Aihe: Sibiksen kansanmusapuoli??
1
rosemary
28.06.2007 20:40:15
Oon tässä viime aikoina alkanut kyseenalaistaa ammatinvalintaani (opiskelen englanninopettajaksi) ja mieleeni pätkähti jostain tuo Siban kansanmusiikkiosasto. Onko kenelläkään kokemuksia siitä, millä tiedoilla/taidoilla pääsee sisään? En ole varsinaisesti harrastanut kansanmusiikkia aikaisemmin, mutta se kiinnostaa paljon ja olen tottunut soittamaan korvakuulolta, improamaan ja muuta hauskaa (näitä taitoja ainakin vaaditaan pääsykokeissa). Ilmeisesti sinne otetaan vuosittain vain 8 opiskelijaa, joten onko järkeä edes yrittää? Siis hakeeko sinne vain sellaisia über-kansanmusaheppuja? Täytynee tämä vuosi kuluttaa aiheeseen perehtymällä, että on edes jotain tsäänssejä päästä sisään:)
tanjuli
28.06.2007 23:03:54
Tsekkaappa aluksi kansanmusaosaston sivut http://www2.siba.fi/kansanmusiikki/ ja kyseisen koulutusohjelman opetussuunnitelma http://www.siba.fi/fi/opiskelu/opet … nitelmat/ops0708_kansanmusiikki.pdf
 
Pääaineesta tulisi ainakin olla musiikkiopiston päästötodistusta vastaavat taidot (3/3 tai tolppa I tms.). Kannattaapi myös tutustua tradimatskuun ja suomalaiseen kansanperinteeseen hieman lukion oppimäärää syvemmin, esim. vierailemalla kansanmusakonserteissa tai workshopeissa tai tutustumalla kirjallisuuteen / levyihin.
 
Kyllä sinne todistetusti jengiä pääsee :)
[i hear voices but at least they're on tune]
maisa_ii
08.10.2007 21:13:23
Jees, tsekattu on. Mutta pääseekö sinne yleensä porukkaa, jolla vahvin osaamisalue on klasaripuolella? Missä ylipäätään on mahdollista saada aikaisempia opintoja kansanmusiikista? Onko kaikilla sinne pääsevillä takanaan jotain edeltäviä kamuopintoja?
 
Eikö täällä nyt ole ketään kamulaista jakamassa kokemuksia?
tekerolant
27.10.2007 12:35:17
Jees, tsekattu on. Mutta pääseekö sinne yleensä porukkaa, jolla vahvin osaamisalue on klasaripuolella? Missä ylipäätään on mahdollista saada aikaisempia opintoja kansanmusiikista? Onko kaikilla sinne pääsevillä takanaan jotain edeltäviä kamuopintoja?
 
Eikö täällä nyt ole ketään kamulaista jakamassa kokemuksia?

 
Eli sinulla ei siis taida olla lainkaan kansanmusataustaa, jos et tiedä mitään noista asioista?
Miksi siis pitäisi päästä kansanmusiikkiosastolle ylipäätään, jos ei ole alasta mitään kokemusta?
 
Ei ne muut osastot ja niiden pääsykokeet ole mitään helpommin aukeavia takaovia joista pääsisi luikahtamaan sinne "paremmalle" klasaripuolelle.
 
Kokkola, Joensuu, Kaustinen -siinä muutama opiskelupaikka amk ja kansanopistotasoa.
 
Yksi tapa opiskella kansanmusiikkia ja saada tietoa sibiksen kamuosastosta on hakeutua jollekin osaston opiskelijalle ns. pedioppilaaksi. Nettisivuilta ja puhelimitse saat lisätietoa.
Muszika, aggression! Muszika, elegant!
Ramboliini
07.05.2008 15:53:30
Jees, tsekattu on. Mutta pääseekö sinne yleensä porukkaa, jolla vahvin osaamisalue on klasaripuolella? Missä ylipäätään on mahdollista saada aikaisempia opintoja kansanmusiikista? Onko kaikilla sinne pääsevillä takanaan jotain edeltäviä kamuopintoja?
 
Eikö täällä nyt ole ketään kamulaista jakamassa kokemuksia?

 
Itse olen Kamulussa opiskelemassa. Oon kans aatellu et lähen Sibaan kunha kaustbystä pääsen.Itselläni on takana 6v kanteleensoittoa (3/3 suoritetaan lukion aikana) Kansantassia 12vuotta tähän mennessä,kansanmusiikin historian tunteja saa AKO:lta kuulemma?.. Kansanmusiikkiopisto,KAMULU,AKO=paikat joista saa koulutusta...
MrShaft
08.05.2008 03:57:32 (muokattu 08.05.2008 03:57:57)
- - kyseenalaistaa ammatinvalintaani (opiskelen englanninopettajaksi) ja mieleeni pätkähti jostain tuo Siban kansanmusiikkiosasto - -
 
Oiskohan tuosta kansanmusiikin maisterintutkinnosta ammatiksi asti? Tarkoitan, että jos vertaat englanninopettajan työhön, niin voi olla aika lailla tiukemmassa leipä, joskin lienee noilla humanisteillakin tiukkaa...
 
En silti tarkoita, etteikö kansanmusiikilla voisi elää, mutta kovin toisenlaiseen elämänkuvaan tulet päätymään jos sille tielle lähdet.
 
MrS
Try not to become a man of success but rather try to become a man of value. - Albert Einstein
Wiitala
15.06.2008 02:17:47 (muokattu 15.06.2008 04:28:24)
Noniin. Nyt voinen olla pätevä vastaamaan omasta puolestani, kun paikka kansanmusapuolelle aukeni. ;)
 
Mutta pääseekö sinne yleensä porukkaa, jolla vahvin osaamisalue on klasaripuolella?
Tämä on vähän sama kun kysyisi, että pääseekö hyvä rokkirumpali Sibaan klassisia lyömiä soittamaan, tai klassinen kitaristi Jazz-puolelle... Melko suora vastaus on, että ei. Kansanmusiikkipuoli on olemassa muunmuassa juuri siksi, että sinne valikoituu kansanmusiikkia soittavia, ja sitä "harrastavia" opiskelijoita. Kansanmusiikissa on kuitenkin joka soittimella niin omat soittotyylinsä, fraseerauksensa, soittoasentonsa, kliseet ja semmoiset, että kyllä sitä harrastuneisuutta täytyy olla - ellei jopa aiempia opintoja. Samoin Jazz-puoli kerää seiniensä sisään nimenomaan Jazz-ihmisiä. Mikään ei estä hakemasta tietenkään vaikka kaikille osastoille, mutta kyllä sitä omaa taustaa olisi hyvä kuunnella. Jos tausta on "umpiklassinen", niin olisiko fiksuinta seurata sitä tietä, kun sen eteen on jo nähty vuosia töitä..? Siihen voit vastata vain sinä itse. Itsehän vaihdoin vuosia sitten valtavirtamusan ja rumpusetin kansanmusiikkiin ja etnisiin lyömäsoittimiin, ja sillä tiellä ollaan... :)
 
Missä ylipäätään on mahdollista saada aikaisempia opintoja kansanmusiikista?
Nämä mainittiinkin jo. Kaustisella "Alä-Känni"-Opisto, (ja tietenkin musiikkilukio), sekä sitten Kokkolassa Konsa & AMK, ja Joensuussa ainakin tuo AMK. Sitten eri kansanopistoissa saannee aika pätevää kansanmusan perusteiden opetusta, riippuen tietenkin opettajista. Oriveden opiston musalinjalla kamuopetus oli melkein talon parasta antia, ainakin omasta mielestä. (Nimim. vsk. 2002-2003)
 
Onko kaikilla sinne pääsevillä takanaan jotain edeltäviä kamuopintoja?
Ei. Itsellänikään ei ole mitään virallisia kansanmusiikki-opintoja, tyyliin kansanmuusikon perustutkintoa konsalta tms. Kansanmusainnostus vain alkoi kymmenisen vuotta sitten kun livahdin Kaustiselle musalukioon. Nykypäivänä veivaankin sitten lähes pelkkää kamua. :) Siihen syynä kai aktiivinen kuunteleminen, keikoilla/festareilla kiertely, perinteeseen tutustuminen yms, ja toki hemmetinmoinen kyseisen musan soittelu. Tokihan tämä harrastuneisuus on poikinut myös fyllinkiä opintosuoritysotteeseen, mutta näiden muutaman kymmenen opintoviikon tärkein hyöty lienee ennemmin oman itsensä kehittämisessä, kuin opintosuoritteena.
 
Eikö täällä nyt ole ketään kamulaista jakamassa kokemuksia?
No nyt on. :) Älä kysy opiskelusta vielä mitään. Tiedän vasta pääsykokeista omien kokemusten verran... ;)
 
Edit: Ja ainiin. Itsehän viimeistelen paraikaa musiikinopettajan papereita Jyväskylässä. Siihen päälle sitten "spesifimpi" ala, niin luulis että niillä pärjäisi. Eli: Tee molemmat. Treenaat kamua loppu ope-opintojesi ajan, ja sitten solahdatkin jo taitavana pelimannina opintoputkessa meidän muiden seuraksi Pitäjänmäkeen. :)
"Siat pääsee taivaaseen, ihmiset ei. Liity meihin enkeleihin."
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)