Muusikoiden.net
24.04.2019
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tobias Sammet's Avantasia
1 2 3 4
Hooley
01.12.2007 22:20:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten kaikki voimametallin ystävät varmasti tietävätkin, on Edguyn nokkamies Tobias Sammet viiden vuoden tauon jälkeen jälleen julkaisemassa uutta metallioopperaa Avantasia-nimen alla. Kokopitkä The Scarecrow tulee pihalle tammikuussa, mutta variksenpelätintä odotellessa jännitystä tiivistetään kahdella EP:llä, jotka saatiin Suomessakin kauppoihin viime viikolla. Lost in Space pt.1 ja pt.2 -lyhytsoittoja ilmeisesti odotti vesi kielellä joku muukin kuin minä, sillä esimerkiksi Ruotsin singlelistalta irtosivat sijat #3 ja #4, sekä Saksassa #9. Tuo Saksan yhdeksäs sija on samalla ilmeisesti Nuclear Blastin historian korkein singlelistasijoitus, edellinen ennätys oli Nightwishin Nemolla. Sanoisin tuon olevan aika saatanan hyvin siihen nähden, että vaikkapa juuri Nemoa soitettiin valtavia määriä radiossa ja tv:n musiikkikanavilla, Lost in Spacea taas ei ollenkaan. Näyttää siis siltä että Tobias alkaa vihdoin saada ansaitsemaansa suosiota suuremmankin yleisön keskuudessa.
 
Lost in Spaceilla saadaan tuttuun tapaan nauttia Sammetin lisäksi myös vierailevista laulajista, tällä kertaa mukana ovat Jörn Lande, Michael Kiske, Bob Catley (Magnum), Eric Singer ja Amanda Somerville. The Scarecrowlla on mukana näiden lisäksi esimerkiksi Alice Cooperin ja Roy Khanin (Kamelot) kaltaisia kulta- ja multakurkkuja. Kaikesta huolimatta jäin laulajalistalta kaipaamaan esimerkiksi kahta suurinta suosikkiani, Hansi Kürschia ja André Matosta, joiden poissaolo tuntuu kummalta varsinkin kun tietää molempien olevan Sammetin hyviä ystäviä. Rytmipuolella rumpujen takana on Eric Singer, bassonvarressa Tobi itse ja kitarassa tuottajataikuri Sascha Paeth.
 
Joka tapauksessa kahdella EP:llä kuullaan yhteensä 12 kappaletta, Lost in Space tosin samanlaisena versiona kummallakin. Lisäksi kehään heitetään neljä muuta uutta biisiä, neljä coveria, turha uusintaversio ensimmäisen Metal Operan introsta sekä akustinen studiolive nimibiisistä. Multimediapuolella musiikkivideo ja pientä haastattelua ja kuvia nauhoituksista. Vaikka tavaraa onkin jonkin verran, tuntuu tuo yli kymmenen euron hinta EP:stä melko korkealta, varsinkin kun sen joutui maksamaan kahdesti. Lost in Space kappaleena sopii aika hyvin Sammetin singlebiisien jatkumoon. Kyseessä on vaihteeksi hieman rauhallisempi veto, mutta tarttuvuutta on jälleen lastattu ihan mukavan kokoisella lusikalla.
 
Parasta antia ovat kuitenkin Another Angel Down ja Promised land, jotka esimerkiksi Edguyn viimevuotisen Rocket Riden muistaen ovat yllättävänkin tyylipuhdasta poweria. Genren ystäville molemmat ovat takuuvarmoja killereitä, jotka heilauttavat itsensä kevyesti vuoden parhaiden power metal -kappaleiden joukkoon. The Story Ain't Over ja Scary Eyes ovat hieman tasaisempia esityksiä, mutta eivät kuitenkaan filleri-tasolle vajoa. Covereista parhaiten toimii Abba-laina Lay Your Love on Me, jossa on munaa ja groovea sen verran, että eipä Abbaa paljon hienommin esitettynä ole varmaan ennen kuultu. Lisäksi pitää mainita Ride the Sky, joka on vaihteeksi hieman erilaista Sammet-huumoria kaikille Helloweenin ystäville.
 
www.tobiassammet.com
http://www.youtube.com/watch?v=nGgFfdw7CCE (Sammet kertoo uudesta Avantasiasta)
http://www.youtube.com/watch?v=o26SlmROH5Q&feature=related (Lost in Space -musiikkivideo)
http://www.radiotangra.com/media/audio/Avantasia_2007.mp3 (Sammetin puhelinhaastattelu, mukana tietoa esimerkiksi The Scarecrown jatko-osasta ja Edguyn tulevasta levystä)
 
