko muilla samansuuntaisia kokemuksia? Naislaulajat on herkkiä nykyiselle Jemin Hazerille ja jotain tarttis keksiä. Haetaan pysyvää, kevyttä usvaa, ei mitään ukkospilviä.
 
Ehdotukset koneista ja/tai nesteistä on enemmän kuin tervetulleita!
Pipo ja kengät eivät viihdy samassa päässä. (AVS)
Sami_T
11.02.2009 19:21:20
 
 
Aika moni käyttää Uniquee, vuokraa yhdeksi viikonlopuksi (saa melkein mistä vaan) ja kokeile.
 
http://www.looksolutions.com/index_e/index.php?Products:UNIQUE_2
 
On tullu törmättyä sellasiinkin laulajiin että savustimen casen avaaminen aiheuttaa äänen lähtemisen jo ennenkuin masiina on edes virroissa. Tässä kohtaa pieni psykologia auttaa.
Itse olette lihava.
Marzi
11.02.2009 21:03:09
 
 
Unique on ok, mut se on syytä pitää puhtaana sit kans. Muuten se alkaa haista varsinkin alkulämmöillä palaneelle paperille. Siitä ei poptaiteilija tykkää.
 
2-sarjan uniquesta saa kyl tositosi kevyttä ja ohkasta hatsia tarvittaessa.
Liikaa on tarpeeksi.
Sami_T
11.02.2009 21:30:47
 
 
Onko kellään muuten kokemusta Swefog Ultimate 2000/3000
Itse olette lihava.
simiha
11.02.2009 22:41:40
Eikös Unique ole kuitenkin "perinteinen" Hazer siinä mielessä että käyttää glykolia? Yks on testattu, ei kelvannut vaan ärsytti kuulemma kurkkua. Tiedä sitten koska oli viimeksi putsattu...
 
Antarin HZ-100:n saa muuten varsin edullisesti:
http://www.bax-shop.nl/rook-machine … ri-hz100-hazer/product-details.html
Jos tuo vaan on yhtään mistään kotoisin niin voisi olla kokeilun arvoinen. Pitää vaan opetella ensin hollannin kieltä. Siitä tuntuu olevan kyllä paljon keskustelua että nämä öljyvehkeet tahraa.
Pipo ja kengät eivät viihdy samassa päässä. (AVS)
miffe
12.02.2009 23:59:54
Unique on ok, mut se on syytä pitää puhtaana sit kans. Muuten se alkaa haista varsinkin alkulämmöillä palaneelle paperille. Siitä ei poptaiteilija tykkää.
 
Ja kun sitä pilaantunutta nestettäkin on liikkeellä. Tunnuksena lievä sameus ja haisee saippualiuokselle. Ostettavissa mm. Thomannilta. Ne on vissiin ostanu sitä miljoona purkkia kerralla ja säilyttäneet ties missä.
 
Ja sit ihan noin, niin MDG taitaa olla ainut öljycrackeri, jonka ei tiedetä tahraavan. Swefogin uudet Ultimatet saa aikaan ihan yhtä hyvän usvaverhon, mutta tahraahan se sit senkin edestä. Hinta ja käytettävyys vain olisivat Ultimaten eduksi...
 
Uniquen usvan laatua ja pysyvyyttä ei sit voi mainita edes samassa lauseessa noiden kahden muun mainitun vehkeen kanssa.
turkulainen
eetuss
13.02.2009 00:24:33
 
 
Mielenkiintoista informaatiota tämä kaikki. Mua kiinnostaa tietää vielä sellainen asia että onko noiden nesteiden vaikutuksella palohälyttimiin eroa?
Ei se tästä..
simiha
13.02.2009 10:04:50
onko noiden nesteiden vaikutuksella palohälyttimiin eroa?
 
