Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kosketinsoittimen ostajille!
1 2 3 4 551 52 53 54 55
Jabbe
16.04.2003 22:56:54 (muokattu 16.04.2003 22:58:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä kysellään joka toisessa viestissä että "mikä olisi hyvä syntikka heviin?" tai "mitä mieltä ootte tritonista?". Tehdäänpäs tästäkin nyt FAQ, jotta ei tarvitse tehdä aina erikseen threadia. Jatkakaa ihmeessä kenellä on lisättävää, nämä ovat vaan peruslähtökohtia..
 
Eli perussyntikoista voitaisiin lähtä likkeelle. Hintaluokka alle 500 euroa. Kannattaa etsiä käytettyjä syntikoita, voi löytyä todella hyviä. Kokemuksella suosittelisin esim. Korgin X5:ttä tai Rolandin XP-10:ä. Niillä pärjää jo aika pitkälle, varsinkin hevin soitossa. Yleensä tässä hintaluokassa kannattaa suosia digitaalilaitteita, on sitten itsestä kiinni, tarvitseeko taustakomppeja ja muita ylimääräisiä juttuja.
 
Seuraavaksi käsittelyyn halvat keikkapianot. Näitä löytyy jälleen tuolta Japanista, eli Korg (SP-200,-300 ja -500), Roland (RD-sarja on hyvä) ja Yamaha (P-80 ja muut saman sarjan laitteet). Myös Kurzweililla on muutama hyvä, olikohan SP-sarjaa nämäkin. Nämä ovat sellaisia peruskeikkapianoja, missä on yleensä vain piano, sähköpiano, urut, jouset ja vastaavat perussoundit. Synasoundeja ei pahemmin löydy, ja muokkausmahdollisuudet ovat kehnot. 88 painotettua kosketinta on kuitenkin kaikissa, ja vieläpä suht kevyitä roudattavia.
 
Sitten löytyy näitä kunnon laitteita, siinä muutaman tonnin pintaan. Eli vähän vakavammalle harrastajalle/ammattilaiselle suosittelen Nord Electroa, Korg Trinityä ja Tritonia (classic, LE ja studio; valitse sopivin), Yamahan S90 ja Motif, Rolandilta mm. Fantom, ja tietenkin Kurzweilin K2500 ja K2600.
 
VA-synia eli virtuaalianalogeja kannattaa etsiä, mikäli haluaa analogisynien tapaisia soundeja ja hyviä leadsoundeja. Esim. Korg MS2000, Acces Virus, Clavia Nord Lead 1-3, Roland JP-8000, Novation Supernova 2 ja K-station vaikka aluksi.
 
Ja sitten tietenkin niille, joilla on varaa ja mahdollisuus käytännössä näitä käyttää: Hammondit, Rhodesit, Wurlitzerit, Moogit, Prophetit, ARPit, (Hohner) Clavinetit, Oberheimit jne.
 
Näissä on siis vasta lyhyesti muutama esimerkki, lisäilkää ihmeessä ja kertokaa tarkemmin. Itsellä on kokemusta vain muutamasta noista laitteista, joten kommentoikaa te, joilla on enemmän kokemusta..
 
Ja taas on yksi FAQ tehty. Huhhuh. :)
 
*****!
Haipuma
17.04.2003 09:43:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä idea tää Faq.
 
Eli perussyntikoista voitaisiin lähtä likkeelle. Hintaluokka alle 500 euroa. Kannattaa etsiä käytettyjä syntikoita, voi löytyä todella hyviä. Kokemuksella suosittelisin esim. Korgin X5:ttä tai Rolandin XP-10:ä.
 
Tuohon voisi lisätä oman soittimeni eli soittelen heviä Korg M1:llä ja hyvin siinä ainakin palvelee. Piano on ihan hyvä, hyviä taustamattoja saa myös itse tehtyä tai imettyä ilmaiseksi netistä. Hinta/laatu suhde todella hyvä, liikkuu siinä 400 euron kieppeillä.
 
"yli miljoonan suomalaisen arvioidaan elävän jatkuvien kipujen kanssa." -Suomen tietotoimisto
hanttu
20.04.2003 17:21:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mulla on ollu myös ennen tuo korgin M1 ja siinä on ihan kunkku pianosoundi syntsaksi! minun mielestä ainaki. ei oo äkkiä tullu toista synapeliä vastaan jossa olis yhtä aidon kuulonen grand piano. muutenki hyvä peli, mut valmiit soundit on sitte sitä syntikkameininkiä, ei oikein palvellu mun tarkoituksia. muokkaamallahan nyt saa tehtyä ihan mitä vaan jos vaan on aikaa värkätä. henk.koht ei oikein innostanu, ku en omistanu manuaaliakaan... ;)
 
assassin
20.04.2003 20:17:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mulla on ollu myös ennen tuo korgin M1 ja siinä on ihan kunkku pianosoundi syntsaksi! minun mielestä ainaki. ei oo äkkiä tullu toista synapeliä vastaan jossa olis yhtä aidon kuulonen grand piano.
 