Tuossa vielä kappalelistat:
 
Lost in Space pt. 1
 
1. Lost In Space
2. Lay All Your Love On Me (ABBA cover)
3. Another Angel Down
4. The Story Ain't Over
5. Return To Avantasia
6. Ride The Sky
 
Lost in Space pt. 2
 
1. Lost In Space
2. Promised Land
3. Dancing With Tears In My Eyes (Ultravox cover)
4. Scary Eyes
5. In My Defence (Freddie Mercury cover)
6. Lost In Space (Alive at Gatestudio)
 
The Scarecrow
 
1. Twisted Mind
2. The Scarecrow
3. Shelter From The Rain
4. Carry Me Over
5. What Kind Of Love
6. Another Angel Down
7. The Toy Master
8. Devil In The Belfry
9. Cry Just A Little
10. I Don't Believe In Your Love
11. Lost In Space
 
Itelläs on liian pitkä.
DaKiller
01.12.2007 22:22:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aivan mahtavaa! Tykkäsin/tykkään Avantasiasta kuin hullu puurosta. Ei ollut mitään käsitystä, että projektille on luvassa jatkoa. Tämä oli kyllä hyvä uutinen.
 
Lauri0
01.12.2007 23:56:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metal Opera oli kyllä semmosta ownausta, että melkein turha odottaa parempaa, mutta toivotaan. Pakko-ostos jokatapauksessa.
 
Olen Ynkkä
rpel
02.12.2007 12:49:11 (muokattu 02.12.2007 12:50:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metal Opera oli kyllä semmosta ownausta, että melkein turha odottaa parempaa, mutta toivotaan. Pakko-ostos jokatapauksessa.
 
Hieman epätasainen levy mun makuun, mutta The Seven Angels oli kyllä aikamoinen spektaakkeli kappale.
 
Ostoslistalle menee tämä silti.
 
Landola59
02.12.2007 13:41:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koomisen näköseksi oli kaveri kyllä muuttunut.. Mutta Ihan mielenkiinnosta haluan kyllä kuunnella tuon albumin. Pari mukavaa vierastakin näkyy levyllä olevan, Alice Cooperin haluan kyllä kuulla laulavan tuollaista musiikkia.
 
Metal Operat olivat kyllä oivallisia osoituksia miehen taidoista. Rispekti ei laskenut yhtään vaikka tajusin kaverin soittavan bassoa edguyn alkuaikoina.
 
Onko typeryys teille joku tekosyy olla ajattelematta?
Pelsi
02.12.2007 13:54:06 (muokattu 02.12.2007 14:08:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieman epätasainen levy mun makuun, mutta The Seven Angels oli kyllä aikamoinen spektaakkeli kappale.
 
Sehän on Metal Opera pt. 2, mistä tuo Seven Angels löytyy. Ko. levy on tosiaan aika epätasainen, itse pidän enemmän siitä ykkösestä. Mutta mainiota poweria yhtä kaikki!
 
E: Tämä on mainio veto siltä ekalta: http://www.youtube.com/watch?v=AiZMGEqIHzM&feature=related
 
Michael Kiskekin venyttelee ihan kunnolla.
 
The 11th Hourilla vain uusia biisejä. | >-)))>
DaKiller
02.12.2007 17:39:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehei, tässä on pojat ja tytöt parhautta:
http://www.youtube.com/watch?v=-zQEBRV6vmY
 
Ah, pelkäänpä vain, että tällaisesta materiaalista on turha enää unelmoida uuden levyn tiimoilta... ainakin mitä tuo ep(?) antaa ymmärtää, niin pelkkää kikkeliheviä ja ballaadia ilman sitä "fiilistä".
 
Regalis Apertura
02.12.2007 20:37:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm "Ride The Sky (feat.Eric Singer)"??? Siis Eric toimii laulajanakin Avantasialla?
 
Ei siinä mitään etteikö voisi/osaisi laulaa, eikös tuo vetänyt sen Crissin "Bethin" livenä Kissin riveissä?
 
Lauri0
02.12.2007 22:08:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpalina se on, ainakin tietääkseni.
 
Olen Ynkkä
Hooley
02.12.2007 23:59:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se Singer ihan laulaakin tuossa biisissä ja kuulostaakin ihan hyvältä.
 
Näiden EP:iden antamaan vaikutelmaan ei ehkä kannata kauheasti luottaa, sillä huhuthan kertovat The Scarecrown olevan pääosin varsin erilaista, ja huomattavasti timanttisempaa materiaalia. Joka tapauksessa olen varma, että levy hakkaa keskinkertaisen The Metal Operan ja heikon The Metal Opera pt. II:n aika selkeästi. Nuo ensimmäiset Avantasiat nimittäin tuntuvat useimmiten lähinnä Sammetin egobuustailulta, ja varsinkin pt. II on 2-3 kappaletta lukuunottamatta sellaista geneeristä power-ulostetta, että yksi The Seven Angels ei enää kauheasti pelasta. Edguyn ensimmäisellä demolla on parempia kappaleita kuin esim. No Returnin ja Neverlandin kaltaiset säälittävät kyhäelmät. Mutta biisintekijänähän Sammet on kehittynyt valtavasti viimeisten viiden vuoden aikana, ja kun tuottajana on nero nimeltä Sascha Paeth, niin säätiedotus lupaa tällä kertaa kyllä huomattavaa parannusta.
 
Ps. Ei se Tobi oikeasti sentään niin emolta näytä kuin siinä EP:n kannessa ja niissä parissa promokuvassa. Stylisti sai varmaan potkut noiden kuvaussessioiden jälkeen.
 
Itelläs on liian pitkä.
DaKiller
03.12.2007 08:39:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se Singer ihan laulaakin tuossa biisissä ja kuulostaakin ihan hyvältä.
 
Näiden EP:iden antamaan vaikutelmaan ei ehkä kannata kauheasti luottaa, sillä huhuthan kertovat The Scarecrown olevan pääosin varsin erilaista, ja huomattavasti timanttisempaa materiaalia. Joka tapauksessa olen varma, että levy hakkaa keskinkertaisen The Metal Operan ja heikon The Metal Opera pt. II:n aika selkeästi.

 
Aika kovat odotukset. Ei oikein uskalla sanoa juuta eikä jaata, kun tuo ep kuitenkin oli aika laimea tekele.
 
Hooley
03.12.2007 23:11:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika mielenkiintoista muuten, että kaksi kovemman luokan rock-oopperaa, Avantasia ja Ayreon, ilmestyy tasan samana päivänä eli 25.01.2008. Vaikka hieman eri tyylilajien piireissä pyörivätkin, niin varmasti kohtuullisen iso tapaus metallimaailmassa. Yhteisiä laulajiakin projekteissa on kaksi, Jørn Lande ja Bob Catley. Vieraslistat on kyllä komeat molemmilla albumeilla, mutta kyllähän tuo Ayreonin laulajakaarti näin metallistin silmin näyttää vielä muutaman pykälän herkullisemmalta. Hansi, Anneke, Gildenlöw, Englund, Renkse... Omiakin suosikkivokalisteja niin monta, että tämähän näyttää paperilla jopa paremmalta kuin viime levyn jo mahtava joukko Åke, Devy, Labrie jne.
 
Mutta kyllähän Avantasiankin vierailijalista hieno on, ja varmasti enemmän tuttuja nimiä uudempaan metalliskeneen vähemmän perehtyneelle porukalle. Tunnetuista yhtyeistä tyyppejä mukana, ja jos vielä se Tobin kaavailema Brian May olisi mukaan ehtinyt, niin olisi varmasti suuren yleisönkin kiinnostusta lisännyt entisestään. Mutta eipä tuo kauheasti harmita kun mukana kuitenkin on tällaiset muusikot:
 
Tobias Sammet
Alice Cooper
Michael Kiske
Roy Khan (Kamelot)
Jørn Lande (ex-Masteplan)
Bob Catley (Magnum)
Oliver Hartmann (ex-At Vance)
Amanda Somerville (Aina)
 
Rudolph Schenker (Scorpions)
Kai Hansen & Henjo Richter (Gamma Ray)
Sascha Paeth
 
Eric Singer (KISS, Black Sabbath)
 
Itelläs on liian pitkä.
peetu
04.12.2007 17:22:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei voi muuta sanoa kuin että pakkohankinta.
 
trent
04.12.2007 21:50:18 (muokattu 04.12.2007 21:50:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...Nuo ensimmäiset Avantasiat nimittäin tuntuvat useimmiten lähinnä Sammetin egobuustailulta, ja varsinkin pt. II on 2-3 kappaletta lukuunottamatta sellaista geneeristä power-ulostetta, että yksi The Seven Angels ei enää kauheasti pelasta. Edguyn ensimmäisellä demolla on parempia kappaleita kuin esim. No Returnin ja Neverlandin kaltaiset säälittävät kyhäelmät...
 