Taitaa olla aika monimutkainen yhtälö, koska palohälyttimet on kovin erilaisia. Tässä jotain teoriaa aiheesta, itepähän pyysit ;)
 
-----------------------------------------
Palohälytintyyppejä ovat:
1) lämpötilailmaisin
2) savuilmaisin
3) liekki-ilmaisin
 
1) Lämpöilmaisimet jaetaan toimintatavan mukaan seuraavasti:
Maksimaali-ilmaisin (M-ilmaisin) antaa ilmoituksen, kun ilmaisin saavuttaa ilmaisimen
ilmaisinkohtaisen toimintalämpötila -alueen.
Differentiaali-ilmaisin (D-ilmaisin) antaa ilmoituksen ilmaisimessa tapahtuvasta
lämpötilan noususta tietyn ajan kuluessa.
 
Käyttö:
M-ilmaisimia käytetään, kun tilassa normaalisti esiintyy runsaasti savua, käryä sekä nopeita lämpötilan vaihteluita.
DM-ilmaisimia käytetään, kun tilassa normaalisti esiintyy runsaasti savua tai käryä, mutta ei nopeita lämpötilan vaihteluita.
 
2) Savuilmaisimen toiminta perustuu palamisessa ja/tai pyrolyysissä ilmaan vapautuvien
hiukkasten vaikutukseen. Savuilmaisimia ovat:
Ioni-ilmaisin (I -ilmaisin) on ilmaisin, jonka toiminta perustuu palamisessa ilmaan vapautuvien
palamistuotteiden aiheuttaman ionisaatiovirran muuttumiseen ilmaisimessa.
Optinen savuilmaisin (O-ilmaisin) on ilmaisin, jonka toiminta perustuu ilmaisimen sisälläjoko savun aiheuttamaan valon heijastukseen tai valon vaimennukseen.
Optinen linjailmaisin (OL -ilmaisin) on ilmaisin, jonka toiminta perustuu valon
vaimenemiseen lähetin/vastaanotin -parin tai lähetin/heijastin- parin välissä.
 
Käyttö:
- Ioni-ilmaisin on erityisen herkkä savulle, joka on pieniä partikkeleita sisältävää palokaasua (näkymätön savu) ja jota syntyy palon kehittyessä nopeasti.
- Optinen savuilmaisin on erityisen herkkä savulle, joka on suuria partikkeleita sisältävää palokaasua (näkyvä savu) ja jota syntyy hitaasti kehittyvässä, kytevässä palossa.
- Ohjelmoitavia ilmaisimia, jotka käyttävät analyysiä, voidaan käyttää kohteissa, joissa palon kehittyminen on hidasta tai nopeaa. Ilmaisin vertaa havaitsemiaan mittaustuloksia ilmaisimeen tai järjestelmään asetettuihin palonkehittymismalleihin, algoritmeihin.
 
3) Liekki -ilmaisin (L-ilmaisin) on ilmaisin, jonka toiminta perustuu liekistä lähtevän infrapuna- tai ultraviolettisäteilyn tai niiden yhdistelmän havaitsemiseen.
 
Liekki-ilmaisimia käytetään sellaisten tilojen ja prosessien valvomiseen, jotka palaessaan synnyttävät nopeasti liekin. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi runsaasti palavia nesteitä tai paperia sisältävät tilat.
 
(Lähde: Paloilmoittimen suunnittelu- ja asennusohje,
http://www.esmi.fi/suomi/middle/Tuotteet/palo/dokut/O1461FI.pdf)
 
-----------------------------------------
 
Ja sitten käytäntöön: mun kokemus on, että jos vuonna -85 jonkun bändin savukone on aiheuttanut paikassa palohälytyksen, on se vielä tuoreessa muistissa ja on aika turha mennä selittämään että ei tää meidän kone kun meillä on nopeesti häviävää savua. Turha hälytys on aika ikävä (ja kallis), eikä ne halua ottaa sitä riskiä.
 
Yleisin hälytintyyppi on ollut yleisesti ioni-ilmaisin, en tiedä onko ne yleisimpiä myös ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa. Äkkiä ajateltuna ioni-ilmaisimen ei pitäis olla kovin herkkä savukoneen ja etenkään usvakoneen savulle. Crackerin usvalle sen ei kai pitäisi reagoida ollenkaan, kun ei crackerissa edes kuumennetta nestettä -> ei synny mitään palokaasua.
 
Onko jollain parempaa käytännön tietoa?
Pipo ja kengät eivät viihdy samassa päässä. (AVS)
eetuss
13.02.2009 11:31:47
 
 
+
 
Kiitos!
 
Mulla on kokemusta parista pienestä tilasta, jossa palohälyssimet soi aina, jos sinne tunkee savua. Onko niissä nesteissä sitten eroa, esim ioni-ilmaisimelle?
 
Toinen kysymys tuli mieleen. Onko hyviä vinkkejä siihen että voisi välttää tehokasta ilmanvaihtoa imemästä savuja pois? Siis jos lähdetään siitä että ilmanvaihdon poiskytkeminen ei tule kyseeseen? Esim. monissa urheilutaloissa ja liikuntasaleissa tämä on aika paha ongelma.
 
Ja sitten käytäntöön: mun kokemus on, että jos vuonna -85 jonkun bändin savukone on aiheuttanut paikassa palohälytyksen, on se vielä tuoreessa muistissa ja on aika turha mennä selittämään että ei tää meidän kone kun meillä on nopeesti häviävää savua. Turha hälytys on aika ikävä (ja kallis), eikä ne halua ottaa sitä riskiä.
 
Yleisin hälytintyyppi on ollut yleisesti ioni-ilmaisin, en tiedä onko ne yleisimpiä myös ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa. Äkkiä ajateltuna ioni-ilmaisimen ei pitäis olla kovin herkkä savukoneen ja etenkään usvakoneen savulle. Crackerin usvalle sen ei kai pitäisi reagoida ollenkaan, kun ei crackerissa edes kuumennetta nestettä -> ei synny mitään palokaasua.
 
Onko jollain parempaa käytännön tietoa?
Ei se tästä..
simiha
24.02.2009 13:18:56
Jos nyt vielä kaivellaan tätä luokittelua:
 
Hazerit on yleensä vesipohjaisilla nesteillä. Tässä on joskus nimitysristiriitaa tulluna vastaan. Hazerit on yleesä heater-toimisia eli hyvin kansanomaisesti siellä on lämmitin johon pumppu syytää nestettä joke muuttuu sitten usvaksi. Se glyseroli pitää sen löylyn kasassa jottei se oisi pelkkää vesihöyryä. Näitä vermeitä on about kaikki Jem-hazerit, Look Unique I ja II, ja loput höpöhöpö hazerit.

Mineraaliöljypohjaisia sumuttimia kutsuisin mieluummin Cracker-nimityksellä. Cracker -sumuttimien toiminta perustuu kompressorin luomaan paineeseen joka sitten ruiskuttaa mineraaliöljyn superhienojen suuttimien läpi muodostaen todella ohuen mutta pitkäkestoisen usvan (athmosphere). Näin toimii käsittääkseni ainakin df50(päälle 3000€?), antari hz-100/400 (700-1500€), Swefog (about 2500€) ja näiden muunnelmat. Tunnusmerkkinä kompuran turina ja täysin ilmatiivis nestekammion korkki.

 
Onko tuo nyt ihan tavallinen vesipohjaisella nesteellä oleva hazer vai onko siinä jotain niin ihmeellistä, mitä jutuista vois päätellä?
 
http://www.lemaitrefx.com/products/ … ine_ID=70&machine_category=Haze
http://livedesignonline.com/mag/radiance_hazerle_maitre/
Pipo ja kengät eivät viihdy samassa päässä. (AVS)
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)