Aihe: logon teko
1 2
porcupine
05.11.2007 13:54:31
Oon sen verran oldskool että varsinainen vektoripiirtäminen sujuu kyllä rivakammin edelleen Freehandilla. Illussa on melkeen kaikki paremmin, mutta semmoinen siisti ja puristinen bezier-vääntö on jotenkin tehty pirun hankalaksi - esim. objektin yksittäisten pisteiden alignointi on lähes mahdotonta. Tottumiskysymys ja erilainen lähestymistapa mutta kuitenkin...
 
Sama täällä. Mulla on ollut toi Illu koneella jo vuosia, mutta vieläkään en ole sitä oikein ottanut hallintaan. Sen olen toki huomannut, että monet tarkat perusasettelujipot (kuten juuri tuo pisteiden alignointi) puuttuu Illustratorista.
 
Eikös Freehand ole nyt osa Adobea? Saisivatkohan ne joskus ympättyä nuo puuttuvat FH-säädöt Illuun? Mä kaipaisin ainakin Change/replace graphis -toimintoa ja sitä, että Illu lisäis aina kaikki värit väripalettiin, kun sinne tuo vektorimuotoisen objektin (+name all colours). Ja inset path ja expand stroke ja... Niin, vai löytyvätkö nuo jo sieltä? En pikaisella tutkimisella ole löytänyt. Millonkohan ehtis opetella?
Emmie tiijä, mie oon Lappeenrannasta.
Torniojaws
10.11.2007 22:59:04 (muokattu 10.11.2007 23:00:26)
 
 
Tarkoitatko Notepadia vai notepadia?
 
Ihan vintoosan Notepadia :) Aiemmin mainitsin php includesta, jonka vuoksi isokin sivu on suht yksinkertainen rakenteeltaan ja hyvin modulaarinen jolloin virhe on helppo paikantaa. Ei tarvitse tutkia virhettä riviltä 591.
Relativity [Grindcore] | Vortech [Industrial Metal]
öl m
11.11.2007 00:08:22
(...) Itse ainakin hahmotan muokattavan tiedoston sisällön & rakenteen paremmin jopa VI:llä kuin Notepadilla. (...)
 
En aio tässä editorisotaa aloittaa, mutta vi:n ja Notepadin esiintyminen samassa lauseessa nostaa hlökohtaisesti verenpainetta. Jos vähänkin enemmän editoi tekstitiedostoja ohjelmoinnin harrastamisesta puhumattakaan, niin kannattaa tsekata Vim. Ei ehkä kaikkein intuitiivisin editori aluksi, mutta kun käytön kerran oppii, niin paluuta ei ole.
 
Jokainen toki taaplaa tyylillään, mutta epäilisin, että pääsyy Notepadin käyttämiseen www-sivujen tekoon on joko tietämättömyys tai masokismi.
 
http://www.vim.org/
http://www.mikseri.net/users/?id=85003
kk80
11.11.2007 10:00:02
Jos vähänkin enemmän editoi tekstitiedostoja ohjelmoinnin harrastamisesta puhumattakaan, niin kannattaa tsekata Vim. Ei ehkä kaikkein intuitiivisin editori aluksi, mutta kun käytön kerran oppii, niin paluuta ei ole.
 
Mainitsin Vi:n lähinnä siksi että se löytyy 100% varmasti kaikista Linuxpurkeista. kehittyneempi Vim on toki kivempi käyttää mutta jostain syystä sitä ei löydy kaikkien palveluntarjoajien arsenaalista. Oma suosikkini shellistä käytettävistä editoreista on Jed joka ei vaadi samanlaista kurssitusta kuin Vi.
 
Jokainen toki taaplaa tyylillään, mutta epäilisin, että pääsyy Notepadin käyttämiseen www-sivujen tekoon on joko tietämättömyys tai masokismi.
 
Jos työnantaja ei maksa masokismista tuntuvia korvauksia niin en oikein näe syytä miksi notepadia ei voisi korvata fiksummilla työkaluilla. Kuten mainittua niitä saa helposti ja ilmaiseksi. HelloWorldia monimutkaisemmissa sovelluksissa on kiva että editoriltakin saa jotain apuja. Turhauttavaa tapella sulkujen, typojen tms. kanssa. Hyvällä editorilla homma on niinpaljon helpompaa. IMHO paras PHP editori on Zend Studio jonka ominaisuuksia ole yrittänyt turhaan etsiä ilmaisista projekteistakin. Etenkin se ominaisuus että kirjoitan koodiin olion nimen ja editori näyttää mitä funktioita ko. oliossa on käytettävissä on yliveto.
 
Toisaalta ei keittoakaan ole pakko syödä lusikalla, varmasti onnistuu haarukallakin kauhominen.
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
öl m
11.11.2007 11:10:33
Mainitsin Vi:n lähinnä siksi että se löytyy 100% varmasti kaikista Linuxpurkeista.
 
Tämänkin takia vi on hyvä opetella.
 
Toisaalta ei keittoakaan ole pakko syödä lusikalla, varmasti onnistuu haarukallakin kauhominen.
 
Voiko osuvammin asian ilmaista? Ei.
[url]http://www.mikseri.net/users/?id=85003[/url]
Vanalkar
11.11.2007 16:21:18
Logon ja nettisivujen grafiikoiden tekoon Inkscape & GIMP, koodaukseen Notepad++. Suunnitteluun paperi+kynä.
 
Eikös se mene niinpäin, että logo on kuva ja logotyyppi (logotype) on sitten se hienosti muotoiltu nimiteksti.
 
Juuri toisinpäin:
 
Logo:
http://www.tremendoscienpavos.com/fotos_links/metallica%20logo.jpg
 
Tunnus:
http://totovo.com/images/P1010083.JPG
 
Logo tarkoittaa siis nimen virallista kirjoitusasua. Graafisia vänkyröitä kutsutaan taas tunnuksiksi.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)