Muusikoiden.net
28.03.2024
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Äänitys/tuotanto - koulutusmahdollisuudet Suomessa.
1 2 3 4 5 6 7
Jucciz
21.10.2006 23:03:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos oikein huomasin kukaan ei ole maininnut PIRAMK:n Musiikin osaston musiikkiteknologia-linjaa.
 
http://koulutusalat.piramk.fi/web/k … C6F818C2257130005FE587?OpenDocument
 
Valmistaa musiikkipedagogeja, pääaineena musiikkiteknologia. Eli enemmänkin opettajapainotteinen paketti, mutta kai se on eniten itestä kiinni mitä alkaa tekeen & miten hyödyntämään mahdollisia taitojaan...
 
Jos jollain on kokemuksia edellämainitusta koulutusohjelmasta niin antakaa ihmeessä tietoa ihmisille!

 
Hep! Minä pyrin tuonne kesällä ja pääsin.
 
Hakijoita oli kuulemma kaikkian 30 ja sisään valittiin tänä vuonna kaksi. Pääsykokeiden ensimmäinen vaihe oli musiikin teoriaa ja säveltapailua: käytännössä kuitenkin tässä vaiheessa piti osoittaa lähinnä klassisen musiikin tietämys, joten olin kohtalaisen varma, että jatkoon ei ole mitään asiaa. Esimerkiksi yhdessä kuuntelutehtävässä piti tunnistaa viidestä annetusta ääninäytteestä tyylikausi, teosmuoto?, säveltäjä yms. Tähän tehtävään jätin esimerkiksi kokonaan vastaamatta - mistäpäs tällainen pop/jazzari mitään klasarista tietäisi? :) Lisäksi oli kuuntelutehtävä, jossa 8 tahdin melodia piti kirjoittaa nuoteiksi, samoin muutaman tahdin mittainen sointukierto piti tunnistaa ja kirjata ylös (sointuastein ja reaalisoinnuin). Tämän lisäksi piti kenraalibassomerkintöjen? (roomalaisia kirjaimia ja seassa numeroita...) pohjalta kirjoittaa neliäänistä satsia. Viimeisessä tehtävässä oli muutaman kymmenen tahdin mittainen (ilmeisesti) klassista musiikkia edustava teos, josta piti tehdä rakenneanalyysi. En tiedä vieläkään tarkalleen, mitä koko sana tässä yhteydessä edes tarkoittaa. Muistaakseni analyysini oli lyhyesti ja ytimekkäästi "kappale menee D-mollissa" tai jotain. :)
 
Kaikeksi hämmästyksekseni pääsin kuitenkin jatkoon (ainakin nuotinkirjoitustehtävä meni luullakseni kuitenkin aivan hyvin, samoin sointuanalyysi) ja loppupäiväksi jäljellä oli noin 4-5 tuntia erilaisia kokeita: solfaa, analyyttistä kuuntelua, haastattelua, soittonäytettä, kuulontutkimusta, englanninkielisen studioteknisen tekstin luetunymmärtämistä ja referointia suomeksi sekä esseekirjoitusta. Pitkän päivän päätteeksi tunne oli aika sekava ja tosiaankin olin melko varma, että kyllä siellä nyt varmaan suurin osa pärjäsi minua paremmin.
 
Loppukesästä kuitenkin sain postia PIRAMK:ista ja niinhän siinä sitten kävi että muutto tuli eteen ja opiskelu alkoi nyt tänä syksynä. Meitä tosiaan valittiin kokonaista kaksi ja toinenkin meistä aloittaa ilmeisesti vasta kevätlukukaudella. Näin olen saan käytännössä yksityisopetusta joillakin kursseilla - toisaalta, viime vuonnakin aloittaneita taitaa olla vain kaksi, että aika pieni porukka meitä kaiken kaikkiaankin on. Koko suuntautumisvaihtoehto on ymmärtääkseni 4-5 vuotta vanha ylipäätään.
 