Ei se M1:sen piano nyt niin kauhen hyvä ole, varsinkin bassopuolelta äänet tulevat liian terävästi ja kovaa.
Muutenkin koko soittimessa vaivaa se, että presenteistä ei löydy hyvää mattoääntä sitten millään. Urkukortilla siihen sitten saakin jo hyvät matot.
 
anttio
28.04.2003 17:09:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jos joku on vailla hyvää ja suht halpaa keikkapianoa, mutta ei pistä pahakseen int. kajareistakaan, niin tsekatkaapa rolandin uus fp-5
 
S1mppa
06.05.2003 08:30:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamahan Clavinova P-500 makaa huoneessani, ja on ahkerassa käytössä. Tosin lainassa vain, hintaluokan ollessa vähän turhan korkea peruskäyttäjälle.
 
Laitteen tuntuma on todella hyvä (=pianomainen) ja pianosoundit ensiluokkaisia. Ei ihme, että uutena käpinen OVH on ollut siinä 11 000 $:n hujakoilla...
 
- S1mppa -
wicke
11.05.2003 15:27:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mullo rs9 ja on pelannut ihan hyvin. pianosoundi on ainut jota soisi vähän paremmaksi.
 
Avelonz
14.05.2003 22:46:51 (muokattu 14.05.2003 22:50:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaas mitä mieltä olette Triton LE 76:sta.. tai no LE:stä siis yleensä. Onko paljon "huonompi", kuin "oikea" Triton? Syna olis tulossa lähinnä studiokäyttöön... Sori... Jos olis taas lukenu hieman noita aiheita, niin olis osunu silmään toi pari riviä alempana oleva topic=) Väärä hälytys siis...
 
m6mm
17.06.2003 22:37:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nord Electrossa on todella hyvät saundit.Voi käydä kuuntelemassa www.clavia.se
 
Ja uskoisin että muutkin clavian vehkeet on hyviä.
jos oisin aiemmin tajunnut oisin ostanut tuon Nord Electron enkä Hammondeja.Hyvät on nekin, mutta joskus tarvii muutakin ku urkuja.
 
"No pain, no game..."
piksi
01.08.2003 16:58:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaas mitä mieltä olette Triton LE 76:sta.. tai no LE:stä siis yleensä. Onko paljon "huonompi", kuin "oikea" Triton? Syna olis tulossa lähinnä studiokäyttöön...
 
hiukan lepsu koskettimisto, huonommat laajennusmahdollisuudet. sekvensseri ja soundivalikoima suht samat, joten muuta moittimista en varsinaisesti keksi. lcd on hiukka kökkö verrattuna oikean tritonin kosketusnäyttöön. itselläni on käytössä triton rack doepferin koskettimistolla ja sanoisin että kyllä perustritonin hakkaa (eri juttu sitten Pro X painotetuilla koskettimilla)
 
spoimala
28.08.2003 01:36:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja todellisille bitin nysvääjille ja soundin nylppääjille ainut oikea valinta on joku modulaarinen syna, esim Clavian Nord Modular. Josta muuten on tulossa kohta uusi versio G2, jonka allekirjoittanut ostaa heti kun budjetti antaa myöten...
 
Muista mielenkiintoisista uutuuksista mainitsen CreamWaren NOAH -modulin, joka on aivan uudentyyppinen lähestymistapa: purkillinen rautaa, mukana tulee muutama soitinmallinnus, ja jatkossa kaupasta voi ostaa mallinnuksia lisää. Vakiona tulee mm. todella hyvä(!) Hammond .mallinnus, myöskin huippu Minimoog - mallinnus ja nippu muita.
 
Nuo kaksi ja vielä kunnon keikkapiano niin eipä muuta tarttekaan :)
 
Snowblind
28.08.2003 11:16:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muista mielenkiintoisista uutuuksista mainitsen CreamWaren NOAH -modulin, joka on aivan uudentyyppinen lähestymistapa: purkillinen rautaa, mukana tulee muutama soitinmallinnus, ja jatkossa kaupasta voi ostaa mallinnuksia lisää. Vakiona tulee mm. todella hyvä(!) Hammond .mallinnus, myöskin huippu Minimoog - mallinnus ja nippu muita.
 
Ohoh. Paljos tollaisella on hintaa?
CreamWaren äänikortit maksaa kyllä niin pelottavan paljon, että vähän on jo kutinaa ettei ihan halvalla lähde.
 
Joo
spoimala
28.08.2003 13:34:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laatu valitettavasti maksaa, merkistä riippumatta :|
 
NOAH on saatavana kahtena eri versiona,joissa ei tietääkseni ole muuta eroa kuin DSP-tehon määrä (eli toisessa suurempi polyfonia) ja taisi olla myös, että perusversiossa voi olla vain kaksi mallinnusta yhtä aikaa, EX-mallissa neljä.
Näkyy intoluthmanilla olevan perusvermeellä hintaa 2395EUR ja EX:llä 2895.
Mutta hintatietoinen kuluttaja saanee perusmallin n. 2000euron hintaan, ehkä jopa alle ja EX-mallin... jotain 2400EUR.
 
