Aihe: Kitara: Nopea vaihto
1
blackmore81
20.10.2007 20:54:00 (muokattu 20.10.2007 21:02:58)
En osaa antaa sen kummempaa vinkkiä kuin lisää treeniä. Kyllä ne otteet rupeaa siitä aikanaan löytymään. Aloittelet hitaammin ja pikkuhiljaa lisää nopeutta vaihtoihin. Kaksi viikkoa on vielä suhteellisen lyhyt aika kitaransoitossa. Ei Roomaakaan päivässä rakennettu.
 
Sitten kun tuntuu että nuo otteet alkaa sujumaan niin opettelet muutaman perusavosoinnun lisää.
Kannattaa myös käydä vaikka kirjastosta lainaamassa joku kitarakirja jonka avulla sitten treenailet.
What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about
Jumina5/6
21.10.2007 16:41:26 (muokattu 21.10.2007 16:45:12)
Kyllä siihen aikaa menee. Mutta jossain välissä ne sormet kyllä sitten jo alkavat mennä ihan automaattisesti oikeille kohdille. Ja sittenkun sormien koordinaatiokyky hieman paranee, on helpompi opetella uusia sointujakin.
 
EDIT: Esim. (avosoinnuilla) C-duurista A-molliin on helppo vaihtaa, tarvii siirtää vain yhtä sormea. Aloita tommosella, sitten vähän ajan päästä otat vaikkapa G-duurin mukaan. Kyllä se siitä alkaa luonnistumaan.
Black Hippies Underground
peteihis
23.10.2007 00:24:15 (muokattu 23.10.2007 07:05:18)
Juu tosjaan... en saanu ittestäni irti vastata heti ekalla kertaa kun tän aiheen näin, mutta ei sitä tosiaan motoriikka kahdessa viikossa noin paljoa kehity.
 
Itseasiassa tuo G, C, D, Em -paketti on mahdollisimman hankala opeteltava ens alkuun. Perus tavaraa sinänsä mutta kenkkuja vaihdoksia ihan aluksi. Noissa joutuu muuttamaan käden ja ranteen asentoa joka kerta aivan perustavan laatuisesti, jotta ne saa soimaan rämisemättä.
 
Ne millä pääsee vaihdoksia opetteleen ekalla viikolla niin, että pystyy pysymään vielä rytmissäkin on Em Am ja C.
 
(Am - C = yhtä sormea vaihdetaan, Em - Am = sama ote eri kieleltä, paitsi että yksi sormi enemmän tarvitaan A-mollissa. G ja D kuuluu ohjelmaan sitten kun noilla Em-Am-C alkaa pysyä rytmissä. Been there. Done That.)
rattledad
23.10.2007 01:04:43 (muokattu 23.10.2007 01:05:38)
 
 
Noissa joutuu muuttamaan käden ja ranteen asentoa joka kerta aivan perustavan laatuisesti,
 
Helpottaa tuota vaihtamista aika lailla jos ottaa G:n nimettömällä, keskisormella ja pikkurillillä.
 
Hyvä toisaalta osata myös tuo ote jossa nimettömällä otetaan D-sävel H-kieleltä. Jos vielä demppaa A-kielen saa akustisestikin ihan toimivan voimasoinnun.
IJarro
23.10.2007 12:44:42
Helpottaa tuota vaihtamista aika lailla jos ottaa G:n nimettömällä, keskisormella ja pikkurillillä.
 
Tosta myös erottaa amatöörit ja ammattlisaiset =)
 
No ei välttämät. Hienointa tossa otteessa on vaa se, et jää etusormi käyttämättä, jollon sillä voi kikkailla ja tukea esim melodiaa helposti.
Let's do some living after we die...
Numb
23.10.2007 14:47:39
 
 
Mä luulin, et nopea kitaranvaihto... o.O
 
Itse otan avoimen G-soinnun yleensä nelisormisena, eli otan siihen nimettömällä H-kieleltä d-sävelen joukkoon (jolloin tietenkin etu- ja keskisormi hoitavat E- ja A- kielet, ja pikkurilli yläE:n). On täyteläisempi. Jos tarvitsee helisytellä, niin silloin otan kolmisormisena, joko liikkuvalla etusormella tai liikkuvalla nimettömällä, riippuen mitä siellä on tarkoitus leipoa.
 
Sointuvaihtojen nopeutumiseen ei auta kuin jauhaminen. Se on ihan puhdasta motorista taitoa, joka ei tule kuin tuhansien toistojen kautta.
Gattubi ö skugi, bing bong bang -Remu Aaltonen --- Se pitää vetää niig skibbadibbaboungboung skäppidäbbi ticotico hei groopie dountsu teik mai hair de bäng bäng bong! -LamaAjanElvis
Corto
24.10.2007 10:12:59
Mä luulin, et nopea kitaranvaihto... o.O
 
Minä myös...
 
Vähän alkup. aihetta sivuten: jotenkin tuosta muistui taas mieleen omat sekoilut alkuaikoina, kun yritin ensimmäisiä barre-sointuja tapailla. Etusormi ei sitten taipunut millään puristamaan koko kieliriviä kerralla. Aluksi tuntui luonnottoman raskaalta ja hankalalta tehdä se kunnolla, aina jäi joku kieli (yleensä korkea E ja/tai B) puolitiehen. Ja sitten kun kunnon otteen vihdoin sai, ei nopeahkossa soitossa vaihto perussoinnusta barreen onnistunutkaan kovin sujuvasti. Usein soitto tökki turhautumispisteeseen saakka.
 
Toistollahan siitä sitten selvittiin: näin vuosien jälkeen barret tulevat kuin puolivahingossa. Olettaen tietty, että vielä muistaisi mistä nauhavälistä se oikea sointu löytyy... enää ei soiton esteenä ole niinkään motoriikka, vaan orastava dementia. :D
"Float away, little butterfly. Just flutter away. I got a gig in Vegas." -Buddy
hoja
26.10.2007 00:37:44
 
 
Mun vinkki on että valitse aika ohuet kielet, mikäli sulla on teräskielinen akustinen. Ite käytin alussa 0.09 sähkökitaran kieliä, soundi oli ohut mutta oli paaaljon helpompi ottaa barret (ostin ne itse asiassa vahingossa, kun en ymmärtänyt mitään kielien paksuudesta). Sitten kun puristusvoima on kasvanut niin vaan paksumpaa kielisettiä alle. Nyt käytän 0.13, ne helisee kyllä ihan eri tavalla..
 
Huono puoli noissa ohuissa kielissä on, että ne bendaa vähän turhan helposti: sormet vähän vinossa ja sulosävel onkin riitasointu.
K100 #8 Minäkö tyhmä? Nyt en ymmärrä..
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)