Tässä kohtaa vois kiistellä makuasioista... mutta ei ny jaksais vääntää
 
Ei rok soittamalla lopu
Hooley
04.12.2007 23:44:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä kohtaa vois kiistellä makuasioista... mutta ei ny jaksais vääntää
 
Siis totta kai tuo on makuasia. Näin allegoriana, jotkut nauttivat suuresti jostain hienoista viineistä ja juustoista, toiset taas vetää mieluummin vaikkapa rautanauloja tai nuolee omia varpaitaan. Makuja on monenlaisia. Mutta silti, en tiedä saako näin taiteesta puhuttaessa korrektisti edes sanoa, lähentelee mielestäni faktaa, että Metal Opera pt. 2 on huonompi levy kuin pt. 1 tai siinä välissä ilmestynyt Mandrake. Sävellysten laatu heittelehtii kamalasti ja sovitukset tuntuvat liian usein jopa keskiverto-poweriin verrattuna yksitoikkoisilta. Vierailevien laulajien taitojen hyödyntäminen on laimeaa ja jäljellä ei ole enää dialogeja, eikä edes sitä pientä oopperamaisuutta, mikä ykkösosalla vielä viehätti. Toki minäkin Sammet-fanina ja niiden parin loistobiisin vetämänä kai joskus harvoin vaivaudun tuota kuuntelemaan, mutta viimeisen biisin jälkeen en ikinä ymmärrä miksi. Tässä genressä nyt vaan on julkaistu vähintäänkin useita kymmeniä tätä parempia albumeja.
 
Mutta kun vain puolitoista vuotta tuon jälkeen tuli taas kauppoihin vähintäänkin puolta vaille viiden tähden levy Hellfire Club, niin kyllähän tuo Avantasian toinen aika yksittäiseltä harhalaukaukselta Sammetin tuotannossa näyttää. Eli jos The Scarecrow on laadultaan edes suunnilleen samalla tasolla kuin Helvetintulikerho ja Rocket Ride, kovaa lättyä sieltä on tulossa. Ja sen verran luottoa Tobiin löytyy, että näin myös uskon.
 
Se on THV:tä.
kid ego
06.12.2007 21:54:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä nämä EP:t sen verran kovasta raudasta on väännetty, että uskallan odottaa metallioopperan kolmannesta tulemisesta kovaa. Tästä Lost In Space -nimikkobiisistä en mitään säväreitä saa vaan pidän sitä aika perusbiisinä, mutta kyllä tuolla kivoja kipaleita on joukossa. Jorn Lande - jumaliste mikä ääni! Pakko hankkia kyseisen herran tuotantoa enemmänkin.
 
Tobias "Saksan Bon Jovi" Sammet voisi pistää stylistin vaihtoon kyllä.
 
"Hi! My name is Ronald! And your name is DOUCHEBAG!"
Landola59
07.12.2007 13:15:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä nämä EP:t sen verran kovasta raudasta on väännetty, että uskallan odottaa metallioopperan kolmannesta tulemisesta kovaa. Tästä Lost In Space -nimikkobiisistä en mitään säväreitä saa vaan pidän sitä aika perusbiisinä, mutta kyllä tuolla kivoja kipaleita on joukossa. Jorn Lande - jumaliste mikä ääni! Pakko hankkia kyseisen herran tuotantoa enemmänkin.
 
Tobias "Saksan Bon Jovi" Sammet voisi pistää stylistin vaihtoon kyllä.

 
Yhdyn tähän mielipiteeseen. Ei järisyttävä tuo albumin nimikkobiisi, mutta muut kappaleet vakuuttivat enemmänkin. Sammetin tyyli kyllä järkytti hieman. Anssi Kela ilman partaa. Ei sovi siihen kuvaan mikä Tobiaksesta on päässä; nahkahousuinen, pieni mutta pippurinen heavymies, jolla on pitkä valtoimenaan aaltoileva kuontalo.
 
Ja puolestaan mitä tulee siihen Metal Opera 1 ja 2 välillä ilmestyneeseen mandrakeen, pidän sitä edelleen edguyn parhaimpana levynä. Nailed to the Wheel ka Tears of a Mandrake ovat sellaisia ralleja että jokainen voi yhtyä siihen mielipiteeseen, että siinä on kaksi ehdotonta helmeä Edguyn tuotannossa. Kaksi uusinta plättyä, Rocket Ride ja Hellfire club ovat olleet pieniä pettymyksiä. King of Fools ja Mysteria olivat ihan menetteleviä kappaleita, sekä Superheroes rocket ridelta... Muuten en kyseisistä lätyistä kokonaisuuksina pidä. Olen ehdoton ja kriittinen Edguy/Sammet fani.
 