Vielä kun saavat tehtyä siitä Modulaarisynastaan version NOAHille niin ostan kyllä het tuon :)
 
http://www.creamware.de/en/Products/Noah/default.asp
 
Mertsi
04.09.2003 21:51:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itelläni on nyt Korg Trinity ollu muutaman kuukauden. Voin kyllä melkein sanoa että sopii lähes joka musatyyliin. Pianopresetti vois olla parempi, mutta netistä saa esim. M1 pianon siihen. Hevikin taittuu sillä mukavasti. Miinuksena mainittakoon, että siinä ei ole pikanäppäimiä saundeille(tai jos on, NIIN KERTOKAA ihmeessä).
Saundien muokattavuus on aivan huippuluokkaa.
Itse maksoin kyseisestä pelistä 1000e enkä ole katunut.
 
Kiittää pitää!
Jabbe
06.09.2003 10:05:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oliskohan hyvä idea, jos kaikki kertois tähän FAQiin hieman omista syntikoistaan, tai miksei vaikka kaikista syntikoista millä on soittanut? Siis ei mitään pitkiä arvosteluja, muutama lausekin riittäisi. Näitä käyttäjien kokemuksia kun on aina hyvä kuulla uutta laitetta ostaessa.
assassin
06.09.2003 11:21:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roland Juno 106 - Analogisten synien jalokiviä.
Yamaha CS6x - Hintaansa verrattuna suht laadukas, keskittynyt enemmän konemusapuoleen, mutta sisältää myös laadukkaita jousia, bassoja, urkuja, Rhodeseja ja Wurlizerin.
 
Ihminen, jolla ei olisi mielikuvitusta, ei pelkäisi mitään.
Snowblind
06.09.2003 22:55:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korg X5: Hyvä perus hevisyna
 
Korg Triton LE: Hyvä syna huonoilla koskettimilla
 
Korg Triton Studio: Loistava
 
Korg Triton Studio Pro X: Loistava, mukavat painotetut koskettimet, ei ihan sellaiset kuin olin odottanut, mutta mukavan pehmeästi toimivat.
 
Roland VR-760: Melko hyvä, mutta turhan löysät koskettimet.
 
Nord Electro 61: Loistava... Ei voi muuta sanoa.
 
Joo
noir
16.09.2003 19:20:26 (muokattu 30.10.2003 22:09:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan pikkuarvostelu, sama kuin toisaalla:
 
Yamahan P-120. Ihan hyvä ääni, laitteen omista kaiuttimista tosin hieman terävä. Tuntuma on mielestäni muuten loistava, mutta liike ikäänkuin töksähtää pohjaan. Käyttöliittymältään laite on mielestäni varsin mainio, vaikkakin jotkin erikoisominaisuudet ovat liki mahdottomia lennosta heitettäviksi.
 
Jos tahtoo saada kannettavan pianon syntikan sijasta, niin hyvä sijoitus tämä on. Lisää saa kysyä vaikka pikaviestillä.
 
EDIT: Ja laitteen manuaali löytyy netistä. Sisältää tietoa ominaisuuksista.
 
http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi/english/synth/P120E1.pdf (koko n. 1,6 megaa)
 
Kyllä, olen nähnyt PMMP:n livenä.
Jabbe
21.09.2003 11:41:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arvioidaanpa nyt nämä omat syntikat:
 
Roland D-50 -syntetisaattori: Hyviä synasoundeja, paljon muokkausmahdollisuuksia, persoonallinen soundi. Erittäin hyvä synakoskettimisto, edelleen yksi parhaista mitä tiedän. Todella hyvä masterkeyboardina siis. Käytettynä nykyään suht edullinen ja todella varteenotettava vaihtoehto Korgin vanhemmille syntikoille, kuten M1 ja Wavestation.
 
Korg SP-200 -stagepiano: Loistava pianosoundi! 88 kosketinta, tatsi on hyvä joskin vaatii vähän totuttelemista. Myös hyvät rhodesit, padit/jouset, kirkkourut, cembalo, jne. soundit. Clavinetti ja Hammond-soundit hieman kökköjä, mutta toisaalta ei noita ole oikeastaan missään keikkapianoissa kovin laadukkaina. Parempi kuin Rolandin RD-150, suht samalla tasolla Yamahan P-80 kanssa.
 
Yamaha Rm1x: Erittäin hyvä ja kätevä sekvensseri, varsinkin pattern-moodissa. Konemusiikkiin sopivia soundeja löytyy useita satoja ja hyvälaatuisiakin ovat. "Oikeat soittimet" vähän huonompia, mutta välttäviä. Parhaita grooveboxeja hintaluokassaan.
 
Nämä siis mulla tällä hetkellä aktiivikäytössä, muistakin on toki kokemuksia, eli lisää arvioita tulee lähiaikoina...
reiska p
25.09.2003 11:33:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamaha KDGX-200
Hyvät pianosoundit, vähän lällyt urut.
76 kosketinta. Reilu 600 soundia.
Halpa, kotiin tai pikkukeikalle.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 551 52 53 54 55

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «