Aihe: Sibiksen hausta pari kysymystä?
1
mannerheim666
04.07.2007 12:39:46 (muokattu 04.07.2007 12:42:44)
Täällä saattais löytyä pari henkilöä, jotka ovat käyneet joskus koittamassa sibikseen tahi opiskelee siellä/on opiskellut. Niin tuli siitä pääsykokeesta semmoiset kysymykset mieleen, että onko sibiksessä opetusta ruotsinkielellä vai miksi sitä vaaditaan. Ilmeisesti tarvii ruveta ennakkoon sitäkin palautteleen mieleen, jos joskus meinaa koittaa päästä. Nimimerkki pakkoruotsin vastainen asenneongelmainen.... Vaiko miten sitä testataan. Mieluummin kyllä käyttäisin senkin ajan Saksan kielen kehittämiseen.
Ja oliko jotain perusvaatimuksia että tarvii olla joku laulamisen iso ykkönen suoritettu vai oliko se D joka tuli 2/2 jälkeen. Ja mikäs olivatkaan taas ne ikärajat? nämä kysymykset jäi vielä vähän kaivelemaan kun lueskelin valintaopasta äsken. Tietysti vastauksia voi antaa myös kysymyksiin joita en tässä esittänyt.
ap78
05.07.2007 14:15:41
 
 
ja mitä oon katsonu tota klasarilaulajien menoo siel muutenkin niin jos on tarpeeks hyvä,pääsykokeis ei ikä eikä muutkaan hommelit paljon paina.Mutta kielet tarttee ainakin lausumismielessä osata..
moraalienkeli
08.07.2007 20:58:49
Kuinka paljon tulee olla suoritettuna teoriakursseja laulumusiikin osastolle pyrkiessä? Jos vaikka tahtoisi pianon sivuaineeksi, kuinka hyvä tulee siinä olla ja paljonko pianotutkintoja tulee olla suoritettuna?
tanjuli
08.07.2007 22:01:25 (muokattu 08.07.2007 22:05:00)
Kuinka paljon tulee olla suoritettuna teoriakursseja laulumusiikin osastolle pyrkiessä? Jos vaikka tahtoisi pianon sivuaineeksi, kuinka hyvä tulee siinä olla ja paljonko pianotutkintoja tulee olla suoritettuna?
 
Pääsykokeiden teoriakoe on kaikille hakijoille yhteinen, eli klasarilaulajiksi hakevat joutuvat vastaamaan samoihin kysymyksiin kun jazzperkussionistit ja musiikkiteknologit. Taloon päässeiden teoriakoulutus lähtee siitä olettamuksesta että pääsyvaatimuksissa mainittu musiikkiopiston oppimäärä (tolppa I teoriassa, solfassa ja yleisessä musiikkitiedossa ja/tai kenraalibasso yms) on hanskassa. Jos ei ole ja silti onnistuisi pääsemään läpi pääsykokeen teoriaosuudesta, joutuu tekemään aika lailla duunia että pääsee pakolliset solfat, teoriat ja historiat läpi että saa valmistuttua...
 
Laulumusiikin osastolla piano on pakollinen sivuaine, muualla sivuaine(et) riippuu pääaineesta. Talossa ei voi D-kurssia pienempää suorittaa (paitsi vapaassa säestyksessä jossa on eri tasoluokitus) joten omaa opiskelua edesauttaa että siihen asti olisi hommat pulkassa. Laulumusiikin osastolla (=klassinen) on ns. "laulajien pianonsoitto" joka on enemmän säestyshommia kuin solistista diipadaapaa, eli liediä ja oopperaa. Muiden tyylien laulajilla sitten sivuainepiano kunkin osaston opetussuunnitelman mukaan. Jos hanskaa 3/3 -tason tavaraa jotenkuten ja vapaata säestystä ja primavistaa siihen päälle niin laulajalla on soitannollisesti ns. pullat hyvin uunissa. Ottaa ne sisään varmaan vähemmälläkin osaamisella mut sit saa olla aika saakutin hyvä muussa tekemisessään.
 
