Aihe: Tanssi-musiikki laulaminen!
1
Rakkauden Prinsessa
26.05.2006 02:23:01
Mikä on mielestänne tärkeintä aloittelevalle tanssi-musiikkilaulajalle muistaa. Siis laulamisen opettelijalle?
Aurinko värjää sun selkäsi taa. Se laskee sun hiuksesi punaisellaa... Älä mene njet njet jne. Kalastajakundi/ #1 M.B.T.A #4/ ZOG #6
hannakatriina
26.05.2006 13:37:13
 
 
Mikä on mielestänne tärkeintä aloittelevalle tanssi-musiikkilaulajalle muistaa. Siis laulamisen opettelijalle?
 
Aitous, tyylinmukainen fraseeraus, tulkinta ja kontakti yleisöön.
Apricot
26.05.2006 23:24:05
Tekisi mieli sanoa tähän aiheeseen, että olisi hurjan hienoa jos iskelmälaulajat kuuntelisivat iskelmän lisäksi kaikkea muutakin kuin toisia iskelmälaulajia. Tietysti tanssimusaa on kuunneltava että tyyli tulee haltuun, mutta useimmat eivät osaa erottaa musiikkityyliä jonkun artistin maneereista, vaan tyyli omaksutaan jonkun esikuvan maneereja myöten. Aletaan painaa ääntä saadakseen siihen keinotekoista "tummuutta", tai tehdään kaikkiin fraaseihin se hirveä humppavibra.
 
Tanssimusiikkia lauletaan omana itsenä ja omalla soundilla kuten kaikkea muutakin musiikkia. On toisaalta mahdotonta sanoa, että mitä se tanssimusiikki sitten on. Niillä keikoilla vedetään kuitenkin tavaraa laidasta laitaan - valssi, tango, biitti-iskelmä, fox, bossa, rock & roll... kaikissa on oma erityinen fraseerauksensa ja soundi-ihanteensa. Pitää yrittää löytää kullekin alakategorialle ominainen meininki, mutta samalla säilyttää oma aito äänensä.
No problemo!
the bomb
27.05.2006 12:53:00
80-lopulta asti turvehuttu-iskelmälaulajat ovat yhä vahvemmin laulaneet ns. manne-soundilla. Pahimpina esimerkkeinä Topi Sorsakoski, Simo Silmu ja Mikko Mäkeläinen. Mistähän ilmiö on peräisin? 50-60- luvun iskelmälaulajat lauloivat vielä ihan luontevasti.
gilmoure
27.05.2006 16:12:37
tekniikan puutetta? :o ainaki mulle opetettu, että johtuu siitä toi mannesoundi, ettei resonanssi pysy
kay
27.05.2006 16:26:32
80-lopulta asti turvehuttu-iskelmälaulajat ovat yhä vahvemmin laulaneet ns. manne-soundilla. Pahimpina esimerkkeinä Topi Sorsakoski, Simo Silmu ja Mikko Mäkeläinen. Mistähän ilmiö on peräisin? 50-60- luvun iskelmälaulajat lauloivat vielä ihan luontevasti.
 
Kaikki maneerit kasvavat matkijalta toiselle. Luulen että tuolla laulutavalla on juurensa Olavi Virrassa, jonka ääni oli luontaisesti matala ja tumma. Vibrato ei ollut kovin laaja, mutta kuuluva varsinkin myöhemmällä iällä.
 
Kun mieslaulajia aletaan vertaamaan mestari Virtaan ja kehutaan tummasta äänestä niin tottakai sitä korostetaan. Kun sitten kaikkialta kuulee että ompa komian kuuloista niin ei se ainakaan sitä vähennä. Varsinkin Mikko Mäkeläistä kehuttiin maasta taivaisiin juuri tämän soinnin takia.
 
Romaanikulttuuriin laulutapaan on aina kuulunut laaja vibrato, jo ennen tanssimusiikkikulttuurin syntyä. Ei siitä sitten sen enempää.
 
Mutta... jokainen tavallaan ja jos joku myy niin mikspäi sitä muuttamaan.
the bomb
27.05.2006 18:29:40 (muokattu 27.05.2006 18:30:29)
"Kun mieslaulajia aletaan vertaamaan mestari Virtaan ja kehutaan tummasta äänestä niin tottakai sitä korostetaan. Kun sitten kaikkialta kuulee että ompa komian kuuloista niin ei se ainakaan sitä vähennä. Varsinkin Mikko Mäkeläistä kehuttiin maasta taivaisiin juuri tämän soinnin takia."
 
Virta ei kyllä laulanut ollenkaan ns. manne-soundilla. Saattaahan olla, että jäljittelijät sortuvat siihen yrittäessään jäljitellä Virran muhkeaa ja syvää soundia. Suomen paras manne-soundilla laulava ei-manne on muuten Aake Kalliala.
kay
28.05.2006 03:55:16
Virta ei kyllä laulanut ollenkaan ns. manne-soundilla. Saattaahan olla, että jäljittelijät sortuvat siihen yrittäessään jäljitellä Virran muhkeaa ja syvää soundia.
 
tätä tarkoitin, en sinänsä ehkä ihan sitä romaanivähemmistöön viittaavaa laulutapaa, mutta sitä virralle ominaista.
jdrumv
16.07.2006 21:13:20
mielestäni topi sorsakoski ja simo silmu on aivan uskomattomia laulajia.. :o
Juzzu Wee-Man
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)