Tutkintoon kuuluu melko iso paketti pedagogisia opintoja, eli opettajia meistä täällä yritetään tehdä, vaikka ainakin omalla kohdallani pääasiallinen kiinnostuksen kohde on nimen omaan studiotyöskentely ja soittaminen/tuottaminen/sovittaminen. Ekana vuonna on tähän mennessä ollut ainakin seuraavaa:
* äänisynteesi/digitaaliääni
* studiotekniikka 1
* musiikin tietotekniikka
* nuotinkirjoitus tietokoneella
* ohjattua havainnointia (seurataan opetustilanteita)
* oman pääinstrumentin soittotunteja
* pedagogisia foorumeita, jotka voivat olla melkein mitä vaan (kenraaliharjoitusten seuraamista, luentoja tms.)
* ohjelmistoseminaareja, joissa ollaan tutustuttu olemassaoleviin ja uusiin musiikkiohjelmiin tai muuhun tekniseen puoleen
 
Lisäksi tutkintoon kuuluu instrumenttiopinnot ja opintojen ohessa tuleekin suorittaa C-kurssitutkinto. Ymmärtääkseni D-kurssitutkinto (entinen tolppa I) tehdään ensin alta pois ja sitten myöhemmin tuo C, joka on siis laajuudeltaan vielä isompi. Nämä ymmärtääkseni voidaan hyväksilukea kyllä, mikäli ne on jo suoritettu aikaisemmin. Itse sain anteeksi ruotsin, englannin, viestinnän ja informaatiotekniikan opintojaksot aikaisempien yliopisto-opintojeni ansiosta. Kannattaa kaivaa tarkat kurssikuvaukset esiin, jotta hyväksiluvut saa hoidettua nätisti. Pelkkä "Suoritin ruotsin keväällä 2002, 3 opintoviikkoa" ei mene läpi.
 
Aika monipuolinen paketti tämä yhtäkkiä ainakin vaikuttaisi olevan, vaikka selvästikin tässä on vasta raapaistu pintaa. Ilmapiiri noin yleisesti ottaen vaikuttaisi olevan rento, ruoka on halpaa (lounas 1,48e opiskelijakortilla) ja myös kulkuyhteydet Pyynikintorilta (pääasiallinen opetuspaikka) joka paikkaan ovat toimivat.
 
>-)))> #11
« Rojuja · Soitteluita »
TmuKoo
31.10.2006 16:41:58 (muokattu 04.11.2006 17:56:00)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tälläinen 30op laajuinen koulutus alkaa ensi vuoden alusta ammattikorkeakoulu-
tutkinnon tai opistoasteen tutkinnon suorittaneille kulttuurialan tai liiketalouden ammattilaisille.
 
GLOBAL CREATIVE ECONOMY - THE CREATION AND PRODUCTIZATION OF MUSIC AND AV-PRODUCTS (30 op)
 
http://www.piramk.fi/web/www.nsf/$a … 1495?open&qm=MainMenuNoFrames,2,6,0
 
Käytännössä kurssi on artistien/bändien tuotekehittelyä vuoden ajan ja tavoitteena on saada osallistujien (max 20) projektit (esim. oma tai oman yhtiön artisti/bändi) kehiteltyä julkaisukuntoon ja myös saada aikaan julkaisu projektille sopivimmassa kohdemaassa.
 
Tähän liittyy mahdollisuus esim. kuvallisen promomateriaalin tekemiseen yhteistyössä uusiutuneen kuvapuolen (käsikirjoittaminen ja kuvallinen ilmaisu) kanssa. Lisäksi luodaan mm. laajat kontaktiverkostot Suomeen ja ulkomaille sekä etsitään kullekin projektille sopivimmat markkinointikanavat ja tavat.
 
Koulun uusittua kalustoa (mm. 3 kpl Pro Tools HD2-työpisteet, laadukkaat mikit ja ohjelmat tuotantojen tekemiseen mobiilista 5.1-formaattiin) ja studioita (kaksi tarkkaamoa ja kaksi soittotilaa+konemusapainotteinen laadukkaasti varusteltu työpiste) voi tarvittaessa käyttää tuotantojen kehittelyyn (sisältyy kurssin hintaan 168€).
 
Opettajat/luennoitsijat ja tukiryhmä tulevat olemaan maan eturiviä (+ulkomaisia luennoitsijoita). Kattaus varmistetaan, kun tiedetään osallistujien taustat ja todennäköiset projektit. Opetus, videoluentojen välittäminen sekä projektien ohjaus hoituu pääosin netin kautta, joten opiskelu sujuu mainiosti työnkin ohella.
 
Summarum: tarjolla on siis vuoden tehokas ohjattu tuotekehittelypaketti puolikkaan studiopäivän hinnalla sopivassa kehitysvaiheessa olevalle bändille/artistille, joka haluaa saada aikaan julkaisun ulkomailla.
 