Onko typeryys teille joku tekosyy olla ajattelematta?
Hooley
08.12.2007 14:15:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on tytöt pistetty Youtubeen muutama minuutti aika herkkua: Th Scarecrow EPK! Mukana näytettä useammastakin biisistä ja Carry Me Overin musiikkivideosta, sekä se sama apaattinen Tobi kertomassa albumista. http://www.youtube.com/watch?v=-y6Vn29muGg
 
Ja puolestaan mitä tulee siihen Metal Opera 1 ja 2 välillä ilmestyneeseen mandrakeen, pidän sitä edelleen edguyn parhaimpana levynä. Kaksi uusinta plättyä, Rocket Ride ja Hellfire club ovat olleet pieniä pettymyksiä.
 
Jep, Sammetin tuotanto jakautuu aika selkeästi osiin, ja kyllähän Mandrake tuon suunnilleen vuodet 1998-2002 käsittävä puhtaimman power metal -kauden parhaimpia tuotoksia on. Levyllä on pari tappavaa power-hittiä, muutama hieno eeppisempi teos ja kaunis balladi. Pari filleriä loppupäässä kuitenkin rikkovat kokonaisuutta sen verran, että aivan Theater of Salvationin uljauteen ei ehkä ylletä. ToS menee mahtipontisuudessaan joidenkin mielestä vähän yli, mutta musiikki, lyriikat, kansikuva ja Sammetin kansivihkohöpinät muodostavat ainutlaatuisen, vilpittömän filosofisen kokonaisuuden. Tämä upea aitous ja "diippiys" onkin levyn suurin vahvuus ja nostaa sen arvoa ainakin minun silmissäni todella korkealle, vaikka ihan Mandraken parhaimpien kappaleiden tasoisia biisejä ei ehkä olekaan.
 
Hellfire Clubilla alkanut ja Rocket Ridella jatkunut kehitys, eli tietynlainen powerin kahleista vapautuminen on kuitenkin nostanut Sammetin biisinkirjoittajana uuteen kastiin. Sävellyksissä on ollut aiempaa enemmän monipuolisuutta, voimaa, tunnetta ja tuoreutta. Tobihan tuntuu nykyään vääntävän biisiin kuin biisiin käsittämättömiä hittikertsejä, jo puhdas tarttuvuus on sellaisella tasolla, että olisi vääryys, jos entistäkin suurempaa läpimurtoa ei tapahtuisi. Eli mielestäni kaksi uusinta - kaksi parasta.
 
Sammetin tyyli kyllä järkytti hieman. -- Ei sovi siihen kuvaan mikä Tobiaksesta on päässä; nahkahousuinen, pieni mutta pippurinen heavymies, jolla on pitkä valtoimenaan aaltoileva kuontalo.
 
Hoho! Ai siis tähän kuvaan: Ladies n' Gentlemen - Maailmanhistorian paras musiikkivideo!
 
http://www.youtube.com/watch?v=0SYjvmYkbPA
 
Tobin tyyli on jo vuosikaudet ollut ihan eri tasolla kuin tämä kliseinen hevaripukeutuminen. Havaijipaidat, seepratakit, lehmännahkakuvioidut tohvelit, I eat pussy -paidat... Mieshän on ihan totaalinen tyyliguru, ja sillä puolella myös minun ylivoimaisesti suurin idolini. Nuo Avantasian promokuvat ovat todellakin ihan poikkeustapaus, kyllä se Tobias lyhyempää lettiä lukuunottamatta näyttää samalta kuin ennenkin.
 
Toivottavasti provosoiduit.
shovi
08.12.2007 14:35:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoho! Ai siis tähän kuvaan: Ladies n' Gentlemen - Maailmanhistorian paras musiikkivideo!
 
http://www.youtube.com/watch?v=0SYjvmYkbPA

 
Voi perkeleen perkele, oon luullu Edguyta aina kliseiseksi poweribändiksi, mut tää oli niin saatanan tiukkaa settiä, et meinasin lentää perseelleni! Hienoa et maailmasta vielä löytyy rokkenrollia!
Landola59
08.12.2007 18:02:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoho! Ai siis tähän kuvaan: Ladies n' Gentlemen - Maailmanhistorian paras musiikkivideo!

http://www.youtube.com/watch?v=0SYjvmYkbPA


No juuri tähän kuvaan... Tuossahan sen aidon hevimiehen tunnistaa, osaa ottaa hjyymörillä.
 
Onko typeryys teille joku tekosyy olla ajattelematta?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti