Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko straton pleksin tehdä puusta?
1
Pehvanssi
07.06.2006 01:13:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikko kertookin jo asian. Eli tulipas mieleen tämmöinen idea, että tekis Straton johon olisi pleksikin tehty puusta. Saattas tulla aika hyvän näköinen kun lakkais vaan koko kitaran.
Mutta niin, voiko sitä pleksiä ensinnäkään tehdä puusta? Ajattelin tehdä bodyn lepästä ja mietin josko mahongista saisi tehtyä sen pleksin, vai tarvitsisiko se jotain kovempaa puuta onnistuakseen kunnolla?
 
Joees
07.06.2006 01:20:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikko kertookin jo asian. Eli tulipas mieleen tämmöinen idea, että tekis Straton johon olisi pleksikin tehty puusta. Saattas tulla aika hyvän näköinen kun lakkais vaan koko kitaran.
Mutta niin, voiko sitä pleksiä ensinnäkään tehdä puusta? Ajattelin tehdä bodyn lepästä ja mietin josko mahongista saisi tehtyä sen pleksin, vai tarvitsisiko se jotain kovempaa puuta onnistuakseen kunnolla?

 
Kyllähän noita voi puusta tehdä. www.ruokangas.com ja sieltä models. Sieltä vsop ja supreme ja pitäisi löytyä.
 
Sen enempää mä en osaa sanoa muuta kuin jotta mahdollista se on.
 
Loafers
Nurmi = Viikset
Play that damn thing!
Trebla
07.06.2006 10:12:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikken kyseistä materiaalia muuten suosittelekaan kitaranrakennukseen,
niin tuonhan voisi tehdä ohuesta vanerista. Saisi reunoihin sen monikerrospleksin "efektin". Viilu vain pintaan komistukseksi.
Jos stratoon kelpaa muovi, niin kai siinä vanerikin menee.
Voipi olla jopa kestävämpikin kuin "umpipuu"
 
Autotune raskauden aikana vahingoittaa lastasi
the TT Allan
07.06.2006 12:56:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä sen puustakin voi tehdä, mutta stratossa pleksi on aika ohut. Puusta se ei ehkä ole kovinkaan kestävä niin ohuena, varsinkin jos ruuvit ovat yhtälähellä reunaa kuin muovisessa.
Mutta lentokonevaneri ois varmaan ihan hyvä vaihtoehto. Saa kyllä kestämään ohuena ja tavallista vaneria ohuemmat viilut näyttää varmaan ihan hyvältä viisteissä.
 
http://www.telemail.fi/timo.tuovinen
Pehvanssi
07.06.2006 13:01:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä on lentokonevaneri? Tuota juuri mietin, että kestääkö se tavallinen puu siinä. Kun olisihan se hieno jos se olisi tosiaan umpipuuta se pleksikin. Saas nährä, notta mitä sitä keksii. Tuolla linkissäkin se puupleksi oli tehty ilmeisesti paksummasta puusta kuin mitä se pleksi yleensä on.
 
the TT Allan
07.06.2006 21:56:22 (muokattu 07.06.2006 22:57:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lentokone vaneri on kestävämpää, paremmin liimattua, tekotavoiltaan erinlaista ja ohuempi viiluista vaneria. Norm. vaneri viilut on siinä 0.5... 1mm Lentokone vanerissa alle 0.3mm Eli 1mm lentokone vanerissa saattaa olla jo viisikin viilua. Se kestää kyllä aivan varmasti. Itse olen tehnyt bumerangeja ko 3mm vanerista. Ei yksikään ole vielä katkennut. Tavallisesta 4mm vanerista bumerandit tahtoo katkeilla aina epäonnistuneen heiton seurauksena. Hinta kyllä myös sen mukainen, mutta jos jostain pleksin kokoisen palasen saa osatettua niin ei siihen kyllä budjetti kaadu.
lisäys;
http://w3.upm-kymmene.com/wps/inter … menu,2,6,0&smtitle=Ohutviiluvanerit
Eli puhuvat ohutviiluvanerista nykyjään. Ja saa jopa 0.4 mm paksuisena.
 
Niin ja mun koivustratossahan on "pleksi" 1mm teakki viilu upotettuna bodyyn, ja mikit ruuvattuna bodyy, humbbari laitettu takakautta.
 
http://www.telemail.fi/timo.tuovinen
Squirrel2
07.06.2006 22:27:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ibanezhan harrastaa sitä, että ei ole pleksiä näkyvillä ollenkaan vaan kaikki on koverrettua takakautta. Sinne pleksi (jos se puunväri oli vain ulkonäkökysymys eikä inhoa pleksiä kohtaan), jolloinka pleksi ei näy soitettaessa.
 