http://www.siba.fi/fi/opiskelu/opetussuunnitelmat/
 
Aina kannattaa hakea mut helpompi on hakea jos tietää et on perusvaatimukset kunnossa eikä tartte luottaa onnettareen niin paljon kun pelkällä yhdellä soveltuvuudella hakiessa. Ja helpompi on keskittyä sen yhden asian hinkkaamiseen sitten sisällä ollessan jos ei tartte miettiä kaiken maailman teorialäksyjä jotka on niin vaikeita että tietää reputtavansa tentissä ja joutuu käymään kurssin kuitenkin uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan... Sitä omaa treeniaikaa jää nimittäin yllättävän vähän jos on kaikki mahdolliset pakolliset tehtävänä eikä yhtään saa tenttimällä menemään läpi.
[i hear voices but at least they're on tune]
moraalienkeli
09.07.2007 12:24:46 (muokattu 09.07.2007 12:30:31)
Olen suorittanut klassisen laulun tolppa I:n opiston ulkopuolisena, ja nyt syksyllä aloitan teoriaopinnot. Olen järjestänyt musiikkiopinnoille runsaasti aikaa (lukio neljässä vuodessa) ja mietin, onko mitenkään mahdollista saada suoritettua nuo vaadittavat teoriaopinnot kolmessa tai neljässä vuodessa?
 
Ihan vain sitä ajatellen, että ehdin päästä yli siitä, etten ikinä voi edes hakea :P
Mutta jos en nyt lukioaikana ehdi suorittaa noita kaikkia, ajattelin lukion jälkeen hakea konservatorion 2. asteelle paikkaamaan tietojani ennen Sibikseen hakua :P
ap78
09.07.2007 13:17:57
 
 
kyllä sä ehdit lukion aikanakin ne tehdä jos vaan treenaat himassa teorioita ja säveltapailua,käyt niillä tunneilla ahkerasti ja pidät huolen ettet hetkeksikään "tipu kärryiltä" vaan kysyt ja varmistat kuulemasi.
 
Peruskurssit on kuitenkin varsin helppo kahlata läpi nopeastikin kun on jo vähän vanhempi ja tarpeeksi motivaatio.
 
suosittelen kuitenkin että jos olet täysin varma urasuunnassasi,jätä pitkät matikat ja fysiikat pois,sillä vaikka tekisit lukion 4vuodessa,joudut käyttämään niiden opiskeluun valtavan määrän omaa aikaasi koulun ulkopuolella.
 
onnea opintoihin!
moraalienkeli
09.07.2007 14:28:55

 
suosittelen kuitenkin että jos olet täysin varma urasuunnassasi,jätä pitkät matikat ja fysiikat pois,sillä vaikka tekisit lukion 4vuodessa,joudut käyttämään niiden opiskeluun valtavan määrän omaa aikaasi koulun ulkopuolella.
 
onnea opintoihin!

 
Olen ilmaisutaitolukiossa, jossa saa pakollisista kursseista ottaa 50% pois, mikäli käy yli 12 kurssia ilmaisutaitoa. Olen matikkani jo suorittanut, kolme kurssia lyhyttä matikkaa. Eihän sillä mitään tee, jollei siihen ole päätä.
 
Tuli paljon luottavaisempi olo, kun kuuli, että voi oikeasti olla mahdollista suorittaa ne teoriakurssit tuossa ajassa. Motivaatio on korkea. Vaikka en ikinä tulisi pääsemään musiikkialan ammattiopintoihin, tiedän ainakin sen, että yritin täysillä :)
tanjuli
09.07.2007 14:43:39
Vaikka en ikinä tulisi pääsemään musiikkialan ammattiopintoihin, tiedän ainakin sen, että yritin täysillä :)
 
Oikea asenne :)
 
Ja muistetaan taas että vaikkei suoraan lukiosta pääsiskään niin se ei ole maailmanloppu. Välivuosi tekee useimmiten vaan hyvää jos sen käyttää fiksusti tekemällä juttuja joita ei opiskellessa ehdi/ole varaa tehdä, esim. käymällä ulkomailla töissä/opiskelemassa/olemassa, tekemällä hanttihommia ja harrastamalla tulevaa alaansa, tutustumalla ihmisiin, tutustumalla itseensä jne.
 
Suurimmassa loppuunpalamisvaarassa Akatemialla on ne jotka tulee suoraan lukiosta, kun on ensin puurtanut kirjoitukset läpi ja sitten hakuprosessit, sitten etsinyt kesän ajan asuntoa ja järjestänyt elämäänsä opiskelukuntoon, ja sitten aloittaa täyspäiväisen opiskelun... Itellä oli 2 välivuotta lukion ja Akatemian välissä ja parin vuoden opiskelun jälkeen olin todella onnellinen että oli voinut ne pitää.
[i hear voices but at least they're on tune]
ap78
09.07.2007 15:15:34
 
 
mä paloin ekasta koulupaikastani loppuun vuonna 2002.meni tähän saakka toipuessa ja hankkiessa elämää takas.
Olen 28vuotias ja aloitan Akatemialla syksyllä opinnot uudella innolla ja tarmolla.
 
Kaikki on siis mahdollista niin kauan kun vaan on elossa ja motivaatiota.
 
Fiksusti tehty tuo lukion valinta!Mä kävin iltalukion ja vältin kaikki turhat aineet,pystyin aikanani keskittymään pelkkään musiikkiin mutta se tosiaan sit myös kostautui..
 
Mitä ikinä teettekin ihmiset,LEVÄTKÄÄ välillä..
tanjuli
09.07.2007 17:41:12
Mitä ikinä teettekin ihmiset,LEVÄTKÄÄ välillä..
 
Ja tehkää joskus jotain mikä ei liity mitenkään laulamiseen tai musiikkiin. Vastaa melkein lepoa jos tulee oikeeseen saumaan.
[i hear voices but at least they're on tune]
Haipuma
10.07.2007 08:27:28 (muokattu 10.07.2007 08:27:54)
Ja tehkää joskus jotain mikä ei liity mitenkään laulamiseen tai musiikkiin. Vastaa melkein lepoa jos tulee oikeeseen saumaan.
 
Toi on hyvä neuvo. Saattaa alkaa päässä viirata jos ei tajua välillä laittaa ajatuksiaan ja mielenkiintoa kuin musiikkiin. Sitten kun tulee se tunne taas, että ei osaa mitään, eikä kehity mihinkään suuntaan, voi tuntua aika raskaalta jos ei ole aikaansa muuhun laittanut. Silloin tuntuu että on KAIKKI pielessä.
"Sain eka kerran tuossa -84 ja heti perään -96. Sen jälkeen on ollut hiljaista." -Ravintelissa kuultuja
fifi
01.08.2007 18:52:16
 
 
Ei niitä ole mihinkään painettu, joten periaatteessa niitä ei pitäisi olla (paitsi alaikärajana on about nuoriso-osaston yläikäraja, mikä se sitten olikaan). Ainahan villejä huhuja liikkuu nuorten suosimisesta mutta mä en oo ainakaan missään vaiheessa törmännyt siihen että siellä sanottaisiin että "tälle osastolle ei oteta tämän vanhempia".
 
OT: Yli kolmekymppisten hakijoiden kohdalla mietitään varmasti, että kannattaako enää ottaa sisään, jos musiikkiopintoja takana hyvin vähän eikä pääsykokeissa todella loista edukseen; rahaa kun tulee vain valmistuneista, niin potentiaaliset valmistumatta jäävät yritetään karsia pois jo valintakokeissa. Yleisimmät syyt tuolla siihen ettei jengi valmistu on se ettei loppujen lopuksi paukut riitä (liian vaativa koulu), tai ne tekee duunia opintojen ohessa jolloin ne jää jälkeen tai ne ei haluu alalle niin tosissaan kun ne luuli haluavansa vaan opiskelu on enemmän harrastus- kuin ammattiopiskelua. Jos ei oo motivaatiota alalle niin jää helposti ne pakolliset ruotsit ja esseet hoitamatta - saatika semmoset kurssit missä on läsnäolopakko. Siinähän olet läsnä kun oot jo duunissa ja puolison/lastenkin kanssa vois tehdä joskus jotain. Sit siinä on myös tietty se että jos ei oo vitsaa nuorena väännetty niin aina joutuu pohtimaan voisiko tämä vanha koira oppia uusia temppuja. En yhtään kahdehdi kyl niitä jotka noista asioista joutuu päättämään...

 
Laulumusiikin osastolle ei kutsuta yli 3-kymppisiä edes pääsykokeisiin, ellei hakija hae 2,5-vuotiseen maisterikoulutukseen (= suorittanut amkin). Tämä käytäntö otettiin vuonna 2006 käyttöön. Eli 30-v on raja, vaikkei sitä missään hakuohjeissa luekaan. Ennen vanhaan LaMun pääsykokeisiin pääsi kaikki hakupaperit täyttäneet, mutta tänä päivänä myös Siba suorittaa esikarsinnan. Ei auta, vaikka mitä papereissa lukee, ja vaikka olisi mitä suosituksia. Tämän lisäksi tänä vuonna 2,5-vuotiseen koulutukseen ei otettu kuin 1 laulaja. Huhut kertovat, että jatkossa kyseiseen koulutusohjelmaan pääseviä ei tule olemaan paljon. Vievät kuulemma 5,5-vuotisilta paikkoja/proggiksia. Linja siis tiukkenee vuosi vuodelta.
Ad surdas auras canere
tanjuli
01.08.2007 22:26:21 (muokattu 01.08.2007 22:27:43)
Laulumusiikin osastolle ei kutsuta yli 3-kymppisiä edes pääsykokeisiin, ellei hakija hae 2,5-vuotiseen maisterikoulutukseen (= suorittanut amkin).
 
(=ellei ole kandidaatin pätevyyttä hakemalleen alalle. Käytännössä jos on yliopistosta kandin paperit ja Akatemian vaatimuksia edes liippaavasti tehty laulumusiikin kandia vastaavat opinnot, on pätevä hakemaan kaksipuolivuotiseen).
[i hear voices but at least they're on tune]
Jeweli
02.08.2007 21:42:33
Tuttavani aloitti laulun opiskelun Sibassa 32-vuotiaana.. Et ei se ikä välttämättä ole este jos on lahjakas.
Oot melkein kuin naispuolinen Captain Planet juttujes perusteella.. :) -pira
fifi
03.08.2007 11:43:17 (muokattu 03.08.2007 11:51:12)
 
 
Tuttavani aloitti laulun opiskelun Sibassa 32-vuotiaana.. Et ei se ikä välttämättä ole este jos on lahjakas.
 
Millä osastolla ja minä vuonna? Ja oliko kyseessä 2,5-vai 5,5-vuotinen koulutus? Kuten sanoin aiemmin, 2,5-vuotiseen pääsee vanhempanakin, mutta siihen vaaditaan pohjalle tiettyjä opintoja, pystymetsästä ei siihen pääse.
 
Laulumusiikin osaston esikarsinta tuli käyttöön vuonna 2006. Tämän jälkeen ei ole koelaulukutsuja sadellut yli 30-vuotiaille - oli lahjoja tai ei - ja niitähän ei pysty papereiden perusteella määrittelemään. Vai pääsikö tuttusi kenties takaoven kautta? Olen kuullut tästä esikarsinnasta kahden Sibiksen opettajan kautta, joista toinen on lehtorina siellä.
 
Laulumusiikin osaston tämän ja viimevuotisten 5,5-vuotiseen koulutukseen sisäänpäässeiden joukossa ei tietääkseni ole yli 30-vuotiaita.
Ad surdas auras canere
Jeweli
03.08.2007 16:52:48
Millä osastolla ja minä vuonna? Ja oliko kyseessä 2,5-vai 5,5-vuotinen koulutus? Kuten sanoin aiemmin, 2,5-vuotiseen pääsee vanhempanakin, mutta siihen vaaditaan pohjalle tiettyjä opintoja, pystymetsästä ei siihen pääse.
 
Laulumusiikin osaston esikarsinta tuli käyttöön vuonna 2006. Tämän jälkeen ei ole koelaulukutsuja sadellut yli 30-vuotiaille - oli lahjoja tai ei - ja niitähän ei pysty papereiden perusteella määrittelemään. Vai pääsikö tuttusi kenties takaoven kautta? Olen kuullut tästä esikarsinnasta kahden Sibiksen opettajan kautta, joista toinen on lehtorina siellä.
 
Laulumusiikin osaston tämän ja viimevuotisten 5,5-vuotiseen koulutukseen sisäänpäässeiden joukossa ei tietääkseni ole yli 30-vuotiaita.

 
Niin no juu...tuo on onkin aika tuore juttu näköjään.. Hän taisi valmistua nyt viime keväänä tai sitten opintoja on vielä jonkin verran jäljellä. Mut harvinaista oli hänenkin tapauksessaan varsinkin jo siitäkin syystä, että hänellä ei ollut lauluopintoja lainkaan takana. Hänellä on kyllä uskomaton ja suht harvinaislaatuinen baritoni ääniala, joten eivät kai pääsykokeissa paljon ikään katsoneet. :)
Oot melkein kuin naispuolinen Captain Planet juttujes perusteella.. :) -pira
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)