Aihe: Creamware minimax asb kokemuksia
1 2
rantes
25.08.2006 13:29:51
juuh onkos kellään kokemuksia creamwaren minimax asb modulista?
Hinta olis aika houkutteleva mutta kokeilemaan en ole päässy.
Mini moogia olen joskus koklannut ja moog rogueta enemmänkin, eli onkos
tosta värkistä mihinkään.
dick.b
teroyk
25.08.2006 14:30:38
juuh onkos kellään kokemuksia creamwaren minimax asb modulista?
 
Itsellä on kokemusta Creamware Noah EX:n mukana tulleesta minimax:ista, joka
on ilmeisesti täysin sama.
Kuulostaa paremmalta, kuin tietokoneille olevat. Kuulostaa jopa paikoin analogiselta, mutta ei tietenkään aidolle analogiselle pärjää.
Titares
25.08.2006 15:02:56 (muokattu 27.08.2006 10:40:23)
Soitin kuulostaa samalta kuin demot, joiden toteutuksessa tosin on nähty jonkin verran vaivaa. Kuulostaa siis vaikuttavalta, mutta hyviä tehdassoundeja on suhteellisen vähän ja niistä useat monofonisia, vaikka muuten ääniä onkin muistaakseni pitkälti toista sataa. Ehkä vain kymmenkunta erottuu suosikeiksi, joita käyttää mieluiten. No, mutta eihän ole tarkoituskaan että kaikki äänet olisivat valmiiksi viritettyjä, koska kolmea oskillaattoria voi yhtäaikaa säädellä mielin määrin ja tehdä uusia. Oskillaattorien tarkkaan viritykseen kannattaa hankkia vaikka kitaranviritysmittari, jos ei luota omaan korvaansa. En ole vielä juurikaan kokeillut suotimia yms., mutta mahdollisuuksia tuntuu olevan mukavasti. Tämä laite sopii multivibraattoreista, oskillaattoreista ja niiden resonansseista innostuneille nappulafriikeille. Ostin sen heti soittimen tultua myyntiin ja olen havainnut pari outoa juttua: Poveriplugi on löysä (josta voi joskus tulla ongelmia/korjattavaa). Voi olla että se on vain vähän väärän kokoinen, mutta virrat ovat kyllä pysyneet päällä. Sitten joskus harvoin on laite "seonnut", mutta palautunut ennalleen virran pois- ja päällekytkemisen jälkeen. Uskon että nämä olivat lastentauteja, jotka on korjattu uudemmissa laitteissa ja käyttiksessä. Muuten on pelannut juuri toivotulla tavalla, eli on hauskaa käännellä nuppeja ja vingutella - mikäli vain "yleisö" kestää sitä. Ulkoisen signaalin muokkaamista en ole vielä myöskään kokeillut, mutta toivon että voin käyttää sitä kitaraprosessorina. Jos Moog kiinnostaa, niin Minimax on edullinen näköispainos ja AINAKIN yhtä hauska ja vieläpä monipuolisempi, vaikkei olekaan oikeasti analoginen. Retrofiilis on kuitenkin aito.
Titares
25.08.2006 20:38:40 (muokattu 25.08.2006 20:54:59)
Kokeilin tänään sitten ensimmäistä kertaa ulkoisen äänilähteen muokkausta, mutten saanut laitteesta pihahdustakaan. Kokeilin sekä kitaraa POD:n kautta että Tyros-kiipparia, mutta kun ei pelaa niin ei pelaa!! Täytyy lähettää avunpyyntö Creamware:lle, mutta yritän vielä mitä vain keksin. Kerron sitten miten kävi.
 
Onko Creamware:lla maahantuojaa Suomessa?
 
-
 
Löytyi tällaiset hyvät linkit:
http://www.planetz.com/forums/viewforum.php?forum=35&683
ftp://ftp.creamware.de/
Titares
26.08.2006 06:56:00 (muokattu 26.08.2006 07:03:25)
Kytkin toisen laitteen Line Out'eista (Left ja Right) suoraan Minimax'n vastaaviin AUDIO IN-liittimiin, laitoin External Input-kytkimen ON-asentoon ja väänsin External Input Voluumia aina maksimiin asti. Overload-ledin olisi pitänyt vilkahdella, mutta kun ei tullut mitään ääntäkään. Pelkään että Minimax'ini AUDIO IN-puoli on rikki. ... Yleensä kyllä vika löytyy itsestä, joten en vielä luovuta. Täytyy kokeilla, filttereitä, mutta eikös External Input Overload-ledi pitäisi saada kuitenkin vilkahtamaan jo pelkästään sisäänmenosignaalin voimakkuutta nostamalla?
 