Kurssille mahtuu vielä pari nopeaa ja taustoiltaan sopivaa hakijaa. Jotta esim. jokin bändi pääsisi osalliseksi tästä tuotanto-/tuotekehittelyprojektista, riittää että kyseisestä ryhmästä opintoihin ilmoittautuu 1-2 jäsentä.
 
Haku onnistuu näppärimmin nettihaun kautta https://elomake.piramk.fi/lomakkeet/217/lomake.html .
 
HUOM! Hakuaikaa on vain 15.11 saakka!
 
TmuKoo
05.11.2006 21:32:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juttelin tuossa PIRAMK:n Timo Kivikankaan kanssa ja hän halusi kommentoida ja antaa vielä vähän lisäinfoa kurssista:
 
***************
 
”Opinnoissahan ei luvata mitään automaattista taivaspaikkaa, vaan kyseessä on vuoden mittainen tuotekehittelyprojekti, jossa sorvataan bändin kokonaisuutta musasta koko pakettiin mahdollisimman valmiiksi. Lisäksi hankitaan mukana oleville osallistujille alalla välttämätön iso kotimainen ja kansainvälinen kontaktiverkko ja selvitetään kullekin projektille parhaat tavat edetä. Tällä hetkellä osallistujia on ilmoittautunut jo kolmesta maasta (4 eri kansallisuutta) ja kuviossa on mukana kahden ruotsalaisen musaoppilaitoksen väkeä ulkojäseninä.
 

 
Tulevista opettajista kerrottakoon tässä vaiheessa sen verran, että päävastuu kuviosta on opettajalla, jolla on lähes 7-8 vuoden kokemus musiikkikustantajana toimimisesta Warner/Chappelillä ja laajat kansainväliset kontaktit ovat tosiasia. Lisäksi projektien etenemistä tulee seuraamaan ainakin Universal Musicin edustaja, jolloin hänellä ja projektien etenemistä seuraavilla muiden levy-yhtiöiden edustajilla on mahdollisuus napata parhaat päältä.
 

 
Mitään projektia ei ole tarkoitus aloittaa tyhjästä, vaan kehitellään opiskelijoiden omia jo varsin pitkällä olevia projekteja, jotka eivät ole kuitenkaan vielä ylittäneet julkaisukynnystä. Viime kädessä julkaisukynnyksen ylittyminen aikanaan kunkin tuotannon kohdalla riippuu useista tekijöistä eikä sitä voi luvata kenellekään, mutta se on varma, että hyväkin musa jää pöytälaatikkoon ellei tiedä kenelle ja millä keinoilla sitä tulee viedä eteenpäin.
 

 
Lyhyesti: tässä kehitetään sekä sisältöä että verkostoidutaan kansainvälisesti ja hankitaan kullanarvoista tietoa eri maiden markkinoista ja niille pääsystä. Ottaen vielä huomioon, että kurssin maksuun 168e sisältyy mahdollisuus käyttää studiotiloja sisällön sorvaamiseen sekä kuvapuolen osaajien hyödyntämisen mahdollisuus, kokonaisuus ei ole todellakaan huono artistille/bändille, joka on sopivassa kehitysvaiheessa ja haluaa päästä urallaan eteenpäin.”
 

 
************************
 
Terveisin,
 
-timo-
 
Mättöpiiska
13.11.2006 00:25:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tälläinen 30op laajuinen koulutus alkaa ensi vuoden alusta ammattikorkeakoulu-
tutkinnon tai opistoasteen tutkinnon suorittaneille kulttuurialan tai liiketalouden ammattilaisille.
 
GLOBAL CREATIVE ECONOMY - THE CREATION AND PRODUCTIZATION OF MUSIC AND AV-PRODUCTS (30 op)
 
http://www.piramk.fi/web/www.nsf/$a … 1495?open&qm=MainMenuNoFrames,2,6,0

 
Tiedätkö yhtään, tullaanko kurssia järjestämään toistekin? Toi olis niin hyödyllinen juttu. Ei ole vaan tutkintopapereita vielä kourassa. Ehkä ens vuonna...
TmuKoo
13.11.2006 20:24:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedätkö yhtään, tullaanko kurssia järjestämään toistekin? Toi olis niin hyödyllinen juttu. Ei ole vaan tutkintopapereita vielä kourassa. Ehkä ens vuonna...
 
Ensi vuodesta ei ole vielä tietoa. Mutta ainahan kannattaa hakea, voi päästä mukaan vaikkei tutkintoa olisi vielä jos muuten vaikuttaa sopivalta henkilöltä. Hakuaika päättyy 15.11, joten vielä ehtii matti myöhäiset ilmoittautua...:)
 
jiBa
24.11.2006 14:31:11 (muokattu 24.11.2006 14:33:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hep! Minä pyrin tuonne kesällä ja pääsin.
 
Kiitos informaatiosta Jucciz!
 
Hain myös Pyynikille keväällä 2005, ja toista vuotta olen poissaolevana opiskelijana johtuen opiskeluista Jyväskylän pop/jazz-konsalla, mutta näillä näkymin viimeistään ensi syksynä pitäisi sinne päin rantautua myös! :)
 
Nine speaker cabinets really do sound better than just one. -Paul Gilbert-
Fonisoul_
02.12.2006 15:18:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä sinne meidänkin aikaan on aivan sopimalla päässyt. Ja varsinkin ääneen erikoistuvathan siellä käytännössä tuntuvat asuvan. Uusiin tiloihin tulee tosiaan pari tarkkaamoa, joista toinen ilmeisesti masterointitarkoitukseen lähinnä.
 
Pohjois-Karjalan AMK:ssa pyörii nyt myös käsittääkseni ensimmäinen pilottiryhmä musiikkiteknologian nimellä. Asiasta kiinnostuneiden kannattanee kysellä tarkempaa tietoa ryhmän jatkotoiminnoista suoraan koulun ylemmiltä tahoilta.
 
http://media.ncp.fi

 
PKAMKin uusiin tiloihin tulee kolme tarkkaamoa ja kaksi studiota. Toinen studio ja siihen liittyvä tarkkaamo kasataan vanhoista PT-systeemeistä (joiden päivitykset päättyny jonnekki 6.9 versioon) mutta yläkerran puoli tulee sitten olemaan ajanmukaisesti Pro Tools HD-settiä seiskaversioilla. Samaan aikaan tammikuussa vanhaa studiota päivitetään, tulee lisää mikrofoneja, putkikompura ja Neven etuasteet ainakin, en tiedä josko vielä jotain muuta.
 
Itse oon ollut mukana tuossa musiikkiteknologian pilottiryhmässä. Kuvio on ainakin nyt ollut se että opiskelijat saa läppärit käyttöönsä (Macbook Pro 2GHz Intel core duo, 2GB), jolla nyt tälläkin hetkellä tähän kirjoitan. Ainakin ekalla kurssilla käydään läpi Logic Prota, Pro Toolsia ja Caragebandia, sekä jonkun verran yleistä tietoa mikrofoneista, musiikin tekemisestä jne. Tarkoitus kai sitten on että tuohon tulee vielä syvemmälle porautuvia jatkokursseja. Ja tämän jälkeen on sitten mahdollisuus suorittaa sertifikaatti ainakin Logicista, ehkä myös Pro Toolsista.
 
Vielä kun saisi Cubasen tähän koneelle, niin olisi jo aika veikeä läpileikkaus musasoftista. =)
 
Niin ja niitä studioita PKAMKissa pääsee kyllä käyttämään - jos vain on ensimmäinen joka ehtii varata. Tiloista on ollut taistelua mm. musiikin koulutusohjelman kanssa, jotka käy studiolla treenaamassa, joten pientä kitkaa on ollut ilmassa.
 
Tuolta löytyy musateknologian koulutussisältöjä: http://web.mac.com/perkkiok/iWeb/eMute/Perusteet.html
 
Ja tuosta toinen opettajista:
http://web.mac.com/perkkiok/iWeb/kpcv/Profile.html
 
Soul with a capital "S"...
KTR
08.01.2007 11:45:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin tuonne Orimattila-instituuttiin pistää paperit menemään. Kiinnostais aika kynpillä ja ois aika justiinsa sitä, mitä tekisi mieli opiskella. Audiovisuaalista alaa opiskelen just nyt, mutta siellä koulussa hommat painottuu vahvasti visuaaliselle puolelle eikä audiopuolen opetusta ole juuri yhtään. Omin päin olen hankkiutunut tekemään siellä musiikkeja ja äänijuttuja muiden leffoihin ym. mutta opetustahan tuosta puolesta siellä ei ole, joten omilla tiedoilla olen tehnyt kamoja.
Muutenkin kiinnostaa nimenomaan musiikin äänitys ja tuotanto, jota varta vasten haluaisin opiskella. Toivottavasti pääsisi tuonne syssyllä.
 