Jii-Gee
08.06.2012 10:34:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 2192 päivää vanhaan aiheeseen! Tais tulla ennätys..
 
"Voiko straton pleksin tehdä puusta?"
 
Voi tehdä; http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=645009
 
Äijärokkia; WHOLE LOTTA 70's
veijo k
03.09.2012 18:03:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka onkin vanha aihe, kirjoitan silti:
oon tehnyt omiin Stratoihini "pleksejä" tammesta: levy vain höylätään/hiotaan tarpeeksi ohueksi (n. 2,5-4 mm), sitten sahataan muotoon ja tehdään tarvittavat reiät. Viilaamista ja hiomista riittää, mutta tulos on parhaimmillaan mahtava.
Muistelenpa nähneeni Nils Lofgrenilla jonkin saman tyyppisen jossain kuvassa.
 
tele09
05.09.2012 00:22:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi vaihtoehto on hommata viilua(alle millin paksuista) ja liimata se sopivalla liimalla muovipleksiin kiinni.
 
Antti1
05.09.2012 01:01:31 (muokattu 05.09.2012 01:01:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tele09: Yksi vaihtoehto on hommata viilua(alle millin paksuista) ja liimata se sopivalla liimalla muovipleksiin kiinni.
 
Taikka sitten ristikkäisviiluttamalla tehdä siitä vaneria, joskin kannattaa käyttää paksumpia viiluja. Tulee monikerrospleksi samalla, voi valita sävytkin sopiviksi puulajeina. :P
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
fox
05.09.2012 13:59:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Taikka sitten ristikkäisviiluttamalla tehdä siitä vaneria, joskin kannattaa käyttää paksumpia viiluja. Tulee monikerrospleksi samalla, voi valita sävytkin sopiviksi puulajeina. :P
 
Yksi vaihtoehto on, kuten 80-luvulla tekivät, että se ohut puuviilu on liimattu esim. ohuen messinkilevyn päälle, jolloin vältytään kovin paksulta "pleksiltä", ja ei vedä kieroon, niinkuin usein noitten puisten plekusuojien ja -suojakansien kanssa tapahtuu.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
veijo k
05.09.2012 18:46:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

***
lainaus: Taikka sitten ristikkäisviiluttamalla tehdä siitä vaneria, joskin kannattaa käyttää paksumpia viiluja. Tulee monikerrospleksi samalla, voi valita sävytkin sopiviksi puulajeina. :P

***
 
lainaus: Yksi vaihtoehto on, kuten 80-luvulla tekivät, että se ohut puuviilu on liimattu esim. ohuen messinkilevyn päälle, jolloin vältytään kovin paksulta "pleksiltä", ja ei vedä kieroon, niinkuin usein noitten puisten plekusuojien ja -suojakansien kanssa tapahtuu.
 
***
 
Kaikki vaihtoehdot on mahdollisia. Mutta jos käytössä on sopivaa puuta, joka on tarpeeksi kuivaa, ei se yleensä vääntyile.
Aikoinaan tähän lähdin kun rakensin itse suunnittelemani - tai suunnittelusta niinkään tiedä, kunhan oli materiaalit lankkutavarana käytössä ja jostain sain tarpeeksi ohutta tammea levynä. Halusin vain tehdä koko kitarasta mahdollisimman muovittoman (liimoja en laske siihen). Nyt ei ole kuvia tarjolla, ehkä joskus.
Kannattaa vain reilusti kokeilla ja leikkiä. Mikin aukkoja ym. sahatessa ja viilatessa saa hyvää harjoitusta kädentaitoihin.
Lykkyä kaikille kokeilijoille - ja nautinnollisia rakenteluhetkiä.
 
Murgo
15.09.2012 15:42:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi vaihtoehto välttyä liialta "paksuudelta" ja silti saada riittävän jäykkä "pleksi" voisi olla tehdä kuten tein omaan HB-stratooni jossa "pleksi" tosin on 5 mm:n alumiinista turkkilevyä eli jyrsiä kitaran runkoon tarkasti pleksin muotoinen muutaman millin upotus jolloin pleksin "ulkonema" voi olla haluttu tai sen voi vaikka upottaa pinnan tasalle. Hiukan työlästähän se on mutta tulos on huolellisesti tehtynä hyvä.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «