Aihe: NFL 07-08: road to the superbowl XL II
1 2 3 4 5
spacemonkeyevolution
11.09.2007 14:17:33
Noniin, männä yönä pelattiin ensimmäisen kierroksen viimoset matsit ja homma on tältä kaudelta alkanut virallisesti alkanut.
 
Onko tarvetta threadille, seuraako täällä enään kukaan amerikkalaista jalkapalloa?
 
Jos ei niin punaista lukkoa vaan kehiin. Anyway, näppäilen tähän nyt vähän jotain kommentteja ja katsotaan jos vaikka viime vuotinen sakki löytää paikalle..
 
Week 1:
 
Colts jatkoi siitä mihin jäi viime vuonna. Puolustuksesta lähti paljon offseasonilla sakkia, mutta hyökkäyksen runko pysyi käytännössä samana. Vakuuttava 41-10 voitto viime kauden NFC:n yhdestä kovimmista, Saintseista. Pelottavan hyvältä näyttää Peyton ja kumppanit, puolustus mukaan lukien.
 
Patriots tylytti "arkivihollistaan" jetsiä suurin numeroin. Patseilla on joukkue vahvistunut melkoisella WR kolmikolla: Moss raidersseista, Stallworth eagleseista ja Welker Miamista. Nyt on Bradyllä äijiä jolle jakaa palloa ja se jetsejä vastaan nähtiinkin. Varsinkin yhteistyö Mossin kanssa näyttää ekan matsin perusteella olevan bueno. Myös puolustus on myös kova, viime kauden yksi parhaita puolustuksen miehiä, Adalius Thomas, tuli ravensseista vahvistamaan joukkuetta ja kun Asante Samuelkin kun lopetti holdouttinsa, niin tälläkään osastolla ei pitäisi olla ongelmia. Patsit on tänä vuonna pitkällä.
 
Chargers ja Bears löivät yhteen Quallcomin stadionilla ja jos muuta ei pelistä selvinnyt, niin selväksi kävi kuitenkin se että molempien joukkueiden puolustukset on kyllä rautaa. SD:n merriman ja phillips lb kaksikko on varmastikkin kovinta mitä NFL:ssä on tarjota säkitysten osalta tällä kaudella ja Bearssin Urlacher ja Briggs minkä häviävät säkitysten määrässä, ottavat sen takaisin coveragessa. Matsi oli aina 3.neljänneksen lopulle todella tasainen, kunnes viime kauden MVP, RB LaDainian Tomlinson löysi liigan parhaimman TE:n Gatesin heitolla. Eli kun bearsseja ei tavan peleillä saatu yllätettyä, niin piti varautua "kikkapeliin" (joka on tosin nähty useampaankin kertaan). Hyökkäyksillä oli omat ongelmansa, Bearssit kauppasivat RB Jonesin Jetseihin ja asettivat luottamuksensa Cedric Bensonin hartioille. Myös QB osastoon päin katsotaan Bearsseissa varmastikkin silmä kovana, sillä tällä osastolla on menty Grossmanin johdolla melkoista vuoristorataa edellisenä kautena. San Diegolla pitäisi olla huippuhyökkäys, QB Rivers johtaa orkesteria, takanaan liigan paras RB-kaksikko ja paras TE. WR osasto on ehkä pienoinen kysymysmerkki ja sellaisena se säilyi tämänkin pelin jälkeen.
 
AFC northin ehkäpä kovimmat (?) Bengals ja Ravens kohtasivat viime yönä. Klassinen asetelma hyökkäys vs. puolustus oli todellakin sitä, sillä Ravenssin hyökkäys teki kaikkensa antaakseen palloa jatkuvasti Bengalsseille. Ravenssin D pelasi hyvällä tasolla, mutta kun oma hyökkäys antaa vastustajalle hyvät kenttä asetemat jatkuvasti ja vastapuolella operoimassa QB:na kun on Carson Palmer ja WR osastolta löytyy Chad Johnson / T.J Houzmandzadeh niin jossain vaiheessa TD on odotettavissa. Ravensin hyökkäys lahjoitti yhteensä 6 turnoveria Bengalseille. Se mikä teki tästä ottelusta jännittävän oli se seikka että Bengals ei pystynyt hyvistä kenttäasetelmista huolimatta ratkaisemaan peliä, vaan Ravens kävi jopa johdossa viimeisen neljänneksen aikana, ennen kuin taas kerran sai rähmättyä pallon vastustajalle. Peli ratkesi viimeisellä minuutilla, illan sävelen mukaisesti, kun Ravens yritti tasoitusta 2 yardin päästä maalista. Heitto päätyi lopulta Bengalssin puolustuksen käsiin ja kuudes turnover oli tosi asia.
 
Muista joukkueista vakuuttivat Steelers, joka on nyt superbowl krapulansa viettänyt ja valmiina taistoon uuden head coachin johdolla. Houston pelasi myös hyvän pelin, puolustuksen kaksikko Mario Williams ja DeMeco Ryans tulee kyllä dominoimaan peliä jossain vaiheessa. Molemmat ovat toissavuoden draftista varattuja pelaajia, joista Williams numerolla 1, ennen Saintsien Reggie Bushia tai Titanssin Vince Youngia. Viime kaudella Houstonissa puhuttiinkin paljon siitä että Mario olisi bust, mutta ensimmäisen pelin perusteella näin ei todellakaan ole (TD, 2 sack..). Seahawks on myös ristinsä kantanut ja viime kauden loukkaantuneina olleet avainpelaajat näyttävät ensimmäisen ottelun perusteella olevan kunnossa.
 
Offseasonia värittää negatiiviseen sävyyn Falconssin kasvon = Michael Vickin toilailut. Mies on kasvattanut taistelukoiria ja osallistunut koiratappeluihin jne. Pelin yksi sähköisimmistä pelaajista istuu seuraavan kauden linnassa.
 
Suomalaisten osalta tällä kaudella tuskin nähdään vieläkään debyyttiä varsinaisella runkosarjan kaudella. Lähimpänä paikkaa ollut M.Quarshie voitti viime viikonloppuna vaateramaljan Butcherssin riveissä ja kuntouttelee polveaan.
 
Näillä teksteillä nyt alkuun, jatkakaa, olkaa hyvä.
Don't worry, be heavy
kyseinen
11.09.2007 14:33:27
Chargers ja Bears löivät yhteen Quallcomin stadionilla ja jos muuta ei pelistä selvinnyt,
 
No se taas selvis, että Mike Brownia ei nähdä tälläkään kaudella Bears-puolustuksessa. Eikä Dusty Dvoracekia. Pleijareihin varmaan pääsee NFC:ssä ilmankin, mutta enpä elättele toiveita SB:hen paluusta.
It is better to remain silent and be thought a fool than speak and remove all doubt.
HaloOfFlies
11.09.2007 15:13:06 (muokattu 11.09.2007 15:15:38)
 
 
Juu kausi on taas alkanut, pistetäänpä tähän osoite mistä näkee pelejä: www.tvthug.com Sieltä löytyy useita kanavia jotka NFL:ää näyttävät, ei tarvitse mitään erillisiä ohjelmia asennella, vaan voi katsoa netissä.
 
Laitetaanpa tähän otteluaikataulua tälle viikolle
 
16.9,
20.00 Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints(FOX 8)
20.00 Carolina Panthers - Houston Texans (CBS)
23.00 Miami Dolphins - Dallas Cowboys (FOX 5)
23.30 Teams TBA (CBS)
 
Eli neljä matsia sunnuntai-iltana. Tulee pientä valinnanvaikeutta että mitä noista katsoisi kun kaikki suhteellisen kiinnostavia pelejä.
Valmistauduttiin viikko tähän peliin, ja sitten kaikki on viidessä minuutissa ohi, kun Napoleon ratsastaa paikalle. S.M.A.K.-jäsen #5
Sijuk
11.09.2007 20:28:17 (muokattu 11.09.2007 20:29:33)
 
 
Kyllähän täällä seurataan, ja tänä vuonna minäkin jopa seuraan. San Diegoa seuraillaan tänä vuonna, toivon mukaan Super Bowliin asti.
 
Ikävä tuo Broncons - Bills pelissä käynyt Everettin loukkaantuminen, ei lukemani mukaan tule kävelemään enään.. Ja noin niinku positiivisena puolena pelistä, niin oli ainakin jännin viiminen minuutti mitä minä olen nähnyt.
"I can't do anything... I'm a cop" - poliisi Shriker (Ed Lauter) Death Wish 3:ssa
parinc.
18.09.2007 13:05:26 (muokattu 18.09.2007 14:49:02)
Johan kauden alkua odotettiinkin ja vauhdilla näyttäisi käynnistyneen.
 
Olipa tyrmistyttävä Broncos-Raiders sunnuntaina. Raiders nousi 17-3 -taka-asemasta toisella jaksolla (mm. onside-kickin, safetyn ja int-TD:n avulla) 20-17 johtoon. 20-20 -tilanteessa jatko-ajalle, jossa Janikowskin 52yd FG menee sisään mutta hylätään, koska Shanahan oli pyytänyt aikalisän suunnilleen sekuntia ennen potkua. Uusintayritys tolppaan ja pallo Aaseille, ja kuinkas kävikään.
 
Mutta itse asiaan, eli kauden ennakointiin.
 
AFC
 
Näyttää vahvasti siltä, että 3 jengiä (Pats, Chargers, Colts) on reippaasti muita vahvempia. Toisaalta Coltsin todellinen taso on vielä hiukan avoinna - Saintsin onneton suoritus kun ei sittenkään riitä oikein mittariksi. Joka tapauksessa vaikuttaisi siltä, ettei Coltsin puolustus ole juurikaan heikentynyt menetyksistä huolimatta - itseasiassa homma saattaa toimia jopa paremmin, mikäli Keiaho säilyttää alkukierrosten tasonsa Junen paikalla. Ihmeveto-Johnsonkin (undrafted->1. viikon avaukseen SB-joukkueessa) paikannut hyvin McFarlandia tähän mennessä. Pats taas vaikuttaa jopa ennakoitua kovemmalta ja joukkuehan kuitenkin lähti ykkössuosikkina kauteen. Vielä kun muistetaan, että Seymour ja Harrison ovat puuttuneet kokoonpanosta... Boltsin puolustus on vähintään top 3 NFL:ssä tällä hetkellä, mutta LT on pysynyt huippuvastusten pihdeissä. Todella paljon on kiinni Riversistä, pystyykö San Diego voittamaan alkuvuoden isoja matseja. Maaleja miehellä kuitenkin riittää kun ressut on vähintään ok-tasoa (jos ei ihan A-luokkaa) ja TE on ihan kärkeä. Potentiaaliset haastajat AFC:n isolle kolmikolle löytynee kaksikosta Pittsburgh ja Ravens.
 
NFC
 
Bears. Kaikkine puutteineenkin matkalla kohti helmikuista Arizonaa. Puolustuksen loukkaantumiset toki heikentää joukkuetta, mutta todellista heikkoa kohtaa on Bearsin puolustuksesta edelleenkin vaikea löytää. No, hyökkäyksestä niitä sitten löytyykin, kun Rex näyttäisi edelleen olevan Rex ja Jones lähetettiin Jetsiin. Benson ei toki ole heikkoa tekoa, mutta ainakin avausmatsissa liian pehmeä huippupuolustusta vastaan. Alunperin Bearsin NFC-haastajiksi povatut Eagles ja Saints vaikuttaisivat olevan suhteellisen sekaisin. Saintsin puolustuksen haavoittuvuus oli tiedossa, joten hyökkäyksen ollessa vähänkin off on jälki karun näköistä. Kiire tulee, kuten myös Eaglesilla. Ainakin allekirjoittanut odotti McNabbilta isoa kautta, mutta 2 matsin jälkeen hiljaiseksi vetää. Eagles on pulassa post-seasonille pääsyn suhteen, kun samassa lohkossa jyrää (pian Tank Johnsonilla vahvistuva) Cowboys ja yllättävän vahvalta vaikuttava Washington. NFC West ratkaistaan 49ersin ja Seattlen välillä, Seahawks vie jos välttyy avainmiesten loukkaantumisilta. Southissa Saintsin sekoilu tekee tilanteen mielenkiintoiseksi, lähinnä Panthersin osalta.
 
Bowlissa kohtaavat siis Pats ja Bears. Sen matsin tulos on ikävä kyllä aika selvä, eli tylsä kausi tulossa ;D
parinc.
24.09.2007 14:24:42 (muokattu 26.09.2007 17:12:06)
Jaa-a, Bearsin osakkeet laski melkoisesti eilisellä kotitappiolla Cowboysia vastaan. Grossmanin päivät avauksessa alkaa hiljalleen olla luetut. Kaiken lisäksi puolustus kärsi tukun loukkaantumisia ja kaikki (vähintään) lähes Pro Bowl -tason miehille (Briggs, Vasher, Harris). No, saa nähdä kuinka pahoista vammoista on kyse. Melkoinen painajainen valmennusjohdolle, kun muistetaan heti kauden alussa menetetyt Brown ja Dvoracek. Vastapuolella taas Romo ja T.O. taitaa muodotaa tällä hetkellä liigan toisiksi vahvimman tutkaparin Brady-Moss -kaksikon jälkeen. No, Palmer ja Johnson ovat laittaneet vakuuttavia numeroita pöytään, mutta puolustuksen räpiköinti on vienyt päähuomion Bengalsin ympärillä. (ed. kuinkahan satuin unohtamaan Manning-Harrisonin).
spacemonkeyevolution
25.09.2007 13:35:00 (muokattu 25.09.2007 15:33:01)
Joo, kyllä Bearsseja nyt koetellaan, etenkin loukkaantumisien osalta. Ja mitä QB tilanteeseen tulee, coach Lovie Smith sanoi pelin jälkeen että Grossman on heidän QB tänään ja ensi viikosta osaa sanoa vasta kun on katsellut videolta peliä. Tänään uudelleen kysyttäessä QB tilannetta, Smith ei suoraan sanonut että Grossman olisi heidän QB, vaan sanoi tilanteen olevan "harkinnassa". Eihän tuo kovin hyvältä näytä, mies heittää joko liian kovalla itseluottamuksella tai sitten ei vain yksinkertaisesti näe tai tekee vaan huonoja päätöksiä. Joka tapauksessa kovia ratkaisuja on heittää 3 miehen vartiomalle rissulle jne. Tilanteesta riippuen liigasta löytyy ehkä 2-3 QB:ta joiden näkisin ko. tilanteessa jonkinlaiset mahdollisuudet saada pallo perille ja Grossman ei ole valitettavasti yksi heistä. Jotenkin kuitenkin uskon että Grossman saisi vielä yhden mahdollisuuden ja jos siitä tulee bust, niin Griese hyppää kesken pelin kehiin ensi sunnuntaina. Siitä eteenpäin homma olisi täysin Griesen käsissä. Sen verran täytyy vielä sanoa että viime vuonna Grossman sai liikaa kritiikkiä kauden peleistään, sillä mies johti silloin joukkueensa SB:hen. Itsekkin tuli kritisoitua ehkä vähän liian kovalla kädellä, mutta tällä kaudella mies on tavallaan kritiikkinsä ansainnut.
 
Grossmanin kannalta Thomas Jonesin myynti (voiko sanoa edes myynniksi, 3.kierroksen varaukset vaihtoi Jetsien kanssa päittäin, siten että Bearssit pääsivät varaamaan muistaakseni 3 tai 4 pykälää ylempää!) alkaa tuntua edelleen yhä huonommalta kaupalta. Nähdyn perusteella Benson ei pysty yksin kantamaan RB-hommia, eikä Petersonista ole juuri yhtään apuja. Eli RB:t eivät pysty ottamaan painetta Grossmanin hartioilta pois. Vähän kuten John Elway, ilman RB:tä ei SB:tä. Heti kun joukkueeseen tuli "kunnon" RB, niin joukkue voitti heti kaksi superbowlia putkeen. Viime vuonna Bearssien kohdalla SB:ssä oli ei QB:ta ei SB:tä, vaikka RB-osasto olikin kohdallaan.
 
Jotenkin koko joukkueena Bears on tällä hetkellä vähän sekaisin. Puolustus ei ole yhtä dominoiva kuin viime vuonna, johtuen ennen kaikkea loukkaantumisista. Hyökkäys on vielä heikompi kuin mitä se oli viime vuonna. Ennen kauden alkua pidin Bearsseja NFC:n kovimpana, ja sitä se edelleen pystyy olemaan, jos saa tilanteen vakiintumaan. Tällä hetkellä on liikaa muuttuvia tekijöitä.
 
Patriots tuo perus inhokki joukkue sen sijaan näyttää liian hyvältä. Ei ne voi voittaa SB:tä koska kaikki on liian hyvin kohdallaan. Mossia joutuuvat vastustajat tuplaamaan jatkuvasti joskus jopa triplaamaan ja sitten on watson ja welker vapaina. Jotain kertoo tilanteesta että NE ei ole juurikaan hyödyntänyt Stallworthia ja silti heittopeli toimii uskomattoman kauniisti. Jos kaikesta huolimatta käy niin että NE ei voita SB:tä, niin homma kaatunee näillä näkymine RB-osastoon jossa Maroney/Morris ei ole vielä mitään erikoista esittänyt.
 
Ravens kamppailee kanssa loukkaantumisien kanssa. McNair, Odgen, Clayton, Rolle, Pryce... Hitosti on miehiä toipilaana. Ja joku mättää puolustuksessa, jonka pitäisi olla NFL:n parhaimmistoa. Sitä se oikeastaan on ollut kolme neljännestä jokaisesta matsista. Viikonloppunakin Arizona ei saanut mitään aikaiseksi, kunnes koitti viimeinen neljännes, jossa se kuroi 23-6 tilanteen tasoihin. Boldin ja Fitzgerald repivät puolustusta miten halusivat.
 
Steelers vaikuttaa kovalta. Parker juoksee sellaista liki 2000 yardin tahtia joukkueita kumoon, ja Big-Ben heittää jopa omilleen palloa. Hyökkäys on ollut kova, joka on vienyt huomiota puolustukselta, joka on nollanut vastustajat tähän mennessä lähes totaalisesti. Kova joukkue, jonka voisi nostaa tällä hetkellä NE:n ohella AFC:n kovimmaksi. Tietysti pitää muistaa että vastustajat ovat olleet ehkä astetta heikompia, kuin mitä jollain muilla joukkueilla, mutta todella vakuuttava alku on ollut.
 
San Diego on melko sekaisin. Hommassa taitaa näkyä se että päävalmentaja vaihdettiin viime tingassa ja puolustuksesta vastaava valmentaja vaihtui myös. 14-2 viime kaudella, nytten 1-2 kolmen pelin jälkeen. Mikä erikoisinta, hyökkäys ei näyttäisi kuitenkaan olevan se suurin ongelma (vaikka sekin on varjo viime vuotisesta), vaan puolustus. Hittoako ne peluuttaa Merrimania ja Philipsiä coveragessa, miehet vaan pass rushia hoitamaan kun sen homman osaavat kerran. Argh.. "jos minä saisin olla päävalmentaja niin..." ;)
 
Packers ja Brett Favre. No need to say more. 3-0, kiitos Eaglesin viime hetken puntin rähmimisen ja San Diegon viimeisen neljänneksen hölmöilyjen. Ei siinä, kyllä Favre ja kumppanit hyvin ovat pelanneet ja GB:n puolustus etenkin on ollut erittäin hyvä. AJ Hawk, Kamppman, Barnett... jos Morency kuntoutuisi tai Jackson alkaisi juosta paremmin, tai ihan mitä tahansa tapahtuisi, jotta juoksupelikin lähtisi toimimaan, niin tämä joukkue voi olla pitkällä. Täyttä tunnustusta en kuitenkaan lähde antamaan, sillä tosiaan, GB on ollut parissa matsissa tällä kaudella sillassa, mutta on sieltä pystynyt nousemaan, kiitos vastustajan kämmäilyiden.
 
Vielä kommentti Saints-Titans pelistä. Mikä Saints? Viime kausi oli kyllä sellainen tuhkimotarina että ja huh. Tänä vuonna kello on sitten tainnut tulla yli kahdentoista ja tuhkimo muuttuu takaisin itsekseen, sillä homma ei toimi. Bush eilen 2 TD, joka sinänsä on hyvin, mutta muuten joukkue oli ihan horroksessa. McAllister loukkaantui ja Brees heitti 4 intteriä jollen ihan laskuissa seonnut. Titans sen sijaan. Viime vuonna jäi juuri ja juuri pois pleijareista. Viime vuonna puolen välin jälkeen QB osaston haltuun ottanut Vince Young on kyllä johtanut joukkuetta mallikkaasti. Joku voisi laskea millä saldolla Young vetää tällä hetkellä, mutta muistelen että sillon kun hän aloittajan paikan sai, niin joukkue meni loppukauden jotain 6-2 tms. tämä kausi alkanut nyt 2-1 ja ainut tappio tuli sekin Indylle "vain" parilla pisteellä. Eli mies on näyttänyt että pystyy voittamaan.
 
EDIT: ja se vielä että Raiders katkaisi ties miten pitkän tappioputkensa. Jes! Nyt kun siellä tajuittaisiin pitää Culpepper kentällä.
Don't worry, be heavy
blackmore81
26.09.2007 07:36:37
Kyllä täälläkin NFL:ää seurataan. Cleveland Brownsia tulee eniten kannatettua. Toivottavasti Brownsien kausi menee vähän paremmin kuin viimevuotinen. Harmi vain, että suosikkipelaajani Willie McGinest on selkävaivaisena vielä jonkin aikaa poissa kentiltä ja LeCharles Bentley olisi myös mukava saada kokoonpanoon jossain vaiheessa kautta. Jospa se Brownsien peli rupeaa pikku hiljaa paranemaan, kun saadaan tuolta lasaretin puolelta miehiä kehiin.
What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about
parinc.
26.09.2007 17:02:50 (muokattu 26.09.2007 17:06:38)
EDIT: ja se vielä että Raiders katkaisi ties miten pitkän tappioputkensa. Jes! Nyt kun siellä tajuittaisiin pitää Culpepper kentällä.
 
JOO! Jumalauta että meni fiilikset alas ja sitten lopullisesti ylös nopeassa tahdissa viime sunnuntain Raiders-Browns -matsia katsellessa, kun parin pinnan johdossa olleen Raidersin pass rush ja secondary meni lukkoon viimeisen neljänneksen lopulla ja Browns päästettiin minuutissa varmaan joku 80 jaardia ylös. Ja sitten se viime sekuntien blokattu field goal :)
 
Raiders on meikäläisen ehdoton lempilapsi, vaikka viime kaudella saikin keskittyä Art "Living dead" Shellin ansiosta lähinnä Bearsin edesottamuksiin. Vaikkei ne tälläkään kaudella jatka kautta tammikuun puolelle, niin ihan eri meininki on päällä. LaMont Jordan taitaa olla rushereiden kakkosena koko liigassa ja kevään SB:ssa loistanut Dominic Rhodes palaa parin viikon päästä kokoonpanoon. Hyökkäyksen linjakin on tullut takaisin töihin viime kauden sapattivapaalta, vaikkei ihan A-osastolla ollakaan vielä. Secondary on nuori ja lupaava, saati sitten linebacker-osasto, erityisesti Howard & Morrison (jälkimmäisellä jo 3 intteriä). Pass rush on varmaan puolustuksen isoin ongelma, varsinkin jos Derrick Burgess ei toivu pikaisesti pelikuntoon. Mitä QB:iin tulee, niin veikkaan että Culpepper pitää starterin paikan ensi sunnuntaista ainakin marraskuun lopulle saakka (saa nähdä haluavatko antaa Russellin debytoida vielä loppukaudesta).
 
EDIT: Jos ja kun Culpepper todella näyttää olevansa parhaassa kunnossaan muutamaan vuoteen, niin kuinkahan paljon mahtaa Bears-managementtia harmittaa. Mieshän lähti aika edullisesti Raidersiin elokuun alussa, kun juuri muita tarjokkaita ottajia ei ilmaantunut.
parinc.
26.09.2007 17:10:30
Jospa se Brownsien peli rupeaa pikku hiljaa paranemaan, kun saadaan tuolta lasaretin puolelta miehiä kehiin.
 
No ensi kaudesta viimeistään sopii odottaa nousua, kun Quinn hyppää ruoriin ja Joe Thomas suojaa. Tai no, eiköhän Brady pääse kokeilemaan jo aika pian, jos mahtavasti Bengalsia vastaan pelannut Anderson alkaa vaikuttaa pidemmässä juoksussa epävarmalta.. Raidersiakin vastaan Anderson oli väläyksittäin todella hyvä, mutta lähes 3 neljännestä aika hukassa.
parinc.
26.09.2007 17:20:43
San Diego on melko sekaisin. Hommassa taitaa näkyä se että päävalmentaja vaihdettiin viime tingassa ja puolustuksesta vastaava valmentaja vaihtui myös. 14-2 viime kaudella, nytten 1-2 kolmen pelin jälkeen. Mikä erikoisinta, hyökkäys ei näyttäisi kuitenkaan olevan se suurin ongelma (vaikka sekin on varjo viime vuotisesta), vaan puolustus. Hittoako ne peluuttaa Merrimania ja Philipsiä coveragessa, miehet vaan pass rushia hoitamaan kun sen homman osaavat kerran. Argh.. "jos minä saisin olla päävalmentaja niin..." ;)
 
Tuo valmentajanvaihdos on kyllä jotain aivan käsittämätöntä. Miten helvetissä Schottenheimer laitettiin ulos 14-2 -kauden päätteeksi, kun se kauden päättänyt tappiokin tuli sentään Belichickin johtamalle "jossain määrin playoffeissa kouliintuneelle" Patsille? Okei, Schottenheimerin playoff-tilastot on kyllä kauttaaltaan mystisen heikkoja, mutta Norv Turner tilalle? Sillähän on tilastot kaiken kaikkiaankin aika heikkoja. Ja Norvhan tunnetaan käsittääkseni enemmänkin uudelleenrakennusprojekteihin sopivana "kasvattajakoutsina", eli San Diegon tapauksessa ns. vääränä valintana? Siellä heikoin kohta taitaa pelaajistossa olla QB, joka muutaman vuoden päästä on luultavasti liigan eliittiä.
spacemonkeyevolution
27.09.2007 09:34:20 (muokattu 27.09.2007 09:52:08)
http://www.sportsline.com/nfl/story/10372194
 
EDIT: Raiders on meikäläisen ehdoton lempilapsi...
 
Kyllä Lane Giffin on "pieniä ihmeitä" tehnyt joukkueelle. Jotenkin koko yleisilme on täysin erilainen kun vertaa viime vuoteen. Se mikä on ollut mukava nähdä, huolimatta 1-2 alusta, on että Raiders on kamppaillut voitosta jokaisessa matsissa aina viime hetkille saakka, eikä ole tullut mitään 48-3 tappioita. Niitäkin varmaan vielä tulee, mutta varmaankin vähemmän kuin mitä parina edellisena vuotena.
 
Ja Russelilla ei ole IMO mikään kiire kentälle. Totutelkoot hyökkäykseen ja pelatkoon noissa "jo ratkenneissa" peleissä muutaman snapin. Culpepper varmasti pystyy hoitamaan hommansa ja uskon että McCownkin pärjää paremmin kuin Russell pelkästään sen takia että hyökkäys on heille kuitenkin tutumpi ja molemmilla on hommasta kokemusta. Tietysti jos Raiders palaa viime vuotiselle linjalle jossain vaiheessa (mitä en usko) niin sittenhän se on yksi ja sama ketä siellä kuuban paikalla peluuttaa..
 
Tuo valmentajanvaihdos on kyllä jotain aivan käsittämätöntä. Miten helvetissä Schottenheimer laitettiin ulos 14-2 -kauden päätteeksi, kun se kauden päättänyt tappiokin tuli sentään Belichickin johtamalle "jossain määrin playoffeissa kouliintuneelle" Patsille? Okei, Schottenheimerin playoff-tilastot on kyllä kauttaaltaan mystisen heikkoja, mutta Norv Turner tilalle? Sillähän on tilastot kaiken kaikkiaankin aika heikkoja. Ja Norvhan tunnetaan käsittääkseni enemmänkin uudelleenrakennusprojekteihin sopivana "kasvattajakoutsina", eli San Diegon tapauksessa ns. vääränä valintana? Siellä heikoin kohta taitaa pelaajistossa olla QB, joka muutaman vuoden päästä on luultavasti liigan eliittiä.
 
Kovin samoja ajatuksia ja kysymyksiä on täällä suunnalla heräillyt. Ei voi vaan ymmärtää.
Don't worry, be heavy
spacemonkeyevolution
28.09.2007 20:26:15
Pistetääs veikkaus vetämään seuraavasta kierroksesta:
 
HOU vs. ATL
Ässä vetona heti kärkeen Atlantan voitto. Houston on rampa hyökkäyksen osalta ja Harrington + muu hyökkäys pelasi mallikkaasti viime pelin vaikka tappio tulikin. Tosin Houstonilla on kova puolustus, mutta tämän vähä pisteisen ottelun ATL voittaa.
 
NYJ vs. BUF
Jets. Samoilla perusteilla kuin tuo ekakin. Buffalo on banged-up ja Jetseillä Pennington ihan ok peli, Coles on napsinut palloa kiinni kovia yardeja ja Jones vihdoin viime pelissä sai sen "ison" pelin, yli 100 yardia, joka toistunee buffaloakin vastaan.
 
BAL vs. CLE
Baltimore. Brownssien TE Winslow tod.näk. poissa, ja se on paljon pois hyökkäyksestä. Jamal ei saa Ravens puolustusta vastaan mitään aikaiseksi ja Baltimore suorittaa tarvittavat pisteet jotta voitto tulee.
 
STL vs. DAL
DAL. Ramsseilla loukkaantumisia, vissiin koko O-line jouduttu pistämään uusiksi, QB Bulgerilla kylkiluut tohjona ja RB Jackson ulkona myös (groin). Dallas on jyrännyt hyökkäyksen osalta kivasti ja tulee jatkamaan tätä trendiä Ramsseja vastaan.
 
CHI vs. DET
tää on paha.. pitänee sanoa että DET. Grieseen ei homma kaadu, mutta taitaa olla että Bearsilla on tällä hetkellä enemmän startereita sivussa kuin kentällä. Etenkin takakenttä on kokenut kovia ja Lions on kova joukkue heittämään joten tällä perusteella DET voittaa.
 
OAK vs. MIA
Raiders. Miamilla ollut ongelmia juoksun pysäyttämisen kanssa ja Zack Thomasin mahdollinen poissaolo pahentaa entisestään tilannetta. Päinvastoin taas Oaklandin juoksupeli ollut loistavaa ja heittopelikin on löytänyt varmuuden. Miamin RB Brown saattaa olla eri mieltä, mutta uskon että OAK puolustus pysäyttää hänet reilusti alle 100 yardin.
 
GB vs. MIN
Packers. Minnesota ei heitä, GB pystyy pysäyttämään juoksun. GB ei pysty juoksemaan ja Minnesota pysäyttää juoksun varmasti. Mitä eroavaisuutta näillä on, on se että GB pystyy heittämään jota vastaan Minnesota ei ole omiaan. Favrelle ennätykset ja voitto kotiin.
 
TB vs. CAR
Tampa. Carolinalla jotenkin homma sekaisin puolustuksessa ja QB tilanne on myös epäselvä. Ei Buccaneerssillakaan mikään loistelias hyökkäys/puolustus ole, mutta uskon että tämän pelin he vievät. Aika mitään sanomattomat joukkueet ja aika paha veikattava
 
SEA vs. SF
Seattle. 49erssien ongelma on heittopeli, joka tuskin korjaantuu tälle viikolle, etenkin kun TE Davis on ulkona. Seattle sen sijaan näytti pystyvänstä pallon molemmin puolin tekemään tarvittavat pelit jotta voittivat viime viikolla Bengalssit ja uskon että homma jatkuu samalla radalla. Jos näin ei käy, niin SF:n pelastaja löytyy puolustuksesta nro.52 Willis.
 
PIT vs. ARI
PIT. Noin vakuuttavan kauden alun jälkeen ei voi oikein muuta sanoa. Steelerssin puolustus nollaa Edgen, tosin Arizonan WR kaksikko Boldin/Fidzgerald saattaa hieman kiusata, mutta Steelers homman lopulta vie.
 
DEN vs. IND
Indy. Täytyy vaan todeta että Indyn hyökkäys toimii kyllä kauniisti ja tasapainossa. RB Addai on ollut todella hyvä tällä kaudella. Ja tietysti Manning. Ja Harrison. Ja Wayne. Ja Clark. Ja...
 
KC vs. SD
SD. Kahdesta "suuresta" uskon LT:n saavuttavan 100 yardin rushing rajan. LJ sen sijaan jäänee 60-70 yardiin. Rivers heittää pallon pari kertää Gatesille TD:n arvoisesti ja KC ei siihen pysty vastaamaan.
 
PHI vs. NYG
Paha. mutta on sanottava PHI. Eli on Giantsien puolella melko epävarma ollut, WR Burressilla jalan kanssa ongelmia. PHI westbrook epävarma pelaako, mutta uskon että mies kentällä nähdään ja jos ei niin McNabb hoitaa homman sitten muuten kotiin.
 
NE vs. CIN
NE. Suurin arvoitus lienee montako TD:tä kaksikko Brady/Moss tehtailee. CIN saattaa sinnitellä mukana oman aikansa Palmerin ja WR Johnsonin ja Houzmanhazun toimesta, mutta ilman RB Rudia NE pystyy keskittymään rissujen nollaamiseen. Cincyn puolustus on liian heikko tähän matsiin, vaikka hyökkäys pystyisi vähän pistämään vastaan.
Don't worry, be heavy
parinc.
28.09.2007 21:58:53 (muokattu 28.09.2007 21:59:42)
Täysin sama rivi lukuunottamatta CHI-DET ja OAK-MIA, joihin merkkasin MIA ja CHI.
 
Raiders-Dolphins tulee olemaan salettina todella tasainen: Raiders lienee juoksupelissä vahvempi (siis myös juoksupuolustukset huomioiden), mutta Dolphins heittopelissä ennakolta vahvempi. Siihen päälle kotikenttäetu. Saa nähdä joko Raidersin pass rush parantuu ja secondaryssa varsinkin tosi epätasaisesti vetänyt Schweigert vastaa huutoon. Jos nämä toteutuu edes enimmiltä osin, ja Culpepper on sillä tasolla mitä Raiders-kannattajat uskovat, niin homma kääntyy.
 
DET-CHI pelissä taas CHI jo pelkästään siksi, että vaikka puolet puolustuksen starttereista on lasaretissa, niin puolustus on Detroitia kovempi. Grieselta voi odottaa todella varman päälle pelattua matsia, tuskin lähtee hakemaan isoja pelejä ainakaan ekalla jaksolla. Jokohan rookie-TE Olsenia käytettäisiin enemmänkin. Lisäksi Bensonilta voi odottaa selvästi parempaa, kun Detroitin juoksupuolustuksessa on selvät puutteensa. Matsin avaimet taitaa olla Kitnan heittopeli ja Griesen kyky välttää turnovereita.
HaloOfFlies
30.09.2007 22:48:16 (muokattu 30.09.2007 23:34:05)
 
 
Muutamia huomioita tämäniltaisesta kierroksesta. Suhteellisen tasaista on ollut kaikkialla muualla paitsi Dallasissa, jossa Cowboys murskasi St Louis Ramsin 35-7. Crayton ja Romo pitivät Ramsien puolustusta ja erityisesti Wallsia täysin pilkkanaan, Crayton tekikin kaksi TD:tä pelissä. Romon touchdown oli aivan uskomatonta nähtävää, kaveri juoksutti Ramsin puolustusta miten tahtoi. Kierroksen kohokohta on koettu Packers-Vikings-ottelussa, jonka ensimmäisellä jaksolla Green Bayn Brett Favre ohitti Dan Marinon TD-syötöissä ja siirtyi kaikkien aikojen ykköseksi. Puolet matseista on vielä alkamatta. joten kierros on suht alussa. Yksi lopputulos on jo, Bills - Jets päättyi Buffalon voittoon 17-14. Toinen lopputulos tuli juuri, kun Browns voitti Ravensin 27-13. Oaklandissa Culpepper teki 5 touchdownia pelissä ja Raiders voitti pelin 35-17.
Valmistauduttiin viikko tähän peliin, ja sitten kaikki on viidessä minuutissa ohi, kun Napoleon ratsastaa paikalle. S.M.A.K.-jäsen #5
blackmore81
30.09.2007 23:04:33
Hienoa Browns! Voitto Baltimoresta lukemin 27-13. Willie McGinest oli myös jo kokoonpanossa mukana toivuttuaan selkäleikkauksesta.
What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about
HaloOfFlies
30.09.2007 23:08:06 (muokattu 30.09.2007 23:13:19)
 
 
Hienoa Browns! Voitto Baltimoresta lukemin 27-13. Willie McGinest oli myös jo kokoonpanossa mukana toivuttuaan selkäleikkauksesta.
 
27-13? Pelihän on vielä kesken, tilanne 30-20 Clevelandille. Taisit sekoittaa tuohon Chicagon peliin.
 
Hmmm... Lions-Bears kesken tilanteessa 30-20. Mitähän ihmettä nuo NFL:n sivut sekoilevat? Tainnut siellä mennä tulokset sekaisin.
 
E: Nyt siellä on oikeat tulokset.
Valmistauduttiin viikko tähän peliin, ja sitten kaikki on viidessä minuutissa ohi, kun Napoleon ratsastaa paikalle. S.M.A.K.-jäsen #5
spacemonkeyevolution
01.10.2007 10:49:52 (muokattu 01.10.2007 11:41:29)
Hienoa Browns! Voitto Baltimoresta lukemin 27-13. Willie McGinest oli myös jo kokoonpanossa mukana toivuttuaan selkäleikkauksesta
 
Onnea vaan yhdelle Ravenssien pahimmista vihollisista. Jo toinen iso voitto oman divisioonan jengeistä. Ravens sen sijaan konttaa jo toisella häviöllään divisioonansa joukkueita vastaan. Sekä Brownssien että Ravenssin kannalta kuitenkin hyvä että Steelers hävisi Arizonalle, joten tilanne divisioonassa pysyy tasaisena (steelers 3-1, browns 2-2, ravens 2-2, bengals 1-2, huomisen jälkeen mitä luultavammin 1-3). Kaikilla on vielä mahdollisuus mihin vaan.
 
Harmi vaan että Ravenssin puolustus ei ole ollut se mitä se viime kaudellakin oli. Juoksuja vastaan menee vielä ihan ok, tosin sieltäkin voisi vielä puristaa 10-20 yardia/peli pois. Heittoja vastaan tulee aivan liikaa isoja pelejä. C-Mac teki todella ison ennakoinnin => Edwards ~80 yard TD. Noita ei yksinkertaisesti varaa antaa. Minne katosi se viime vuoden "here comes the heat" -meininki. Oli kyllä kiva kattella sillon pelejä, kun jatkuvasti vastustajan QB:t oli ongelmissa Ravenssin D:n kanssa, joka oli jatkuvasti niin sanotusti on the face.
 
Muutenhan viikko meni melko odotusten mukaan. Parit matsit kääntyi päälaelleen tuossa veikkauksessa. Suurin yllätys lienee jo mainittu steelerssin tappio arizonalle. Toinen selkeä yllätys oli se miten tehotonta Jetsien juoksupeli oli Billssejä vastaan. Ja etenki se miten Billssit pystyivät matsin voittamaan. Philadelphia kärsi Westbrookin pelaamattomuudesta ja McNabb ei hommaa pystynyt hoitamaan. O-line oli myös kehno. San Diego oli myös suuri pettymyt. Rivers ei vaan osaa, kait se on nyt myönnettävä..?
 
EDIT: pitäähän se vielä hehkuttaa. CULPEPPEEEEER! 5 TD:tä. Pidetään mies vaan kentällä.
Don't worry, be heavy
parinc.
01.10.2007 20:35:50 (muokattu 01.10.2007 20:40:34)
Raidersin rush jaardit 299! Hahhah. Ja toisen puoliajan kehissä joukkueen kolmos-RB eli Fargas. Ihme on jos tämä Dolphins yltää edes 4 voittoon tällä kaudella; vanha jefu-totuus on kuitenkin se, että menestystä sopii rakentaa kahdella säännöllä: 1. Establish the run, ja 2. Stop the run. Ronnie Brown tekee osuutensa enemmän kuin hyvin, mutta puolustuksella ei mitään kykyä juoksupeliä vastaan. LaMont Jordan nousi parin jaardin päähän rushereiden kärkipaikasta, vaikka oli poissa puolet matsista. Ilman loukkaantumista kaveri olisi pelannut uran parhaan matsinsa. Herran kiitos loukkaantuminen osui tähän paikkaan, eli Raidersilla bye ensi viikonloppuna ja Rhodes vapautuu nyt pelikiellosta.
 
Just katsoin Eagles-NYG:in boksilta. Huhhuh, enpä muista nähneeni näin surkeaa Eagles-hyökkäystä. McNabbilla ei mitään jakoa NYG:in Pass rushia vastaan - varsinkin OT Justice nollattiin täysin. En usko että Westbrookista olisi ollut peliä kääntämään, kun Buckhalter paineli kuitenkin ihan riittävällä keskiarvolla. Hyökkäyksen linja hävisi pelin, WR:t auttoi pysymällä nätisti piilossa ja McNabb viimeisteli hidastuneilla jaloillaan. (ED. ja 132yd penaltyja!!) Vaikea uskoa, että tällä jengillä voidaan mennä tammikuulle. Mihin se viime viikon sunnuntain Eagles katosi?
 
Ja San Diego! AFC West aivan sekaisin, Bolts peränpitäjänä + Raiders ja KC jaetussa kärjessä (Denverin kanssa toki). HAH! Raiders SB:iin :D
 
Kyllä on herkkua tämä muutama viikko ilmaista Viasatia ja TVU Player näyttänyt jo pari Raiders-peliä.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3 4 5
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)