Wahi
10.01.2007 17:12:53 (muokattu 10.01.2007 17:13:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt olen ihan sekaisin, siis Helsingissä musiikkiteknologiaa voi opiskella AMK (Stadia) pop&jazz puolella ja 2. asteen oppilaitoksessa (Pop&jazz konsa). Jostain olin lukevinani että nuo ovat samassa rakennuksessa siellä Arabiassa?
 
AMK puolelle on varmaankin vaikeampi päästä kuin 2. asteen?
 
E: Kiitokset sille, joka voisi vähän selventää näitä juttuja. Ei Stadian sivuistakaan oikeen ota selvää.
 
santtus
11.01.2007 14:51:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäksi Helsingissä Sibelius Akatemialla on musiikiteknologian opetusta yliopistotasoisena ja muistaakseni myös avoimen yliopiston puolella. Stadian ja Pop-Jazz konservatorion opetus on siis samassa talossa ja samoissa tiloissa Arabianrannassa, mutta nämä ovat teknisesti kaksi eri instanssia, vaikka tekevätkin yhteistyötä ja osa opettajista on samoja.
 
"Hyvinhän me vedetään, mitä ne netissä kirjoittaa..?"
Wahi
11.01.2007 19:24:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia, selvensi hyvin asiaa.
 
drlecter
28.03.2007 12:06:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiinnosta kysyn, jotta onko olemassa minkäänlaista etäopiskelumeininkiä? Työn ohessa vois jonkinasteisen kurssin suorittaa.
Jaskanpoika
13.04.2007 01:29:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla tärkeä kysymys! Aattelin hakee Tampereelle Pirkanmaan AMK:hon musiikkiteknologiaa. Olen suorittanut sähkökitarasta sekä teoriasta 3/3. Onko mitään mahiksia päästä?

http://koulutusalat.piramk.fi/web/k ... C6F818C2257130005FE587?OpenDocument

Lisäksi tonne täytetään e-lomake ( https://elomake.piramk.fi/lomakkeet/557/lomake.html ) niin kysymyksessä "VALINTAKOKEESSA ESITETTÄVÄT SÄVELLYKSET" minkähän laisia nämä sävellykset täytyisi olla?

Hakijan oppaassa on

TOINEN VAIHE
5) Soitto- ja/tai laulutaito
a) Pääinstrumenttina soitin: Kaksi vapaavalintaista D-/I-kurssin tasoista sävellystä, joista toinen on nopeatempoinen
b) Pääinstrumenttina laulu: Kaksi vapaavalintaista D-/I-kurssin tasoista laulua
c) Pääinstrumenttina muu kuin piano: Vapaavalintainen näyte kosketinsoittimen soittotaidosta

Eli jotain tolppa I tasoista pitäis olla vai? Ja mitähän siihen sitten mahtaa kuulua?

Ei yhtään kiire tosiaan tullu.. :)
 
KTR
08.06.2007 12:05:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kas vain! Pääsin sitte tuonne Orimattilaan opiskeleen musiikkiteknologiaa. Jes.
 
empty
10.08.2007 15:39:01 (muokattu 10.08.2007 15:39:31)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.otavanopisto.fi/fi/uudet … di-pk/?C:D=1085645&C:selres=1085645
Tätä ei varmaan kukaan ole vielä laittanu? Ainakin mun mielestä kuulostaa loistavalta valinnalta peruskoulun jälkeen, kun päättötodistus ei ollu niin hyvä, ei tiedä mitä tehdä ja on innostunut musasta. Hakuaika on valitettavasti jo päättyny 13.7, mutta ite koitan jos vielä huolisivat. Toivotaan parasta.
 
-Cale
28.08.2007 10:14:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piramk/Virrat
http://www.piramk.fi/web/www.nsf/$all/BF8C463E37387C80C2256ED8004A4221

Opettajina alan ammattilaisia. Keskittyy nimenomaan musiikkiin; Äänittämiseen, tuottamiseen, sovittamiseen, miksaukseen, markkinointiin, yms.
Ennakkotehtävänä muistaakseni pitää tehdä äänisuunnitelma (ja toteuttaa se?) ja tehdä pieni kuvaus itsestään.
Pääsykokeissa on haastattelu. Soittotaitoa ei vaadita.

 
Hmm... Äänisuunnitelma? Mitähän tuo mahtaa käytännössä tarkoittaa?
 
Landstr
19.09.2007 21:27:20 (muokattu 19.09.2007 21:28:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Auttakaas nyt vähän kun ei ysiluokkalainen tiedä:
 
Ajatuksissa on vahvasti liikkunut ajatus musiikkiteknologiahommista jatko-opiskeluissa. Asun pirkanmaalla (Akaassa, n.40km tampereelta), joten opiskelupaikka täytyisi olla täällä. Mitkä ovat varteen otettavia vaihtoehtoja?
 
Mitä pääsykokeissa yleensä tarvitsee tehdä?
 
Kiitoksia paljon.
 
''Jotain progee sinne väliin''
Puppet
20.09.2007 17:25:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve
 
Olen toivottavasti ylioopilaaksi ensi keväänä kirjoittava 19-vuotta täyttävä heppu, jota kiinnostais kauheesti tulevaisuudessa työskentely äänitys/miksaus/tuotanto/musiikki/äänentoistoalalla (mahdollisesti vaikka veljen äänentoistofirmassa).
 
Mietityttää silti vähän, että voisinko päässä johonkin sisälle vai pitäisikö toteuttaa omalla kohdalla yksi lempisanonnoistani "get a haircut and a real job" ja säästää hakemiset muille aloille. Mikään ei tosin kiinnostaisi yhtä paljon.
 
Itsestäni sen verran, että olen aloittanut syntikoiden parissa pyörimisen neljä vuotiaana, jolloin se oli vielä nykyistäkin enemmän sellaista omaksi iloksi pimputtelemista. Joskus rippikoulun jälkeen innostuinkin sitten enemmän ja tullut sen jälkeen kokoajan kasvavalla tahdilla soitettua. Viimeiset kaksi vuotta erinäisissä bändiprojekteissa, joista muutama on nyt vakliintunut ja teen myös lyriikat näihin biiseihin. Syntikan lisäksi basson soittaminen on alkanut kiinnostamaan. Teoriasta ymmärrän kyllä nuotit ja osaan niitä lukea. En kuitenkaan osaa soittaa niin, että annetaan laput eteen ja sanotaan, et soitappa :) Hallitsen perus soinnut ja sävellajit jotenkin. En ole ikinä suorittanut mitään 3/3 tutkintoja kuitenkaan.
 
Äänen käyttäytymistä ja äänentoistoa olen harrastanut pitkään (9-vuotiaana alkanut kotiteatteri-innostus ja pikkuhiljaa keikkaäänentoisto siinä sivulla). Bändeissäni oon se tyyppi joka huolehtii treenikämpän äänentoistosta ja mahdollisten treenisäänitysten järjestelyistä.
 
Osaisiko teistä kukaan näillä tiedoilla arvioida mahdollisuuksiani päästä opiskelemaan alaa kolmanne tai toisen asteen oppilaitokseen. Kun en tiedä mitä näihin laitoksiin pääseminen vaatii, eikä tekisi mieli käyttää kaikkia hakutoiveita alan eri kouluihin, jos näillä taidoilla ja tiedoilla kertakaikkiaan ole mahdollista päässä.
 
And surely we'll have such good time
saastara
26.09.2007 10:59:12 (muokattu 26.09.2007 13:40:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve.. .. .. ..
 
Lähtökohdat on ainakin täysin kunnossa, yrittämään vaan.. Koulutusmahdollisuuksia on vaikka kuinka, nettiä vaan selaamaan.. Ja kannattaa oikeasti käydä vaikka työkkärin nuorisoavustajaa tmv hihasta nykimässä jos tämmöiset koulutuskysymykset ymv mietityttää.
 
Ei noihin kouluihin hakiessa kannatta liikaa papereihin katsella ja olla semmoisella mentaliteetilla, että "emmätiiä ooksmä tarpeeks hyvä kun en oo ees musaopistos koskaan ollu" jnejne.. Ihmisiä siellä raadissakin on valitsijoina, eikä sinne kouluihin ole tarkoitus etsiä vain supervisionöörisen nerokkaita lapsineroja, vaan kehityskelpoisia, potentiaalia omaavia jeppejä. Oppimaanhan sinne kouluun on menty.. Eli paperia vaan sumeilematta menemään niihin paikkoihin joihin kiinnostusta löytyy.
 