Muuten, uudet tehdasäänet ovat nyt saatavilla ja hyvältä vaikuttaa - niiltä osin.
rantes
26.08.2006 13:45:48
Joo kyllähän se noin pitäs mennä. hitto tarvii kait syksyn aikana koittaa hommata itellekkin kyseinen laite, onhan mulla waldorf pulse mutta sen reaaliaikainen rassaaminen on hankalaa kun potikoita on aika vähän. Löytyy myös Darkstar XP2
mutta sen soundit ei oikein miellytä.
dick.b
Thomy
26.08.2006 15:27:50
Kytkin toisen laitteen Line Out'eista (Left ja Right) suoraan Minimax'n vastaaviin AUDIO IN-liittimiin, laitoin External Input-kytkimen ON-asentoon ja väänsin External Input Voluumia aina maksimiin asti. Overload-ledin olisi pitänyt vilkahdella, mutta kun ei tullut mitään ääntäkään. Pelkään että Minimax'ini AUDIO IN-puoli on rikki.
 
Triggasitko midikoskettimistoltasi Minimaxin envelopen "auki" ? Oikea minimooghan ei päästä ext. audiosignaalia läpi ellei jokin kosketin ole painettu alas.
Titares
27.08.2006 10:08:15 (muokattu 27.08.2006 10:49:54)
Joo, niin se viimeinkin onnistui!! ... Hommassa on kuitenkin heikkoutensa, sillä automaattiseen triggaukseen tarvitaan sekvensseri tai ulkoinen Schmidt-triggeri, kun koskettimen painallus on vähän vaikeaa kitaraa soittaessa (ellei käytä pedaalia). Luultavasti MIDI-kitara (jossa on tavallinen analogiaulostulo) olisi paras ratkaisu, joka ei rajoittaisi soittamisen vapautta mitenkään. Kosketinsoittimen äänenmuokkaus sensijaan on ongelmatonta.
 
Ensimmäisten kokeilujen jälkeen on selvää, että tavallinen kitaraefektilaite (esim. Line 6 PodXT Live) on paljon monipuolisempi, vaikka saahan tällä aikaan jossain määrin omintakeisia soundeja. Liikoja ei siis kannata odottaa ulkoisen signaalin muokkaukselta Minimax:lla, mutta sen omat äänet ovat rahan arvoisia. Tavalliset kiipparit ovat nykyään kuitenkin paljon monipuolisempia äänivalikoimaltaan, mikä kannattaa huomioida, ettei tule pettymystä. Tästä ei löydy mitään akustisten soitinten yms. ääniä, vaan kyseessä on Minimoogin digitaalijäljennös, joka tosin on esikuvaansa monipuolisempi mm. moniäänisyytensä ansiosta.
 
Laitteella on kätevä muokata yksittäistä, laitteen omaa ääntä (= kolmen oskillaattorin summa) ja lopputuloksen voi myös tallentaa, koska kyseessä on digitaalinen vehje. Nupit eivät kuitenkaan ole moottoroituja, joten ne ovat aluksi "missä sattuu" ja uuden äänen muodostus alkaa siinä mielessä aina alusta, ellei sitten itse muista tai kirjoita ylös missä asennossa mikin nuppi on. Laitteessa on myös ledi- ja numeronäyttö, jotka näyttävät kunkin nupin tarkan asetuksen ja ne taitavat mahdollistaa myös virityksen ainakin jossain tapauksessa. Perusäänenkorkeus (esim. 442 Hz) on tähänastisen kokemukseni perusteella asetettava korvakuulolta tai erillisellä viritysmittarilla. Nuppien asteikko mahdollistaa kuitenkin melkein yhtä tarkan asetuksen ihan visuaalisesti.
 
Lisää keskustelua mm. ulkoisen äänilähteen muokkauksesta:
http://www.planetz.com/forums/viewforum.php?forum=35&694
Titares
27.08.2006 10:17:09 (muokattu 27.08.2006 10:51:28)
PS. Tässä on Prodyssey:n (http://asb.creamware.com/index.php? … mp;group=4&lang=en&product=) demoja:
 
http://septic.xs4all.nl/mp3/
 
Tunnus: guest
Salasana: paina Enter
Leikari
28.08.2006 09:14:39
Ensimmäisten kokeilujen jälkeen on selvää, että tavallinen kitaraefektilaite (esim. Line 6 PodXT Live) on paljon monipuolisempi, vaikka saahan tällä aikaan jossain määrin omintakeisia soundeja. Liikoja ei siis kannata odottaa ulkoisen signaalin muokkaukselta Minimax:lla,
 
aiemman kirjoittelusi perusteella minusta tuntuu, että sinä et vaan osaa...
Soitetaan jamia!
Titares
29.08.2006 13:32:45 (muokattu 29.08.2006 15:42:14)
Älä huoli. Pimeä overdrive-ledi näyttää olevan ongelmana joillain muillakin ja nappeja joutuu tietysti vähän niputtelemaan ennenkuin pääsee esim. ulkopuolisen äänen siistiin muokkaukseen. Se kuulunee laitteen luonteeseen, mutta "kitaraliityntä" on puutteellinen. MIDI-yhteensopiva kosketinsoitin tai pelkkä MIDI-kiippari on se minkä kanssa tätä kannattaa varsinaisesti ajatella.
Titares
07.09.2006 20:31:33 (muokattu 08.09.2006 07:49:33)
Tässä tulee Creamwaren ohjeet jonkin muun soittimen käyttämisestä ASB Minimaxin ulkoisena äänilähteenä:
 
- testaa Minimaxin external inputit tarvittaessa ulkoisella kiippariäänilähteellä asettamalla User Preset 7 (jokainen Minimax on testattu tehtaalla tällä asetuksella)
 
- laita External-kytkin ON-asentoon
 
- säädä External Volume maksimiin
 
- takaisinkytkentä on laitettava OFF-tilaan (estääksesi sisäisen takaisinkytkennän)
 
- audiosignaali kulkee suodattimen läpi ja on painettava MIDI-kiipparin kosketinta, jotta ääni kuuluisi
 
- suodattimen jälkeen tulee aaltomuodon säädöt, joka pitää avata em. tavalla, jotta ulkoinen äänilähde kuuluisi
 
Kitaralla voi (tn. huonolla menestyksellä) yrittää soittaa, kun laittaa koskettimen pohjaan sopivan painon avulla. Kokeilujeni perusteella vaikuttaa siltä, että MIDI-kitara olisi parempi. Kokeilen sitä joskus myöhemmin kun ehdin.
Leikari
07.09.2006 21:30:55

Kitaralla voi yrittää soittaa, kun laittaa koskettimen pohjaan sopivan painon avulla. Kokeilujeni perusteella vaikuttaa siltä, että MIDI-kitara olisi parempi. Kokeilen sitä joskus myöhemmin kun ehdin.

 
en tiedä, että paljonko olet tuttu syntikoiden kanssa - niissähän on systeemi toimii niin, että gatesignaalilla laukaistaan amp-envelope so. "avataan ääni" - -envelopen asetuksilla sitten syttymisnopeus, taso ja vaimentuma määritellään halutun tyyppiseksi. Vanhempien analogisten syntikoiden kanssa puuhanneille takalevyn röörit ovatkin tuolta osin tuttuja. CV:llä määritellään oskillaattorin tuottaman äänen korkeus. Midilaitteissa vastaavat sgnaalit menevät muun bittivirran seassa, mutta periaate on sama.
 
kitaraefekteissä (niiden päällä ollessa) ne ovat "aina auki" so. esim. Line-6 GuitarPodin tai V-ampin (jotka vahvistin- ja kaiutinsimulaattoreita ja niihin yhdistetty multiefekti) koska kitarasta ei tule gate/trigger -informaatiota ... että silleen
 
minimaxissa ei ole vikaa - ei vaan ole tarkoitettu suoranaisesti aikomaasi käyttöön
 
sama "ominaisuus" on voinut ylläättää monet vocoderia kaipaavat kun niissäkin yleensä pitäisi painaa kosketinta
Soitetaan jamia!
Titares
08.09.2006 07:47:01 (muokattu 08.09.2006 07:55:04)
En tunne "analogiasyntetisaattoreita" käytännössä juuri sen enempää kuin mitä joskus nuorena rakentelin itselleni koko äänitaajuusalueen multivibraattoreita. Hankala käyttö kitaran kanssa tuli todellakin yllätyksenä. Manuaalissakaan ei ole juuri muuta kuin maininta, että ulkoista äänelähdettä voi muokata. Minulla on ihan sattumalta menossa 'pieni' kitaraprojekti, jonka jälkeen toivon mukaan saan kitarasta ulos vaadittavan MIDI-triggerin.
 
Kiitos hyvistä ja valaisevista neuvoista!
 
PS. Minimaxin ledissä ei kuulemma olekaan vikaa, vaan sitä ei nykyisessä käyttiksessä ole vain vielä otettu käyttöön.
Titares
30.09.2006 09:43:06 (muokattu 30.09.2006 09:44:26)
Edullisempia Creamware-laatikoita kosketinsoittajille: http://matrixsynth.blogspot.com/2006/09/creamware-klangboxes.html
teroyk
01.10.2006 22:24:32
Kitaralla voi (tn. huonolla menestyksellä) yrittää soittaa, kun laittaa koskettimen pohjaan sopivan painon avulla. Kokeilujeni perusteella vaikuttaa siltä, että MIDI-kitara olisi parempi. Kokeilen sitä joskus myöhemmin kun ehdin.
 
Koskettimen voi jättää virtuaalisesti pohjaan tietokoneen ja joidenkin sequenserien kanssa näin: Tallenna koskettimen painallus ja poista siitä note off tieto. Mikäli envelopet on säädettö Creamwaren vehkeessä "ikuisiksi", niin voi soittaa "ikuisesti".
 
Joillakin midi-pedaaleilla voi syöttää myös nuotti tietoa, kannattaa lukea ohjekirjoja.
Kimplex
04.12.2006 18:09:56
Suosittelen roudarinteippiä... siis koskettimen alhaalla pitämiseen...
Titares
29.01.2007 21:11:23 (muokattu 31.01.2007 20:45:24)
Titares
06.02.2007 16:22:04
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)