Aihe: Kritiikki (aiheeton, aiheellinen)
1
kalkkuna
10.11.2003 22:58:58
Yees?
lxi
10.11.2003 23:06:16 (muokattu 10.11.2003 23:07:27)
Aiheeton kritiikki on aiheetonta, oli se sitten minkämerkkistä tahansa. Kahden sanan lausunnot ja sellaiset kommentit, joissa huutomerkkejä on enemmän kuin sanoja kertovat enemmän lausujasta kuin lausunnon kohteesta.
 
Parempi hatullinen paskaa kuin hönkäys lämmintä ilmaa. On yhtä lailla masentavaa saada irrallisia, muotopäteviä "ihan kiva"-kommentteja kuin jäädä täysin ilman kritiikkiä. Paljon parempi jos kritiikin antaja kykenee erittelemään mikä oli hyvää, mikä oli huonoa ja mahdollisesti jopa antamaan parannusehdotuksia. Ainakin silloin osoittaa todella keskittyneensä tuotokseen jolloin kommentti saa aika paljon enemmän uskottavuutta. Vaikka sitten tulisi tuollainen hatullinen paskaa -- ehkä kriitikko sitten oli noussut väärällä jalalla ja kiinnitti huomionsa vain negatiivisiin asioihin, mutta ainakin kiinnitti johonkin.
 
Yksi asia johon haluaisin kiinnittää kritiikin antamisen lisäksi huomiota, on kritiikin pyytäjän vastuu. Joka leikin aloittaa ja niin edelleen: jos laittaa teoksensa julki ja pyytää siihen kommentteja, täytyy silloin myös kyetä kestämään kritiikin säilä. Kaikkein pahimpia tapauksia ovat ne kerrat, kun oletetaan, että kriitikon pitäisi itse pystyä tekemään asiat paremmin voidakseen sanoa mitään ("Tee sit vittu ite paremmin!!", "Täällä ei varmasti kukaan osaa soittaa hanuria yhtä hyvin kuin Esko Esimerkki, niin että olkaa hiljaa vaan", "Laitapas ite vähän esimerkkiä nettiin niin kuullaan ootko ite mistään kotoisin"). Kritiikkiä ei ole pakko uskoa mutta se on kuitenkin pakko hyväksyä kerran sitä tilaa.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it." -- Voltaire
Jani The Rock
10.11.2003 23:41:28
 
 
Asiallinen kritiikki on aina paikallaan. Asiatonta ei tartte kiltisti kuunnella.
"Lowriding appeals to bad dudes". - A todo madre, Suavecito!
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)