Aina kannattaa koittaa siipiään, siinä ei häviä mitään. Ja jos vastauksena tulee kaikista kouluista "kiitos, mutta ei kiitos", ei se mitään todista.. Treeniä vaan enemmän ja seuraavana vuonna uudestaan, näkevätpä siellä raadissa, että olet tosissasi.. Eikä se koulu ole ainoa oikea tie jota kulkea, oppia ja tulevaisuutta voi luoda monella muullakin tavalla. Se kannattaa pitää mielessä jos / kun niitä pääsykoetuloksia lukiessa itku tulee silmään..
 
Tuohon "GaHCaGaRJ"-mantraan en kovinkaan suuria vastauksia voi antaa.. Sinähän sen päätät. Sen vain sanon, että kuka voittaa siitä jotain, että menet opiskelemaan 3-5 vuotta alaa jonka tiedät olevan sinulle väärä..? Rahaa tulisi kenties varmasti paremmin monissa jobeissa, mutta onko se sitten sen arvoista..? Sen päätät sinä itse.
 
Musatouhuissa tulee varmasti (ilman käsittämätöntä säkää / lahjakkuutta / taitoa / tuuria / karmaa / jnejne) vastaan ennemmin tai myöhemmin arki jossa sitä taiteillaan työttömyyden, sosiaalihuollon, Kelan, kodittomuuden, rahattomuuden, morkkiksen, huonojen työaikojen ja näistä kaikista johtuvien sosiaalisten ongelmien välillä kapealla narulla.. Joskus onnistaa, joskus ei.. Mutta ainakin teet jotakin mistä saat henkistä tyydytystä. Ja minun kirjoissani se on, ainakin vielä tällä hetkellä, hemmetin paljon tärkeämpi asia kuin se varma ja tasainen joka-kuukautinen nelinumeroinen luku siellä pankkitilillä.
 
Totta kai kuviot monimutkaistuvat siinä vaiheessa kun mukaan astuu ihmissuhteita, vaimo, talolaina, kenties elätettävä lapsi, koiran madotus ymv arjen menot.. Siinä vaiheessa sitä joutuu punnitsemaan itselleen mikä on todella tärkeää ja kenestä on kenelle vastuussa.. Mutta iästäsi johtuen oletan sinun olevan samanlaisessa tilanteessa kuin minun.. Ei ole vielä perhettä, vaimoa, asuntolainaa, lapsia tmv menoja ja vastaat elämästäsi lähinnä itsellesi.. Nythän on siis paras aika takoa itseensä oppia kun on vielä vapautta ja aikaa tehdä juuri sitä mitä itse haluaa.. Siitä kannattaa nauttia ja ottaa kaikki irti.. Koulupenkille siis vain mars, jos siltä tuntuu.
 
Suomihan on siitä hieno maa, että täällä voi opiskella koska vain mitä vain jos rahkeita ja tahtoa vain riittää.. Jos 35 vuoden musiikkitouhujen jälkeen älyätkin, että haluat artenomipuusepäksi, ei se ole mikään ongelma.. Joten neuvoisin sinua keskittymään pieniin kuvioihin, vielä kun se on mahdollista, ja huolehtivan niistä elämän isoista kaarista sitten kun ne tulevat ajankohtaisiksi. Carpe diem, Och så on..
 
E: Käsittämätön määrä "vaan" sanoja tuolla tekstissä.. :p
 
Ei se koko vaan se tekniikka! Ja pyh, ei se tekniikka vaan se voima!
Puppet
27.09.2007 17:14:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähtökohdat on ainakin täysin kunnossa, yrittämään vaan..
 
Kiitos paljon, että jaksoit nähdä noin ison vaivan.. olen juurikin siinä tilanteessa, että vastaan lähinnä itsestäni, eikä noita muita "taakkoja" ole. Ainahan sitä kannattaa yrittää.. saisipa ainakin opiskella jotain, mikä oikeasti kiinnostaa, eikä vain opiskella opiskelun takia, niinkuin lukio on tähän asti pitkälti mennyt. Yrittämisessä en todella mitään häviä, mutta aina ollut alitajunnassa sellanen omien kykyjen vähättely, vaikka muuten olenkin melko itsevarma ihminen :) Kiitos vielä rohkaisusta.
 
And surely we'll have such good time
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «