Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistimet syntikoille
1 2 3 4 5 6
Sorgan
24.04.2007 16:57:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Te jotka jotain aiheesta tiedätte, kertokaas että minkälaista vahvistinta/kaiuttimia kannattaisi käyttää syntikan kanssa. Käyttöä olisi bänditreeneissä ja keikoilla.
Kannattaako ostaa aktiivikaiuttimet vai vahvistin? Miten vahvistinta käytetään?
 
Life without music isn't a life.
Ile-
24.04.2007 18:52:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Syntikan vahvistamisen tärkein piirre on, että saundi halutaan tuoda syntikasta muuttumattomana korvaan, toisin kuin vaikka kitaroissa. Vahvistaminen keikoilla tehdään suoraan PA:n kautta. Taas erona kitaraan, että syntikkaan ei haluta vahvistinta muodostamaan sitä oikeaa saundia, joka sitten menee mikkien kautta Pa:han. Syntikan kanssa käytetään vain monitoreja, jotka voivat periaatteessa olla ihan mitä vain mistä tulee ääntä ulos, mutta parhaan tuloksen saa käyttämällä jotain laadukasta aktiivi/passiivikaiutinta.
 
Itse olen käyttänyt treenikämpällä FBT:n maxx 4A:ta ja se toimii ainakin moitteettomasti.
 
-Demoni on valmis.
Leikari
24.04.2007 19:59:27 (muokattu 24.04.2007 20:02:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vastikään jossain joku neuvoi:
 
http://www.stpaulssound.fi/tarjous2.html
noilla tehoilla ja kymppituumaisella ei välttämättä mitään sub-bassosynia soitella - vaan hevissähän joku muu hoitaa tontin
 
- nummelaan ei espoosta ole pitkä matka jos vaan kyydin saa - siellä voi tsekata laitteita paikan päällä - Jori tuo tarvittaessa ostokset kotiin. Hinnoiltaan tuo liike on täysin kilpailukykyinen saksankauppojenkin kanssa ja palvelua saa.
 
myös thomannin t.boxin joku "muovi" mallinen aktiivikajari 12" on ollut minulla käytössä (ei oma) - on ns. kuulunut hyvin -- en kylläkään kovin "hifi-kuuntelua" ole harrastanut, mutta bändisoitossa kyllä pelittänyt kotitarpeiksi
 
yhdelläkin kaiuttimella pärjää mikäli rahna rajoittaa - - periaatteessa voi ostaa toisen myöhemmin, mutta välttämättä ei enää samanlaista saa
 
Arnold180
27.04.2007 12:51:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mm. Yamahan Stagepas300 ja stagepas500 ovat osoittautuneet kuulemma mukavan käteviksi "keikalle/kotiin" -tyyppisiksi ratkaisuiksi. Settiin kuuluu mikserivahvistin sekä kaksi kaiutinta. Itsekin testaillut, täytyy myöntää että aika houkuttelevat paketit ovat lykänneet markkinoille, koska eivät ole myöskään hinnoilla pilattuja.
 
Corvus
27.04.2007 17:49:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vain mahdollista, niin kannattaisi ottaa kokeiltavaksi jotkut vehkeet, jottei tule hankkineeksi väärän tehoisia. Muun bändin kamat ja käytännön volatasot vaikuttavat merkittävästi.
 
Minulla on Yamahan MSR-400 pari ja yhtään pienemmillä en tulisi toimeen. Nämäkin pystyy kitaristi puhaltamaan putkivahvarilla nurin - esim jotkut urkusaundit katoavat kokonaan särökitaran verhon taakse, mutta tämä tapahtuu onneksi vasta sellaisella volatasolla, jolla ei muidenkaan pitäisi oikeasti soittaa.
 
Jos kaappeja joutuu kurittamaan äärirajoilla, ei sointikaan ole enää miellyttävä.
 
Olen kokeillut viime aikoina myös korvamonitorointia Shuren e4:llä hyödyntäen soittimien omaa kuulokeliitäntää ja riittävän pitkää piuhaa. Toimii hyvin, koska joudun joka tapauksessa soittamaan tulpat korvissa. Volaa säädän kuulokkeisiin vain juuri sen mitä tarvii, jotta oman soittimen saundi kuuluu vähän selkeämmin ja muut äänet tulevat tulppien läpi.
 
Aktiivikaapit ovat kyllä aika mukavia, kun on vähemmän piuhoja ja laatikoita roudattavana. Samalla kaapeissa on yleensä joku suojapiiri, joka voi estää diskanttielementin vaurioitumisen jos yrittää soittaa kamoja liian kovaa. Tehokkaimmat aktiivikaiuttimet ovat kyllä aika isoja ja painavia, mikä taas hankaloittaa roudausta.
 
Windreaper
27.04.2007 23:44:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laadukas 10-12" aktiivikaappi olisi varsin hyvä valinta. Etuina ovat helppokäyttöisyys, keveys, pieni koko ja luotettavuus (elementeille mitoitetut vahvistimet ja limitteri). Mulla on tästä kokoluokasta kokemusta oikeastaan vain JBL:n 10" EONista ja RCF:n ART 310a:sta ja voin lämpimästi suositella jälkimmäistä. Jos kaappeihin menee vain laulu ja kiipparit, niin pikkukeikat onnistuvat noilla mainiosti.
 
maza
28.04.2007 10:32:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppailen Windreapria tuosta RCF:stä. Mainio laitos kertakaikkiaan. Toimii monitorin lisäksi myös kätevästi pikku-PA:na sellaista tarvittaessa.
 
musamies
28.04.2007 11:08:55 (muokattu 29.04.2007 13:36:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistaminen keikoilla tehdään suoraan PA:n kautta. Taas erona kitaraan, että syntikkaan ei haluta vahvistinta muodostamaan sitä oikeaa saundia, joka sitten menee mikkien kautta Pa:han. Syntikan kanssa käytetään vain monitoreja, jotka voivat periaatteessa olla ihan mitä vain mistä tulee ääntä ulos, mutta parhaan tuloksen saa käyttämällä jotain laadukasta aktiivi/passiivikaiutinta.
 
Minä olen kallistunut sellaisen ratkaisun kannalle, että lavalla on tolpan nokassa - ei lattialla - kaksi kaiutinta, jotka toistaa samaa ääntä kuin PA-yläpäät. Ne voi olla esim. aktiivikaiuttimet. Silloin myös jokainen pystyy arvioimaan paremmin kokonaisuutta kun ei henkilökohtaisia monitoreja.
 
Itse kuitenkin monitoroin oman instrumenttini ja vähän muutakin kuulokesysteemillä.
 
Jos kaappeihin menee vain laulu ja kiipparit, niin pikkukeikat onnistuvat noilla mainiosti.
 
Mä olen kokeillut myös vielä pienempiä passiivisia FBT Jolly 8B:etä. Nekin toimii pikkukeikalla PA:na. Laitoin niiden läpi koskettimet, laulun ja basson, mutta lisänä oli 1 kpl erilinen iso alapäänkaappi. Seurauksena, että esim. pianon alaäänet soi jöötisti. Nämä pienet FBT:et eivät ole mitkään kovin herkät jos vertaa vaikka isompaan 12" EV 200 SX:sään. Siitä seuraa kuitenkin yksi hyvä puoli:
 
Jos laittaa keikalla SX:ät tuottamaan ääntä yleisölle ja kytkee niihin suoraan pienet FBT:et tuottamaan samaa ääntä bändille (joko erilisessä tolpannokassa tai kurmansidontaliinoilla SX:sien päällä), ne monessa tilanteessa soi juuri sopivasti hiljempaa, eikä tarvi erilistä vahvistinta. Aktiiviversioissahan ei tuosta piirteestä hyötyä kun niiden voimakkuutta voi säätää joka tapauksessa.
 
forsja
03.05.2007 21:52:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin hiljattain Saksasta Peavey KB3 - kiipparivahvistimen. Saundi on hintaansa nähden yllättävän laadukas, tosin toimii ainoastaan monona. Vahvistimen saa kuitenkin kytkettyä linjaan ja siinä on kolme kanavaa, joissa jonkinnäköiset omat EQ:t. Vahvarista löytyy myös liitäntä mikille, sekä efektilenkki.
 
Miinuksena todettakoon, että tällä värkillä ei soiteta päällekkäin esim. mattoa + leadia. Potku ei yksinkertaisesti riitä (saundit syövät toisensa). Mutta perusvahvistimena vallan mainio kapistus - ja edullinen! Itse käytän tätä reenivahvistimena, mutta keikoilla ajattelin kytkeä sen itselleni monitoriksi.
 
musamies
03.05.2007 23:18:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku voisi valaista mitä hyötyä on erilisestä kiipparivahvistimesta - eikö tarkoitusta palvele normaalit PA käyttöön tarkoitetut aktiivi- tai passiivikaiuttimet?!
 
Titares
04.05.2007 09:19:03 (muokattu 04.05.2007 09:24:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erillisestä vahvistimesta löytyy valmiina kaiken maailman säätöjä ja efektejä niitä kaipaaville. Aktiivikaiutinta on tietenkin yksinkertaisin käyttää, kun käytännössä kaikki säädöt hoituvat kiipparin volumenupista, eikä niitä etäkäytössä muita olekaan. Jos se riittää, niin ok. Sitten voit tietenkin hankkia erillisiä efektilaitteita, kuten vaikka vintage-Dynacord CLS-Leslien, mielesi mukaan.
 
Hyvän aktiivikaiuttimen löydät esim. Geneleciltä: www.genelec.fi
 
Vahvari on yleensä rakennettu kuljetusystävällisemmäksi ja sen mahdolliset kaiuttimet on suojattu lujalla ritilällä. Voihan sellaisen tehdä aktiivikajarillekin, mutta pelkkä tukevalla etulevyllä vahvistettu kantokassikin voi riittää.
 
Tässä on aivan uusi ja hinta/laatu-suhteeltaan (399,-) erinomaiseksi mainostettu systeemi, joka soveltuu koti- ja studiokäyttöön ja miksei pikku-keikallekin: http://www.abluesky.com/asp/news/newspage.asp?id=83
 
musamies
04.05.2007 11:08:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erillisestä vahvistimesta löytyy valmiina kaiken maailman säätöjä ja efektejä niitä kaipaaville.
 
Mul on sellanen käsitys jos on joku digitaalikosketinsoitin, niin niissä on noita itsessään tarpeeksi. Samoin jos ottaa äänet tietokoneelta.
 
Aktiivikaiutinta on tietenkin yksinkertaisin käyttää, kun käytännössä kaikki säädöt hoituvat kiipparin volumenupista, eikä niitä etäkäytössä muita olekaan. Jos se riittää, niin ok. Sitten voit tietenkin hankkia erillisiä efektilaitteita, kuten vaikka vintage-Dynacord CLS-Leslien, mielesi mukaan.
 
Mä korvasin erilisen mekaanisen lesliekaiuttimen Rotospherellä. Kynnys madaltunut mukaan ottamisen suhteen.
 

 
Hyvän aktiivikaiuttimen löydät esim. Geneleciltä: www.genelec.fi
 
Ne voi olla hyviä, mutta oisko kuitenkin enempi studio- ja kotiolosuhteisiin?
 
Tässä on aivan uusi ja hinta/laatu-suhteeltaan (399,-) erinomaiseksi mainostettu systeemi, joka soveltuu koti- ja studiokäyttöön ja miksei pikku-keikallekin: http://www.abluesky.com/asp/news/newspage.asp?id=83
 
Mul on pa vahvistinräkissä erilinen vahvistin alapäätä varten QSC USA 1300 ja aktiivijakari. Hyvänä puolena, että pääkaiuttimet voi olla pienetkin ja silti saa tarpeeksi alapäätä. Huonona puolena, että meikäläisen vahvistinräkki ja kaiuttimet on jonkin verta vanhanaikaisia ja painavia. Ihan kätevä systeemi silti jos pääkaiuttimeksi ottaa vaikka EV:n SX 200:set tai 300:set.
 
carolus
11.05.2007 12:37:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseläni on Tyros 2:n perässä tuo Yamaha Stagepass 300:n, erittäin hyvin potkii.
llisänä on Tyroksen omat kaiuttimet plus subbari.
Kyllä meteliä riittää liikaakin kotioloihin, toki keikallakin voi näillä käydä.
nuo omat tyroksen kaiuttimet toimivat mainiosti monitoreina, jos niitä ei ole niin ei tahdo kuulla soittoaan kovemmilla volyymeilla.
mainiot vehkeet kaikkiaan.
 
Mr. Crowley
12.05.2007 18:07:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin tänään hakemassa tuollaisen Yamahan Stagepas 300 -setin. Vaikuttaa ihan toimivalta systeemiltä. Erittäin pienikokoinen ja kevyt roudata. Yllättävän paljon tuntuu tulevan myös äänenpainetta, vaikka ei tuolla mitään ison bändin keikkaa voikkaan hoitaa. Mikseri-vahvistin uppoaa käteväsi toisen kaapin taakse.
 
Itse ajattelin käyttää tuota hevibändin keikoilla monitorina koskettimille. Toinen käyttökohde on pienet trubaduurikeikat.
 
se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys
Sorgan
13.05.2007 20:17:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Syntikan kanssa käytetään vain monitoreja, jotka voivat periaatteessa olla ihan mitä vain mistä tulee ääntä ulos, mutta parhaan tuloksen saa käyttämällä jotain laadukasta aktiivi/passiivikaiutinta.
Mitäs nämä sitten ovat? http://www.thomann.de/fi/keyboardvahvistimet.html
 
Life without music isn't a life.
Ile-
14.05.2007 20:04:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs nämä sitten ovat? http://www.thomann.de/fi/keyboardvahvistimet.html
 
Ne on niitä "mitä vain mistä tulee ääntä ulos"-laitteita, jotka on suunniteltu keyboardeille.
 
Jos kopioit tämän allekirjoituksen, olet idiootti.
Sorgan
14.05.2007 21:11:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja sitten vielä yksi kysymys: Kuinka paljon watteja tarvitsee bändikäyttöön?
 
Life without music isn't a life.
BobHope
14.05.2007 22:05:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja sitten vielä yksi kysymys: Kuinka paljon watteja tarvitsee bändikäyttöön?
 
Tähän voin suositella livetoiminta-alueen faq:ja ennenkaikkea.
 
Ile-
14.05.2007 22:22:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja sitten vielä yksi kysymys: Kuinka paljon watteja tarvitsee bändikäyttöön?
 
Se on melko paljon volatasosta kiinni. Kerro ihmeessä budjetti millä olet liikkeellä. Kannatan nimittäin oikeasti, että hommaat jonkun pa-kaapin ja myöhemmin vaikka toisen niin synat ja laulut saa kunnolla kuulumaan.
 
Jos kopioit tämän allekirjoituksen, olet idiootti.
Sorgan
15.05.2007 15:53:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on melko paljon volatasosta kiinni. Kerro ihmeessä budjetti millä olet liikkeellä. Kannatan nimittäin oikeasti, että hommaat jonkun pa-kaapin ja myöhemmin vaikka toisen niin synat ja laulut saa kunnolla kuulumaan.
 
No budjetti on alle 200e. Volymeä pitää saada ihan älyttömästi... ainakin 140db. Tai siis jos soittelen rumpalin (kovaäänisen sellaisen) ja kahden kitaristin ja yhden basistin kanssa...
 
Life without music isn't a life.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «